تعریف حقوق بشر
حقوق بشر یک تعریف منطقی و عقلی است که مسئولیت رعایت آن با خود فرد است و محقق شدن آن با کمک تعلیم و تربیت اخلاقی در قلب های همه افراد است هنگامیکه عموم افراد به آن عمل کنند و به شکل یک باور و سنت جهانی شود. در این صورت دلیل و فلسفه وجودی این حقوق وابسته و مرتبط با دلیل وجودی خود بشر است. اگر به حقوق بشر علاقه دارید، در دوره یکساله MBA حقوق بشر، با کلیه مفاهمی مربوط به حقوق بشر آشنا خواهید شد.
مفهوم عقلی: کلیات این اصل برپایه حقایق علمی مرتبط به طبیعت انسان و تجزیه و تحلیل...
تعریف حقوق بشر
حقوق بشر یک تعریف منطقی و عقلی است که مسئولیت رعایت آن با خود فرد است و محقق شدن آن با کمک تعلیم و تربیت اخلاقی در قلب های همه افراد است هنگامیکه عموم افراد به آن عمل کنند و به شکل یک باور و سنت جهانی شود. در این صورت دلیل و فلسفه وجودی این حقوق وابسته و مرتبط با دلیل وجودی خود بشر است. اگر به حقوق بشر علاقه دارید، در دوره یکساله MBA حقوق بشر، با کلیه مفاهمی مربوط به حقوق بشر آشنا خواهید شد.
مفهوم عقلی: کلیات این اصل برپایه حقایق علمی مرتبط به طبیعت انسان و تجزیه و تحلیل عقلی حاصل می شود و نه تنها از مزایای نوعی افراد بشر برداشت می شود، همچنین به انجام رسیدن آن و توسعه جامعه بشر به آن وابسته است. بعلاوه در دنیای امروز استدلال عقلی، سوال اینکه آیا انسان خود به خود به وجود آمده است و یا دارای مخلوقی است جایی نخواهد داشت. در حقیقت حقوق بشر در مفهوم مرسوم دنیای امروزی که عمدتا محصول یک تمدن نو و بیشتر توسط کشورهای غربی تنظیم گردیده است. از همین رو بوسیله سازمان ملل متحد تصویب گردید و تمامی کشورهای عضو آن سازمان با آن آشنایی دارند و حداقل به طور رسمی مورد قبول تمام جهانیان واقع شده است. برای تحلیل و بررسی اصول فلسفی حقوق بشر در عصر معاصر، اولین مرحله نیازمند مروری است بر مواد ابتدایی اعلامیه جهانی حقوق بشر در نیویورک می باشد. همچنین باید این نکته را در نظر داشت که اعلامیه گفته شده تنها حقوق بشر در عصر معاصر نمی باشد و باید برای آن چند کنوانسیون، نظام مکمل و پروتگل دیگر را نیز در نظر داشت، مانند :
1- قرارداد بینالملل حقوق مدنی و سیاسی؛
2- کنوانسیون حقوق کودک؛
3- کنوانسیون محو هر نوع تبعیض نژادی؛
4- منشور سازمان ملل متحد؛
5- کنوانسیون منع و مجازات کشتارهای جمعی (ژنوسید)؛
6- قرارداد بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی؛
7- کنوانسیون ضد شکنجه و رفتار با مجازات خشن، غیرانسانی یا تحقیرکننده؛
8- نخستین پروتکل اختیاری قرارداد بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی؛
9- دومین پروتکل اختیاری قرارداد بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی؛
10- کنوانسیونها و پروتکلهای ژنو در مورد حقوق بشردوستانه و جنگهای غیر بینالملل.
منشأ حقوق بشر چیست
مبحث حقوق بشر یک سلسله مراتبی از اصول و مفاهیم می باشد که در عصر معاصر به صورت یک بیانیه در قالب قوانین و قطعنامههایی شکل گرفته است که دیدگاه جهانی دارد و به معرفی مبانی تمدن در حال حاضر می پردازد. در حقیقت اصول گفته شده الهام گرفته از مفاهیمی می باشد که بوسیله ادیان بزرگ مطرح گردیده است و از مسائلی مانند رنگ، نژاد،جنس،اعتقادات، وضعیت جسمانی و شرایط زندگی اجتماعی صرف نظر می نماید و بشر را یک موجود قابل احترام تلقی می کند و بر این باور است که زندگی انسان یک زندگی مقدس است که وجود او غایت نهایی تمامی قوانین است . از این رو نباید و نمی تواند از هیچ نظر مورد سوء استفاده هم نوعان خود واقع شود. بر پایه ی همین قوانین و مقرارت سازمان های بین المللی، ماموریت نظارت، بررسی و اجرای قوانین را برعهده گرفتند که متعهد و ضمانت کننده ی آزادی، حیات و حیثیت و اعتبار انسان تعریف شده است.اگرچه تا به امروز چنین مسئولیتی ضمانت اجرایی درست و کامل را دربرنداشته است. به طور کلی حقوق بشر در معنای کامل خود شامل تمامی موارد زیر در تمامی زمینه ها می باشد:
1- شکوفایی شخصیت
2- بهداشت
3- استقلال
4- اختیار اقامت
5- حق حمایت اجتماعی
6- خط مشی زندگی
7- فرهنگ
8- امنیت دائمی
9- شغل نحوه ایجاد منشور حقوق بشر
در تاریخ 10 دسامبر 1948 اعلامیه ی جهانی حقوق بشر توسط سازمان ملل متحد تصویب گردید. که این مجمع سال 1968 را تحت عنوان سال بین المللی حقوق با بیشترین آرا از این مجمع نام گذاری نمود. به علت نژادپرستی و جانب داری مسلکی هیتلر در زمان خود که علیه حقوق بشر آلمان و دیگر کشورها و همچنین اصول «آزادی برابری و برادری» انجام گرفت که کشتارها و تجاوزهای هیتلر تمام دنیا را فراگرفت، موجب گردید کنفرانس سانفرانسیسکو به منظور طرح منشور ملل متحد این بیانیه را تایید نمودند، به همین جهت دولت ها بر اساس فشار افکار عمومی به دلیل تجاوزات هیتلر که نه تنها شامل مرتکبین جنگی بلکه مجبور به مجازات و محاکمه جنایات بشری نیز شدند و اعلامیه ی حقوق بشر تنظیم گردید.
بدین سبب در سال 1946 یک هیئت ویژه در سازمان ملل متحد تحت عنوان کمیسیون حقوق بشر به حکم منشور سازمان ملل متحد تاسیس گردید و به طور کلی این کمیسیون که مسئولیت گسترش و تبلیغ حقوق بشر را برعهده داشت، موظف گردید که یک طرح برای حقوق بشر تدوین نماید و تقدیم به مجمع عمومی سازمان ملل نماید.
حق و قرارداد
اینگونه بیان شده است که حقوق طبیعی با حقوق قراردادی در تضاد می باشد. اصرار بر منطقی بودن و طبیعی بودن این حقوق، راه حلی برای تفسیر این امر است که این حقوق از توافقات بشر ایجاد نشده است. اگرچه که افرادی که دارای حقوق طبیعی می باشند می توانند به انعقاد قراردادهایی بپردازند ولی حقوقی که از این راه حاصل می گردد با حقوق طبیعی اشان متفاوت است . واضح می باشد که حقوق شهروندی از همین ویژگی ها برخوردار است.
با جهانی شدن حقوق بشر دیدگاه ها و افق های جدید و روشنی در زمینه بحث و گفتگو گشوده شد که چالش های متعدد و جدیدی را در زمینه منطقه ای و ابعاد ملی و همچنین بین المللی در نظر دارد. مبحث حقوق بشر و پیامدهای غیر قابل اجتناب آن موجب تشکیل و توسعه ی مراکز آموزشی پژوهشی، ایجاد رشته های دانشگاهی مربوط به حقوق بشر و ایجاد نهادهای فعال در زمینه حقوق بشر چه در سازمان های دولتی و غیر دولتی گردید.
به هر حال صحبت درباره دوره حقوق بشر بسیار گسترده و پیچیده است و برای دانستن آن می توان در دوره های موسسه آموزش عالی فن پردازان شرکت کرد.موسسه آموزش عالی فن پردازان همواره در تلاش است تا در جهت استانداردهای جهانی آموزشی گام بردارد. این موسسه در راستای آموزش حقوقدانان و علاقه مندان به حوزه حقوق بشر به ارائه دوره نموده است. برخی از امکاناتی که در هر دوره آموزشی قرارداده می شوند عبارتند از:
• استفاده از فیلم های آموزشی روز دنیا و دوبله توسط موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
• به روز رسانی محتوای آموزشی هر دوره متناسب با بازار جهانی
• محتوا یکتا و سرفصل های جامع
• مشاوره تخصصی از ابتدا تا انتهای دوره
• محتوای ساده و روش آموزشی شفاف
بنابراین دوره حقوق بشر بسیار کاربردی است که با هدف افزایش تخصص در این زمینه روش ها و تکنیک های نوین را به صورت کاملا علمی مورد بررسی قرار می دهد. در این دوره کاربردها و قابلیتهایی که هر یک از این عوامل حقوقی در آموزش و بحثهای مختلف در حوزه حقوق بشر که می تواند کمک کننده باشند اشاره می کند. در این دوره با ارائه مثالهایی در زمینه و مباحث حقوق بشر به موثر بودن و میزان کارایی این دوره پرداخته شده است.
اهداف دوره حقوق بشر
هدف از این دوره آموزشی ارتقای سطح دانش دانشپذیران در زمینه حقوق و حقوق بشر است. مهم ترین مباحثی که با گذراندن این دوره به آنها دست خواهید یافت شامل موارد زیر می باشد:
• تعریف حقوق بشر
• منشا حقوق بشر
• مخاطبینی که می توانند از دوره حقوق بشر استفاده کنند شامل موارد زیر است:
• حقوقدانان
• شهروندان و افراد جامعه
• دانشجویان رشته های مرتبط
• کلیه علاقه مندان به این حوزه
این دوره شامل 4 ساعت فیلم آموزشی و 130 صفحه محتوی متنی می باشد.