سیستم مدیریت کیفیت

سیستم مدیریت کیفیت


دوره سیستم مدیریت کیفیت چه دوره ای است؟ اصول سیستم مدیریت کیفیت چیست؟ مزایای سیستم مدیریت کیفیت چیست؟ دلائل اجرای سیستم مدیریت کیفیت چیست؟ مزایای شرکت در دوره آموزشی سیستم مدیریت کیفیت مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟ ابزارهای سیستم مدیریت کیفیت چیست؟   همین حالا در دوره سیستم مدیریت کیفیت شرکت کنید   دوره سیستم مدیریت کیفیت چه دوره ای است؟  دوره آموزشي سيستم مديريت کيفيت دوره ای است که فراگيران را با کليه اصول و مباني مورد نياز براي افزايش...

توضیحات بیشتر...

 

همین حالا در دوره سیستم مدیریت کیفیت شرکت کنید

 

دوره سیستم مدیریت کیفیت چه دوره ای است؟ 

دوره آموزشي سيستم مديريت کيفيت دوره ای است که فراگيران را با کليه اصول و مباني مورد نياز براي افزايش کيفيت کالا و خدمات مورد نظر آشنا مي کند. فراگيران با شرکت در دوره هاي آموزشي سيستم مديريت کيفيت مي توانند کليه اطلاعات مورد نياز براي ورود به حوزه مديريت کيفيت را به دست آورند.

با توجه به تاثير مستقيم کيفيت بر روند موفقيت سازمان ها ، نهادها ، شرکت ها و کليه مراکز و بنگاه هاي اقتصادي تلاش صاحبان کسب وکار و مشاغل بزرگ و حتي صاحبان کسب و کارهاي نه چندان بزرگ در سال هاي اخير به منظور افزايش کيفيت کالا و خدمات خود در راستاي توسعه کسب و کار خود تمايل زيادي به استفاده از سيستم مديريت کيفيت پيدا کرده اند و همين امر زمينه ساز استقبال چشمگير و قابل توجه مخاطبان از دوره هاي آموزشي سيستم مديريت کيفيت شده است. برای درک بهتر این دوره به سراغ معرفی سیستم مدیریت کیفیت می رویم.

هنگامی که به کلمه " کیفیت " فکر می کنید، اولین چیزی که به ذهن می آید چیست؟ کلمه کیفیت بیش از یک تعریف دارد. کیفیت را می توان به عنوان یک ویژگی یا خصوصیت به مانند عبارت زیر تعریف کرد: اینکه تا چه اندازه خوب یا بد یک محصول ساخته میشود یا یک خدمت ارائه می شود. بنابراین، کیفیت نیز به عنوان تعیین اینکه تا چه حد یک چیز خوب یا بد است یا چقدر با انتظارات مشتری مطابقت دارد تعریف می شود. به عنوان مثال می تواند کیفیت رنگ در یک ماشین مدل جدید باشد. سیستم های مدیریت کیفیت (QMS) برای اطمینان حاصل از برآورده شدن انتظارات مشتری طراحی شده است. سیستم مدیریت کیفیت رویکردی مستند و تعریف شده ای است که کلیه ی سطوح مدیریتی را در جهت نیل به هدف مشترکی کنترل می کند. سیستم مدیریت کیفیت می تواند به عنوان پیاده سازی فعالیت های اختصاص یافته در یک پروژه برای به دست آوردن پیشرفت مستمر و بهبود کارایی سازمان تعریف می شود. تلاش اصلی این سیستم تعریف درست و روشی است که باعث ایجاد محصولات و خدمات با کیفیت می شود. هدف این است که از اشتباهات در داخل پروژه جلوگیری شود،  نه پس از اینکه یک محصول به کاربر تحویل داده شده باشد. سیستم مدیریت کیفیت (QMS) یک اصطلاح است که به سیستمی شاره دارد که مسئول تأیید تمام پروسه ها، مسئولیت ها و رویه ها برای دستیابی به اهداف و سیاست های کیفیت اشاره دارد. QMS به شرکت ها اجازه می دهد تا عملیات خود را هدایت و هماهنگ کنند تا نیازهای قانونی و مشتری را برآورده کنند. ایزو 9001: 2015 استاندارد بین المللی است که تمام الزامات مورد نیاز برای اجرای یک سیستم مدیریت کیفیت را مشخص می کند. در واقع، اکثر افراد از واژه QMS به عنوان مترادف برای خانواده ISO 9001 استفاده می کنند. آیا مایلید شرکت شما بهره وری بیشتری داشته بشد؟ یا شکایات کمتری از سوی مشتریان داشته باشید. سیستم مدیریت کیفیت (QMS) راه حل مورد نظر شما است. متاسفانه، سیستم های مدیریت کیفیت بسیار پیچیده هستند و بسیاری از شرکت ها در اجرای آنها سعی می کنند تا ان را به درستی به اجرا در آورند. اگر بخواهیم به زبان ساده تر توضیح دهیم، سیستم مدیریت کیفیت مجموعه ای از فرآیندها و عملکردهای کسب و کار است که هدف آن پیشرفت مستمر کیفیت است تا انتظارات مشتری را به درستی برآورده کند.

اینفوگرافی سیستم مدیریت کیفیت

 

اصول سیستم مدیریت کیفیت چیست؟

یکی از تعاریف "اصل" این است که اصل یک اعتقاد ، تئوری یا قاعده ای اساسی است که تأثیر عمده ای بر نحوه ی انجام کاری دارد. "اصول سیستم مدیریت کیفیت" مجموعه ای از باورهای بنیادی، هنجارها، قواعد و ارزش های پذیرفته هستند که به عنوان مبنایی برای مدیریت کیفیت به کار می روند. این اصول توسط متخصصین بین المللی  ISO/TC 176  طراحی و به روز می شوند. این اصول به 8 اصل اساسی تقسیم می شوند. برای سازمان هایی که به دنبال بهبود عملکرد خود هستند، این اصول، برنامه مدیریت کیفیت سازمان شما را به سمت صحیح سوق می دهد. این اصول عبارتند از: 

 اصل 1 (تمرکز روی مشتری):
همانطور که انتظار داشتید، تمرکز روی مشتری اولین اصل است. این شامل هر نیاز و خدمات مشتری است. این اصل تأکید می کند که یک کسب و کار باید مشتریان خود را درک کند، اینکه چه چیزی نیاز دارند و چه زمان به آنها نیازمند می شوند.

زمانی که توانایی کسب و کار جذب مشتری های جدید و برآوردن نیازهای آنها بهتر شود،- وفاداری مشتری و درآمد  نیز افزایش می یابد. تمرکز رو مشتری طور کلی منجر به رضایت کلی مشتری می شود. موفقیت پایدار وقتی به دست می آید که یک سازمان/شرکت، اعتبار خود را حفظ کند و رضایت مشتریان را جلب کند. هر جنبه از تعامل و ارتباط با مشتری، فرصتی را برای ایجاد ارزش بیشتر برای مشتریان ایجاد می کند. درک نیازهای آینده و حال مشتری، لازمه ی هر کسب و کار و سازمانی است که می خواهد برند موفقی داشته باشد. 

اصل 2(رهبری):
بدون رهبری روشن و قوی، کسب و کار دچار مشکل و مسائل جدی می شوند. این اصل با مربوط به جهت سازمان است. کسب و کار باید اهداف واضح داشته باشد و اطمینان حاصل شود که کارکنان به طور جدی در دستیابی به این اهداف نقش دارند. مزایای این اصل، افزایش سطح مشارکت کارکنان و افزایش انگیزه برای برآوردن نیازهای مشتری است. تحقیقات نشان می دهد اگر کارکنان در جریان کار قرار بگیرند و دیدگاه کسب و کار را درک کنند، کارایی بیشتری خواهند داشت. این اصل درباره رسیدگی به شکایات کارکنان در مورد عدم ارتباطات است. رهبران در تمام سطوح، یک هدف و جهت مشترک را ایجاد می کنند و شرایطی را فراهم می کنند که افراد در دستیابی به اهداف کیفیت سازمان داشته باشند. مزایای اصلی این اصل عبارتند از کارایی و بهره وری افزایش یافته در برآوردن اهداف کیفیت سازمان، هماهنگی بهتر فرآیندهای سازمان، ارتباط بهتر  بین سطوح و عملکردهای سازمان، توسعه و پیشرفت توانایی سازمان و افراد آن جهت به بار آوردن نتایج مطلوب.

 

اصل 3 (مشارکت کارکنان):
این اصل در مورد بهره وری و کارآیی است. فرآیندهایی که به خوبی مدیریت می شوند، هزینه ها را کاهش می دهند، ثبات سازمان را بهبود می بخشد و پیشرفت مداوم را افزایش می دهد. با تبدیل شدن به یک سازمان کارآمد تر، به منظور بهینه سازی عملکرد، کارکنان باید در روند سازمان شرکت داشته باشند. برای مدیریت سازمان به طور مؤثر و کارآمد، مهم است که تمام افراد را در همه سطوح مشارکت دهیم. شناخت، توانمند سازی و ارتقاء شایستگی، مشارکت افراد را در نیل به اهداف کیفیت سازمان تسهیل می کند.

مزایای کلیدی این اصل عبارتند از: درک بهتر از اهداف کیفیت سازمان بوسیله ی پرسنل، مشارکت افزایش یافته افراد در فعالیت، پیشرفت فردی، افزایش رضایت افراد، اعتماد و همکاری افزایش یافته، توجه بیشتر به ارزش ها و فرهنگ های مشترک در سازمان.

اصل 4 (رویکرد فرآیندی):
رویکرد فرآیندی در مورد کارآیی و بهره وری سازمان ، ثبات و درکی است که فرآیندهای خوب نیز باعث افزایش فعالیت می شوند. فرآیندهای خوب هزینه ها را کاهش می دهند، سازگاری را بهتر می کنند و پیشرفت مستمر را افزایش می دهد. نتایج متداول و قابل پیش بینی زمانی به طور موثر و کارآمدانه به دست می آیند که فعالیت ها به عنوان فرآیندهای مرتبط با یکدیگر شناخته و مدیریت شوند و به عنوان یک سیستم منسجم عمل کنند. سیستم مدیریت کیفیت شامل فرآیندهای مرتبط است. درک اینکه چگونه نتایج توسط این سیستم به بار می آیند، سازمان را قادر می سازد تا سیستم و عملکرد آن را بهینه سازی نماید. مزایای اصلی این اصل عبارتند از افزایش توانایی برای تمرکز روی فرآیندها و فرصت های کلیدی برای پیشرفت سازمان، عملکرد بهینه سازی شده از طریق مدیریت فرآیند، استفاده ی کارآمد از منابع و کاهش موانع پیشرفت سازمان. 

 

اصل 5 (رویکرد نظام مند به مدیریت):
سازمان ایزو این اصل را بدین صورت تعریف می کند: " شناسایی، درک و مدیریت فرآیندهای مرتبط به شکل یک سیستم که در کارایی و بهره وری سازمان برای دستیابی به اهداف سازمان سهیم هستند.

یک کسب و کار تلاش های خود را بر روی فرآیندهای کلیدی و همچنین تنظیم فرآیندهای مکمل برای به دست آوردن کارایی بهتر تمرکز می کند. این به این معنی است که فرآیندهای چندگانه به عنوان یک سیستم مدیریت می شوند که باید منجر به کارایی بیشتر می شود.

اصل 6 (بهبود مستمر):
این اصل بسیار ساده است: بهبود مستمر باید یک هدف تجاری فعال باشد. مزایای این اصل مشخص هستند: توانایی افزایش فرصت های جدید، انعطاف پذیری سازمانی و عملکرد بهتر. به خصوص در شرایط اقتصادی دشوار، کسب و کارهایی که رشد می کنند، کسانی هستند که می توانند با شرایط جدید بازار سازگار شوند. بهبود برای سازمان ضروری است تا  سطح فعلی عملکرد خود را حفظ کرده و به تغییرات داخلی و خارجی سازمان واکنش نشان دهند تا فرصت های جدیدی ایجاد کند. دیگر مزایای این اصل عبارتند از: افزایش تمرکز روی بررسی و تعیین ریشه ای علت ، افزایش توانایی پیش بینی و واکنش به ریسک ها و فرصت ها، بهبود یادگیری، افزایش انگیزه برای نوآوری.

 

اصل 7 (تصمیم گیری بر اساس شواهد و منطق): یک رویکرد منطقی که  بر اساس داده ها و تجزیه و تحلیل است،  نشانه ی کسب و کار خوب است. متأسفانه، در یک محل کار سریع، تصمیمات اغلب می تواند بدون هیچ گونه تفکر اتخاذ شودند. پیاده سازی اصول مدیریت کیفیت که در اینجا درباره آنها بحث می شود، امکان تصمیم گیری را افزایش می دهد. تصمیمات آگاهانه منجر به درک بهتر بازار می شود زیرا داده ها جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شوند. تصمیمات اتخاذ شده مبتنی بر تحلیل و ارزیابی داده ها احتمال بیشتری دارد که نتایج مطلوب به بار آورند. تصمیم گیری می تواند یک فرایند پیچیده باشد و همیشه با عدم قطعیت همراه باشد. تصمیم گیری اغلب شامل انواع منابع و همچنین تفسیر آنها می شود که می توانند نظری باشند. درک روابط علت و معلولی و پیامدهای ناخواسته بالقوه آن، مهم است. حقایق، شواهد و تجزیه و تحلیل داده ها منجر به عینی بودن و اطمینان در تصمیم گیری می شود. مزایای مهم این اصل عبارتند از: فرآیندهای بهتر تصمیم گیری، ارزیابی بهتر عملکرد و توانایی برای دستیابی به اهداف، افزایش توانایی برای بازبینی، به چالش کشیدن و تغییر ایده ها و تصمیمات. 

اصل 8 ( روابط سودمند دو طرفه با تأمین کنندگان):
این اصل مربوط به زنجیره تامین است و رابطه بین شرکت و تامین کنندگان آن را ترویج می دهد. یک رابطه قوی باعث افزایش بهره وری و تشویق به کارهای یکپارچه کار می شود. نتیجه ی آن بهینه سازی هزینه ها و منابع ،بهبود و ایجاد روابط بلند مدت و انعطاف پذیری در پاسخ به تغییرات بازار یا نیازهای مشتری. افراد ذینفع بر عملکرد یک سازمان تاثیر می گذارند. موفقیت های پایدار زمانی به دست می آیند که سازمان مدیریت ارتباط با همه اشخاص ذی نفع خود را برای بهینه سازی عملکرد سازمان مدیریت کند.

مدیریت ارتباط با تأمین کنندگان بسیار حائز اهمیت است. مزایای کلیدی این اصل عبارتند از درک مشترک از اهداف و ارزش ها بین افراد ذی نفع، افزایش قابلیت ایجاد ارزش برای افراد ذینفع بوسیله ی به اشتراک گذاری منابع و مدیریت ریسک های مرتبط با کیفیت، یک زنجیره تأمین مدیریت شده که جریان پایداری از محصولات و خدمات را فراهم می کند.  

 

 

مزایای سیستم مدیریت کیفیت چیست؟

اکنون که درباره اصول سیستم مدیریت کیفیت اطلاعاتی را بدست آوریم، بهتر است درباره ی مزایای سیستم مدیریت کیفیت نیز اطلاعاتی را در اینجا ارائه دهیم. زمانیکه سیستم مدیریت کیفیت پیاده سازی شود، قدرت تأثیر گذاری روی کلیه ی جوانب عملکرد شرکت شما را خواهد داشت. استاندارد سیستم مدیریت کیفیت، به کسب و کار شما کمک می کند تا به طور مستمر این توانایی را داشته باشید تا محصولات و خدماتی را که مطابق با نیازها و الزامات مشتری است، فراهم کنید (رضایت مشتری). استفاده از QMS می تواند مشتریان بالقوه شرکت شما را جذب کند. QMS خوب شما را قادر می سازد تا در ایجاد یک فرهنگ کیفیت متمرکز شوید. هم چنین می توانید نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات یک سیستم متمرکز را ببینید. مزایای اصلی سیستم مدیریت کیفیت به شرح ذیل می باشند:

روحیه ی بهتر کارمند:
برای کارایی بهتر، کارمندان نیاز به انگیزه و رضایت شغلی دارند. نقش های روشن و تعریف شده، مسئولیت پذیری و مدیریت، سیستم های آموزشی و درک روشن از نقش پرسنل  و موفقیت در کسب و کار، از عوامل تشویق و ایجاد انگیزه در کارمندان است. کسب و کاری به بهترین نحو پیش می رود که به جای استخدام و آموزش مجدد کارمندان جدید، کارمندان خوب نگه داشته شوند.

بهره وری بهتر:
شرکت هایی که بر اساس گواهینامه ISO 9001 QMS کار می کنند هدف به حداکثر رساندن بهره وری و کیفیت فرآیندها را دارند. به عنوان بخشی از این فرآیند، دستورالعمل ها برای همه کارکنان پیاده سازی می شود. این بدان معنی است که هنگام برخورد با حل مشکلات، این روند فرآیندی بسیار روان و صحیح خواهد بود و از لحاظ مالی و زمانی کارآمد تر است.

تصمیم گیری بهتر:
همانطور که قبلا بدان اشاره شد، اصل هفتم مدیریت کیفیت تصمیم گیری بر اساس شواهد و منطق است. بوسیله تصمیم گیری بر اساس شواهد به جای "احساسات "، بیشتر می توانید روی استفاده از منابعی کار کنید که بهره وری و سودآوری را افزایش می دهد. علاوه بر این، بوسیله نظارت بر فرآیندها، قادر خواهید بود تا بر اساس داده ها میزان پیشرفت خود را ببینید. 

 

ایجاد نوآوری:
تمرکز اصلی استراتژیک برای شرکت های موفق امروز، نوآوری و توسعه محصول جدید است. پیشرفت مداوم تنها راه حفظ رشد و سودآوری زیاد است. شرکت ها تنها بوسیله ی به روز رسانی محصولات، تنوع و گسترش دامنه ی کاری با استفاده از نوآوری می توانند رشد را سرعت بخشند. با وجود این، نوآوری سریع کاری آسان نیست. نوآوری نیازمند درک تغییرات ، همکاری با متخصصین است تا از کیفیت محصولات و خدمات ضمانت حاصل کند. 

مشارکت کارکنان:
کارکنانی که در پیشرفت کار سازمان مشارکت دارند، کارمندانی کارآمد بوده و از لحاظ روحی بهتر کار می کنند.  کارکنانی که مشارکت بیشتری در کار دارند و به پیشرفت بهتر شرکت کمک خواهند کرد، به ویژه زمانی که درک کنند کیفیت کار به آنها بستگی دارد. سیستم مدیریت کیفیت به کارکنان کمک می کند تا مشارکت بیشتری در کار داشته باشند.  

افزایش سود خالص:
یک سیستم مدیریت کیفیت موثر، همه کارکنان را تشویق می کند تا به طور نظام مند خطرات و فرصت ها را مورد خطاب قرار دهند. این بدان معنی است که همانطور که نیازهای مشتریان تغییر می یابند، تکنولوژی های جدید بوجود می آیند، کارکنان به طور طبیعی فرصت هایی را برای از بین بردن ضررها و افزایش سود ایجاد می کنند. 

 

افزایش رضایت مشتری:
یکی از اصول مدیریت کیفیت که پایه و اساس الزامات ISO 9001 است، افزایش رضایت مشتری با برنامه ریزی و تلاش برای برآوردن نیازهای مشتری است. با افزایش رضایت مشتری ، مشتریان فعلی خود را حفظ خواهید کرد، زیرا مشتریان خوشحال و راضی کلید رشد کسب و کار هستند و باعث رشد درآمد و سود شرکت می شوند. سیستم مدیریت کیفیت که به طور کامل شناخته و پیاده سازی می شود، تضمین می کند که نیازهای مشتری برآورده می شود و در نتیجه اعتماد مشتری را افزایش می دهد. رضایت مشتریان دستاورد بزرگی برای سازمان است که در جذب بازار کمک می کند و سهم بازار را افزایش می دهد. 

کمک به رهبری:
اهداف کسب و کار مهم هستند، زیرا آنها بر ارزش و جهت استراتژیک حاکم هستند. اشتباهی که بسیاری از تیم های رهبری و مدیریت انجام می دهند این است که اهدافشان را بیش از حد ساده می کنند. به عنوان مثال، اهدافی که صرفا بر روی رشد، درآمد یا تعداد کارمندان متمرکز هستند. سیستم مدیریت کیفیت نیاز به مدیریت عالی دارد تا اطمینان حاصل شود که مجموعه اهداف شرکت/سازمان برآورده شوند. به عنوان مثال، اهدافی که مربوط به ثبات و سود آوری کسب و کار هستند. سیستم مدیریت کیفیت تضمین می کند که یک کسب و کار دارای ثبات باشد باشد و برای نظارت و ارزیابی عملکرد خود، اهدافی را تعیین کند.

بهبود فرهنگ شرکت:
کیفیت دو معنی متمایز دارد. اولین و مهمتر ین معنی ، داشتن یک فلسفه برای کل کسب و کار است. کیفیت، هدف اولیه هر فرد در سازمان را به عنوان نیازهای مشتری تعیین می کند. معنای دوم کیفیت، مجموعه ای از فرآیندها، سیاست ها و رویه هایی است که برنامه ریزی عملیاتی و تصمیم گیری را تشکیل می دهند. QMS در اینجا در معنای دوم کیفیت جلوه می یابد. با به کارگیری سیستم مدیریت کیفیت و برنامه ریزی عملیاتی، فرهنگ شرکت رشد می کند و پرسنل خود را با آن فرهنگ تطابق می دهند. 


 

دلائل اجرای سیستم مدیریت کیفیت چیست؟ 

همانند هر تصمیم تجاری، دلایل خوبی برای اجرای یک سیستم مدیریت کیفیت (QMS) وجود دارد. بعضی افراد فکر می کنند که مدیریت کیفیت جامع از طریق سیستم های مدیریت کیفیت، هزینه های بی پایانی هستند که شرکت ها باید درگیر آن شوند تا اطمینان حاصل کنند که محصولات یا خدمات خالی از هر گونه نقص و عیب بوده و نیازهای اساسی مشتری را تامین کند. با این حال ، یک سیستم مدیریت کیفیت مناسب، برای سازمان ارزش واقعی و مزایای را به ارمغان می آورد. بگذارید دلایل اصلی اجرای سیستم مدیریت کیفیت را بررسی کنیم.

سیستم مدیریت کیفیت به عنوان یک چارچوب:
هدف کلی ایجاد یک سیستم مدیریت کیفیت (QMS)، ایجاد چارچوب و شرایط برای شرکت/ سازمان شماست.QMS  زیربنای سیستم های شرکت شما هستند. اینکه به چه روشی کار می کنید، چه اسناد و پرونده هایی را ایجاد می کنید ، نیاز به یک چارچوب صحیح و منطقی دارد. ایجاد این چارچوب مهم است. اکنون زمان آن فرا رسیده است که سیستم مدیریت کیفیت را به عنوان یک چارچوب برای شرکت/سازمان خود در نظر بگیرید. 

درک فرآیند شرکت:
سیستم مدیریت کیفیت مستلزم اینست که با استفاده از معیارهای کسب و کار، فرآیندهای کسب و کار خود را شناسایی کنید و درباره آنها توضیح دهید. اهداف کیفیت، جوهره ی اصلی سیستم شما را شکل می دهند. از معیارهای کسب وکار برای درک فرآیند شرکت استفاده می شود. این فرآیندها مرتبط با اهداف کیفیت هستند. اگر می خواهید سازمان/شرکت خود را در جهت درست فرآیند شرکت قرار دهید، باید سیستم مدیریت کیفیت را در سازمان پیاده سازی و اجرا کنید.

تطابق با استانداردها:
یکی از بزرگترین چالش های روبروی سازمان ها/ شرکت ها تطابق با استانداردها و مقررات است. تطابق با استانداردها و مقررات شامل QMS، سیستم مستند سازی، برنامه حسابرسی داخلی، و سیستم اندازه گیری و گزارش دهی می شود. بسیاری از شرکت ها به این موضوع پی برده اند که مطابقت با قوانین و مقررات زمانیکه با یک سیستم مدیریت کیفیت تلفیق شوند، دیگر چالش برانگیز نخواهد بود. 

بهبود مستند سازی:
مستند سازی ضعیف نیز یک مسئله رایج در سازمان ها است. این زمانی رخ می دهد که فرآیندها و اهداف مهم به وضوح تعریف نشده باشد و تنها تعداد انگشت شماری از کارکنان دانش سازمانی داشته باشند. این امر، موفقیت سازمان را در معرض خطر قرار می دهد. QMS به تعریف سیستم های مستند سازی  کمک می کند تا فعالیت ها و فرآیندها به وضوح و درستی ثبت و ضبط شوند. 

 

افزایش کارایی سازمانی:
هر سازمان دارای اهدافی خاصی است که باید در هر بخش از سازمان، از جمله خدمات مشتری، فروش و خرید، به آنها دست یابند. کمی فکر کنید. تا چه حد کسب و کار شما در نیل به این اهداف حرکت می کند؟ اغلب سازمانها اولویت هایی را برای رسیدن به این اهداف تعیین می کنند؛ با این وجود، بدون سنجش فعالانه عملکرد و اهداف، نمی توان به این اهداف رسید. نقش اساسی QMS، تعیین اهداف مهم برای بخش های عملیاتی و سپس اندازه گیری و بررسی اثربخشی سازمان در دستیابی به این اهداف است. هنگامی که یک سازمان اهداف و عملکرد خود را در جهت پیشرفت سازمان تعیین کند، کارایی سازمان افزایش می یابد. 

سیستم مدیریت کیفیت فرهنگ سازمانی را غنی می کند:
کارمندان اکثر سازمان ها چنین گزارش می کنند که یکی از جنبه های ناامید کننده شغلی آنها این است که از اهداف و اولویت های سازمانی و نقش خود در انجام آنها مطمئن نیستند. این مسأله ویژه هنگامی صدق می کند که الویت های دائما در حال تغییر هستند . این یک فرهنگ منفی از عدم قطعیت، ترس و خشم ایجاد می کند. QMS مستلزم این است که اهداف و اولویت های سازمان به طور واضح، تعریف و تبیین شده باشند. این به کارمندان این اعتماد به نفس را می دهد که کار خود را به درستی انجام می دهند و این خود یک فضای کاری بسیار مثبت ایجاد می کند.

مدیریت ریسک و کنترل طراحی:
فرض کنید در حال توسعه یک دستگاه پزشکی هستید. برای کنترل طراحی و مدیریت ریسک این دستگاه، لازم است QMS را پیاده سازی کنید . QMS ، مهم ترین روش برای تعریف و اجرای مدیریت ریسک و کنترل طراحی است. مهم نیست که در چه مرحله ای از انجام تحقیقات در مدیریت ریسک و کنترل طراحی هستید. فرآیندهای کنترل طراحی و مدیریت ریسک QMS ، از طریق توسعه محصول شما را راهنمایی می کند تا اطمینان حاصل کنید که نیازهای سازمان با توجه به شواهد و مدارک واقعی مورد بررسی قرار می گیرند.

 

همین حالا در دوره سیستم مدیریت کیفیت شرکت کنید

 

مزایای شرکت در دوره آموزشی سیستم مدیریت کیفیت مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟ 

يکي از مراکز آموزشي معتبري که در راستاي پاسخ گويي به نياز متقاضيان با اخذ کليه مجوزهاي مورد نياز از سازمان ها و مراکز ذيصلاح اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي سيستم مديريت کرده است مؤسسه آموزش عالي فن پردازان است .

موسسه آموزش عالي آزاد فن پردازان با همکاري اساتيد برتر موفق به برگزاري دوره هاي آموزش سيستم مديريت کيفيت در سطح مطلوب و ارائه مدرک سيستم مديريت کيفيت معتبر شده است. فراگیران با شرکت در دوره هاي آموزشي سيستم مديريت کيفيت این مؤسسه علاوه بر کسب دانش ، تخصص ، توانايي ، مهارت و قابليت هاي مورد نياز براي ورود به حوزه مديريت کيفيت، از مزایای زیر هم برخوردار می شوند:

  • تأیید مدارک توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور پس از اتمام دوره
  • رفع مشکلات دانش پذیران طی دوره
  • برخورداری از اساتید مجرب و برتر
  • ارائه ی منابع دیداری-شنیداری دوبله شده همراه با بسته های آموزشی
  • ارسال بسته های آموزشی به کلیه ی نقاط کشور

 

ابزارهای سیستم مدیریت کیفیت چیست؟

اگر قصد دارید راه هایی برای بهبود فرآیندهای QMS خود پیدا کنید، ابتدا باید درک کنید که چگونه این فرآیند ها انجام می شوند. تجزیه و تحلیل این داده های مربوط به این فرایندها، اول از همه، شما را با بخش های از شرکت/سازمان را قابل اصلاح هستند، آشنا می کند و دوم اینکه جمع آوری مستمر داده ها به شما نشان می دهد که پس از انجام اقداماتی خاص در شرکت، پیشرفت واقعی رخ داده است. انجمن کیفیت آمریکا(ASQ) هفت ابزار کنترل کیفیت اساسی را به رسمیت می شناسد که برای ارائه داده ها ایده آل هستند. این ابزارها عبارتند از:

جداول داده:
جداول داده راهی برای جمع آوری داده ها در یک قالب جدول بندی است تا بتوان آن را به راحتی برای روند خاصی بررسی کرد. اگر به عنوان مثال در حال جدول بندی یک نوع نقص در تأمین کننده هستید، به راحتی می توانید می توانید با جدول داده آن نقص را شناسایی کرده و روی آن کار کنید.

هیستوگرام:
هیستوگرام ، فراوانی تکرار در داده ها را ترسیم می کند که مجموعه ای از نقاط داده را به یک منحنی توزیع تبدیل می کند. تحلیل این منحنی می تواند به شما بگوید که آیا روند شما به طور معمول کار می کند یا خیر. در صورت غیرنرمال بودن روند، شما می توانید آن را اصلاح کنید.

نمودار نقطه ای:
هنگام استفاده از نمودار نقطه ای، دو عامل مانند کمیت و زمان روز را مقایسه می کنید تا ببینید آیا یک همبستگی وجود دارد. به عنوان مثال، اگر درست بعد از زمان خاصی تعداد نواقص افزایش یافته داشته باشید، بعدا میتوانید علت آن را بررسی کنید و آن را حل کنید.

نمودارهای کنترل: نمودارهای کنترل ، ترسیم مداوم از داده ها برای یک فرآیند هستند و می توانند نشان دهند که چه زمانی خروجی های فرآیند از معیارهای مورد انتظار منحرف می شوند، و سپس آنها را اصلاح می کنند. همچنین نمودارهای کنترل میتوانند به آسانی نشان دهند که روند کار موثر بوده است یا خیر.

 

تحلیل پارتو:
نمودار پارتو داده های مختلف را جمع آور می کند که اغلب مشکلات یا نواقص مختلف هستند، و آنها را به صورت گرافیکی به ترتیب بر اساس بالاترین فراوانی تا پایین ترین فراوانی مرتب می کند. این به راحتی نشان می دهد که مشکلات اغلب اتفاق می افتد، و شما به سادگی می توانید بگویید که کدام نقص حدود 80٪ از مشکلات شما را تشکیل می دهند. 

تحلیل روند:
نمودارهای روند که به عنوان گراف یا نمودار توالی شناخته می شود، به شما این امکان را می دهند تا داده هایی را به صورت گرافیکی ترسیم کنید که مرتبط با یک فرآیند طی زمان است. این نمودارها داده های خام را برای تعیین اینکه آیا شواهدی مبنی بر بررسی و تصحیح روند وجود دارد یا خیر ، ارائه می دهند. 

تحلیل علت و معلولی:
تحلیل علت و معلولی که نمودار استخوان ماهی نیز نامیده می شود عمدتا بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرد تا علت یک مشکل یا مشکل احتمالی را بررسی کند. با مدنظر قرار دادن مشکل، درباره ی هر علت ممکن فکر می کنید. پس از جدول بندی کلیه ی علل ممکن، می توانید شروع به حذف آنها کنید تا زمانیکه به محتمل ترین علت برسید.

 

دوره آموزش مدیریت کیفیت

 

علاوه بر هفت ابزار فوق،  انجمن کیفیت آمریکا(ASQ ) همچنین سایر ابزارهای مکمل کنترل کیفیت را به رسمیت می شناسند که برخی از آنها سیستم مدیریت کیفیت مفید هستند. از این موارد دو مورد را در اینجا ذکر می کنیم که عبارتند از:

 

نقشه ها و روندنما (فلوچارت) ها:
زمانی که سعی بر درک یک فرایند در جهت بهبود آن می کنید، می فهمید که تا چه اندازه کاربرد فلوچارت های روند بسیار حائز اهمیت هستند. کار با این نوع فلوچارت به شما نشان می دهد که چه چیز روند رخ داده است و با انجام این کار، می توانید بفهمید که منابع در کجا اتلاف می شوند و علل آن را پیدا کنید.

مرکز بهبود فرآیند:
مرکز بهبود فرایند یک صفحه نمایش است که شامل بسیاری از اطلاعات برای کمک به کارکنان و مدیریت می شود. بعضی از موارد معمول در این مرکز شامل نمودار کنترل، فلوچارت روند، گزارش وقایع، نمودارهای استخوان ماهی  و تحلیل پارتو می باشد. مرکز بهبود فرایند به شخص این امکان را می دهد تا وضعیت فعلی را بررسی کرده و در صورت وجود اشکال، روند را تصحیح کند.

 

همین حالا در دوره سیستم مدیریت کیفیت شرکت کنید

برگزارکننده: موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
ثبت نام و افزودن گواهینامه ها

سرفصل دوره سیستم مدیریت کیفیت

  • کیفیت             
  • کیفیت خدمات   
  • ویژگی های خدمات  
  • مدل های کیفیت خدمات     
  • ابعاد کیفیت خدمات             
  • کیفیت زندگی کاری             
  • عوامل مؤثر در بهبود کیفیت زندگی کاری          
  • مدیریت کیفیت       
  • هشت اصل مدیریت کیفیت
  • ISO رویکرد فرآیندی به عنوان اصلی از مدیریت کیفیت
  • مزایای رویکرد فرآیندی
  • زیرساخت های مدیریت کیفیت
  • Seiri ساماندهی
  • پاکسازی محیط سازمان       
  •  Seiketsu استانداردسازی
  • ممیزی بخشی از مرحله ایجاد انضباط                 
  • پیاده سازی کایزن با نظام مشارکت کارکنان        
  • سیستم پیشنهادات   
  •  TQM مدیریت کیفیت جامع
  • مراحل ایجاد خانه کیفیت
  • ایزو
  • مسئولیت اجتماعی سازمان
  • کنترل کیفیت آماری
  • نمودار علت ومعلول    
  •    
  • انتخاب روش تجزیه وتحلیل برای رسم نمودار   
  • کاربرد نمودار علتومعلول
  • نمودار پارتو       
  • نمودار تمرکز نقص ها           
  • نمودار پراکندگی     
  • نمودار هیستوگرام   
  • نمودارهای کنترل کیفیت وصفی                         
  • مقایسه نمودارهای کمی و وصفی