دوره مدیریت امور اداری چه دوره ای است؟
امروزه با توجه به وجود موقعیت های شغلی بسیار مناسب برای افراد با صلاحیت و همچنین اهمیت جایگاه مدیر امور اداری و سطح در آمد مناسب آن ، شرکت در دوره های مدیریت امور اداری با استقبال بسیاری روبرو شده است . دوره مدیریت امور اداری دوره ای است که در آن دانش پذیران با صفر تا صد آن چه که افراد در روند مدیریت امور اداری یک شرکت به آن نیاز دارند ، آشنا می شوند. این دوره ی آموزشی به دلیل اهمیت پست سازمانی و گرایش صاحبان صنایع و مشاغل به همکاری با افراد متخصص در این حوزه مورد استقبال بسیاری از علاقه مندان حوزه مدیریت و متقاضیان ورود به بازار کار قرار گرفته است. مدیریت امور اداری جنبه های انسانی سازمان را در بر می گیرد ، زیرا انسان عامل مهمی در رسیدن به اهداف شرکت ها و مدیریت آن ها به حساب می آید . تحقیقات امروزی این حقیقت را نشان می دهد که رابطه نزدیکی بین نحوه مدیریت منابع انسانی و امکان رسیدن به اهداف سازمانی وجود دارد ، به همین دلیل مدیریت امروزه به عنوان یکی از مهم ترین و حیاتی ترین بخش هر شرکتی محسوب می شود.
مدیران امور اداری دارای تخصص ویژه ای هستند ، این افراد همیشه در تلاش هستند تا در جهت کسب رضایت کارکنان و تامین هدف های سازمانی گام برداشته و سیاست گذاری کنند . این نوع مدیریت ، مسئولیت جمع آوری اطلاعات و برنامه ریزی در زمینه های پرسنلی ، اداری ، اجتماعی و رفاهی کارکنان شرکت را بر عهده دارد و کلیه ملزومات ، نیازمندی های واحد های مختلف را تهیه و در اختیار کارکنان قرار می دهد . مدیریت امور اداری شرکت ها در راستای تحقق اهداف سازمانی خود ، بیشترین برنامه ریزی های خود را بر روی منابع انسانی (رکن اصلی و اساسی شرکت ها) ، اجرای صحیح بخشنامه ها ، آیین نامه ها و … در چار چوب مقررات و قانون قرار داده است.
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با توجه به استقبال علاقه مندان به این حوزه و افراد مرتبط به این تخصص ، اقدام به برگزاری دوره های مدیریت امور اداری کرده است . این موسسه با همکاری اساتید برتر و به نام حوزه مدیریت اموری اداری ، موفق به برگزاری دوره های آموزشی مدیریت امور اداری در سطح استاندارد های بین المللی شده است . دانش پذیران علاوه بر کسب دانش ، تخصص ، توانایی و مهارت های مورد نیاز برای ورود به این حوزه کاری در پایان دوره موفق به اخذ مدرک مدیریت امور اداری معتبر مورد تایید سازمان علوم ، تحقیقات و فناوری کشور می شوند.
به چه کسی مدیر امور اداری می گویند؟
امور اداری از بخش های مهم در یک سازمان محسوب می شود و مانند یک پل ارتباطی بین تمام واحد های سازمان می باشد و از فعال ترین بخش ها به شمار می آید و در حقیقت هسته مرکزی سازمان است . مدیر امور اداری در سازمان های کوچک مسئول تمام بخش های اداری می باشد ، ولی در سازمان های بزرگ ، مدیر امور اداری مسئول مدیریت و نظارت بر کارکنان بخش اداری است.
مدیر امور اداری مجموعه گسترده ای از خدمات را برنامه ریزی ، هماهنگی و هدایت می کند تا سازمان بتواند به صورت موثری کار کند . او وظایف گسترده و وسیعی را بر عهده دارد . مدیر امور اداری در رعایت شدن و اعمال استاندارد ها و قوانین در قرارداد های سازمان نظارت دارد . او الگوهای مصرف انرژی ، استفاده از فن آوری و تجهیزات اداری را کنترل می کند مثلا ممکن است در خرید تجهیزات و وسایل جدید برای کاهش هزینه های انرژی و یا تعمیر و نگهداری یا جایگزینی آینده تجهیزاتی مانند کامپیوتر برنامه ریزی کند . کار این مدیر در میزان بهره وری و رضایت کارکنان موثر است . بخشی از وظایف مدیر امور اداری مربوط به کارکنان می باشد از جمله انجام امور استخدامی ، موارد داخل سازمانی (مانند ترفیع، جابجایی و ...) ، اجرای دستورالعمل ها و آیین نامه های استخدامی ، ارزشیابی عملکرد کارکنان ، امور رفاهی و ... .
مدیر امور اداری در بسیاری سازمان ها و شرکت ها مسئولیت اجرای مناقصه ها و مزایده ها را برعهده داشته و بر امور انبار داری ، نحوه نگهداری و ایمنی کالا ها ، تهیه کالا ها و تجهیزات مورد نیاز ، امور مربوط به خدمات عمومی مانند برگزاری جلسات و همایش ها نظارت دارد . مدیر امور اداری در ساعات اداری معمول مشغول به کار بوده و عمده وقت کاری خود را در داخل سازمان یا شرکت می گذراند.
وظایف مدیریت امور اداری چیست؟
مدیریت امور اداری یک پست سازمانی بسیار حساس و مهم است به طوری که ضروریست مدیریت این حوزه به دست افراد متخصص و ماهر سپرده شود چرا که می تواند تاثیرات مثبت بسیاری در روند انجام کلیه ی امور سازمان داشته باشد ، همینطور می تواند باعث افزایش بازده (راندمان) کاری سازمان شود . مدیریت امور اداری در یک سازمان وظیفه ایجاد هماهنگی و هدایت تمامی خدمات اداری شرکت و پشتیبانی آن را به عهده دارد . این وظایف و مسئولیت ها در شرکت های کوچک می تواند توسط یک فرد مدیریت شود اما در شرکت ها و ادارات بزرگ و پر رفت و آمد و با حجم کاری بالا ، به دلیل حجم بسیار زیاد کار و اهمیت سرعت در روند انجام امور ، مدیریت امور اداری با واگذاری اختیار به کارمندان امور اداری انجام می شود و مدیر امور اداری به نحوه عملکرد و نتایج کار کارمندان این واحد نظارت خواهد کرد و در مواقع لازم برای راهنمایی و اصلاح شیوه ی کاری آن ها اقدام می کند .
مدیر امور اداری مسئولیت برنامه ریزی ، سازماندهی و مدیریت دامنه ی وسیعی از فعالیت ها را به عهده دارد ، فعالیت هایی که در جریان آن ها یک سازمان می تواند به طور اثر بخش به فعالیت بپردازد . برای مثال او وظیفه ی تصمیم گیری پیرامون چگونگی اختصاص دادن فضا های کار ، تعمیر و نگهداری تجهیزات و عملیات ، همراه با تامین تجهیزات را بر عهده دارد . او همچنین ممکن است به برنامه ریزی برای اطلاعات کارآمد و پردازش داده ها ، ایمیل ها ، موارد برنامه ریزی و توزیع ، چاپ و تکثیر، مدیریت مدارک ، مدیریت ارتباطات از راه دور ، امنیت ، بازیافت ، سلامتی و خدمات حمل و نقل مشغول باشد.
یکی از مهم ترین مسئولیت های او اطمینان یافتن از صحت قرارداد های امضا شده ، الزامات بیمه ، مقررات دولتی و استاندارد های ایمنی و به روز بودن آن هاست .مدیر امور اداری قرار است به بررسی الگو های مصرف انرژی ، استفاده از فن آوری ، و نیاز های مالی ، برنامه ریزی برای نگهداری طولانی مدت ، نوسازی و جایگزینی بپردازد.
از مدیر امور اداری انتظار می رود در روند استخدام برخی از کارکنان دخالت نماید ، از آن جایی که او قرار است به مصاحبه ، انتخاب و استخدام کارکنان جدید بپردازد لازم است از شخصیت تاثیرگذاری برخوردار باشد . مدیر امور اداری باید مراقب بخش سازمانی خود بوده و از وجود تمام افراد مورد نیاز برای کار اطمینان حاصل نماید، او باید بتواند روابط موثری با کارکنان برقرار نموده و همواره حضور و غیاب آن ها را تحت نظر داشته باشد . کنترل و نظارتی که مدیر امور اداری بر مجموعه ی فعالیت های مرتبط با این حوزه دارد ، در نهایت منجر به ایجاد نظم ، هماهنگی در سازمان می شود و این روند در آخر موجب افزایش چشمگیر راندمان کاری در شرکت مورد نظر خواهد شد.
یکی دیگر از وظایف بسیار مهم ، حائز اهمیت و تاثیر گذار در حوزه مدیریت امور اداری نظارت بر رعایت و اجرا ی کلیه قوانین و مصوبات تعیین شده در شرکت دولتی یا خصوصی مورد نظر می باشد که این مورد نیز به نوبه خود تاثیرات مثبت بسیاری بر بهبود کیفیت و افزایش راندمان کاری کارمندان خواهد داشت . در ادامه به لیست برخی از وظایف و مسئولیت های کلیدی مدیر امور اداری در شرکت ها اشاره خواهیم کرد:
- مدیریت و نظارت بر کارکنان بخش اداری
- برنامه ریزی و نظارت بر بودجه های قرار داد ها ، موجودی ها و تجهیزات
- خرید ، ذخیره سازی و توزیع لوازم و تجهیزات مورد نیاز واحد های مختلف
- تهیه و تدوین بودجه سالیانه و پیشنهاد آن به رییس واحد
- شناسایی روش های مصاحبه و آزمون های استخدامی
- نظارت بر نگهداری و تعمیر ماشین آلات ، تجهیزات و ...
- شناسایی ضوابط و دستورالعمل های گردش کار در سیستم جاری
- اطمینان از رعایت شدن استانداردهای ایمنی و سلامت در محیط کار
- شناسایی تشکیلات و نظام اداری سیستم جاری
- شناسایی اصول بررسی و پیگیری بخشنامه های امور اداری در خصوص حقوق کارکنان
- انجام امور پرسنلی مانند امور استخدامی ، امور داخل سازمانی (ترفیع ، جابجایی ، پاداش ، تنبیه ، مرخصی و...) ، ارزیابی عملکرد ، امور بیمه ، وام و ...
این شغل نیاز به یک فرد حرفه ای دارد ، باید ساعات طولانی کار کند ، از او انتظار می رود قبل از زیردستان خود سر کار حاضر شده و پس از آن ها از سازمان خارج شود، شاید مجبور باشد تا غروب آفتاب و یا حتی آخر هفته ها نیز به کار مشغول باشد . آموزش و ارزیابی کارکنان از وظایف مدیر اداری است . باید ارزیابی های سالانه از آن ها به عمل آورد و مسیر رشد و پیشرفت آن ها در سال های همکاری با شرکت را بررسی نماید.
سازماندهی جلسات ، پاسخ به سوالات اداری و تصویب داده ها به مقامات مدیریت ، برخی از وظایفی است که این مدیر به طور منظم انجام می دهد. او باید به مدیریت محصول و تعیین مهلت پایان کار برای کارکنان بپردازد و ممکن است لازم باشد برای مدیریت بودجه و هزینه های دفتر بررسی هایی را انجام دهد . به طور کلی دامنه ی وظایف مدیر اداری با توجه به نوع سازمان و کوچکی و بزرگی آن ممکن است متغیر باشد ، این مدیران بر کار کارکنان اداری ، از جمله منشی ، کارمندان ، تایپیست ها و پرسنل دفتر تماس نظارت دارند.
برای ورود به بازار کار مدیریت امور اداری از کجا شروع کنیم؟
با توجه به نیاز واحد های مختلف صنعتی ، خدماتی ، بازرگانی و دولتی به بخش امور اداری ، تربیت نیروی متخصص در این حوزه الزامیست . بعضی از شرکت های خصوصی و دولتی برای استخدام مدیر امور اداری تاکید بیشتری بر تجربه کاری مرتبط نسبت به مدرک تحصیلی دارند . اما قطعا برای هر شغلی اگر فرد گواهینامه ی پایان دوره مرتبط داشته باشد ، در آن شغل موفق تر خواهد بود . عموما هنگام استخدام مدیر امور اداری عمدتا از دانش آموختگان دانشگاه و دوره های آموزشی آزاد رشته های زیر انتخاب می شود :
- امور اداری
- مدیریت (به ویژه گرایش های دولتی و بازرگانی)
علاقه مندان برای یادگیری تخصص مدیریت امور اداری ، آمادگی در این زمینه و ورود به بازار کار با عنوان مدیر امور اداری تنها دو راه پیش روی خود دارند . اولین راه انتخاب رشته امور اداری در هنرستان و ادامه ی آن در مقطع کاردانی دانشگاه علمی کاربردی است ، که این راه از سختی و پیچیدگی خاصی برخوردار است . بسیاری از افراد امکان و حتی فرصت حضور در هنرستان و یا دانشگاه علمی کاربردی را ندارند . به همین دلیل دومین راه که آسان ترین راه هم شناخته شده ، گذراندن دوره های آموزشی در موسسات آموزش عالی آزاد است.
موسسات متعددی در زمینه مدیریت امور اداری ، دوره های آموزشی برگزار می کنند که یکی از این موسسات معتبر ، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان است که با هدف ایجاد راهی آسان به متقاضیان این رشته ، این فرصت را می دهد تا در دوره مدیریت امور اداری شرکت کنند و از مزایا و امکانات ویژه ی این دوره بهره مند شوند . در ادامه با مزایای بیشتر این دوره ی آموزشی آشنا می شوید.
شرکت در دوره مدیریت امور اداری چه مزایایی دارد؟
با توجه به حوزه بسیار گسترده و وسیع وظایف و مسئولیت های مدیران امور اداری در یک سازمان یا ارگان می توان ادعا کرد ؛ پست مدیریت امور اداری یکی از مهم ترین ، حساس ترین ، تاثیر گذار ترین و پر کاربرد ترین پست های سازمانی به شمار می رود . با توجه به تاثیرات قابل توجه و چشمگیر پست مدیریت امور اداری در روند کاری سازمان ها و شرکت ها ، کلیه صاحبان صنایع و مشاغل ، کلیه سازمان های خصوصی ، نیمه خصوصی و حتی دولتی در زمینه انتخاب یک مدیر امور اداری حساسیت زیادی به خرج می دهند.
بهترین و آسان ترین راه برای پرورش مهارت های مدیریتی در زمینه امور اداری ، شرکت در دوره ی آموزشی مدیریت امور اداری است . افرادی که متقاضی شرکت در این دوره هستند ، تنها علاقه مندان به این حوزه نیستند ، بلکه مدیران و کارمندان بخش امور اداری شرکت های دولتی یا خصوصی هستند که به دنبال افزایش اطلاعات در زمینه مدیریتی و امور اداری هستند ، چرا که با گذشت زمان قوانین و روند کاری شرکت ها تغییر می کند ، افرادی که در بخش امور اداری فعالیت می کنند موظفند تا با این تغییرات و تحول ها هماهنگ باشند و دانش خود را به روز کنند . همانطور که گفتیم راحت ترین و در دسترس ترین راه پیشرفت در این زمینه ، ثبت نام در دوره مدیریت امور اداری و شرکت در آن است.
چرا باید در دوره مدیریت امور اداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان شرکت کرد؟
از آن جایی که امور اداری در هر شرکتی جزو بخش های حساس و پر اهمیت آن محسوب می شود ، تربیت افرادی که قصد فعالیت در این بخش را دارند نیز بسیار اهمیت دارد . موسسات آموزشی بسیاری در این زمینه دوره های آموزشی برگزار می کنند اما نمی توان به همه ی این موسسات اطمینان کرد . موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان یکی از موسسات برتر در زمینه برگزاری دوره های آموزشی مدیریتی ، به خصوص مدیریت امور اداری است .
بسیاری از افراد با شرکت در دوره های آموزشی متفرقه ؛ وقت ، هزینه و انرژی خود را تلف می کنند ، به طوری که پس از گذراندن این دوره ها هیچ دانشی کسب نمی کنند و یا بالعکس گواهینامه ای در پایان دوره دریافت می کنند از اعتبار خاصی برخوردار نیست . اما دوره های آموزشی موسسه عالی آزاد فن پردازان با همکاری اساتید برتر و بین المللی برگزار می شود . گواهینامه ای که به دانش پذیران ارایه می شود مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری می باشد همچنین افرادی که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند ، گواهینامه با ترجمه رسمی در سر برگ دادگستری با مهر وزارت امور خارجه را دریافت می کنند . از مهم ترین مزیت های این دوره آموزشی عبارت است از:
- موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازن با کسب کلیه مدارک و مجوز های مورد نیاز از سوی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری که یکی از معتبر ترین مراکز مربوط در حوزه صدور مجوزهای آموزشی می باشد اقدام به برگزاری دوره های آموزشی مدیریت و سرپرستی سازمان و صدور گواهینامه مدیریت و سرپرستی سازمان کرده است .
- موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به واسطه سال ها فعالیت در حوزه برگزاری دوره های آموزشی مدیریت و سرپرستی سازمان و کسب اعتبار به یکی از برترین های این حوزه تبدیل شده است .
- این موسسه آموزشی به واسطه همکاری با اساتید برتر و به نام حوزه مدیریت و سرپرستی سازمان موفق به برگزاری دوره های آموزشی با بهترین کیفیت شده است .
- دانش پذیران با شرکت در دوره های آموزشی این موسسه علاوه بر کسب دانش ، تخصص ، توانایی ، مهارت و قابلیت های مورد نیاز برای فعالیت در حوزه مدیریت و سرپرستی سازمان ها در پایان دوره نیز موفق به اخذ مدرک مدیریت امور اداری معتبر و قابل استعلام می شوند . لازم به ذکر است کلیه گواهینامه های صادر شده از سوی این موسسه آموزشی مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری می باشد که از اعتبار بالایی برخوردار است و گواهینامه این دوره آموزشی نیز از این قاعده مستثنی نیست .
- با توجه به اعتبار گواهینامه مدیریت امور اداری صادر شده از سوی این مرکز آموزشی شانس افراد برای ورود و فعالیت در بازار کار این حوزه در مقایسه با سایر متقاضیان به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد .
- از دیگر مزایای شرکت در دوره های آموزش مدیریت و سرپرستی سازمان تایید مدرک صادر شده از سوی این مرکز توسط مرکز ارزیابی مدارک تحصیلی کانادا WES می باشد .
- با توجه به تایید مدرک مدیریت و سرپرستی سازمان توسط سازمان بین المللی WES کانادا دانش پذیران می توانند پس از شرکت در دوره های آموزشی این موسسه و اخذ مدرک مدیریت امور اداری معتبر از این مرکز ، دانش ، تخصص ، توانایی ، مهارت و قابلیت های مورد نیاز برای فعالیت در حوزه مدیریت و سرپرستی سازمان در سراسر دنیا را به دست آورند .
مدیر امور اداری چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
- مهارت های ارتباطی ، برای ارتباط داشتن و همکاری مناسب با بخش های مختلف ، مدیران ارشد و افراد خارج از سازمان
- دقت بالا و توجه به جزییات ، چون مدیر امور اداری بر چندین بخش مهم نظارت دارد ، برای جلوگیری از هر گونه اشتباه و خطا به خصوص اشتباهات مالی باید دقت زیادی داشته و به همه جزییات توجه کند .
- مهارت های رهبری و مدیریتی ، از آن جا که وظایف مدیر امور اداری شامل وظایف بخش های دیگر شرکت می باشد ، او باید به خوبی بتواند بر همه آن ها نظارت داشته و به خوبی آن ها را با هم هماهنگ کند . از طرفی باید مدیریت کلیه امور بخش اداری و کارکنان آن را نیز بر عهده داشته باشد.
برای پیشرفت در مهارت و توانایی در کار و بخش های مختلف سازمان ، تقسیم کار های اجرایی و اداری کارکنان سازمان ، دستگاه های اجرایی و قسمت های دولتی و غیر دولتی و نیرومند سازی شاغلین در سازمان ها به خصوص نیروهای اجرایی و عملیاتی ، رشته مدیریت امور اداری بسیار مهم و تاثیر گذار است . پس از گذراندن دوره آموزشی مدیریت امور اداری ، توانایی و مهارت های که در محل کار خود می توانید داشته باشید عبارتند از:
- چگونگی نوشتن گزارش نویسی
- ارایه گزارش نتایج و جریان عملکرد ها
- انجام دادن کار های تیمی
- بخش بندی و پردازش اطلاعات
- استفاده از رایانه
- برقراری ارتباط قوی در محیط کار
- سازماندهی و اداره کردن افراد تحت آموزش آن ها
- خود آموزی و یادگیری همیشگی در رابطه با پیشرفت شغلی
- ایجاد کسب و کارهای کوچک و کارآفرینی
- داشتن اخلاق و رفتار حرفه ای و تنظیم رفتار سازمانی
- اجرا نمودن نیازهای بهداشتی و محیط زیست
- ایجاد خلاقیت و نوآوری
- انجام کارهای اداری
- شناخت قرارداد های اداری
- بودجه بندی
- شناخت وظایف سازمانی
- شناخت و رعایت قوانین اداری
هدف از برگزاری دوره مدیریت امور اداری چیست؟
به دلیل گستردگی وظایف و مسئولیت های مدیر امور اداری ، این پست به عنوان یکی از کلیدی ترین و حساس ترین پست های سازمانی شناخته می شود . در حقیقت یک مدیر امور اداری به نوعی پل ارتباطی بین بخش های مختلف سازمان و مدیر سازمان محسوب می شود . با توجه به حساس بودن پست مدیریت امور اداری ، انتخاب یک فرد حرفه ای و متخصص به عنوان مدیر امور اداری از تصمیمات سختی است که کارفرمایان هر شرکت می توانند بگیرند . هرچه مدیران و صاحبان مشاغل در انتخاب مدیر امور اداری ، سختگیرانه تر و با حساسیت بیشتری تصمیم بگیرند ، قدم بزرگی در بهبود فعالیت های اداری و نظارت بر این امور برداشته اند . از این رو تمامی مدیران ارشد ، سرمایه گزاران ، سهامداران ، صاحبان صنایع و مشاغل ، کارآفرینان و .... توصیه می شود هنگام تصمیم گیری در انتخاب مدیر امور اداری ماهر و متخصص ، نهایت دقت را داشته باشند تا از نتایج مثبت آن بهره مند شوند .هدف اصلی از برگزاری دوره های مدیریت امور اداری نیز اهمیت به این تصمیم هاست.
انتخاب فردی که از هر لحاظ مناسب پست مدیریت امور اداری باشد حائز اهمیت است ؛ فردی که از دانش ، تخصص و مهارت کافی در این زمینه برخوردار باشد . دوره های مدیریت امور اداری نیز به همین منظور برگزار می شود. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با همکاری اساتید برتر در حوزه امور اداری با هدف کمک به دنیای کسب و کار و کارفرمایان ، اقدام به برگزاری دوره آموزشی مدیریت امور اداری کرده است. بخشی از اهداف برگزاری دوره مدیریت امور اداری ، شامل:
- آشنایی تمام پرسنل با نیروهای اجرایی و اداری در سازمان با وظایف مدیران
- کمک به مدیران در شناختن و کسب در هدف های برنامه ریزی شده سازمان
- افزایش دانش و مهارت لازم در بخش سازمانی هنگام انجام ماموریت های امور اداری
- کار گروهی میان مدیران، کارشناسان، و بقیه کارمندان
بازار کار مدیر امور اداری چگونه است؟
دوره مدیریت امور اداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با هدف پرورش مدیران امور اداری ماهر و حرفه ای برای ورود به دنیای کسب و کار ، برگزار می شود . دانش پذیران دوره مدیریت امور اداری پس از گذراندن این دوره و دریافت گواهینامه پایان دوره ، می توانند در شرکت ها و سازمان های دولتی ، خصوصی ، بانک ها ، بیمه ، گمرک ، شهرداری ، هتل ها ، کشتیرانی ، دفاتر خدماتی و بازرگانی و ... مشغول به کار شوند . در خصوص میزان استخدام مدیر امور اداری در ایران آمار دقیقی در دسترس نمی باشد . اما از آن جا که این شغل در همه اداره ها و شرکت های متوسط و بزرگ لازم است ، می توان بازار کار خوبی را برای آن پیش بینی کرد.
همچنین ، به دلیل حساسیت بالای کار در بخش امور اداری شرکت های خصوصی و دولتی و نیاز به نیروی متخصص و ماهر در این زمینه ، دانش آموختگان دوره مدیریت امور اداری جزو اولین افرادی هستند که در هنگام استخدام به آن ها توجه شده و از مزایای ویژه ای برخوردار می شوند. بر این اساس شرکت در دوره های آموزشی امور اداری ، سریع ترین و در حین حال آسان ترین راه برای علاقه مندان به این بخش است تا تخصص لازم را کسب کنند و با خیال راحت به مصاحبه های کاری بروند ، چون این افراد امتیاز بالا تری در زمان استخدام خواهند داشت.
درآمد مدیران امور اداری چقدر است؟
در سال های اخیر درباره ی میزان حقوق و درآمد مدیران امور اداری در کشور ، اطلاعات کامل و درستی در دسترس نیست . با توجه به آخرین تحقیقاتی که در اواخر سال 1393 توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور انجام شده است ، گروه های مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفته اند . بر این اساس متوسط حقوق و درآمد مدیر امور اداری نیز استخراج شده است . برای مدیر امور اداری حداقل ، حداکثر و متوسط درآمد ماهیانه ذکر شده ، به طوری که در اواخر سال ۱۳۹۳ ، حداقل درآمد این شغل 000/780 تومان ، حداکثر درآمد 000/980/2 تومان و متوسط درآمد ماهیانه 000/500/1 تومان بوده است.
عموما در بخش دولتی میزان حقوق مدیر امور اداری ، مانند سایر پست های سازمانی ، بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین می شود . همچنین از آن جا که تجربه و سابقه کاری یکی از عوامل موثر در تعیین حقوق و درآمد هر شغلی از جمله مدیر امور اداری می باشد ، در بخش دیگری از تحقیقات سال 1393 ، درآمد این شغل از نظر سابقه کاری مورد بررسی قرار گرفته و این نتیجه حاصل شد که با افزایش سابقه کاری ، درآمد و حقوق مدیر امور اداری نیز تقریبا افزایش می یابد. در بخش خصوصی میزان دستمزد و حقوق افراد ، براساس وضعیت مالی و در چارچوب سیاست ها و دستورالعمل های خاص خود آن شرکت تعیین می شود . ممکن است مدیران امور اداری در شرکت های خصوصی مختلف ، دستمزد های متفاوتی دریافت کنند . البته همان طور که گفته شد ، در بخش خصوصی نیز تجربه فرد بسیار مهم است و این عامل در کنار داشتن تخصص بالا از عوامل مهم در تعیین میزان دستمزد مدیر امور اداری محسوب می شود.
مخاطبین شرکت در دوره مدیریت امور اداری چه کسانی هستند؟
بخش امور اداری از فعال ترین بخش های شرکت ها می باشد . اغلب مهم ترین تصمیم ها در این بخش گرفته و اجرا می شوند و به عنوان هسته ی اصلی شرکت ها به حساب می آیند . به همین دلیل افرادی که در این بخش مشغول به فعالیت هستند و یا قصد دارند تا در این بخش شروع به کار کنند ، به دنبال این هستند که مهارت های خود را افزایش دهند و یا علم و دانش لازم در این حوزه را فرا بگیرند.
عموما افرادی که در دوره مدیریت امور اداری شرکت می کنند کارمندان امور اداری و یا حتی افراد عادی هستند که به این حوزه علاقه دارند و یا قصد دارند در آینده در بخش اداری مشغول به کار شوند . مهم ترین دغدغه کارمندان بخش اداری شرکت های دولتی و خصوصی ، هماهنگی با تغییراتی است که ممکن است با گذشت زمان و پیشرفت در سیستم اداری شرکت ها اعمال شود . این افراد می بایست برای رسیدن به موفقیت بیشتر دانش و اطلاعات خود را به روز نمایند و خود را با تغییرات جدید در سیستم اداری هماهنگ کنند . برگزاری دوره های آموزشی مدیریت امور اداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان این فرصت را به این افراد می دهد تا از حضور اساتید برتر و بین المللی این دوره ها بهترین استفاده را داشته باشند و با تمام مباحث روز دنیا در ارتباط با امور اداری ، آشنا شوند.
آیا شخصیت شما مناسب شغل مدیر امور اداری است؟
هر شغلی با تیپ های شخصیتی خاصی بیشتر تناسب دارد یعنی افراد خاصی هستند که می توانند به خوبی از عهده آن شغل برآمده و از آن رضایت کامل داشته باشند . اگرچه در هنگام انتخاب شغل این تنها عاملی نیست که باید در نظر گرفته شود . خود ارزیابی مرحله مهمی است که در آن ارزش ها ، علایق و توانایی های فرد مورد بررسی قرار می گیرد . در نظر گرفتن همه این عوامل با یکدیگر ، معیار و تضمین خوبی برای موفقیت شغلی هر فردی می باشد .
به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند ، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.
ISFJ : این تیپ شخصیتی توان خوبی در سازماندهی داشته و توجه زیادی به جزییات دارد . آن ها اشخاصی متعهد ، قابل اتکا و صمیمی هستند . این افراد معمولا ساکت ، محتاط و فروتن می باشند . ISFJ ها دوست دارند که خدمت کنند و سعی می کنند که مفید واقع شوند . آن ها به شکلی که تعیین شده، رفتار می کنند . ISFJ ها واقع گرا ، علمی و آگاه می باشند . شاید برایتان جالب باشد که بدانید افراد دارای این تیپ شخصیتی در محل کار خود چه خصوصیات دیگری دارند . تعدادی از این خصوصیات رفتاری در محیط کار ، عبارت است از:
- همکاران و کارکنان زیر دست خود را مورد حمایت قرار می دهند .
- سعی می کنند تمام کارها عالی انجام شوند ، اشتباهات کوچک برایشان غیر قابل بخشش است.
- اولویت های خود را به دقت انتخاب می کنند و قبل از شروع به کار جدید اقدامات لازم را انجام می دهند .
- از دیگران نمی خواهند کاری را که خودشان می توانند بکنند ، انجام دهند و نیاز اندکی به سرپرستی دارند .
- بسیار مصمم هستند و به خود انگیزه می دهند .
- به مقامات مسئول احترام می گذارند و کسانی را که این کار را انجام نمی دهند ، درک نمی کنند .
- از تغییرات مداوم استقبال نمی کنند . دوست دارند که برای انجام دادن کارشان دستورالعمل های صریح و روشن وجود داشته باشد .
- دوست ندارند کسی مزاحم کار کردن آن ها بشود .
- احترام گذاشتن به نهاد و موسسه ای که برایش کار می کنند را دوست دارند .
ESFP : ESFP ها دوستانه و اهل صحبت هستند . آن ها دوست دارند با مردم در ارتباط باشند و به این روابط اهمیت می دهند . این تیپ شخصیتی حداکثر تلاش خود را برای رفع خواسته های مراجعان انجام می دهد ، دست و دلباز هستند ، بدون اینکه انتظار متقابل داشته باشند . ESFP ها به جزییات توجه زیادی دارند . تعدادی از خصوصیات رفتاری و اخلاقی افراد دارای این تیپ شخصیتی در محل کار ، عبارت است از:
- دوست دارند با اشخاصی دوستانه و پر انرژی کار کنند همچنین در فضایی مهیج حضور داشته باشند.
- رابطه خوبی با مردم دارند.
- به ایجاد تنوع علاقه دارند و شغل خود را به سرعت تغییر می دهند.
- مدام محیط را بررسی می کنند و به سرعت بر موقعیت حاکم می شوند.
- از مهارت بسیاری در برطرف کردن تضاد و تعارض برخوردارند . آن ها می توانند برای به نمایش گذاشتن کار گروهی به دیگران کمک کنند.
- از عقل سلیم برخوردارند و کاردان هستند.
- دوست دارند در سریع ترین زمان به راه حل برسند.
- می توانند به خوبی به دیگران انگیزه بدهند تا تصمیم بگیرند و کار گروهی را تقویت کنند.
- از انجام کارهایی که بتوانند به دیگران خدمت کنند لذت می برند.
- در بسیاری از مواقع تا آخرین لحظه صبر می کنند تا کاری را انجام بدهند.
- اگر بدانند انجام دادن کاری چه مدت طول می کشد ، آن کار برایشان تولید مشکل می کند.