همین حالا در دوره مدیریت مالی و حسابداری شرکت کنید
دوره مدیریت مالی و حسابداری چیست؟
به فرآیند ثبت کردن ، خلاصه کردن و گزارش دهی کلیه ی معامله ها دریک کسب و کار است . هنگامی که تصویر کامل و گویایی از مفهوم حسابداری مالی ارایه می دهید ،کلیه ی عملکرد یک کسب و کار را مشخص می کنید .
حسابداری بنگاه های اقتصادی و شرکت ها شامل موارد زیر است :
- امور اداری و پرسنلی
- تهیه ی صورت حساب های مالی
- بستن صورت حساب ها
- تجزیه ، تحلیل و کنترل حساب ها
- تهیه ی دفاتر قانونی و ترازنامه
امروزه انجام امور مالی و حسابداری در تمامی شرکت ها و ادارات اقتصادی بزرگ و کوچک یک تخصص ویژه محسوب می شود .روند مراودات و عملیات مالی در شرکت های حسابداری از اصول و قواعد خاصی پیروی می کند . فرقی ندارد که بنگاه های اقتصادی از چه نوعی باشند ،دائمی ، موقت ، صنعتی ، تولیدی ، پیمانکاری و یا بازرگانی .امور حسابداری مالی و تمامی عملیات های حسابداری باید تحت نظارت کادری متبحر و مجرب انجام شود .
حسابداری مالی چه کمکی به هر کسب و کار می کند ؟
اکثر کارآفرینانی که ایده های جدیدشان را به مرحله ی اجرا در می آورند ،متخصص در امور مالی نیستند و این مسئله باعث بوجود آمدن مشکلات بیشماری در دراز مدت برای آنها می شود .
مثلا بنیانگذار شرکت لوپ دیجیتال امیلی هیو در خاطرات کاری خود می نویسد که من کار خود را در شرکت معتبری شروع کردم که همه چیز به شکل آماده در اختیار من قرار گرفت ،بیمه درمانی ،معافیت های مالی و برنامه های حسابداری و بازنشستگی ، بعد از اینکه شرکت را ترک کردم تا کار مستقل خودم را راه اندازی کنم ،جنبه های مالی و حسابداری کار بسیار برایم ناآشنا بود . همیشه کلیه ی کارآفرینان من جمله خود من نیز از بی ثباتی در آمدم دلسرد می شدم ، یکی از جنبه های که کارآفرینان استارت آپ ها بایستی بر آن اشراف کامل داشته باشند ، حسابداری مالی کسب و کارشان است تا از این طریق بتوانند به ایده های جدید در مورد استارت آپ هایشان دسترسی پیدا کنند . من به عنوان جوان بیست و چند ساله ای که هرگز برنامه ی استراتژی مالی خاصی نداشتم ، با شرایط پیچیده ای روبرو شدم، من هیچ طرح و برنامه ریزی خاصی نداشتم ، اصلا واقف نبودم که پس انداز بازنشستگی چگونه است و یا اینکه یک شرکت باید جزیی از یک طرح استراتژی بزرگ باشد .در گام اول ذهنیتم این بود که خود تحقیقات مالی را به اتمام برسانم اما بعد از انجام مراحل ابتدایی و گیج کننده ، توصیه ی اکید می کنم که اگر قبل از این در این زمینه کار نکرده اید هرگز اینکار را خود بر عهده نگیرید ،چراکه سیاه چاله های مالی افراد نا وارد را بسیار سر در گم می کند .نهایتا به مشاوره یکی از دوستانم ، با یک مشاور مالی قرار کاری گذاشتم و لیست طولانی از سوالاتی که ذهنم را در گیر کرده بود برای وی نوشتم .خوشبختانه ، مشاور مالی من بسیار حرفه ای فرهیخته و صبور بود .او بسیار به نوع زندگی من علاقمند شد و استراتژی چند جانبه ی مالی مناسبی برای کار من طراحی کرد که کاملا برای من واضح و قابل تشخیص بود . بعد از این تجربه ، به کارآفرینانی که به طور مستقل از کارفرما می کنند و طرح قبلی برای بازنشستگی ندارند توصیه می کنم که استخدام مشاور مالی یکی از الویت های انجام کارتان است .
مشاور مالی تمامی برنامه های من را با هم بنیان گذاران (شرکای موسس)من نیز مطابقت داد . او ما را با تمامی برنامه های باز پرداخت حقوق و حقوق بازنشستگی آشنا کرد و تمامی اوراق کسب و کار و بیمه های خرید و فروش را تنظیم کرد . مشاوران می توانند برای کلیه ی هم بنیانگذار انی که اولویت ها و سبک زندگی مختلفی دارند ، راهبردهای سودمند دوطرفه تنظیم کند .
یکی دیگر از مسایل پیچیده ی استارت آپ ها ، مسائل مالیاتی می باشد . مسایل مالیاتی به طور مستمر در حال تغییر هستند و متغیر های زیادی بر این مقوله تاثیر می گذارد مثلا اینکه چه نوع شرکتی تاسیس نموده اید و یا اینکه در چه زمینه ای کار می کنید . هنگامیکه راهبردهای شرکت ما پیچیده تر شد ، از یک حسابدار حرفه ای کمک گرفتیم ما مدیریت درآمدی و مالیاتی ما را بر عهده گیرد . همفکری و همکاری با یک مشاور مالی ، به شما اطمینان خاطر می دهد که راهبردهای کاری کاملی دارید و از تمامی منابع در دسترس به صورت کاملا بهینه استفاده می کنید.
از نقطه نظر شخصی ام ،مهمترین خدماتی که مشاور مالی به بنیانگذاران ارایه می کند ، چشم انداز روشن و مشخصی از آینده است . مشاور مالی به من بسیار کمک کرد تا بتوانم مسایل مالی را خودم اداره کنم ، اهداف مهم کسب و کارم را مشخص کرده و برنامه های پیش بینی شده ای برای روزهای سخت در برنامه های آتی بگنجانم.
برای اغلب کارآفرینان ، مسایل مالی بسیار پیچیده و گیج کننده هستند . برای اینکار فقط به زمان حال ننگرید و برای آینده ی مالی خود نیز برنامه ریزی داشته باشید و به سمت موفقیت نیز قدم بردارید . یک مشاور مالی خوب می تواند راه حل هایی به شما ارایه دهد که هیچ کار فرمایی نمی تواند آنرا برای شما انجام دهد . به علاوه او ،مجموعه ای از مهارت های خاص و خارق العاده و بسیار ارزشمند برای استارت آپ و کسب و کار شما خواهد بود.
همین حالا در دوره مدیریت مالی و حسابداری شرکت کنید
تفاوت رشته مدیریت مالی و حسابداری چیست ؟
اغلب بعد از طرح عنوان مالی و حسابداری سوالی که به ذهن می خورد این است که تفاوت این دو مبحث چیست ؟ در واقع تفاوت در ثبت و دیدگاه این دو تخصص است . حسابداری مالی دیدگاهی کاملا تاریخی دارد و هدف اصلی آن ثبت تمامی وقایع مالی انجام شده است ، این در حالیست که مدیریت مالی دیدگاه کاملا آینده نگر داشته یعنی اینکه مدیریت مالی بر اساس تصمیم گیری و ایجاد ارزش بر آینده ی مالی متمرکز است . بنابراین تمامی امور مدیریت مالی بر استفاده از اطلاعات و داده های تاریخی حسابداری به منظور تصمیم گیریهای آینده متمرکز است .
مدیریت مالی به مدیریت موثر و کارا اموال (پول ،وجوه و منابع مالی ) به منظور رسیدن به اهداف مالی گفته می شود و هدف از اجرای این مبحث افزایش ویژه ی ارزش شرکت ها و نتیجتا افزایش سود و ثروت کلیه ی سهامداران می باشد .
مدیریت مالی تمام سوالات مربوط به اینکه اکنون در حوزه ی مالی کجا هستیم و کجا خواهیم رفت ر به صورت کاملا روشن مطرح می کند . این مبحث در شرکت ،نقش اساسی و کلیدی را بازی می کند .
در تمامی شرکتها ،مدیر مالی وظایف ی مشخصی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- بودجه بندی منابع مالی
- تامین ابزارهای مالی در بازارهای مالی ( همانند نحوه ی دریافت وام و تمامی ابزارهای مالی)
- ارزیابی و آنالیز پروژه های سرمایه
- تعیین استراتژیهای قیمت گذاری و بازاریابی
اتخاذ هر کدام از این تصمیم ها باید در راستای هدف شرکت باشد و ترکیب هر سه مورد، ارزش افزوده ی شرکت را برای تمامی سهامداران به حداکثر می رساند .
در دنیای امروز ،تخصص مدیریت مالی به شدت در حال گسترش است و بر همین اساس است که شرکت ها نیاز زیادی به مدیران مالی متخصص و به روز دارند .نقش اساسی و مهم مدیران مالی در شرکت ها ، ارتقای سازمانی مدیران شرکت های بزرگ دنیا ست. در اتخاذ تصمیم های بهینه ،مدیر ان مالی شرکت ها از ابزارهای تحلیل و تجزیه خصوصا در جهت برنامه ریزی و کنترل تمامی فعالیت های شرکت استفاده می کنند .
آنالیز های مالی از پیش شرط های بایسته به منظور تصمیم گیریهای منطقی می باشد .
حسابداری مالی ، آن بخش از حرفه ی حسابداری محسوب می شود که در شرکت های تجاری ، بازرگانی و خدماتی مورد استفاده قرار می گیرد. یک حسابدار تمامی اطلاعات مالی را در قالب سود و زیان شرکت و ترازنامه به کلیه ی کارکنان ارایه می دهد . تمامی این اطلاعات به منظور گزارش دهی به سازمان های دولتی ، ناظران ، سهامداران ، جمع آوری و ارایه می شوند . هدف از حسابداری تدوین و ارایه ی کلیه ی اطلاعاتی است که در تصمیم گیریهای اقتصادی بسیار موثر هستند .تدوین این گزارش ها اطلاعاتی در رابطه با نوع عملکرد شرکت به افراد خارج از شرکت می دهد . افراد خارج از شرکت مشتمل بر مدیران ، سرمایه گزاران ، مدیران و مقامات مالیاتی هستند . اطلاعات و داده های مالی روزانه ،اساس تهیه ی کلیه ی صورت های مالی را تشکیل می دهد .در واحد های بازرگانی ،لیست گزارش های مالی مانند خرید و فروش کالا ،خرید ماشین آلات و ابزارهای مورد لزوم و هزینه های جاری انجام می گیرد . هزینه های جاری در این گزارش های مالی شامل حقوق ، اجاره ، هزینه ی آب و برق از جمله معاملات روزمره محسوب می شود .
حسابداری مالی و مدیریت مالی در واقع هر دو ابزارهای مهم یک کسب و کار به شمار می روند ، اما هر کدام از آنها اهداف متفاوتی دارند . تمامی کسب و کارها به منظور تعیین برنامه های عملیاتی آینده ی خود ،بررسی عملکرد گذشته و عملکرد فعلی خود از مبحث حسابداری استفاده می کنند. مخاطبان حسابداری مالی مدیریتی بسیار مختلف هستند . سرمایه گزاران به طور معمول در انجام فعالیت های مالی روزمره ی کسب و کارها دخیل نیستند ، اما نگرانی بسیاری در مورد سرمایه گذاری خود دارند در حالی که مدیران کسب و کارها نیاز به اطلاعات سریع و به روز کسب و کار خود دارند .
حسابداری مدیریتی کاملا داخل شرکتی است و این در حالیست که مراحل حسابداری مالی برای تمامی سهامداران خارج از شرکت در نظر گرفته شده است . اگرچه انجام مدیریت مالی برای سرمایه گزاران بالقوه و فعلی اهمیت زیادی دارد ،انجام مدیریت حسابداری پیش نیاز تصمیم گیری های آینده و فعلی مدیران مالی می باشد .حسابداری مالی پروسه ی کاملا دقیق و منظمی است که باید پایبند کلیه ی اصول حسابداری باشد .
اما حسابداری مدیریتی معمولا بر اساس یک برآورد یا گمان می باشد ،چراکه اکثر مدیران مدت زمان لازم برای بررسی اعداد و ارقام را در صورت اتخاذ تصمیم گیری های سریع ندارند. هدف از اجرای حسابداری مالی ، تهیه و تنظیم اطلاعات مالی و نتایج عملیات و جریان وجوه نقد می باشد . و این در حالیست که هدف از حسابداری مدیریتی ، تهیه و تنظیم اطلاعات مورد لزوم مدیریت به منظور کنترل ، تصمیم گیری و برنامه ریزی می باشد .اطلاعات حسابداری مالی ،همیشه مورد استفاده ی درون سازمان است و این در حالیست که استفاده کنندگان حسابداری مدیریتی معمولا برون سازمان هستند. در حسابداری مالی ، رعایت استانداردها و قوانین حسابداری کاملا الزامیست ، اما در حسابداری مدیریتی ، رعایت این استانداردها اجباری نیست . حسابداری مالی کاملا محدود به تهیه ی صورت های مالی است اما در حسابداری مدیریتی ، تهیه ی این صورت ها وابسته به نیاز مدیریتی می باشد . واحد اندازه گیری در حسابداری مالی صرفا پول است اما واحد اندازه گیری در حسابداری مدیریتی بر اساس نیاز کاملا متفاوت است. در حسابدار مالی ،وقایع بر اساس گذشته و واقعی و بهای تمام شده می باشند اما در حسابداری مدیریتی برآوردی و آینده نگر و بر اساس قیمت های جاری می باشند. در حسابداری مالی تاکید ویژه ای بر خصوصیات کیفی اطلاعات می شود و اما در حسابداری مدیریتی تاکید به ارتباط داشتن و مربوط بودن اطلاعات است .
حسابداری مالی همیشه بر اساس اصول پذیرفته شده در حسابداری و استانداردها عمل می کند حال اینکه در حسابداری مدیریتی کاملا بر عکس این موضوع لحاظ می شود . تمامی گزارشات در حسابداری مالی فقط محدود به صورتهای مالی می شود و این در حالیست که حسابداری مدیریتی از قاعده ی خاصی پیروی نمی کند . در حسابداری مالی کلیه ی فعالیت های حسابداری به صورت کاملا جامع در یک مجموعه قرار می گیرند اما در حسابداری مدیریتی به تک تک فعالیت ها در چهار چوب کلی فعالیت ها تاکید دارد . در حسابداری مالی ،فراهم کنند گان اطلاعات به صورت کاملا مستقل عمل می کنند اما در حسابداری مدیریتی چنین نیست . حسابداری مالی ،با دیگر رشته ها ارتباطی ندارند ، حال انکه حسابداری مدیریتی با رشته هایی مانند رشته های اقتصاد ، آمار ، ریاضی ، تحقیق در عملیات و ... کاملا مرتبط است ،کلا حسابداری مالی نتیجه ی نهایی محسوب می شود اما حسابداری مدیریتی به عنوان وسیله ای برای نتیجه ی نهایی استفاده می شود .
چگونه یک حسابدار مالی شویم ؟
امروزه کمتر کسی است که بدون انگیزه و هدف بتواند مسیر پیشرفت و ترقی را طی کرده و آنرا هموار کند . اگر بخواهیم در این زمینه شغل حسابداری را مثال بزنیم ، می توانیم عنوان کنیم که یکی از انگیزه های نادرستی که طرفداران حسابداری و گاها علاقمندان به آن دارند ، انگیزه ی حبابی است . این انگیزه دقیقا به مانند حباب عمل کرده و فرد را تا نشانه گیری و انتخاب هدف به پیش می برد و به طور ناگهانی هدف تغییر می کند . بد نیست که در اینجا یک مطلب کلی در مورد شغل حسابداری ارایه دهیم .
در حال حاضر یکی از شغل های قابل توجه و پرکار برد در کشور ما حسابرسی ، حسابداری و مدیریت مالی می باشد. این مشاغل هر کدام می توانند یکی از پولسازترین مشاغل خدماتی محسوب شوند.
انتخاب ، دسته بندی و کسب مهارتهای رشته حسابداری به قسمتهای مختلفی تقسیم می شود . از اساسی ترین این بخش ها می توان به حسابداری داخلی ، مدیریت امور مالی ، مشاور مالی ، مشاور مالیاتی و ..... اشاره کرد که تمامی این افراد با کسب تخصص در این زمینه می توانند کلیه ی این امور را به انجام برسانند .اما نکته ای که کاملا حائز اهمیت است ، رتبه بندی و نوع قرار گرفتن در این عناوین است.
در واقع برای کسانی که بر دانش حسابداری عمومی اشراف دارند ،انتخاب گرایش حسابداری با خود آنهاست . اینکه علاقمندی شان یا دانش آنها در کدام زمینه بیشتر است ، حسابداری تولیدی ، صنعتی ، پیمانکاری ، تجاری و .... کدامیک از آنها ؟مثلا شاید به صورت توفیق اجباری ،مجبور به یادگیری حسابداری خدماتی و یا پیمانکاری و... شوید. این یکی از امتیازهای رشته ی حسابداری ست که شما با در جریان کار قرار گرفتن ،با تمامی گرایش های این حرفه آشنا می شنوید . یکی از جنبه های مهم در این رشته ، خوب شروع کردن این حرفه می باشد .جدیت و پشتکار در این رشته به راحتی امکان اشتغال شما را فراهم می سازد . چه بسا که خود موسساتی که آموزش دوره ی مدیریت مالی و حسابداری مالیاتی را انجام می دهند به عنوان تازه کار در این رشته وارد این حرفه می کنند . در زمینه ی حسابداری ،دقت و نظم زیاد را فراموش نکنید . منظم بودن در این زمینه ی کاری و حتی خارج از آن برای فرد حسابدار بسیار حیاتی به نظر می رسد . در کنار نظم و دقت آشنایی با انواع مالیاتها و مطالعه ی قوانین کار بسیار کمک کننده خواهد بود. بعد از ذکر این نکات ، فردی که تمامی این موارد را رعایت می کند ، بعد از اتمام تحصیلات و یا آموزش دوره ی حسابداری مالی ، تصمیم گرفته است که وارد بازار کار شود.
دوره ها و کار گاه های آموزشی حسابداری مالی و یا کلاس های حسابداری را نیز گذرانده است و تقریبا رزومه ی خوبی برای خودش رقم زده است . حالا نوبت انجام دادن و یکسره کردن کار است . البته بسیاری از اوقات شاهد کم رمق شدن و سرد شدن این افراد در کار هستیم که در این مواقع به نظر میرسد که انگیزه ی حبابی حسابدار مالی منفجر شده است . انگیزه ای که در اکثر موارد منجر به اجرا و عملی کردن کار نشده است . رفع کردن و از بین بردن نگرش های منفی در قالب انگیزه ی حبابی فرد ، نیازمند به کار گیری یک سری از تکنیک های خاص می باشد که فرد با انجام آنها می تواند تا حدودی خود را از شر انگیزه ی حبابی خلاص کند. در واقع یادگیری و انجام چندین نکته ی ضروری و مهم به منظور شروع کار حسابداری یک حسابدار مالی که در جریان کار قرار گرفته است ،برای یک حسابدار بسیار ضروریست تا بتواند از محیط کاری خود حداکثر تجربه را کسب کند . موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان با برگزاری دوره ی مدیریت مالی و حسابداری خود و آموزش کلیه ی تکنیک ها و روش های حسابداری افراد علاقمند و دانش پذیران را مستعد ورود به بازار کار حرفه ای کرده و بر تجربه و دانش آنها می افزاید . آموزش حسابداری مالی و کلیه ی تکنیک های ان در قالب دوره ی حسابداری مالی گنجانده شده است .
همین حالا در دوره مدیریت مالی و حسابداری شرکت کنید
صورت مالی در حسابداری مالی چیست ؟
صورت مالی یکی از ارکان بسیار مهم در فرآیند حسابداری مالی به شمار میرود . این اظهار نامه ها برای تمامی افراد خارج از شرکت و مرتبط با آن در نظر گرفته شده است ،مانند مدیران ، مقامات مالیاتی ، سرمایه گزاران .تمامی این صورت های مالی به صورت دوره های سه ماهه و سالانه فراهم می شوند و مطابق با اصول حسابداری به افراد ذیربط ارایه می شوند.
کاربردهای صورت مالی در شرکتها به شرح زیر می باشد :
- وضعیت مالی شرکت را نشان می دهد .
- مشخص می کند که پول شرکت چگونه بدست آمده است .
- مشخص می کند که پول شرکت در کجاها و به چه منظوری خرج شده است .
- مشخص می کند که چه میزان از پول شرکت باقیمانده است . (به منظور سرمایه گزاری آینده و دیگر مصارف )
مبنای بررسی و مدیریت ممیز ین مالیاتی و اداره ی دارایی کشور و دیگر ارگان های وابسته مطابق با همین صورت های مالی است .که البته تخلف در آنها و یا اشتباهات ناخواسته می تواند عواقب بسیار سنگینی برای شرکت ها در پی داشته باشد . به همین منظور کلیه ی شرکتها برای جلوگیری از اشتباه و پیشگیری از آن سالانه به صورت کاملا قانونی موظف هستند که صورت های مالی خود را تهیه کرده و حساب رسی مالی سالانه خود را انجام دهند . در واقع به منظور تهیه و آماده سازی صورت مالی، بایستی بسیاری از اسناد مالی و حسابداری شرکت ثبت و نگهداری شود . صورت های مالی تماما بر اساس اینگونه اطلاعات تهیه میشوند . اگر گاها این اسناد به صورت درست و صادقانه تنظیم نشوند ، صورت های مالی تهیه شده قابل اعتماد نمی باشد که به راحتی می تواند توسط ممیز ین مالیاتی و حساب رسی رد شود که البته بروز این مشکل می تواند مشکلات مالی و قانونی زیادی برای صاحبان مشاغل به همراه آورد .
چگونه یک حسابدار حرفه ای شویم ؟
تمامی حساب داران حرفه ای و متخصص ویژگی های خاصی دارند که آنها را از دیگر حساب داران متمایز کرده و آنها را در جایگاه والا تری نسبت به دیگر همکاران خود قرار می دهد .تمامی این ویژگی ها ابزارهای بسیار ضروری و مهم در حسابداری بوده که باعث پیشرفت در این رشته می شوند، اما نه آنقدر سری هستند که نشود از آنها باخبر شد و نه آنقدر پیچیده که نتوان آنها را در حسابداری به کار گرفت. حرفه ای بودن یکی از ویژگی های مهم در حرفه حسابداری است که دارای مؤلفه های بسیاری است.علاوه بر این، .در زیر به نمونه ای از این ابزارها برای حرفه ای شدن اشاره می کنیم :
*به روز بودن اطلاعات و انجام مطالعات روزانه
یکی از مهمترین ابزارهای حسابداری که میتوان برای حرفه ای شدن روی آن حساب کرد ، مطالعه ی به روز و کسب اطلاعات درباره ی دوره ی حسابداری و موارد مرتبط با آن و مسایلی از قبیل مالیات ، بیمه و ... می باشد . شما هر مقدار که اطلاعات مالی به روز تر و بیشتری داشته باشید ، می توانید به عنوان یک حسابدار کاملا حرفه ای ، آگاه و توانمند ابراز وجود کنید و به همان ترتیب نیز از جایگاه بهتر و درآمد بیشتر نیز بهره مند شوید . منابع مطالعاتی شما بایستی مجله ، فیلم های آموزشی ، مجله ،اینترنت و ....باشند .همچنین می توانید در کلاس های آموزش حسابداری مالی یا آموزش مدیریت مالی( دوره ی مدیریت مالی و حسابداری نیز شرکت کنید. با توجه به تغییرات زیادی که هر روزه در این مبحث روی می دهد، این مورد بسیار اهمیت دارد.
گرفتن پشتیبان از اطلاعات مالی
حساب داران حرفه ای بایستی قبل از انجام کلیه ی فعالیت های حسابداری ، مانند حذف سند ، ویرایش ، ابطال و ... باید از نرم افزارهای اطلاعات حسابداری پشتیبان استفاده کند تا در صورت بروز مشکل به آنها رجوع نماید . همچنین بایستی فایل پشتیبان را در چند جای مختلف داشته باشد که در صورت بروز مشکل برای یکی از آنها به دیگری دسترسی داشته باشد. البته به یاد داشته باشید که گاها به علت برق رفتگی ، ویروسی شدن ، ایراد در برنامه نویسی ممکن است مشکل به وجود بیاید ،که به همین دلیل بایستی فایل های گزارشات و اطلاعات به صورت مداوم مورد بازرسی و کنترل قرار گیرد .در بعضی موارد ، حضور ذهن برخی از افراد آگاه از موضوعات جاری در سازمان و یا حساب داران ، می تواند به رفع مشکل کمک کند اما هرگز کافی و قطعی نیست.
*احاطه ی کامل بر نرم افزارهایی نظیر ورد ، اکسل
یکی از نرم افزارهایی که حساب داران حرفه ای قطعا باید بر ان اشراف کامل داشته باشند ، نرم افزار کاربردی و فوق العاده قدرتمند اکسل می باشد .در بسیاری از مواقع می توان گزارشات و محاسبات خوبی از اکسل استخراج نمود و به عنوان اطلاعات تکمیل کننده سایر گزارشات از آنها استفاده کرد . یکی دیگر از کاربردهای این اطلاعات ،انجام امور اداری مانند محاسبه ی استهلاک ، حقوق و .... می باشد .نرم افزار های دیگری نیز برای رشته ی حسابداری لازم است که اگر هنوز آموزش و یادگیری آنها را شروع نکرده اید همین حالا اقدام کنید .
*شناخت و آشنایی با برنامه های نرم افزاری حسابداری
حسابدار ها هر چقدر که نرم افزارهای بیشتری را بشناسند و بر انها تسلط پیدا کنند، امکان پیشرفت و اشتغال آنها نیز بیشتر میشود . پیشنهاد ما به شما حساب داران ممتازی که می خواهید حرفه ای شوید این است که در دوره های آموزشی نرم افزار حسابداری شرکت کرده و به یادگیری مبادرت ورزید .
*انجام تائیدیه پرداخت ها و دریافت ها
تمامی حساب داران حرفه ای اتفاقات ، رویدادها را در دفتر ثبت ، تجزیه و تحلیل می کنند و همیشه گزارش گیری می کنند و با در نظر داشتن این موضوع که در اکثر موارد صاحبان سرمایه افراد دیگری هستند ،تائیدیه های لازم را از افراد صاحب اختیار و ذینفع دریافت کرده و آنها را به منظور رفع مشکلات احتمالی ،مراجعات بعدی و بایگانی نگهداری می کنند.
ثبت اسناد مالی همزمان با زمان وقوع آن
از دیدگاه حساب داران حرفه ای ، گزارشات کامل و به روز ارزش بسیار بالایی نسبت به سایر گزارشها دارند . تمامی حساب داران ،گزارشات به روز را با انجام عملیات ثبت نگهداری می کنند و چون بین زمان وقوع رویداد و زمان ثبت آن تفاوت کمی وجود دارد ،احتمال بروز اشتباه در آنها کاهش می یابد.
اولویت بندی در انجام اعمال حسابداری
یکی از خصوصیات افراد حرفه ای در زمینه ی حسابداری ، تعیین اولویت امور به منظور انجام امور حسابداری می باشد .از نظر حرفه ایها در حسابداری ،ثبت رسید بانکی دویست میلیون ریالی بسیار با ارزش تر از ثبت هزینه ی تنخواه دویست میلیون ریالی است . به همین نسبت ،ثبت هزینه های مربوط به حقوق ماهانه نیز بسیار با اولویت تر ثبت هزینه های چند هزار تومانی است .
*مطالعه قوانین
یک حسابدار حرفه ای همواره باید نسبت به وضع قوانین جدید و تغییر قوانین قدیم هوشیار باشد . مثلا باید نسبت به قوانین مربوط به مالیات ، قانون کار ، بیمه ، تامین اجتماعی و قانون تجارت همواره اشراف کامل داشته باشید.
تمدید کردن قراردادهای پشتیبانی نرم افزارها
تمامی نرم افزارهای حسابداری دارای پشتیبانی رایگان می باشند که البته مدت زمان آن کاملا مشخص است ، بایستی پس از اتمام زمان مشخص شده، این قابلیت را تمدید کرد تا بتوانید از خدمات آن بهره مند شوید .
اهمیت حفظ و نگهداری از مدارک و اسناد حسابداری
حسابدار ها در هنگام کار و زمانی که محاسبات را انجام می دهند ، ممکن است یادداشت ها و مدارکی را در اختیار داشته باشند که مدیران به آنها تحویل داده اند ، این اسناد و مدارک دارای اهمیت زیادی می باشند به شکلی که حتما باید آنها را بایگانی کرد .حتی در زمانهایی که فکر می کنید این اسناد بی ارزش هستند تا مدت زمان مشخصی از آن نگهداری کنید چراکه گاها گره از مشکلات باز خواهد کرد .
راز داری
همیشه اطلاعات و اسناد بسیار مهمی در اختیار بخش حسابداری می باشد ، اطلاعاتی مبنی بر میزان بدهی های شرکت ، موجودی حساب ، میزان حقوق دریافتی کارکنان ، که افشای آنها ممکن است موجب زیان شرکت شود . بر همین اساس یکی از مهمترین خصوصیات حساب داران ، راز داری آنها می باشد.
ارایه ی اطلاعات و گزارشات دقیق به کلیه ی مدیران به منظور اخذ تصمیمات مهم
یک حسابدار حرفه ای بایستی تمامی گزارشات مالی را تا حد ممکن به طور شفاف و واضح ارایه نموده و اگر مشکلی در آنها وجود داشت ،آنرا رفع نموده و به کلیه ی افراد مرتبط اعلام نماید . این را به خاطر بسپارید که معمولا اعتبار حسابداری سیستمی با کلیه ی گزارشات درست سنجیده می شود .
امانتداری
حساب داران حرفه ای و زبده ، از نظر اخلاق حرفه ای نیز باید خاص عمل کنند . مثلا یکی از خصوصیات خوب حساب داران ، امانتداری می باشد . حساب داران بایستی از کلیه ی مدارک و اسناد ، اوراق بهادار و .... به خوبی نگهداری و مراقبت کنند .
سلامت حرفه ای و اخلاقی
بهترین و مهمترین خصوصیت یک حسابدار ، سلامت اخلاقی وی می باشد . یک فرد حرفه ای در کار باید تمامی جوانب اخلاق حرفه ای خود را رعایت کند . یکی از مهمترین دارایی های یک حسابدار موفق ،حسن اعتبار او می باشد
رعایت نظم
هیچ چیزی به اندازه بی نظمی نمی تواند به ارزش یک حسابدار خدشه وارد کند . یک حسابدار حرفه ای از هر نظر منظم بوده و بدون تاخیر به محل کار ،جلسه و یا قرار کاری وارد می شود.
آگاهی داشتن از اهمیت امور حسابداری در شرکت ها
یکی از مهمترین قسمت های شرکت ،بخش حسابداری می باشد که با اقدامات و تصمیمات خاص خود می تواند سود و یا زیان را برای شرکت رقم زند . یک حسابدار موفق همواره بایستی از اهمیت کار خود با خبر بوده و آنرا در نظر داشته باشد.
درست نشستن
اکثر حساب داران در هنگام کار اهمیتی به استانداردهای نشستن نمی دهند و به همین علت پس از مدتی دچار کمردرد ، گردن درد و .... می شوند . با توجه به اینکه کلیه ی حساب داران بایستی چندین ساعت مداوم روی صندلی بنشینند ، باید به نوع نشستن و روش های صحیح آن اهمیت بیشتری داده و از آسیب جسمانی خود جلوگیری کند .
ورزش و تغذیه مناسب، استراحت کافی
حسابداری از مشاغل پر استرسی است که قابلیت این ر دارد که تمامی ذهن حسابدار را به خود مشغول داشته و او را از استراحت و تفریح دور کند . اما حساب داران به دلیل حفظ تمرکز و قابلیت خود همواره بایستی به مقدار کافی استراحت کرده و از تغذیه ی سالم و مناسبی برخوردار باشند .
اطلاع از قوانین و اصول بایگانی
یک حسابدار حرفه ای می بایست به ساده و سریعترین روش ممکن به نامه های اداری دسترسی داشته باشد و همینطور بتواند درصد گم و یا مخدوش شدن اسناد را به صفر برساند.
آشنایی با اصول نامه نگاری و دستور زبان فارسی
یک حسابدار حرفه ای بایستی توانایی لازم را جهت نگارش نامه های اداری داشته باشد .
چرا دوره حسابداری مالی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان را انتخاب می کنیم؟
از آنجایی که کلیه ی حساب داران مالی باید مدرک معتبر مدیریت مالی و حسابداری را داشته باشند و از آنجایی که باید گواهینامه ی حسابداری خود را از موسسه ی آموزشی معتبری دریافت کرده باشند، به کلیه ی متقاضیان توصیه می شود پیش از ثبت نام و شرکت در کلاس حسابداری مالی ، با بررسی و تحقیق در یک موسسه ی آموزشی معتبر ثبت نام کرده و در پایان دوره بعد از گذراندن ساعات آموزشی کلاس های حسابداری مالی و موفقیت در آزمون دوره ، گواهینامه ی مدیریت مالی و حسابداری مالی و یا مدرک مدیریت مالی و حسابداری مالی را دریافت کرده تا از این طریق بتوانند راه های ورود به بازار کار مطمئن را برای خود باز گشایند . شرکت در دوره های آموزشی حسابداری مالی در مراکز آموزشی نا معتبر پیامدی به جز اتلاف وقت ،انرژی و هزینه برای فراگیران در بر نخواهد داشت.
از آنجایی که شرکت در کلاس های موسسات آموزشی نا معتبر، پیامدهای ناخوشایندی برای فراگیران به همراه دارد و از آنجایی که موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان با مجوز رسمی از وزارت علوم ، فناوری تحقیقات ، دوره های معتبر حسابداری مالی را برگزار کرده و در پایان دوره مدرک مدیریت مالی و حسابداری مورد تایید وزارت علوم فناوری و تحقیقات را به کلیه ی دانش پذیران دوره اعطا می کند ، لذا شرکت در دوره های مدیریت مالی و حسابداری موسسه ی آموزش عالی آزاد فن پردازان ، به تمامی علاقمندان و افرادی که می خواهند در این حرفه مشغول به فعالیت شوند ، توصیه می شود.
همین حالا در دوره مدیریت مالی و حسابداری شرکت کنید