دوره مدیریت مراکز آموزشی چه دوره ای است ؟
دوره مدیریت مراکز آموزشی، یکی از دوره های آموزشی جامع است و برای افرادی که در بخش های آموزشی موسسات مشغول به کار هستند مناسب به نظر میرسد. این دوره ، به دانش پذیران کمک میکند تا به منظور برنامه ریزی، نظارت، اجرا و مدیریت، منابع انسانی و مطالب مورد نیاز را با هم ترکیب کرده و عملیات های خاصی را روی سیستم آموزشی انجام دهند. غالبا، افراد علاقمندی که در این دوره شرکت میکنند، ضمن تسلط بر مدیریت مراکز آموزشی، قادر هستند تغییراتی را در سیستم آموزشی به وجود آورده و آنرا به نحو موثری ارتقا و بهبود دهند. علاوه بر این، آنها باید مهارت های خاصی در زمینه ارتباط برقرار کردن، ارزیابی و تشخیص مشکلات داشته باشند تا از عهده ایجاد تغییرات عمده در سیستم های آموزشی برآیند.
همین حالا در دوره مدیریت مراکز آموزشی شرکت کنید
رشته مدیریت آموزشی چه رشته ای است ؟
آموزش، به معنای کسب علم و دانش، مهارت ها و ارزش ها و عادات و باورها از طریق تجربه است. علاوه بر این، سیستم آموزشی، از مجموعه ای از کارکنان، پرسنل اداری و مدرسان تشکیل شده که آن را غنی کرده و ارتقا میدهند. علاوه بر این، مدیریت شامل برنامه ریزی، سازماندهی، اجرا، بررسی، ارزیابی و ادغام همه اطلاعات ارزیابی به دست آمده است.
رشته مدیریت آموزشی، یکی از گرایش های رشته علوم تربیتی در مقطع کارشناسی ارشد است که هدف از آن تربیت و آماده کردن متخصصان با تجربه در زمینه امور مرتبط با آموزش شامل مدیریت بهینه مدارس و آموزشگاه ها، برنامه ریزی های آموزشی، بهبود کیفیت و کمیت آموزش ها، ارایه خدمات آموزش جدید، بهبود تئوری دانش و خدمات آموزشی، تحقیقات آموزشی و ارتقا آموزش و پرورش و در نهایت، تامین نیازهای آموزشی موسسات و دانشگاه ها است.
با توجه به اهمیت مدیریت آموزشی، استفاده از انواع تئوری ها، اصول و تکنیک ها و مهارت های مدیریت در امور آموزشی و البته آموزش و اطلاع رسانی به معلم ها و اساتید میتواند، کیفیت آموزش را به طور چشمگیری بهبود داده و تغییرات کیفی را در سیستم آموزش ایجاد کند.
قابل ذکر است که، علاقمندان به این رشته میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه های معتبر داخل و یا خارج از کشور، در یکی از این سه رشته رهبری آموزشی، سیاست گذاری آموزشی و آموزش و بهسازی منابع انسانی شرکت کرده و با توجه به علاقه و نیاز آموزشی مراکز مدیریتی، مشغول به کار شوند. علاوه بر این، فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در مدارس، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه ها، وزارت علوم و تحقیقات، وزارت درمان و انواع مراکز مدیریت آموزش انجام وظیفه کنند.
مدیران مراکز آموزشی چگونه میتوانند درآمد کسب کنند ؟
مشاغلی که مدیران آموزشی میتوانند انتخاب کرده و در آن مشغول به کار شوند مشخص بوده و هر کدام نیز مستلزم داشتن مهارت های تعریف شده ای هستند. بنابراین، منبع درآمد این مدیران نیز از این طریق بوده و باید تلاش و خلاقیت خود را در این زمینه به کار گیرند تا بتوانند رویکرد و یا شیوه آموزشی جدید و متنوعی را برای موسسات ارایه دهند تا از این طریق بر تعداد دانش آموزان و مخاطبان خود افزوده و درآمد بیشتری به دست آورند.
علاوه بر این، این مدیران میتوانند به منظور کسب درآمد بیشتر و مستمر، به دانش آموزان خود و موسسات دیگر راهنمایی و مشاوره داده و یا اقدامات مکملی در جهت بهبود و ارتقا سطح دانش معلمان انجام داده و یا استعدادهای دانش آموزان را برای دستیابی به اهداف شان شناسایی کرده و به شکوفایی آنها کمک کنند. همچنین، در صورتی که این مدیران در موسسات و سازمان های دولتی و یا خصوصی وظایفی مانند سازماندهی، هماهنگی و فرماندهی و کنترل را انجام دهند، از سوی مدیران تشویق شده و پاداش دریافت خواهند کرد.
علاوه بر این، استفاده از روش های تایید شده و به حداقل رساندن میزان ضررهای احتمالی به سیستم آموزشی و بهینه کردن سیستم های آموزشی و اختصاص امکانات و تسهیلات لازم به دانش آموزان، موجب گرایش بیشتر آنها به یک موسسه و در نتیجه افزایش درآمد مدیران آموزشی میشود. قابل ذکر است که هر کدام از این اقداماتی که مدیران آموزشی انجام میدهند باید توسط مدیران ارشد بخش های اصلی تایید شده و یا با مشورت آنها به کار گرفته شود تا در روند و رویکرد سیستم های آموزشی خللی بروز نکند.
آینده شغلی افرادی که دوره مدیریت مراکز آموزشی را گذرانده اند ، چگونه است ؟
دوره مدیریت مراکز آموزشی، یکی از رشته هایی است که اخیرا با رشد و استقبال بی نظیری مواجه شده است و سالانه تعدادی زیادی از دانشجویان این رشته را برای تحصیل انتخاب میکنند. اما، اخیرا به دلیل مشکلات اقتصادی، تعداد کمی از این افراد موفق به اشتغال شدند و اکثرا وارد مشاغلی بی ارتباط با این رشته شده اند. علاوه بر این، این فارغ التحصیلان کمتر در سازمان های دولتی استخدام شده و بیشتر در موسسات خصوصی فعالیت دارند و امکان دارد که دوره و مدت زمان کاری آنها چندان طولانی نباشد.
با این حال، افراد و مدیرانی که دوره مدیریت مراکز آموزشی را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان گذرانده و در این زمینه تجربه عملی کافی به دست آورده باشند میتوانند از میان مشاغلی که قبلا به آنها اشاره شده، یکی را انتخاب کرده و مشغول به کار و فعالیت شوند. علاوه بر این، این مدیران میتوانند با استفاده از گواهینامه مدیریت مراکز آموزشی معتبری که در پایان دوره به آنها اعطا میشود ، اعتبار دانش خود را اثبات کرده و از آن به عنوان یک مدرک تایید شده برای استخدام در جایگاه های شغلی منحصر به فرد بهره ببرند.
همچنین، مطالبی که برای دانش پذیران این دوره ارایه میشود نیز علمی و کاربردی هستند و میتوان بعد از اتمام دوره عملا از آنها در موسسات آموزشی استفاده بهینه و مفید کرد.
همین حالا در دوره مدیریت مراکز آموزشی شرکت کنید
چه فرصت های شغلی برای افرادی که دوره مدیریت مراکز آموزشی را گذرانده اند، وجود دارد ؟
غالبا، اکثر واحدهایی که دانشجویان رشته مدیریت آموزشی میگذرانند، به آموزش و بهبود آن در مراحل مختلف مرتبط بوده در نتیجه، غالب مشاغلی که میتوانند در آنها فعالیت داشته باشند نیز به همین منوال به آموزش ارتباط دارند. افرادی که دوره مدیریت مراکز آموزشی را گذرانده اند میتوانند به عنوان معلم، کارشناس منابع انسانی، پژوهشگر، استاد دانشگاه و یا مدیر آموزشی مشغول به فعالیت شده و یا بعد از کسب دانش و مهارت و اطلاعات تخصصی، در سازمان هایی مانند بهزیستی، مدیر روابط عمومی، وزارت بهداشت و درمان، مهد کودک ها و البته بخش مدیریت آموزشی سازمان های دولتی انجام وظیفه کنند.
شخصیت های موفق برای مدیریت مراکز آموزشی میتواند شامل :
- تحلیل گر: این افراد، کار خود را با دقت انجام داده و ایده های خود را به صورت عملی و آشکارا بیان میکنند. علاوه بر این، آنها ترجیح میدهند که کار خود را بدون خطا انجام داده و طرفدار جزئیات و حقیقت نیز هستند.
- اجتماعی و برون گرا : به طور معمول، این افراد به ارتباط با دیگران اهمیت و ارزش زیادی داده و نسبت به دیگران احساس مثبتی داشته باشند. قابل ذکر است که این افراد به راحتی حرف و یا قول خود مبنی بر انجام کار را فراموش میکنند.
- رهبر: این فرد در جستجوی نتایج بوده و به دنبال انجام وظایف خود هستند و برای انجام کارهایی که به کسب نتایج منتهی شوند، مناسب به نظر میرسند. علاوه بر این، این افراد قادر به تصمیم گیری سریع بوده و میتوانند در کنار شخصیت تحلیل گر کار کنند.
- رابطه ساز و درون گرا : این افراد آرام و ساکت بوده و به کندی عمل کرده و گاهی دارای شک و تردید بوده اما ترجیح میدهند از نزدیک با دیگران کار کند.
مدیران مراکز آموزشی در صورتی موفق خواهند بود که ابتدا روحیه و ویژگی های خاص اینکار را داشته و سپس دانش خاص این حیطه را به دست آورده و بعد از استفاده از رویه ها و سیاست ها و تایید و اثبات کارایی شان، از آنها در جهت بهبود سیستم های آموزشی و رشد و ارتقا تحصیلی دانش آموزان کمک بگیرند.
مدیران مراکز آموزشی باید چه مهارت های خاصی داشته باشند ؟
مدیران مراکز آموزشی باید بتوانند با قوانین، ایده ها و سیاست ها ارتباط برقرار کرده و به عنوان یک مدیر مهارت های ارتباطی و کلامی و نوشتاری خوبی داشته باشند. علاوه بر این ، آنها باید در حیطه کاری خود بسیار آگاه بوده و در جستجوی استانداردهای آموزشی باشند. در کل، مدیران آموزشی مسئول اجرایی کردن تمام برنامه های آموزشی هستند که از قبل برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است.
به طور معمول، این مدیران با دیگر کارکنان و مدیران کار کرده و در این موقعیت باید، منابع کافی در دسترس داشته باشند تا بتوانند همه برنامه ها را به موقع اجرا کنند. علاوه بر این، این مدیران، باید برای انجام وظایفی مانند، تهیه و برنامه های درسی خاص ، تهیه گزارش های مالی ، فراهم کردن تجهیزات آموزشی، حمایت و پشتیبانی از کارکنان و اجرای برنامه های آموزشی، انواع مهارت های انسانی ، ادراکی و فنی را داشته باشند که در زیر به اختصار آنها را توضیح میدهیم :
- مهارت های انسانی : این مهارت ها شامل مهارت های ارتباط برقرار کردن و استفاده از منابع انسانی، ارتباط موثر و پیوسته با دانش آموزان برای انجام وظایف و ایجاد انگیزه برای یادگیری و آموزش است.
- مهارت های ادراکی : تسلط بر این مهارت ها به معنای، شناخت و درک دشواری ها و پیچید گی های موجود در یک سازمان ، تحقیق و پژوهش و ارزیابی ، توانایی ایجاد تغییر در بخش های مختلف، کنترل و هدایت شیوه های آموزش، توانایی تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارایه راهکارهای مناسب است
- مهارت های فنی : این گروه از مهارت ها میتواند، مواردی مانند نوآوری و خلاقیت در شیوه های آموزشی، برنامه ریزی، برنامه ریزی آموزشی، توسعه و بهبود برنامه درسی، کنترل، گزارش و بودجه بندی برای بخش مختلف آموزش امور مالی و حسابداری را در بگیرد. قابل ذکر است که کسب این مهارت ها مستلزم کسب تجربه و البته صرف وقت است.
مهارت هایی که هر کدام از مدیران آموزشی باید داشته باشند مشابه بوده و امکان دارد که نوع و تعداد آنها با توجه به محل و موقعیت مکان آموزشی، دانش آموزان و تعداد آنها و البته امکانات و بودجه در نظر گرفته شده، تفاوت چشمگیری داشته باشد.
غالبا، مدیرانی که در رشته مدیریت آموزشی تحصیل کرده و مدرک مدیریت مراکز آموزشی دریافت میکنند، آموزش های تخصصی را در زمینه اصول و برنامه ریزی برای موسسات و دانشگاه ها پشت سر گذاشته و برای موسساتی که قرار است در آینده مسئولیت آنها را بر عهده گیرند برنامه های مکتوب و هدفمندی دارند. علاوه بر این، این مدیران میتوانند با استفاده از کارکرد های خاص خود، نقش های متنوعی را در موسسات ایفا کنند. این کارکرد های مدیران میتواند شامل :
• جهت دهی به افراد برای انتخاب مسیر صحیح تحصیلی
• هماهنگی بین امکانات و منابع انسانی و مادی
• برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف تعیین شده
• سازماندهی افراد و استفاده از چیدمان خاص گروه های تخصصی
چرا دوره مدیریت مراکز آموزشی را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان میگذرانیم ؟
با توجه به اینکه، مدیریت آموزشی نقش کلیدی در هر جامعه داشته و میتواند راه گشا و تعیین کننده آینده نسل جدید باشد بنابراین، محل و کیفیت آموزش مدیریت و آموختن اصول و باید و نباید های آن از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. شرکت در دوره مدیریت مراکز آموزشی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان ، فرصتی در اختیار علاقمندان به مدیریت و رشته مدیریت آموزشی میگذارد تا با نحوه و نوع مدیریت در انواع سازمان های آموزشی آشنایی پیدا کرده و بتوانند از آن عملا استفاده کنند.
علاوه بر این، این دوره در بازه زمانی کوتاه آموزش داده شد و علاقمندان میتوانند همزمان در کلاس های عملی نیز شرکت کرده و تجربیات ذی قیمتی به دست آورند. قابل ذکر است که ، این موسسه در پایان دوره به همه دانش پذیران مدرک دوره مدیریت مراکز آموزشی اعطا میکند که مورد تایید سازمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و میتوان از آن برای آموزش و یافتن فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر و اثبات و تایید دانش و اطلاعات این زمینه استفاده کرد.
قابل ذکر است که در صورتی که این دانش پذیران به گذراندن دوره های مشابه علاقمند باشند میتوانند، از مشاورین این موسسه کمک گرفته و ضمن راهنمایی، آن دوره را خریداری کرده و در کنار دوره قبلی مطالعه کرده و سپس، برای اشتغال در یک شرکت یا سازمان مرتبط تصمیم گیری کنند.
مدیران آموزشی موفق باید چه خصوصیاتی داشته باشند؟
هر کدام از مدیران آموزشی باید بتوانند، برای این مراکز برنامه ریزی کرده و رویکردها و استراتژی هایی را برای توسعه و ارتقا نظام درسی و تحصیلی دانش آموزان در نظر بگیرند. تحقیقات انجام شده در زمینه خصوصیات مدیران آموزشی موفق حاکی از این است که، مدیران بخش اصلی و جدایی ناپذیر هر محیط آموزشی بوده که در صورت دارا بودن ویژگی های خاص، میتوانند تاثیر شگرفی بر محیط آموزشی بگذارند. مدیرانی موفق و موثر نامیده میشوند که خصوصیات زیر را داشته باشند :
- آنها باید موانع موجود بر سر راه دستیابی به اهداف را شناسایی میکنند.
- برای رشد و پیشرفت شخص دانش آموزان اهمیت زیادی قائل هستند.
- فرصت های آموزشی را در داخل و یا خارج از کلاس برای دانش آموزان فراهم میکنند.
- انتظارات زیادی از دانش آموزش خود داشته و در این مورد جاه طلب هستند.
- به منظور حمایت از رشد و پیشرفت دانش آموزان، با والدین آنها مشارکت دارند.
- پیشرفت و رشد تحصیلی دانش آموزان را در بازه های زمانی مختلف ارزیابی میکنند.
- هنگام خود ارزیابی و تجزیه و تحلیل داده ها، سخت گیر هستند.
- با بهبود و توسعه سیستم آموزشی ، درصدد ارتقا سیستم آموزشی هستند.
علاوه بر این، مدیران موفق باید سطح بالایی از مهارت های فردی، احساسی و هوش داشته باشند. البته، این خصوصیات برای همه مدارس و یا دانشگاه های مشابه جوابگو نبوده و امکان دارد که برخی از آنها با توجه به موقعیت تعدیل شوند. همچنین، در صورتی که این مدیران در کلاس های موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کنند، با اصول و تکنیک های مدیریت آشنایی بیشتری پیدا کرده و میتوانند در این زمینه موفق تر عمل کنند.
مدیران مراکزآموزشی چه اهدافی را دنبال میکنند ؟
غالبا، مدیران آموزشی تحصیلات و اهداف مشابهی داشته اما امکان دارد که با توجه به موسسه و یا دانشگاهی که سیستم آموزشی آنرا بررسی و دنبال میکنند، تغییرات جزیی در نحوه دستیابی به اهداف شان ایجاد کنند. بنابراین اهداف مدیران آموزشی میتوان شامل موارد زیر باشد:
- اطلاع رسانی در مورد ویژگی های موسسات دارای سیستم آموزشی با کیفیت
- توضیح جامع و کامل در مورد مفهوم مدیریت آموزشی
- بهبود برنامه ریزی، سازماندهی و اجرای پروسه ها در موسسات
- افزایش شناخت در مورد مؤلفه های مدیریت کارآمد آموزشی
- اطلاع رسانی در مورد ویژگی ها و وظایف مدیران آموزشی
- بهبود و افزایش کارایی تسهیلات ساختاری
- سازماندهی نیروهای انسانی برای پیشبرد اهداف خاص
- ایجاد زمینه مشارکت بین افراد و موسسات
- تعریف عملیات ها یی که باید در هر بخش از موسسه یا دانشگاه انجام شود
- بهبود ارتباط های بین فردی
- کمک به دانش آموزان برای تعیین اهداف شخصی
- برنامه ریزی برای آینده و ترتیب بندی عملیات های مختلف
- کنترل و اطمینان از انجام شدن همه قوانین
- هماهنگی میان فعالیت های موسسه و منابع
- شناخت نیازها و مشکلات دانش آموزان و تلاش برای برطرف کردن آنها
- فراهم کردن زمینه خلاقیت اعضای موسسات
- مدیریت تعرض های بین فردی و استفاده بهینه از زمان
- ایجاد محیط و تسهیلات مناسب برای تحقیقات آموزشی
مدیریت آموزشی، یک فعالیت چند وجهی و فرایند اجتماعی است که بر ارتباط بین انسان ها در موقعیت های مختلف تاکید داشته و نحوه اجرای آن میتواند تا حد زیادی بر کیفیت آموزش تاثیر گذار باشد بنابراین، همه مدیران آموزشی باید اهداف مشخصی داشته و آنها را از قبل تعیین کنند تا در کار خود موفق تر از دیگران بوده و بتواند وظایف و اهداف خود را به درستی پیش ببرند.
دانش پذیران علاقمند به مبحث مدیریت آموزشی میتوانند در دوره مدیریت مراکز آموزشی که توسط موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برگزار میشود شرکت کنند. از جمله مزیت های این موسسه این است که، در پایان دوره به همه دانش پذیران و شرکت کننده ها مدرک مدیریت مراکز آموزشی اعطا میکند که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و میتوان آن را به عنوان مدرکی معتبر دال بر آموخته ها و دانش خود ارایه داد.
آیا گذراندن دوره مدیریت مراکز آموزشی، برای موسسات آموزش زبان انگلیسی هم مفید است ؟
همه موسسات آموزشی، به مدیریت نیاز داشته و تفاوتی ندارد که این موسسه فارسی زبان و یا انگلیسی زبان باشد و چه بسا مدیریت در مراکز آموزشی انگلیسی دشوارتر هم باشد. دلیل این امر این است که، مطالبی که علاقمندان به زبان انگلیسی یاد میگیرند جدید بوده و از نظر ساختاری با زبان اصلی شان، فارسی، تفاوت چشمگیری دارد بنابراین، این مدیران باید از طریق گذارندن دوره مدیریت مراکز آموزشی، به نحوی برای این موسسات برنامه ریزی کنند که ضمن ترغیب علاقمندان ، روند یادگیری آنها نیز تسریع شود.
علاوه بر این، این مدیران وظایفی مشابه با مدیران موسسات فارسی زبان بر عهده داشته و باید بتوانند بعد از استعداد یابی علاقمندان، در بازه های زمانی مشخص چند ماهه میزان پیشرفت و رشد و ارتقا آنها را ارزیابی کرده و در صورت نیاز ، برنامه درسی متفاوتی برای او و همکلاسی هایش در نظر گرفته و مجددا تاثیر و کارآمدی آنها را بررسی کنند. همچنین، این مدیران باید این توانایی را داشته باشند که نقص های این سیستم آموزشی را یافته و آن را تا حد تامین نیاز علاقمندان ارتقا دهند.
قابل ذکر است که با توجه به متفاوت بودن ماهیت موسسات انگلیسی زبان، مدیران آن هم باید مهارت هایی فراتر از مدیران معمولی داشته و بتوانند ضمن داشتن خلاقیت و نوآوری در برنامه های درسی، آنها را بهبود داده و گزارشی هم مبنی بر این ارتقا ارایه دهد. علاوه بر این، این مدیران باید بتوانند همزمان با بررسی و تجزیه و تحلیل شیوه های آموزشی موجود، راهکارهای مناسبی را برای انتخاب شیوه آموزشی مناسب ارایه داده و به منظور درک بهتر مطالب آموزشی، مطالب را از قبل برای علاقمندان به زبان انگلیسی توضیح دهند.
چرا مدیریت مراکز آموزشی در مقایسه با دیگر انواع مدیریت از اهمیت بیشتری برخوردار است؟
با توجه به اینکه مدیریت آموزشی، اساس سیستم آموزش را تشکیل میدهد بنابراین نسبت به دیگر انواع مدیریت بیشتر حائز اهمیت بوده و باید از الزامات و شرایط تحقق و اجری آن مطلع شد. علاوه بر این، استفاده از یک رویکرد سیستماتیک به منظور بسط و توسعه مهارت های مدیریت و رهبری نیز یکی از دلایل این اهمیت است. البته، تفاوتی نمیکند که یک معلم جایگاه و یا سمت رهبری داشته باشد یا نه، زیرا در هر حال به یادگیری این مهارت ها برای بهبود کارایی اش نیاز دارد.
همچنین، ما در عصر اطلاعات و انتقال آنها هستیم و مهمترین گزینه در این مورد، مدیریت اطلاعات دریافتی از نظام و سیستم آموزشی به دانش آموزان و شیوه الگو برداری آنها از این اطلاعات است . غالبا، نظام هر کشوری دارای مجموعه ای قوانین تعریف شده بوده و آموزش و پرورش هم از این حیطه مستثنی نبوده و میتواند ارزش ها و ایده های افراد را به طور چشمگیری تغییر داده و در نهایت منجر به شکل گیری شخصیت ها و مشاغلی شود که هر کدام میتوانند آسایش افراد را رقم بزنند.
علاوه بر این، با توجه به اهمیت این نوع از مدیریت، مدیران آموزشی باید در صورت استقبال و وجود دانش آموزان بیشتر از امکانات ، معلمان و سرمایه بیشتری در این زمینه استفاده کرده و تصمیمات مهمی در جهت ایجاد فرصت های آموزشی برابر اتخاذ کنند. البته، نکته جالب این سیستم های آموزشی این است که امکان دارد افراد را طبق الگوهای فرهنگی، اجتماعی و دینی که در خود نهفته دارند تربیت کنند و از این نظر، افراد باید پیش از تاثیر پذیری همه جوانب را سنجیده و سپس، آن اهداف را به کار بندند.
یکی دیگر از دلایل اهمیت حوزه مدیریت این است که، از حساسیت خاصی برخوردار بوده و نمیتوان هر آزمونی را برای آن اجرا کرد زیرا امکان دارد زیان های غیر قابل جبرانی برای دانش آموزان به همراه داشته باشد. در واقع، این مورد جز وظایف مدیر آموزشی است که با آگاهی و اعتماد به نفس اهداف موسسه را مشخص نموده و دیگران را نیز به سوی رعایت آنها تشویق کند.
همین حالا در دوره مدیریت مراکز آموزشی شرکت کنید
مدیریت آموزشی به نوعی تعیین کننده آینده بوده و از این لحاظ افرادی که مسئولیت رهبری و مدیریت این امر را بر عهده میگیرند، باید از اصول و تکنیک و شیوه های آن اطلاع داشته و البته شخصیت شان نیز با وظیفه ای که قصد انجامش را دارند، تناسب داشته باشد. علاوه بر این، این موضوع که معلمان باید برای حفظ نظم کلاس شان از شیوه ها و استراتژی های خاصی استفاده کنند نیز حائز اهمیت است و در اینجا به چند شیوه مدیریت آموزشی اشاره میکنیم:
- برای سال تحصیلی برنامه ریزی کرده و احترام متقابل را حفظ کنید.
- هنگامی که دانش آموزان کلام و جریان فکری معلم را قطع کرده و مانع ادامه درس میشوند، معلم میتواند از فردی که در درس اخلال ایجاد کرده، سوالاتی بپرسد تا ذهن آنها را مشغول کرده و به درس گوش بدهند. همچنین، معلم میتواند درس را با یک لبخند متوقف کرده و سپس دوباره بحث را از سر بگیرد.
- در مورد شیوه های انضباطی خود هماهنگ عمل کرده تا احترامی که دانش آموزان برایتان قایل هستند حفظ شود.
- از میان همه قوانین، به صورت انتخابی به برخی از آنها متعهد بوده و حدود آنها را مشخص کنید.
- در حضور دیگران، با دانش آموزان بحث و جدل نکنید تا آنها بتوانند دلایل واقعی کارهایشان را بازگو نمایند.
- روز خود را با انرژی مثبت شروع کنید و در صورتی که دانش آموزان رفتار اشتباهی کردند، سکوت کرده و از قوانین خود پیروی کنید.
- علی رغم اینکه امکان دارد که برای همه محیط ها و مراکز آموزشی، از قوانین مشترک و مشابهی استفاده شود اما گاهی مدیران این توانایی و اختیار را دارند که از شیوه های منحصر به فردی، به دلیل تمایز و تفاوت محیط ها، برای کنترل محیط و آماده سازی آن برای آموزش همه گروه های تحصیلی بهره ببرند.
افراد و مدیرانی که دوره مدیریت مراکز آموزشی را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان گذرانده و در این زمینه تجربه عملی کافی به دست آورده باشند، میتوانند از میان مشاغل مرتبط و مواردی که در راه اندازی آن استعداد و مهارت کافی دارند، یکی را انتخاب کرده و به طور جدی مشغول به کار و فعالیت شوند. علاوه بر این، این مدیران میتوانند با استفاده از گواهینامه مدیریت مراکز آموزشی معتبری که در پایان دوره به آنها اعطا میشود ،عملا از علم و دانش خود برای استخدام در جایگاه های شغلی منحصر به فرد بهره ببرند.
همچنین، مطالبی که برای دانش پذیران این دوره ارایه میشود نیز علمی و کاربردی هستند و میتوان بعد از اتمام دوره عملا از آنها در موسسات آموزشی استفاده بهینه و مفید کرد.
علی رغم اینکه ، هر کدام از سطوح آموزشی کشور ما چالش هایی را برای مدیران آموزشی به همراه داشته است اما، در حال حاضر، به نظر میرسد که بزرگترین چالش موسسات مدیریتی، تربیت و آماده سازی مدیران کارآمد و با کفایت برای بخش ها و سمت های مختلف باشد. در این مواقع، موسسات سعی میکنند به منظور افزایش فرصت های توسعه مدیریت آموزشی ، از روند جهانی سازی، محلی سازی و شخصی سازی استفاده کنند اما، در واقع مساله اصلی این است که، چطور میتوان نتایج موسسات مورد تحقیق را به تمام جامعه توسعه و بسط داد. در زیر به تعدادی از عوامل و فاکتورهایی که برای مدیران مراکز آموزشی چالش ایجاد کردند اشاره میکنیم:
- گاهی برخی از معلمان در موضوعاتی دخالت میکنند که موجب فاصله گرفتن آنها از درس شده و میتواند به طور چشمگیری بر کیفیت آموزش تاثیر بگذارد.
- برخی از معلمان از سیاست ها و شیوه های آموزشی بی اطلاع هستند و نمیتوانند دانش آموزان را به درک درس ترغیب کنند.
- برخی از معیارهای معلمان کارآمد ذهنی بوده و از این جهت تشخیص و تمایز معلم خوب کمی دشوار به نظر میرسد.
- نداشتن اطلاعات و سواد کافی در میان معلمان موجب شده تا آنها بر مطالب درسی تسلط کافی نداشته و نتوانند نقش خود را به عنوان یک معلم به خوبی ایفا کنند.
- افراد متخصص کمی وجود داشته و از این نظر کیفیت آموزش پایین است.
- برخی از معلمان صرفا دارای مدرک هستند و از خلاقیت لازم برای آموزش مطالب خاص برخوردار نیستند.
- گاهی همه دانش آموزان به دلیل داشتن معلمان مختلف، از کیفیت آموزشی یکسانی برخوردار نبوده و این موضوع میتواند برای دانش آموزان دلسرد کننده باشد.
با توجه به اینکه، هر کدام از سطوح آموزشی اهمیت و نفوذ مختص خود را داشته و فاکتورهای بسیاری مانند اجتماعی، فرهنگی و علمی میتواند بر آن تاثیر بسزایی داشته باشد بنابراین، چالش های هر مقطع باید به درایت و دقت شناسایی شده و تاثیر آنها بر کیفیت آموزش بررسی شود تا بتوان آنها را با موفقیت برطرف کرده و سطح آموزش را تا حد مطلوب ارتقا داد.
مدیریت آموزشی در ایران از چه جایگاهی برخوردار است؟
در ایران هم مدیریت آموزشی، از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و همین اهمیت موجب شده تا مدیرانی که در راس قرار گرفته اند، به فکر تغییر نظام های آموزشی و تغییرات گاه به گاه موثر در این نظام باشند. نگاهی به سیستم های آموزشی یک دهه قبل حاکی از این است که آن سیستم ها به طور قطع خلل و نقصی داشته اند و به همین دلیل با سیستم های جدید جایگزین شدند.
علاوه بر این، این سیستم ها و نظام های آموزشی جدید توانسته اند به سرعت آموزش افزوده و راهکارهای جدیدی برای یادگیری مطالب در اختیار دانش آموزان و دانشجویان بگذارند. همچنین، میزان استقبال از این سیستم ها نسبت به سیستم های قبلی بیشتر بوده و به نظر میرسد که درصد موفقیت های گزارش شده هم بیش از قبل باشد.
قابل ذکر است که مدیران کاردان و توانمندی که این سیستم های آموزشی جدید را جایگزین نمودند، ابتدا هر دو سیستم را از نظر کیفی و کمی با هم مقایسه کرده و یکی را بر دیگری ترجیح دادند هر چند که امکان دارد این سیستم آموزشی جدید هم نقص های جزیی داشته باشد و مشکلاتی را برای دانش آموزان به وجود آورد اما در کل، مزیت های آن بیش از نقص های برشمرده است.
علاوه بر این ، موسسات آموزشی مجازی نیز به مدیر آموزشی نیاز دارند زیرا آنها میتوانند اهداف اقتصادی و اجتماعی را در افراد جویای دانش تقویت کرده و بر آینده شغلی شان تاثیر بگذارد. همچنین، این مدیران میتوانند بر کیفیت و نوع ارزش ها و رفتارها و استعدادهای آنها تاثیر مثبتی داشته باشند و در نهایت به رونق اقتصادی کمک کنند.
در این میان ، امکان دارد که افراد علاقمند به علم و دانش نیز به حیطه دانش و مدیریت وارد شده و نه تنها به بهبود سیستم های آموزشی کمک کنند بلکه سیاست های جدیدی را پایه گذاری نموده و در مسیر تامین و تحقق اهداف آموزشی نیز گام بردارند.
همین حالا در دوره مدیریت مراکز آموزشی شرکت کنید