گوینده موفق کیست

گوینده موفق کیست

تصور کنید که بدون اینکه برگه یادداشت در دست داشته باشید و یا از روی نوشته ای که جلوی شما قرار دارد در حال صحبت کردن و سخنرانی باشید و همه شنوندگان و مخاطبان شما تحت تاثیر قدرت گویندگی و فن بیان شما قرار گرفته اند و کاملا به صحبت های شما گوش می دهند. بیشتر ما رویای تبدیل شدن به یک گوینده و سخنران موفق را داریم اما این رویا زمانی عملی می شود که مهارت های فن بیان را برای تبدیل شدن به یک گوینده خوب آموزش ببینیم و تمرین کنیم. در ادامه مهارت هایی که یک گوینده برای موفق شدن باید آنها را یاد بگیرد را بررسی می کنیم.

تعامل با مخاطب را فراموش کنید

به غیر از سوالاتی که در پایان از مخاطب خود می پرسید تعامل با مخاطب را باید بسیار محدود باشد. بسیاری از سخنران ها در طول سخنرانی اصرار دارند که مخاطب به سوال های آنها دسته جمعی جواب دهند و یا با بالا بردن دست حرف های او را تایید و یا رد کنند. این نوع تعامل با مخاطب شاید فقط برای جشن ها و یا گردهمایی ها که قرار است مخاطب را سرگرم کند مفید باشد. باید توجه داشته باشید که سخنرانی کردن با این نوع برنامه متفاوت است. مخاطب شما برای این به این سخنرانی آماده که شما صحبت کنید و او گوش کند. نباید فراموش کنید که سخنرانی وظیفه شما است.

گوینده موفق کیست

مثل یک بازیگر اجرا کنید

حتما بازیگرهایی را دیده اید که آنقدر نقش خود را خوب بازی می کنند که شما اصلا متوجه نمی شوید که او یک بازیگر است. فکر می کنید چطور این اتفاق می افتد و شما بازی او را باوری می کند؟ جواب این سوال ساده است او نقش خود را باور دارد. شما هم به عنوان یک سخنران باید به آنچه که می گویید کاملا اعتقاد داشته باشید تا بتوانید آن را به مخاطب خود انتقال دهید. اگر موضوعی را خودتان باور داشته باشید و برایتان اهمیت داشته باشد قانع کردن دیگران در مورد آن موضوع بسیار ساده تر و آسان تر خواهد بود. وقتی مطلبی را از صمیم قلب بیان کنید حتما مخاطب هم تحت تاثیر قرار می گیرد. اجرا کردن بخش قابل توجهی از یک سخنرانی است که باید آن را خوب یاد بگیرید و تمرین کنید.

در کلاس های آموزش فن بیان و گویندگی شرکت کنید

برای موفق شدن در هر کاری آموزش اصولی و کامل اهمیت زیادی دارد. زمانی که چیزی را کامل آموزش ببینید میزان موفقیت شما در آن زمینه بیشتر خواهد شد. در مورد فن بیان و گویندگی هم علاوه آنکه باید مهرات های عمومی و شخصیتی را در خودتان تقویت و تمرین کنید باید اصول این کار را هم به صورت جامع یاد بگیرید. به همین دلیل موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان دوره آموزش فن بیان و گویندگی را برای علاقمندان به یادگیری این مهارت ارائه می کند.

مختصر و مفید صحبت کنید

هیچ کس دوست ندارد به حرف های سخنرانی که بیش از حد چیزی را توضیح می دهد گوش کند. این کار برای همه خسته کننده است. نحوه ارائه یک موضوع باید مثل چاشنی غذا اندازه باشد نه زیاد و نه کم. بیش از حد توضیح دادن در مورد یک مطلب کیفیت سخنرانی را پایین می آورد و حتما چنین چیزی را تجربه کرده اید. در این نوع سخنرانی حوصله مخاطب سر می رود و نه تنها به صحبت های شما گوش نمی دهد بلکه فقط منتظر است تا زودتر حرف زدن را تمام کنید. بنابراین برای آنکه یک سخنران و گوینده حرفه ای شوید باید مختصر و مفید صحبت کردن را هم زیاد تمرین کنید. با شرکت در دوره فن بیان و گویندگی می توانید این موضوع را به خوبی یاد بگیرید.

گوینده موفق کیست

زیاد مقدمه چینی نکنید

معرفی و تشکر را فراموش کنید: به محض اینکه وارد شدید سر اصل مطلب بروید. این کار باعث می شود که مخاطب سریع جذب صحبت کردن شما بشود و بسیار متفاوت تر هم به نظر بیایید. از موارد زیر استفاده کنید تا توجه مخاطب را جلب کنید:

  • سوال بپرسید : برای تحریک علاقه مخاطبان یک سوال بپرسید. با توجه به موضوعی که قرار است در مورد آن صحبت کنید می توانید با یک سوال جالب شروع کنید. برای مثال اگر موضوع سخنرانی شما در مورد کار آفرینی است می توانید از مخاطبان خود بپرسید که آیا دقیقا می دانید که یک کار آفرین کیست و یا سوالاتی شبیه به آن.
  • با شوخی  و طنز شروع کنید : اگر نوع سخنرانی اجازه می دهد با شوخی شروع کنید. خندان مخاطب توجه او را به صحبت های شما جلب می کند و می تواند در همان ابتدا باعث به وجود آمدن یک ارتباط موثر شود.
  • از نقل قول استفاده کنید: با نقل قول از یک فرد معروف شروع کنید. از آنجایی که افراد معروف را همه می شناسند نقل قول کردن از آنها نه تنها باعث جذب مخاطب می شود بلکه به سخنرانی شما هم اعتبار می دهد. 

ایرادات خود را بشناسید و آنها را برطرف کنید

هر فردی خودش را بهتر از دیگران می شناسد، پس بهتر است که نقص و ایراداتی که بر فن بیان شما تاثیر می گذارد را اول از همه مشخص کنید. شناخت یک نقص بزرگ ترین قدم در برطرف کردن آن است. برای مثال اگر تصور می کنید که به اندازه کافی با قاطعیت صحبت نمی کند و در زمام سخنرانی مردد هستید برای برطرف کردن آن تمرین کنید. یکی از بهترین تمرین ها برای بر طرف کردن این نقش این است که صدای خودتان را ضبط کنید و چند بار به آن گوش دهید تا بفهمید کجای صحبت کردن دچار شک و تردید می شوید. از دوستان تان هم می توانید کمک بگیرید صدای خودتان را ضبط کنید و برای آنها بفرستید و بعد از بخواهید تا ایراداتی که دارید را بگویند. این کار یک مزیت دیگر هم دارد و آن این است که چون شما دائم به شنیدن صدای خود عادت دارید احتمال دارد که اشکالات های خودتان را متوجه نشوید اما دوستانتان آن را متوجه شوند. اگر در برقرار کردن ارتباط چشمی مشکل دارید از تمرین هایی استفاده کنید که این نقش را برطرف می کند.

گوینده موفق کیست

ضمیر من را کلا کنار بگذارید

اگر به عنوان یک سخنران فقط در مورد تجربیات، موفقیت ها و شکست های خود صحبت کنید حوصله مخاطب سر خواهد رفت. مخاطب برای این به سخنرانی شما نیامده مه فقط شما در مورد خودتان صحبت کنید. علاوه بر این زمانی که از ضمیر من استفاده می کنید این احساس در مخاطب به وجود می آید که اهمیت زیادی ندارد و کم کم تمرکزش بر گوش دادن به صحبت های شما را از دست می دهد. یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که به جای گفتن من بگویید من و شما به این ترتیب حس یکی بودن در مخاطب با شما ایجاد خواهد شد و توجه بیشتری به صحبت های شما می کند. 

از ارائه زیاد آمار خودداری کنید

استفاده از اعداد و ارقام در سخنرانی برای بسیاری از افراد وسوسه کننده است. نشان دادن اعداد و ارقام با استفاده از انواع نمودارها، اسلایدهای پاورپویت و بقیه ابزارهایی که برای نشان دادن آمار استفاده می شود بسیار خوب است اما باید حتما این نکته را در مورد آنها در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از این نوع نمودارهای و ابزارهای نشان دادن آمار می توان مخاطب را خسته کند. بنابراین برای یک سخنرانی خوب اگر قرار است که از آمار و ارقام استفاده کنید اندازه آنها را هم در نظر بگیرید که نه خیلی زیاد و نه خیلی کوتاه باشد. استفاده از آمار در سخنرانی در واقع برای این است که سخنرانی ما بر مخاطب تاثیر بیشتری بگذارد پس حتما باید قبل از آماده کردن سخنرانی به آن توجه داشته باشید. برسی ها نشان می دهد که مخاطبان بعد از پایان یک سخنرانی معمولا بیش تر از سه مورد از اعداد و ارقام و یا آمار ارائه شده در آن را به خاطر نمی آوردند. پس لازم نیست که خودتان را برای تهیه یک لیست بلند بالا از اعداد و ارقام خسته کنید.

یادگیری فن بیان چه اهمیتی دارد؟

حتی اگر نیازی به برگزاری جلسات منظم در جلوی یک گروه نداشته نباشید ، موقعیت های زیادی وجود دارد که مهارت های خوب صحبت کردن می تواند به پیشرفت شغلی و ایجاد فرصتهای جدید به شما کمک کند. فن بیان می تواند به شما در تمام زمینه های زندگی کمک کند. داشتن فن بیان به شما کمک می کند تا به یک شغل خوب، ارتباط خوب با دیگران، در کسب و کار، در محل کار یا در مکان های دیگر دست یابید. هرچه بیشتر دارای مهارتهای فن بیان باشید، در انتقال مفهوم و منظور خود به دیگران کمتر دچار مشکل می شوید. مهارت های خوب صحبت کردن و فن بیان فرصت های شغلی شما بیشتر می کند. فروش، کسب و کار، آموزش، ارتباطات، کامپیوتر، مدیریت، اداری، قانون، کار پلیس، مشاغل دولتی، پذیرش، صنعت هتلداری، بازاریابی، خدمات به مشتری، همه به مهارت های صحبت کردن و فن بیان عالی بستگی دارد. در طول سالها، فن بیان نقش مهمی در آموزش و پرورش، دولت ، سیاست، اقتصاد و کسب و کار ایفا کرده است.

واژه ها قدرت اطلاع رسانی، متقاعد کردن، آموزش، و حتی سرگرمی دارند. و یک کلمه ای که به زبان می آید حتی قوی تر از کلمه نوشته شده می توان باشد. درحالی که مهارت های خوب می تواند فرصت های خوب را برای افراد بیشتر کند، استفاده ی نادرست از آن باعث می شود تا فرصت ها را از دست دهید. به عنوان مثال، رئیس شما ممکن است پس از یک ارائه ی مطلب بد یا بازاریابی یک محصول یا خدمات، به شما ترفیع ندهد یا ممکن است یک قرارداد با ارزش جدید را از دست دهید که بسیار پر سود هم است. اینجاست که اهمیت فن بیان پررنگ تر می شود. مهارتهای فن بیان به شما در برقراری ارتباطات مهم در داخل و خارج سازمان کمک می کند. با تمرین سخنرانی به عنوان مثال، یاد می گیرید چگونه یک پیام را برای هر نوع مخاطب آماده کنید. با گذشت زمان، یاد می گیرید که تصمیمات قاطع بگیرید، اطلاعات را از محیط اجتماعی دریافت کنید و الگوهای ارتباطی خود را با توجه به موقعیت تغییر دهید.

ویژگی های دوره فن بیان و گویندگی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان 

با شرکت در دوره فن بیان و گویندگی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان از مزایای زیر بهرمند می شوید:

  • مدرک فن بیان و گویندگی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور پس از اتمام دوره
  • امکان ترجمه رسمی مدارک با مهر وزارت امور خارجه برای ارائه به شرکت ها و سازمان های خارج از کشور
  • استفاده از اساتید مجرب و برتر 
  • امکان تایید مدارک توسط سازمان ارزیابی WES
  • ارائه ی منابع دیداری-شنیداری همراه با بسته های آموزشی
  • ارسال بسته های آموزشی و گواهینامه گویندگی و فن بیان به کلیه ی نقاط کشور
  • امکان رفع مشکلات دانش پذیران طی دوره
برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها