خانهمدیریت
تجزیه و تحلیل صورتهای مالی (ویژه بانکداری)
***دوره تجزیه و تحلیل صورتهای مالی (ویژه بانکداری)
آشنایی با تجزیه و تحلیل صورت های مالی
ورشکستگی بانکها چیزی نیست که اتفاقی باشد. همه چیز از یک عملکرد نادرست شروع میشود. عملکردی که حاصل عدم تجزیه و تحلیل یا تجزیه و تحلیل نادرست صورتهای مالی است. هر شرکت مالیای به این فرایند نیاز دارد. در حقیقت این فرایند تضمین کننده رشد و بقای امور مالی یک شرکت است و اگر نباشد باید به آیندهی آن شک کرد!
بدون تجزیه و تحلیل درست مثل این است که بخواهید در تاریکی قدم بردارید. نه از راهی که تا کنون رفتهاید چیزی ببین...
ورشکستگی بانکها چیزی نیست که اتفاقی باشد. همه چیز از یک عملکرد نادرست شروع میشود. عملکردی که حاصل عدم تجزیه و تحلیل یا تجزیه و تحلیل نادرست صورتهای مالی است. هر شرکت مالیای به این فرایند نیاز دارد. در حقیقت این فرایند تضمین کننده رشد و بقای امور مالی یک شرکت است و اگر نباشد باید به آیندهی آن شک کرد!
بدون تجزیه و تحلیل درست مثل این است که بخواهید در تاریکی قدم بردارید. نه از راهی که تا کنون رفتهاید چیزی ببینید و نه از راهی که روبهروی شما است. بانکها به عنوان بنگاههای اقتصادیای که باید منافع سهامداران، سپردهگذاران و دارندگان حساب را فراهم کنند، نسبت به سایر شرکتها در این زمینه از حساسیت بیشتری برخوردارند. به همین خاطر انجام تجزیه و تحلیل درست صورت های مالی در بانکها امری مهم، ضروری و ارزشمند است.
تجزیه و تحلیل صورت های مالی یعنی چه؟
ارزیابی وضعیت مالی، عملکرد موجود، پیشبینی خطرات احتمالی آینده و سودآوری بالقوه مسائلی هستند که با بررسی اطلاعات مالی گذشته یا در حال حاضر یک بنگاه اقتصادی قابل دسترسیاند. کسی که کار تجزیه و تحلیل صورت های مالی را برعهده دارد با توجه به اطلاعات گذشته و حال حاضر اطلاعاتی به دست میآورد که بانک برای رشد و بقا در آینده باید به آنها تکیه کند.
تجزیه و تحلیل ترازنامه، به دست آوردن نسبت اعتبارات اعطایی به سپردههای دریافتی، نسبت کفایت سرمایه، نسبت سرمایه به دارایی، نسبت اهرمی، نرخ سود پرداخت شده به سپردهها، رشد و ترکیب سپردهها، تجزیه و تحلیل حاشیه سود، صورت سود و زیان و دهها مورد دیگر مسائلی هستند که یک تحلیلگر با توجه به صورتهای مالیای که در اختیار دارد آنها را به دست میآورد.
این فرایند عملی است که نیاز به دقت و تمرکز بالا دارد. البته همه چیز به دقت و تمرکز منتهی نمیشود. این کار کاملاً تخصصی است و تنها کسی میتواند آن را به درستی انجام دهد که در این زمینه از تخصص کافی برخوردار باشد.
موقعیت شغلی برای افرادی که مهارت تجزیه و تحلیل صورت های مالی را دارند
بازار کار این مهارت کاملاً مثبت است. هر چقدر که بنگاههای اقتصادی بیشتری توسعه پیدا کنند و سطح رقابت در این زمینهها بیشتر شود، بازار کار نیز بهتر میشود. امروزه رشد و رقابت در این زمینه روز به روز در حال افزایش است. افرادی که در زمینه حسابداری تحصیلات خود را به پایان رساندهاند، بعضاً دارای این توانایی هستند صورت های مالی را تجزیه و تحلیل کنند و اطلاعات مناسبی از آنها بیرون بکشند. خیلی از فارغالتحصیلان از این توانایی برخوردار نیستند و تا به حال به صورت عملی و تخصصی روی این موضوع کار نکردهاند.
اگر یک پرس و جوی ساده انجام دهید متوجه میشوید حسابدارانی که از این مهارت برخوردارند تماماً جذب بازار کار میشوند. حسابدارهایی که مهارت تجزیه و تحلیل صورت حساب های مالی را دارند نه تنها بهتر استخدام میشوند، بلکه از حقوق بیشتری نیز برخوردار خواهند شد. بیشتر آنها از میزان حقوق و امنیت شغلیای که دارند راضیاند.
چه کسانی میتوانند در دوره تجزیه و تحلیل صورت های مالی شرکت کنند؟
این دوره به شما پیشنهاد میشود اگر:
- در زمینه حسابداری بانکها مشغول به کار هستید و نیاز دارید که اطلاعات خود را به روز رسانی کنید و به این واسطه امنیت شغلی خود را بالاتر ببرید.
- اگر از رشته حسابداری فارغالتحصیل شدهاید ولی نمیتوانید مسئولیت یک پروژه مربوط به تجزیه و تحلیلی صورت حساب های مالی را به خوبی برعهده بگیرید!
- اگر به اطلاعات پایهای از حسابداری دارید و میخواهید با رشد این اطلاعات و گرفتن مدرکی معتبر وارد این حوزه کاری شوید.
اگر جزو سه دسته بالا هستید میتوانید به این دوره به چشم یک فرصت نگاه کنید. دوره تجزیه و تحلیل صورت های مالی میتواند به شما کمک کند تا با استفاده از جدیدترین و بروزترین تکنیکهای حسابداری پروژههای بزرگی را با موفقیت به پایان برسانید
اگر میخواهید متفاوت باشید، متفاوت قدم بردارید و برخلاف بسیاری از کسانی که تحصیلات مشابه با شما را دارند، نگران پیدا کردن شغل مناسب یا حفظ جایگاه شغلی فعلیتان نباشید پیشنهاد میکنیم در این دوره شرکت کنید.
سرفصل دوره
***دوره تجزیه و تحلیل صورتهای مالی (ویژه بانکداری)
مروری بر گزارشگری مالی
صورت های مالی اساسی و سایر موضوعات گزارشگری
گزارشگری مالی در بانک ها
شامل : ساختار ترازنامه بانک ها
ساختار صورت سود و زیان بانک ها
تجزیه و تحلیل صورت های مالی بانک ها
روش های تجزیه و تحلیل
قواعد تجزیه و تحلیل
اهداف بانک ها
نسبت های مالی در صنعت بانکداری در بخش های :
- مدیریت دارایی ها
- مدیریت بدهی
- مدیریت ریسک
- مدیریت حاشیه نرخ سود
- مدیریت نقدینگی
- سودآوری
- اقلام خارج از ترازنامه
تجزیه ROE به روش دوپانت در صنعت بانکداری
ارزیابی بانک ها از منظر مقام های نظارتی با استفاده از روش کملز