کاربرد فن بیان در توسعه کسب و کار
کاربرد فن بیان در توسعه کسب و کار
مهارت فن بیان نه تنها در کسب و کار بلکه در زندگی نیز جز مهارت های ارتباطی است که به کمک تقویت آن می توانیم روابط بهتری داشته باشیم. با این حال در بسیاری از مشاغل و کسب و کارها مهارت فن بیان اهمیت بیشتری دارد، برای مثال افرادی که به عنوان مشاور، بازاریاب، سخنران ، فروشنده و به طور کلی مشاغلی که ارتباط کلامی نقش مهمی در آن دارد فعالیت می کنند حتما باید بر روی فن بیان خود کار کنند و آن را آموزش ببینند. در مورد ارتباط بین موفقیت در کسب و کار و میزان مهارت در فن بیان تحقیقات مختلفی انجام شده است. در یکی از این تحقیقات رابطه معناداری بین مهارت فن بیان و میزان موفقیت در کسب و کار پیدا شده است و نشان می دهد هر چه میزان این مهارت در افرادی که شغل آنها با فن بیان در ارتباط است بیشتر باشد میزان موفقیت آنها هم به همان نسبت بیشتر است. بنابراین نمی توان تاثیر این مهارت را در کسب و کار نادیده گرفت. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان دوره فن بیان و گویندگی را به افراد علاقمند به یادگیری این مهارت به شما پیشنهاد می کند.
روش های تقویت فن بیان
حتی اگر شغل شما جز آن دسته از مشاغلی نیست که مجبور شوید هر روز و یا هر چند وقت یکبار جلسات سخنرانی و صحبت جلوی جمع داشته باشید، باز هم فن بیان خوب به کار شما می آید. چرا که در زندگی روزمره ما انسان ها دائما در ارتباط با یکدیگر هستیم و بزرگترین راه ارتباطی ما ارتباط کلامی است. مسلما هر چه بهتر بتوانیم صحبت کنیم و منظور خود را بهتر برسانیم نتیجه بهتری در ارتباطات خود بدست خواهیم آورد. زمان یک فرد در دوره آموزش فن بیان شرکت می کند مهارت های مختلفی را آموزش می بیند که به کمک آنها می تواند ارتباط کلامی موثرتری داشته باشد، حتی برخی از افرادی که اختلال اضطراب اجتماعی دارند هم می توانند با یادگیری و آموزش فن بیان به یک سخنران ماهر تبدیل شوند. روش های مختلفی برای بهبود فن بیان وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
کنترل صدا
صدای شما مهمترین ابزاری است که برای بیان منظور خود در اختیار دارید. بنابراین استفاده درست از آنها بسیار مهم است، چرا که مثل هر ابزار دیگری استفاده درست از آنها باعث رسیدن به هدف و استفاده نادرست از آنها منجر به عدم رسیدن به هدف و عدم موفقیت می شود. یکی از بهترین روش های برای اینکه به خوبی از این ابزار ارزشمند استفاده کنید یادگیری تنفس و به خصوص تنفس شکمی است. تنفس دیافراگمی و یا شکمی برای آنکه صدای قوی و محکمی داشته باشید کاملا ضروری است. این تکنیکی است که خوانندگان حرفه ای برای بهتر شدن صدای خود از آن استفاده می کنند. تنفس شکمی باعث می شود بهتر نفس بکشید و موقع صحبت کردن کمتر نفس نفس بزنید که غالبا موقع صحبت کردن جلوی جمع به دلیل اضطراب به وجود می آید. این نوع تنفس کمک می کند تا بر جنبه های مختلف صدای خود کنترل بیشتری داشته باشید که شامل موارد زیر است:
- تن صدا
- زیر و بمی صدا
- درجه صدا
برای تمرین ایت تکنیک تنفسی یک دست خود را روی شکم بگذارید و دست دیگر را روی قفسه سینه قرار دهید. با تمرکز هوایی را که نفس می کشید به شکم بفرستید و سعی کنید قفسه سینه شما حرکت نکند. با قرار داده دست ها بر روی شکم و قفسه سینه کنترل نوع نفس کشیدن بیشتر می شود و از اینکه هوایی که نفس می کشید به صورت دیافراگمی است یا نه آگاه می شوید.
زبان بدن
به طور ساده می شود گفت که زبان بدن روش برقراری ارتباط بدون استفاده از کلام است. با این حال بر رساندن منظور کلامی ما بر مخاطب تاثیر قابل توجهی دارد و حتی می تواند باعث ضعیف شدن و یا تقویت کلام ما شود. به همین دلیل یکی از تکنیک های که در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان در دوره فن بیان آموزش داده می شود نحوه شناخت و استفاده از زبان بدن است. زبان بدن می تواند ترکیبی از صورت و وضعیت اندام های بدن باشد که باعث انتقال منظور یک فرد به دیگری می شود. برای تقویت فن بیان باید زبان بدن را هم تقویت کرد چرا که در هنگام صحبت کردن وضعیت بدن یا همان زبان بدن گوینده باید اعتماد بنفس داشتن او را نشان دهد و این موضوع به خصوص در ملاقات های مربوط به کسب و کار نقش بسیار مهمی دارد. برای آنکه زبان بدن درستی داشته باشید روش های مختلفی وجود دارد که می توانید آنها را تمرین کرده و از آنها استفاده کنید. بعضی از این روش های عبارتند از:
- صاف بایستید. زمانی که صاف می ایستید هم با اعتماد به نفس به نظر می آیید و هم قد شما بلند تر دیده می شود و این موضوع می تواند بر مخاطب شما تاثیر مثبتی داشته باشد و کلام شما بر او تاثیر بیشتری بگذارد.
- موقعیت را در ذهنتان تجسم کنید. اگر قبل از سخنرانی و با جلسه کاری که قرار است در آن جلوی جمع صحبت کنید استرس دارید چند لحظه ای چشمان خود را ببندید و خودتان را در آن موقعیت تصور کنید. شاید باورش سخت باشد اما انجام این کار باعث می شود هورمون تستوسترون در بدن افزایش یابد که در بالا بردن اعتماد به نفس نقش مهمی دارد و در نتیجه اضطراب شما را کاهش می دهد. یکی از تکنیک ها تقویت این تصور ذهنی به تمرین ابر قهرمان معروف است. در این وضعیت چانه خود را بالا بگیرد و قفسه سینه را باز کنید و صاف بایستید و لحظه ای تصور کنید که شما یک ابر قهرمان هستید.
- بر روی حرکات چهره تمرکز کنید. صورت شما باید پیامی را که در ذهن دارید و می خواهید با کلام خود بیان کنید به مخاطب برساند و با آن مطابقت داشته باشد. برای مثال اگر قرار است یک سخنرانی انگیزشی داشته باشید ظاهر شما باید حس آرامش و شادی را به مخاطب القا کند.
ارائه مطلب
وقتی حرف از صحبت کردن و فن بیان می شود ارائه درست مطالب در واقع همه چیز است. حتی اگر صدا و زبان بدن خوبی هم داشته باشید اما مخاطب شما متوجه نشود که چه می گویید و چه مطلبی قرار است به او انتقال داده شود در کار خود موفق نخواهید شد. نکاتی برای بهتر کردن ارائه مطلب وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- آرام اما نه خیلی آهسته صحبت کنید. اگر خیلی سریع صحبت کنید مخاطب ممکن است تمام جملات شما را نشنود و در فهم منظور شما دچار مشکل شود. در صورتی هم که خیلی آهسته صحبت کنید به احتمال خیلی زیاد حوصله مخاطب سر می رود و دیگر تمایلی به گوش دادن به شما ندارد. در آموزش فن بیان یکی از موضوعاتی که آموزش داده می شود نحوه سرعت صحبت کردن است که با توجه به نوع مخاطب و موضوع صحبت و یا سخنرانی باید تغییر کند. برای مثال برای یک سخنرانی عمومی بهترین و ایده ال ترین سرعت برای صحبت کردن این است که آرام و شمرده صحبت کنید.
- بین صحبت کردن مکث کنید. سخنران های بزرگ همیشه بین دو تا سه ثانیه و حتی بسته به نوع مطلب و جو سخنرانی مکث می کنند. مکث به موضوع در وسط صحبت کردن به مخاطب اجازه می دهد تا مطالبی که شنیده است را سریع در ذهن خود مرور کند و این کار باعث می شود که مخاطب مطلب ارائه شده را بهتر بفهمد و درک کند و در نتیجه برای شنیدن ادامه صحبت یا سخنرانی تمایل داشته باشد. علاوه بر این باعث می شود که با اعتماد بنفس به نظر بیایید و نشان می دهد که بر روی مطلبی که می گویید تسلط دارید.
- از استفاده کلمات پر کننده خودداری کنید. کلماتی مثل آ، اوم و غیره از اعتبار شما کم می کند و باعث می شود شما از پیام اصلی کلام خود دور شوید. به جای استفاده از این کلمات از مکث استفاده کنید.
- کلمات را واضح ادا کنید. بیان واضح کلمات برای داشتن یک فن بیان خوب بسیار ضروری است و باعث می شود فهمیدن جملات شما برای مخاطب آسان تر باشد. اگر کلمات را واضح ادا نکنید مخاطب نیز متوجه کلام و در نتیجه منظور شما نمی شود و حتی ممکن است باعث سو تعبیر از کلام و صحبت شما شود.
ارتباط با مخاطب
یک سخنرانی خوب و یا درست صحبت کردن با مخاطب مطابقت دارد. سخنرانی کردن و یا جلوی جمع صحبت کردن بیشتر ایستادن در مقابل یک گروه و صحبت کردن است. صحبت کردن به نحوی باشد که مخاطب را درگیر کند. برای این کار استفاده از روش های زیر می تواند موثر باشد:
- مخاطب را بشناسید. قبل از سخنرانی و یا شرکت در جلسه از نوع مخاطب خود مطلع شوید. اگر این کار قبل از سخنرانی امکان پذیر نیست به محض اینکه وارد جلسه کاری شدید و یا برای سخنرانی روی صحنه رفتید قبل از هر کاری مخاطب خود را بررسی کنید تا متوجه باشید که مخاطب شما کیست. این کار باعث می شود لحن صدای خود را متناسب با نوع مخاطب خود انتخاب کنید. برای مثال اگر قرار است برای عده ای نوجوان صحبت کنید و یا جلسه از افراد با انرژی تشکیل شده است شما هم باید انرژی متناسب با مخاطب را برای نوع صحبت کردن خود انتخاب کنید.
- فورا توجه مخاطب را به خود جلب کنید. وقتی صحبت کردن را شروع می کنید 60 ثانیه فرصت دارید که توجه مخاطب را به خود جلب کنید و این فرصت اگر چه کوتاه است اما طلایی است. در دوره آموزش فن بیان و گویندگی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان یاد خواهید گرفت که چطور از این 60 ثانیه استفاده کنید و تاثیری را که می خواهید بر مخاطب خود بگذارید.
شرکت در دوره فن بیان و گویندگی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چه مزیتی دارد؟
شرکت در دوره فن بیان و گویندگی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان از چندین مزیت برخوردار است که عبارتند از:
- تایید مدرک فن بیان و گویندگی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پس از اتمام دوره
- امکان ترجمه رسمی گواهینامه فن بیان و گویندگی با مهر وزارت امور خارجه برای ارائه به شرکت ها و سازمان های خارج از کشور
- استفاده از اساتید مجرب و برتر
- امکان تایید مدرک توسط سازمان ارزیابی مدرک WESکانادا
- ارائه منابع دیداری و شنیداری همراه با بسته های آموزشی
- ارسال بسته های آموزشی و گواهینامه ها به تمام نقاط کشور
در دوره فن بیان و گویندگی چه چیزهایی آموزش داده می شود؟
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با به کاری گیری بهترین اساتید مطالب جامع و کامل و در عین حال به روزی را برای دوره آموزش فن بیان و گویندگی این موسسه در نظر گرفته است. دانش پذیران پس از گذراندن این دوره بتوانند به تمام مهارت های لازم و کافی برای داشتن فن بیان قوی مسلط شوند. برخی از مطالبی که در این دوره ارائه می شود شامل مطالب زیر است:
- زبان و زبان شناسی
- زبان گفتاری و زبان نوشتاری
- خودباوری
- تقویت اعتماد به نفس
- تعاریف سخنوری
- ایجاد تمرکز و تقویت صدا
- انواع سخن و گفتار
- عواملی اصلی سخنوری: لحن ، آهنگ ف حرکت ظاهر سخنور