کوچینگ در سازمان
کوچینگ در سازمان
کوچینگ چیست ؟
طی سال های گذشته تا به الان کوچینگ تعاریف و گرایش های مختلفی دارد . همانند کوچینگ در مدیریت که امکان دارد تا عملکردهای دگرگون شده به زندگی خصوصی و زندگی مدیریت هم در ارتباط باشد.
با استفاده از کوچینگ می توان تمام برنامه ریزی و اهدافی را که قرار است سازمان را به موفقیت برساند نیز استفاده می شود.کوچینگ به عنوان یک مربی در نظر گرفته می شود.
کوچینگ برای همه مدیران که تصمیم گیری نهایی در سازمان را بر عهده دارند و بعنوان یک حمایت کننده میان مدیر و افراد تیم سازمانی می باشد که در آن مدیر به طراحی سوال، گوش سپردن، بازخوری و به انجام گرفتن ابزارهای ارزیابی به کارمندان نیز کمک می کند تا اهدافی را که برای تعیین سازمان مشخص شده است را در مسیر آن رشد دهد. این گونه اهداف را می توان برای یادگیری مهارت فردی ، ارتقای فعالیت ها، و بررسی مسایل و حل آن ها به کار گیرد.
عملکرد کوچینگ به این صورت انجام می گیرد تا همان موقع مدیر در شکل یک مربی به بقیه افراد کاری کمک کند تا با پیشرفت بهترین کارهای خود سرمایه گذاری نیز انجام گیرد.
به همین علت می باشد که کوچینگ نه فقط برای همکاران است بلکه برای خود مدیر می باشد تا به پیروزی برسد.
در سال های گذشته کسب و کارها به دلیل کوچینگ رشد زیادی داشت به صورتی که آمارهای نشان داده شده قسمتی از مثبت ترین راه و ابزار برای ارتقای مدیریت و رهبری سازمان شناخته شد.
به صورتی که کوچینگ را یک روش پیشرفت در توانایی های افراد قرار دادند . این روش می تواند به برطرف نمودن با مسایل در ارتباط باشد.
سازمان ها کوچینگ را برای برطرف نمودن در نظر گرفته می شود و موقعی از آن استفاده می نمایند که کار غلط انجام شده باشد ولی در دیگر سازمان ها و شرکت ها، کوچینگ را می توان عملکرد صحیح برای کمک به افراد به دلیل پیدا کردن استعداد ها و برای رسیدن به توانایی ها در نظر می گیرند.
کوچ ها در شرکت ها و مکان کاری به عنوان مربی، مشاورکار نمی کنند ولی امکان دارد از برخی مهارت ها یا ابزارها از آن ها استفاده شود.
با این بیان ها مدیران و رهبران این توانایی را دارند که به همان میزان کوچ ها از سازمان در سازمان استفاده داشته باشند . ولی مهم نیست که مدیران به روش خیلی رسمی کوچ ها را آموزش ببینند این روش تا زمانی به کار می رود که رویکردهای سازمانی از هم نپاشد.
پارامترهای اصلی رهبران سازمان ، شکل رهبری از نقش کوچینگ در محل کار می باشد.
کوچینگ در اصل در محل کار به همان مقدار که کوچینگ ورزشی مهم است عملکرد خیل متفاوتی نیز دارد. به این صورت که مربی های ورزشی با استفاده از تکنیک های خود جایگاه خاصی در زمین نیز به ورزشکاران خود مشاوره می دهد . ولی سوال کردن در کوچینگ در محل کار بیشتر اوقات از اهمیت زیادتری بهرمند است.
کوچینگ را می توان یک رابطه دوطرفه شناسایی کرد که کمک می کند تا اهداف به موفقیت برسند.
کوچینگ علاوه بر مهارت می تواند یک فلسفه نگرشی در کار و زندگی داشته باشد.
عملکرد کوچینگ در سال های جدید تا به الان پیشرفت زیادی کرده است.
اصل کوچینگ (coaching) :
در اصل کوچینگ به معنای یاری رساندن چه در سازمان چه در زندگی می باشد، و همچینن وقت مناسبی برای اصلاح نمودن و عوض کردن در اشخاص به وجود آمده است تا بهترین راه کار را برای مساله ایجاد کند.
کوچینگ در واقع کمک می کند تا بهترین روش هایی را که فرد در اختیار دارد ، شخص را حمایت نماید تا فرآیندهای یادگیری را در فرد افزایش دهد.
مزایای کوچینگ مدیران برای سازمان :
- پایین آوردن چرخه مالی و نگه دارنده کارایی زیاد کارکنان
- افزایش کارایی فردی و سازمانی
- پیشرفت در توانایی داشتن نیروی سازمانی
- ترقی روحی کارکنان
- ایجاد اتحاد در کارمندان و در نتیجه پیشرفت کاری بیشتر
- حفظ و گرفتن توانایی هایی نهفته
- ارتقای روابط با مشتری
- فضای مناسب کاری صحیح و در اصل ارتقای روابط بیشتر
- ارتقای بخش کارایی سازمانی
- بالا بردن اعتبار درون سازمانی
- جذب استعدادهای مهم برای سازمان
- برنامه ریزی برای مدیران آینده و رشد مدیران
چند مزیت کوچینگ توسعه مدیران :
سازمان ها سعی بر این دارند تا زمانی را برای شناسایی و پیشرفت استعدادهای رهبری به عنوان وسیله ای برای تضمین مزیت رقابتی برای آینده کنند.
گاهی موانع در راه وجود دارد که باعث رشد فرهنگ کوچینگ می گردد این موانع شامل :
- کوچینگ ها اغلب هزینه بالایی را در بهر می گیرند، زیرا یک کار فردی است و بر عکس دیگر ابزارهای پیشرفته مدیریتی که به صورت گروهی قابل پیاده سازی است.
- لازمه توانایی های تخصصی برای کارمندان درون سازمان است یا نیاز به همکاری به کوچ های خارج از سازمان یا موسسات ارایه دهنده خدمات کوچینگ است که از نظر هزینه ای مانع ساز هستند.
- اشتباه متوجه شدن درمورد محرمانه بودن اطلاعات و بحث درمورد اطلاعات خصوصی و در خصوص این که در کوچینگ کدام اطلاعات باید فاش گردد و کدام مخفی باقی بماند و از کدام داده ها می توان استفاده کرد و از کدام نمی توان استفاده نمود.
تفاوت رهبری و مدیریت :
برای همه سوال شده است که آیا رهبری با مدیریت فرق دارد یا نه و یا می توانند به روش یکسانی عمل نمایند ؟ ولی ما شمار ا با فرق های آن آشنا می کنیم.
1- رهبری یک تعریف فراتری از مدیریت دارد. مدیریت در حیطه سازمان، کاملا مسئولیت های متفاوتی دارد و دقیقا به گزارش دهی ها اشاره دارد. به این منوال است که در قالب سازمانی قابل تعریف است ولی رهبری توضیح بیشتری دارد و انتظار نمی رود که در بخش سازمان باشد و شخصی که در بخش پایینی از سازمان قرار دارد ولی نظارگر وظایف سطح بالایی می باشد به صورتی که کارهای آن ها را زیر نظر دارد.
- در واقع رهبری نوعی قبولیت برای دفاع مدنظر است ولی در مدیریت این گونه نیست. پس اگر کارهای مدیریت به بخش رهبری تغییر پیدا نماید قابل تاثیر زیادی در مدیریت خواهد شد.
نتایج استفاده از کوچینگ :
- قدرت بالا رفتن گوش دادن و ارایه
- مدیریت بر ریسک ها و فشار روحی
- کیفیت زندگی فردی و کاری
- ارتقای کیفیت شخصیتی و هماهنگ سازی رفتارها و کلام ها
- پیشرفت در هوش هیجانی
- بررسی انرژی بعد از آشفتگی های کاری
- افزایش توان مدیریت و رهبری
- ارتقای همکاری و افزایش انگیزش در کارکنان
- ارتقای قدرت انتخاب
- شناسایی مهارت ها و توانایی ها
هدف فن پردازان از آموزش کوچینگ :
- آشنایی با موضوعات کوچینگ
- تفاوت مدیریت و رهبری
- سبک های متفاوت رهبری سازمانی
حال سوال برایتان پیش می آید چه کسانی می توانند در این دوره شرکت کنند :
مدیران ، رهبران ، و تمام افراد علاقمند دیگری که می خواهند بیشتر با موضوع کوچینگ آشنا شوند و آن را در زندگی شخصی خود به کار ببرند.
دوره آموزش کوچینگ :
مرکز آموزش مجازی فن پردازان برای همه علاقمندان و حتی مدیران و رهبران دوره آموزش کوچینگ را برگزار کرده است تا دانش آن ها را درباره کوچینگ افزایش دهند، فن علاوه بر آموزش ، به همه دانشپذیران مدرک کوچینگ و گواهینامه کوچینگ نیز اعطا می فرماید که این مدرک از طرف وزارت علوم و تحقیقات و فناوری نیز اعطا می گردد که دارای اعتبار زیادی است.