اهمیت کارافرینی
اهميت کارآفريني
تعريف و تاريخچه واژه کار آفرين
واژه کار آفرين که معادل فارسي واژه Entrepreneurship در زبان انگليسي است کلمه اي است که ريشه فرانسوي دارد
قدمت اين کلمه و کاربرد آن به بيش از 300 سال مي رسد . اولين بار واژه کارآفرين توسط کارشناسان و متخصصان علم اقتصاد مورد استفاده قرار گرفت ، از پيشروان اين عرصه مي توان به افرادي مانند ريچارد کانتيلون آدام اسميت در قرون 17 و 18 اشاره کرد .
عليرغم اين که کاربرد اين واژه به حدود 300 سال پيش برمي گردد و اطلاق واژه کارآفرين به افراد با فعاليت هاي خاص قدمتي حدود 300 سال دارد اما کارآفريني با معنا و مفهومي که امروزه در ذهن ما وجود دارد تنها حدود يک قرن است که در حوزه کسب و کار و تجارت مورد استفاده قرار مي گيرد . در ادامه به برخي از تعاريف علمي و مدرن واژه کارآفريني اشاره خواهيم کرد .
در تعريف ارائه شده توسط هوارد استينوسن کارآفريني دنبال کردن و تعقيب فرصتها معرفي مي شود . منظور از فرصتهايي در اين تعريف فرصت هايي است که که فراتر از منابعي هستند که در حال حاضر در اختيار داريم.
با توجه به کلمات کليدي تعريف استيونسن از واژه کار آفرين يعني فرصت جو بودن و فرصت هاي جديد مي توان اين طور نتيجه گيري کرد که تعريف کارآفريني از نگاه استيونسن ساختن مسيرهاي نو در اقتصاد و فضاي کسب و کار است ف عمل کردن فراتر از مرزهاي امکانات موجود در شرايط فعلي .
در تعريف ارائه شده توسط ريچارد کانتيلون اقتصاددان فرانسوي مهم ترين اصل در مبحث کارآفريني ريسک پذير بودن است ، به اين مفهوم که کارافرينان با پذيرش ريسک روند سر و سامان دادن به فعاليت هاي اقتصادي و استفاده از روش هاي جديد اميدوار است به منافع جديدي دست پيدا کنند .
و بسياري تعاريف مشابه ديگر که عليرغم تفاوت هاي ظاهري آن ها در نهايت همه به يک مفهوم مشابه و مشترک اشاره دارند . اما اگر بخواهيم با سبک و سياق متداول ميان کليه علوم و به رسم پيشرو بودن در اين حوزه معرفي واژه کارآفريني و توسعه آن را به کسب تحت عنوان پدر کارآفريني نسبت بدهسم به حق مي توان گفت پدر کارآفريني در دنيا ژوزف شومپيتر است .ژوزف شومپيتردر سال هاي 1930 تا 1940 ميلادي با انجام مطالعات و تحقيقات بسيار گسترده در حوزه کارآفريني موفق شد مطالب سودمند و مفيد بسياري زيادي در مورد اين واژه منتشر نمايد . در نهايت شومپيتر تعريف خلاصه شده اي براي واژه کار آفريني ارائه کرد . تعريف شومپيتر از واژه کارآفريني به اين صورت است : کارآفريني عصاره درک عميق و بهره برداري بهينه از فرصت هاي موجود است . لازم به ذکر است که شومپيتر هميسه بر اين اصل که اقتصاد و سازمان ها را کارآفرينان زنده نگه داشته اند تاکيد داشت و در روند تحقيقات و مطالعات خود پنج نکته را به ويژگي ها و خصوصيات کارآفرينان اضافه کرد ، اين ويژگي هاي به شرح زير مي باشند :
معرفي يک کالا يا خدمات جديد يکي از اصلي ترين ويژگي هاي کارآفريني به شمار مي رود .
معرفي يک روش جديد به منظور توليد يک محصول قديمي يکي ديگر از ويژگي هاي کارآفريني به شمار مي رود .
يکي ديگر از ويژگي هيا کارآفريني خلق يک بازار جديد براي محصولات قبلي است .
کشف و بهکارگيري يک منبع جديد به منظور تامين کردن مواد خام اوليه نيز يکي ديگر از روش هاي کارآفريني محسوب مي شود .
معرفي و ايجاد يک ساختار جديد براي صنايع از قبل موجود نيز يکي ديگر از خصوصيات کارآفريني به شمار مي رود .
پس از معرفي مبحث کارآفريني و آشنايي با اين مقوله مي توان به معرفي کارآفرين بپردازيم .
تعريف کارآفرين
عليرغم اين که واژه کارآفريني مفهومي بسيار ساده و قابل درک به نظر مي رسد اما هنوز با گذشت زمان بسيار از معرفي اين واژه تعريفي که مورد اتفاق نظر و قابل قبول همه صاحب نظران ، متخصصان و کارشناسان اين حوزه باشد ارائه نشده است . از اين رو به ويژگي هاي و خصوصياتي که همه متخصصان و مصاحب نظران اين حوزه بر آن ها به توافق رسيده اند اشاره خواهيم کرد :
خلاقيت ، پيشرو بودن ، آينده نگري و آينده نکاري ، ريسک پذيري ، ارزش آفريني ، ايجاد فرصت هاي شغلي جديد . در نهايت خلق ثروت از جمله ويژگي ها و صفت هايي است که همه صاحب نظران حوزه کار آفريني بر آن ها به توافق رسيده اند .
مزايا و منافعي که کارآفرينان براي اقتصاد جوامع به ارمغان مي آورند
به گفته دکتر میثم شکری ساز: کار آفرينان افرادي هستند که بواسطه پشتکار ، تلاش ، جسارت و قدرت ريسک بالاي خود به ايجاد موقعيت هاي شغلي جديد در راستاي کسب منافع و سود بيشتر مي پردازند . اقدامات کار آفرينان تاثيرات و پيامد هاي مثبت بسياري براي اقتصاد جوامع به دنيال خواهد داشت که در ادامه به صورت مختصر به برخي از مهمترين آن ها اشاره خواهيم کرد .
کارآفريني عامل محرکي براي سرمايه گذاري محسوب مي شود .
کارآفريني يکي از عوامل ايجاد تغيير و نوآوري در رويه هاي قديمي است .
کارآفريني در اکثريت قريب به اتفاق موارد منجر به ايجاد فرصت هاي شغلي جديد خواهد شد .
کارافريني يکي ار عوامل بهبود کيفيت زندگي درجوامع مي باشد .
کارآفريني به عنوان يکي از فاکتورهاي توزيع مناسب درآمد در جوامع شناخته شده است .
در جوامعي که بواسطه حمايت از کارآفرينان ، کارآفريني در ميان افرادي واجد شرايط و داراي خصوصيات و ويژگي هاي مورد نياز براي اقدام در اين حوزه رشد و توسعه پيدا کرده است ، روند رو به رشد جوامع در حوزه اقتصاد به وضوح مبين و موئد تاثيرات مثبت و محسوس کارآفريني برروند رشد اقتصادي جوامع بود ه است .
از سوي ديگرکارآفريني با ايجاد فرصت هاي شغلي جديد منجر به کاهش نرخ بيکاري و در نتيجه فساد و بزه در اجتماع خواهد شد وبه سلامت روحي جوامع نيز کمک خواهد کرد .
مزايا و منافعي که کارآفرينان براي کسب و کار شخصي خود به ارمغان مي آورند
کارآفرينان علاوه بر مزايا ومنافعي که براي جوامع و رشد اقتصادي آن ها به همراه دارند بواسطه معرفي کالا و خدمات جديد ، استفاده از روش هاي نوين ، کشف بازارهاي هدف جديد و بهره مند شدن از حمايت هاي دولتي مي توانند روند رشد و پيشرفت کسب و کار شخصي خود را سرعت بخشيده و از منافع مالي حاصل از کارآفريني خود بهره مند شوند ، علاوه بر اين که کارآفريني پيامد هاي معنوي زيادي نيز برا ي اين افراد به همراه خوهد داشت .
رشته مديريت کارآفريني
با توجه به اين که ورود به حوزه کارآفريني عليرغم مزايا و منافع چشمگيري که در بخش هاي قبلي به آن ها اشاره کرديم حوزه اي بسيار پيچيده است و ريسک بالايي براي کارآفرينان و سرمايه گذارن به همراه خواهد داشت ، آشنايي با کليه جوانب کارآفريني و پيچ و خم هاي اين راه يک امر اجتناب ناپذير به شمار مي آيد .
رشته مديريت کار آفريني رشته هاي به نسب جديد است که فراگيران و علاقه مندان را با کليه جوانب کارآفريني ، تکنيک ها و روش هاي مورد استفاده در اين حوزه آشنا مي کند . ازاين تحصيل در رشته مديريت کارآفريني مي تواند تاثير به سزايي در رند پيشرفت حرفه اي اين افراد داشته باشد .
دوره هاي آموزشي مديريت کار آفريني
دوره هاي آموزش کارآفريني دوره هايي هستند که افراد علاقه مند به کارآفريني و مشتقان ورود به حوزه کار آفريني با تحصيلات در شاخه ها و رشته هاي ديگر را با اصول ومباني کارآفريني آشنا مي کند . با توجه به مزايا و منافع شخصي و اجتماعي کار آفريني در سال هاي اخير تعداد افراد واجد شرايط و علاقه مند به اين حوزه بسيار افزايش پيدا کرده است و از سوي ديگر بواسطه پيچيده گي ها ، دشواري ها، مشکلات و ريسک هاي موجود در اين حوزه اکثريت قريب به اتفاق اين افراد تمايل زيادي به شرکت کردن در دوره هاي آموزشي مديريت کارآفريني پيدا کرده اند که در نهايت منجر به استقبال چشمگير متقاضيان از رشته مديريت کارآفريني شده است .
استقبال چشمگير متقاضيان از يک سو و ظرفيت محدود دانشگاه ها و شرايط خاص ثبت نام در دوره هاي دانشگاهي منجر شد تا برخي از مراکز معتبر آموزشي در راستاي پاسخ گويي به نياز متقاضيان و با اخذ کليه مدارک و مجوزهاي مورد نياز از سوي سازمان ها و ارگان هاي ذيصلاح اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي مديريت کارآفريني کرده اند .در ادامه به برخي از مهم ترين سرفصل ها و عناوين آموزشي دورهاي آموزش مديريت کارآفريني اشاره خواهيم کرد.
آشنايي با مهارت هاي مذاکره
آشنايي با مهارت هاي روابط با کارکنان
آشنايي با مهارت هاي نظارتي
آشنايي با مهارت هاي مديريت بازار
آشنايي با مهارت هاي تصميم گيري
اشنايي با مهارت هاي رهبري
آشنايي با مهارت هاي مديريت کسب و کار
آشنايي با رفتار سازماني
آشنايي با کارآفريني در نظريه ي اقتصادي
آشنايي با کارآفريني در ديدگاه غير اقتصادي
آشنايي با مدل هاي نظري کارآفريني
آشنايي با شيوه هاي بررسي طرح تجاري
آشنايي با روش هاي بررسي ادبيات طرح تجاري
يکي از معتبر ترين مراکز آموزشي که در راستاي پاسخ گويي به نياز متقاضيان با همکاري اساتيد برجسته و به نام حوزه کارآفريني اقدام به برگزاري دوره هاي کارآفريني در سطح بالا و مطابق با استاندارهاي روز دنيا کرده است مرکز آموزش مجازي فن پردازن است . با توجه به اين کليه دوره هاي آموزشي اين مرکز به صورت کاملا غير حضوري و در قالب بسته هاي آموزشي و آموزش هاي آنلاين به فراگيران ارائه مي شود افراد با هر شرايط شغلي مي توانند در اين دوره هاي آموزشي شرکت کنند و با صرف کمترين هزينه ، زمان وانرژي از مزاياي اين دوره هاي آموزشي بهره مند شوند .
لازم به ذکر است با توجه به اين که کليه مدارک ارائه شده توسط مرکز آموزش مجازي فن پردازان به مورد تائيد مستقيم سازمان علوم تحقيقات و فن آوري مي باشد و گواهينامه مديريت کارآفريني نيز از اين قاعده مستثني نمي باشد فراگيران با شرکت کردن در دوره هاي آموزش مرکز آموزش مجازي فن پردازان علاوه بر کسب دانش ، تخصص ، توانايي ، مهارت و قابليت هاي مورد نياز براي ورود به اين حرفه در پايان دوره موفق به اخذ مدرک مديريت کارآفريني معتبر مورد تائيد سازمان علوم تحقيقات و فن آوري نيز خواهند شد .