کدام کشورها بیشترین درآمد را از صنعت گردشگری دارند؟

کدام کشورها بیشترین درآمد را از صنعت گردشگری دارند؟

در عصر جدید که عصر ارتباطات است دولت ها و ملت ها بسیار بیشتر از قبل به یکدیگر نزدیک شدند. به همین دلیل سفر به کشورهای مختلف امری عادی تلقی می شود. معمولاً این سفرها با اهداف ویژه و مختلف صورت می گیرد. برخی سفر های کاری دارند و برخی دیگر تنها برای تفریح و مشاهده جاذبه های گردشگری کشورهای دیگر تصمیم به سفر می گیرند. صنعت گردشگری هم دقیقا به همین موضوع می پردازد. با مطالعه علم گردشگری در خواهید یافت کهکشور ها تا چه حد می توانند از جاذبه های طبیعی و گردشگری خود برای بهبود اقتصاد شان استفاده کنند. کشور ما ایران هم از آنجایی که یکی از کشورهای تاریخی منطقه به حساب می آید و دارای آثار باستانی بیشماری است و البته از مناظر طبیعی منحصر به فردی هم برخوردار است به صنعت گردشگری اهمیت زیادی می دهد.

علاقه مندان به صنعت گردشگری در ایران هم کم نیستند، به همین دلیل موسسه آموزش عالی فن پردازان اقدام به برگزاری دوره جامع گردشگری کرده است و تمام تلاش خود را در ارائه مطالب آموزشی به روز و استاندارد کرده است تا از این طریق تمام نیازهای دانش پذیران که به دنبال وارد شدن به این حرفه هستند، برآورده شود. آموزش مدیریت گردشگری با هدف وارد شدن به این حرفه ارائه می شود. چرا که اگر صنعت گردشگری مورد توجه قرار بگیرد می تواند برای کشورمان درآمد زایی بسیار زیادی داشته باشد. امروز هم در این مقاله قصد داریم کشورهایی را به شما معرفی کنیم که در صدر جدول کشورهایی هستند که درآمد بسیار زیادی از گردشگری به دست می آورند. قبل از آن اجازه دهید ببینیم تعریف گردشگری چیست؟ پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

گردشگری چیست؟

صنعت گردشگری اشاره به سفر های داخلی و بین المللی دارد که یا با اهداف کاری صورت می گیرد و یا اهداف شخصی در آن دخیل است. صنعت گردشگری می تواند برای یک کشور و اقتصاد آن بسیار مهم باشد، چرا که باعث ایجاد مشاغل زیادی می شود، خصوصاً در بخش خدمات و البته باعث وارد شدن ارز به کشور نیز می شود. بسیاری از متخصصین حوزه اقتصاد بر این باور هستند که بخش مهمی از موفقیت اقتصادی کشور ها وابسته به صنعت گردشگری است. در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که گردشگری چطور می تواند چنین تاثیر زیادی را بر اقتصاد کشورها بگذارد. با مطالعه و بررسی گزارشات مربوط به صنعت گردشگری به یک حقیقت بسیار شگفت انگیز می رسیم، و آن میزان درآمد است که کشورها از گردشگری دارند.

در صدر کشورهایی که از گردشگری سود بسیار می برند کشور امریکا قرار دارد. البته از دیگر کشورهای اروپایی آسیایی و اقیانوسیه نباید غافل شد. سازمان بین المللی گردشگری در یکی از گزارشات خود اظهار کرده است که چیزی در حدود ۱۸۹۶بیلیون دلار، درآمد اقتصاد جهانی بوده است و البته بیشتر این مبلغ سهم اروپا بوده است. ضمن اینکه آسیا و اقیانوسیه را نباید نادیده گرفت چون این دو بیست و چهار درصد از کل این مبلغ را نیز به خود اختصاص دادند. اما نکته جالب توجه اینجاست که کشور آمریکا به تنهای بیست و چهار درصد این مبلغ را به خود اختصاص داده است.

کدام کشورها بیشترین درآمد را از گردشگری داشتند؟

  •  امریکا
  • اسپانیا
  • فرانسه
  •  تایلند
  • بریتانیا
  • ایتالیا
  • استرالیا
  • تایوان
  • چین
  • ژاپن

این ده کشور بیشترین درآمد را از صنعت گردشگری خود را به دست آوردند. بسیاری از مکان هایی که در دنیا وجود دارد می تواند یک جاذبه گردشگری باشد و یا به تعبیری یک منبع درآمد و استخدام. اما متاسفانه به این موضوع کمتر توجه می شود کشور ایران هم از آن دسته از کشورهایی است که متاسفانه پتانسیل های گردشگری اش را آنچنان که باید ارزشمند ندانسته است. اما اساتید مجرب هم در موسسه فن پردازان بر اهمیت این موضوع کاملاً اشراف دارند و به همین دلیل در دوره های گردشگری تلاش می کنند جان دوباره به صنعت گردشگری ایران بدهند. آنچه در این دوره اهمیت زیادی دارد، این است که در دانش پذیران این باور را ایجاد کنیم که ما نیز می توانیم در این لیست ۱۰تایی از کشورها قرار بگیریم، البته اگر زیبایی های طبیعی و آثار باستانی کشورمان را به مانند فرزندانمان دوست بداریم.

با این دیدگاه اساتید فن پردازان منابع آموزشی کاملاً جامع و به روزی را فراهم کرده اند، تا علاقه مندان به این رشته نه تنها به سرعت بتوانند وارد بازار کار شوند، بلکه ضمن کسب درآمد برای خودشان نیروی قوی برای اقتصاد ایران هم باشند. خبر خوب این است که مدرک گردشگری که موسسه فن پردازان به دانش پذیران خود ارائه می کند، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است. در نتیجه شما از آن طریق خیلی زود می توانید وارد بازار کار حرفه گردشگری شوید. حتی اگر به دنبال کار در کشور کانادا هستید ، باید بگویم گواهینامه گردشگری این موسسه به تایید سازمان ارزیابی مدارک کانادا (WES) نیز رسیده است. با این توضیحات اگر می خواهید وارد صنعت گردشگری شوید و به دنبال تقویت دانش و اطلاعات خود هستید، توصیه می کنیم از طریق همین صفحه با مشاورین متخصص فن پردازان ارتباط برقرار کنید و درباره نحوه برگزاری این دوره و شرایط آن اطلاعات کسب کنید.

مزایای صنعت گردشگری برای کشور ها چیست؟

گزارش هایی که سازمان گردشگری جهانی اعلام کرده است حاکی از آن است که در هر ثانیه سی گردشگر وارد مناطق گردشگری می شوند. به عنوان مثال تنها در سال 2017 حدود هفتاد و هفت میلیون گردشگر از کشور آمریکا دیدن کردند. شاید فکر کنید این حجم از گردشگران ممکن است برای آن کشور چالش ها و مشکلاتی را هم فراهم کند. بله! گردشگران نیازمند حمل و نقل، مکانی برای اقامت، خوراک، سرگرمی، امنیت و نظافت می باشند و کوتاهی و کم کاری در هر یک از این زمینه ها می تواند برای کشور مقصد مشکلاتی ایجاد کند.

پس آیا با این مشکلات باید مانع از ورود گردشگران به این کشور شد؟ خیر. در ابتدای مقاله گفتیم که یکی از منابع اصلی درآمد کشورها همین صنعت گردشگری است. گردشگری مزایای زیادی می تواند برای کشور را به همراه داشته باشد مانند موارد زیر:

  • مزیت اقتصادی: گردشگری برای هر کشوری پول به همراه دارد این اصلی ترین و ابتدایی ترین مزیت صنعت گردشگری است و به همین دلیل باید به آن اهمیت داد به خصوص در کشورهای در حال توسعه.
  • کارآفرینی: درآمد حاصل از گردشگری می تواند سهم شرکت ها و سازمان های خصوصی و دولتی و حتی محلی شود و کار آفرینی زیادی را هم به دنبال داشته باشد.
  • اشتغال زایی: مزیت سوم خلق فرصت هاست منظور از خلق فرصت ها، فرصت های شغلی است توجه داشته باشید که با ورود گردشگران به هر کشوری همان طور که گفتیم این افراد به مکانی برای استراحت، تفریح، حمل و نقل، خرید و البته خوراک نیاز دارند. در تمام این بخش ها با حضور گردشگران می توان اشتغال زایی کرد و نرخ بیکاری را تا حد زیادی پایین آورد.
  •  بهبود زیر ساخت ها: وضعیت بعدی ایجاد زیرساخت های لازم برای توسعه گردشگری است تصور کنیم با ورود گردشگران زیاد به یک منطقه مسئولان در می یابند که به امکانات بیشتری نیاز است، مانند جاده ها و خطوط ریلی شبکه های حمل و نقل زیرزمینی و حتی تسهیلات رفاهی و درمانی با ایجاد این زیرساخت ها رفته رفته کشور رو به پیشرفت می رود نه تنها صنعت گردشگری در آن رونق پیدا می کند، بلکه زمان افزایش درآمد اشتغال زایی نیز همراه آن بیشتر می شود.
  • حفظ آثار باستانی: تلاش برای حفظ و نگهداری آثار باستانی و تاریخی یکی دیگر از مزایای گردشگری است چرا که وقتی مسئولین ببینند آثار باستانی و یا مناطق گردشگری چقدر برای گردشگران و خصوصاً گردشگران که از کشورهای دور سفر می کنند اهمیت دارد، به دنبال حفظ این آثار می باشند و می توانند آن را نسل به نسل منتقل کند و در کنار آن ارزش کشور و منطقه خود را نیز بالا ببرند.
  • تاثیر پذیری از فرهنگ های مختلف: استفاده از مزیت فرهنگ های مختلف هم یکی دیگر از مزایای اهمیت دادن به صنعت گردشگری است. با ورود گردشگران از کشور ها و فرهنگ های مختلف به کشورمان نه تنها می توانیم فرهنگ و آداب و رسوم خود را به آنها معرفی کنیم و در سراسر جهان نام آوازه پیدا کنیم بلکه می توانیم از ویژگی های مثبت فرهنگ ها و آداب و رسوم کشور های دیگر هم به نفع خودمان استفاده کنیم.

فراموش نکنید که با اهمیت دادن به صنعت گردشگری و جذب گردشگران می توانیم نام کشورمان را در تمامی مجامع جهانی حتی روی نقشه پررنگ تر کنیم. با این کار نه تنها در گردشگری به موفقیت می رسیم، بلکه در زمینه های اقتصادی و فرهنگی نیز از این موضوع می توانیم به نفع خودمان استفاده کنیم.

آیا گردشگری ممکن است برای کشور مقصد چالش برانگیز باشد؟

متاسفانه بله! گردشگری اگر به خوبی مدیریت نشود و افراد بدون دانش و اطلاعات لازم وارد این حرفه شوند می تواند معایبی به همراه داشته باشد. مثلاً ممکن است گردشگری باعث آسیب به طبیعت و محیط زیست شود، موضوعی که این روزها بسیار اهمیت دارد. همچنین در مورد ساختمان ها و آثار باستانی این موضوع صدق می کند. اگر مسئولین ذیربط نتوانند گردشگری در مناطق پربازدید، خواه جاذبه طبیعی باشد خواه آثار باستانی، را به خوبی مدیریت کنند ممکن است این مناطق آسیب های جدی ببیند و ضرر زیادی برای آن کشور به همراه داشته باشد. این تنها چالش صنعت گردشگری نمی باشد. در برخی از مناطق گردشگری دیده شده است که به علت سوء مدیریت تمام هزینه ها تنها صرف مناطق گردشگری می شود و دیگر نقاط فراموش می شود.

کشوری در صنعت گردشگری موفق است که بتواند میان مناطق گردشگری و پربازدید خود و مناطق عادی توازن ایجاد کند و از سودی که در منطقه گردشگری کسب می کند به نفع رفاه و آسایش مردمش استفاده کند. نه این که یک منطقه گردشگری غنی و دیگر مناطق در فقر به سر ببرند. یکی دیگر از چالش های پیش روی مسئولین در مقابل صنعت گردشگریريال فصلی بودن این صنعت است و به همین دلیل بسیاری از مشاغلی که در این حوزه شکل می گیرند در فصولی از سال از بین می روند و شاغلین آن بیکار می شوند. این موضوع می تواند برای شاغلین این حوزه ها سخت باشد، خصوصاً اینکه برای پیدا کردن کاری در خدمات گردشگری در بعضی از موارد نیازی به مهارت خاصی نیست و افراد عادی هم می توانند از آن کسب درآمد کنند.

در صنعت گردشگری نباید از همکاری با شرکت های خارجی غافل شد متاسفانه بسیاری از کشورهایی که تمام تمرکز خود را روی صنعت گردشگری شان می گذارند از این مزیت غافل می شوند و شانس استفاده از مزایای همکاری با شرکت های خارجی را از دست می دهند. ضمن آن که شرکت های خارجی هم تمایل به همکاری با مناطق بومی ندارد.

صنعت گردشگری به هر دلیلی ممکن است مختل شود. پس تمرکز صرف بر روی آن ممکن است به همان اندازه که باعث رونق اقتصادی کشور ها می شود به اقتصاد کشور هم آسیب برساند. همان طور که در روز های اخیر شاهد هستیم با شیوع ویروس کرونا و همه گیری آن تقریباً تمامی سفر های تفریحی و گردشگری کنسل شد و خسارت زیادی به کشورهایی که در این صنعت متکی بودن وارد شد. پس بهتر است با دیدن آموزش های لازم و کسب مهارت دقیق در این حوزه و رشته تخصصی صنعت گردشگری کشورمان را به گونه ای مدیریت کنیم که نه  تنها به نفع اقتصاد کشور مان باشد بلکه اشتغال زایی و کسب سود و درآمد برای هم میهنان مان هم
به همراه داشته باشد. شانس کسب این مهارت و تخصص را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان را خواهید داشت اگر همین الان در دوره مدیریت گردشگری این موسسه ثبت نام کنید.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها