چگونه یک سخنران موفق شویم؟

چگونه یک سخنران موفق شویم؟

سخنرانی و داشتن مهارت فن بیان در هر زمینه ای می تواند یک امتیاز بزرگ برای شما حساب شود که در پی آن تاثیرگذاری کلام و جذب مخاطب در موقعیت های مختلف را برای شما به همراه دارد. برای اینکه بتوانید یک سخنران حرفه ای و موفقی شوید لازم است که با اصول آن و تکنیک های فن بیان به خوبی آشنا باشید، برای این کار هم باید آموزش ببینید. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان افتخار دارد دوره مدیریت روابط عمومی و سخنرانی را برای علاقه مندان به این حوزه، با استاندارد های عالی و به طور کامل و جامع برگزار کند. اما اگر می خواهید بیشتر در مورد موفقیت در سخنرانی بدانید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

تکنیک های موفقیت در سخنرانی

اگر می خواهید مهارت های سخنرانی را در خود تقویت کنید نیاز به آموزش دارید، آن هم آموزشی کاربردی که بتواند تمام آن چه در یک سخنرانی واقعی به آن نیاز دارید را به شما آموزش دهد. دوره سخنرانی موسسه فن پردازان می تواند این نیاز شما را برآورده کند. اما در ادامه هم می توانید تکنیک هایی را فرا گیرید که به شما در داشتن یک سخنرانی موفق کمک می کند. این تکنیک های کاربردی، کلی هستند و برای آموزش های بیشتر و دقیق تر لازم است که از اساتید حرفه ای و خبره این کار کمک بگیرید.

قبل از همه اولین چیزی که خیلی مهم است، این است که به خاطر داشته باشید تمام توجه شما باید به حضار و مخاطبین تان باشد و این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مهارت های سخنرانی را همیشه می توانید بهبود بخشید و در آن به پیشرفت های بیشتری برسید. پس اگر وقت و زمان دارید، حتما سعی کنید بیشتر تمرین کنید. در ادامه به ذکر و توضیح تکنیک های سخنرانی خواهیم پرداخت.

تکنیک اول: صبور باشید و با مخاطبین تان ارتباط برقرار کنید

وقتی عصبی و یا استرسی باشید، ریلکس کردن سخت تر است و نمی توانید در مقابل حضار خودتان باشید. اما بهترین کار این است که با برقراری ارتباط با مخاطبین تان خودتان را آرام کنید. برای این کار هم باید در وهله اول خودتان مشتاق موضوعی باشید که می خواهید درباره آن صحبت کنید و اجازه دهید حضار هم این شور و اشتیاق شما را ببینند. فراموش نکنید که باید با مخاطبین تان صادق باشید، وقتی مخاطبین شما این صداقت را در کلام و رفتار شما احساس کنند، بهتر می توانند با شما ارتباط برقرار کنند و تاثیر کلام شما نیز بیشتر می شود. پس اشتیاق و صداقت دو رکن اساسی در شروع سخنرانی شما می باشد و با ارسال این دو حس به حاضرین می توانید همین بازخورد را از ان ها توقع داشته باشید.

تکنیک دوم: روی نیاز های مخاطبین خود تمرکز کنید

یک سخنرانی موفق لازم است که هدفی را دنبال کند که به خاطر آن، حاضرین به جلسه شما آمده اند. وقتی درحال آماده شدن برای سخنرانی می باشید، باید همیشه این نکته را در ذهن داشته باشید که نیاز های مخاطبین و خواسته های آن را باید بشناسید و بر اساس آن ها متن سخنرانی و موضوع خود را تنظیم کنید. پس این را از سر خود بیرون کنید که در یک سخنرانی تنها باید آنچه خودتان می خواهید را عنوان کنید. یک سخنرانی موفق شامل مواردی است که برای حضار و مخاطبین کاربردی باشد و دقیقا همان چیزی باشد که آن ها به دنبالش هستند. برای اینکه راحت تر بتوانید نیاز های آن ها را دنبال کنید، باید در حین سخنرانی خود به پاسخ های مخاطبین هم توجه ویژه ای داشته باشید و متناسب با آن ادامه سخنان خود را ایراد کنید. آنچه که باید شما انجام دهید این است که فهمیدن موضوعات مختلف را برای مخاطبین ساده کنید.

تکنیک سوم: ساده بگیرید و روی پیام های اصلی تمرکز کنید

وقتی برای سخنرانی آماده می شوید باید یک سری سوال را همیشه در ذهن خود داشته باشید، مانند موارد زیر:

  • پیام اصلی یا سه نکته اصلی که می خواهم برای مخاطبین بیان کنم، چه هستند؟
  • مخاطبین من چه افرادی هستند و چه ویژگی هایی دارند؟
  • چه نتیجه ای می خواهم از این سخنرانی بگیرم؟

پس قبل از شروع سخنرانی پاسخ این سوالات را مشخص کنید و با توجه به این پاسخ ها سخنرانی خود را آغاز کنید. در نظر داشته باشید با پاسخ سوال شماره اول، می توانید از حشو و سخنان تکراری و پر حاشیه دوری کنید و مانع از خستگی و بی حوصله شدن مخاطبین تان شوید. برخی از کارشناسان بر این باورند که می توانید برای این کار یک لیستی را از مفاهیم اصلی و کلمات کلیدی شان مقابل خود قرار دهید و برای هرکدام زمان تعیین کنید تا روی هر موضوع تنها یک زمان مشخصی را صرف کنید. به هر حال هر استراتژی که استفاده کنید باید در آن تنها بر موضوعات اصلی تمرکز کنید. حتی اگر در ذهن خود قرار گذاشته اید که در مورد موضوعی صحبت نکنید، آن را هم یادداشت کنید تا خاطر تان باشد به آن اشاره ای نکنید.

تکنیک چهارم: لبخند بزنید و با مخاطبین تان ارتباط چشمی داشته باشید

شاید در وهله اول به نظرتان این کار خیلی ساده باشد، اما بسیاری از سخنرانان در استفاده از آن شکست می خورند. اگر در حین سخنرانی خود لبخند بزنید و ارتباط چشمی تان را با مخاطبین حفظ کنید، می توانید یک اتصالی میان خود و آن ها ایجاد کنید تا از طریق آن تاثیر کلام تان نیز بیشتر شود. همچنین با این کار کمتر استرس خواهید داشت و احساس راحتی بیشتری با مخاطبین خود می کنید. چرا که با این کار گویی که با چند نفر در حال صحبت هستید نه تعداد زیادی. برای اینکه بهتر بتوانید با این مهارت آشنا شوید، توصیه می کنیم در دوره سخنرانی موسسه فن پردازان شرکت کنید تا تمامی مباحث مربوط به ارتباط چشمی را در یک سخنرانی موفق فرا گیرید.

تکنیک پنجم: سخنرانی خود را خیلی قوی شروع کنید

شروع سخنرانی شما، بخش کلیدی و حساس ماجرا است. در همین ابتدا باید بتوانید توجه و نظر مخاطبین تان را به خود جلب کنید. پس برای جملات و عبارت های شروع سخنرانی تان برنامه ریزی ویژه ای داشته باشید و بسته به موضوع سخنرانی جملاتی را انتخاب کنید ه انگیزه گوش دادن و حضور داشتن در جلسه شما را تا آخر در مخاطبین ایجاد کند. سرگرمی هم بخش مهمی در سخنرانی می باشد که باید بتوانید با ارائه سرگرمی های متنوع توجه مخاطبین را جلب کنید و مانع از خستگی آن ها در طول سخنرانی شوید.

تکنیک ششم: در ارائه اسلاید های پاور پوینت قانون ده- بیست- سی را رعایت کنید

در بسیاری از سخنرانی ها امروزه شاهد ارائه های مبتنی بر پاور پوینت می باشیم که البته روش خوبی برای جلب نظر مخاطبین و دسته بندی موضوعات سخنرانی هم می باشد. اما برای استفاده از آن بهتر است قانون ده- بیست- سی را رعایت کنید. بر اساس این قانون هر ارائه در پاورپوینت باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • هر پاورپوینت بیشتر از ده اسلاید نباشد.
  • بیشتر از بیست دقیقه طول نکشد
  • و از فونت کمتراز سی استفاده نکرده باشد.

مورد آخر از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که با رعایت آن شما نمی توانید اطلاعات متراکم و زیادی را در یک اسلاید قرار دهید و چشم و ذهن مخاطب خود را خسته کنید، ضمن اینکه با این روش از صحبت کردن زیاد از حد خود درباره یک موضوعی خودداری کنید. پس سعی کنید این قانونرا در پاورپوینت های خود حتما اجرا کنید و این را به خاطر داشته باشید که هر پاورپوینتی باید بتواند بدون حضور ارائه کننده، مفهوم را منتقل کند و البته خلاصه و مفید هم باشد. اگر احساس می کنید باید برای سخنرانی خود مطالب بیشتری در اختیار مخاطبین تان قرار دهید، توصیه می کنیم در قالب جزوه های چاپی این کار را بکنید که البته باید بعد از اتمام سخنرانی تان آن ها را حضار تقدیم کنید.

تکنیک هفتم: داستان بگویید

انسان ها به طور کلی برای داستان سرایی برنامه ریزی شده اند! داستان ها به ما کمک می کنند توجه مان را روی موضوعی خاص معطوف کنیم و همواره مواردی را به خاطر داشته باشیم. اگر بتوانید از داستان ها در ارائه ها و سخنرانی های خودتان استفاده کنید، مخاطبین شما بهتر و راحت تر می توانند در موضوع انتخابی تان، شریک شوند. پس بهتر است اگر به دنبال داشتن یک سخنرانی موفق هستید بهتر است قبل از شروع آن به فکر یک داستان جذاب و جالب در مورد موضوع سخنرانی باشید. اما این تمام ماجرا نیست، مهارت سخنران حرفه ای زمانی معلوم می شود که بتواند کل سخنرانی خود را در قالب یک داستان بیان کند. برای این کار هم نیاز به تمرین و آموزش دارید.

در مسیر داستان سرایی برای سخنرانی تان باید بر روی کاراکتر ها و یا شخصیت ها، اشیا، داده ها و اهداف تمرکز کنید. از خودتان بپرسید دقیقا چه کسی در موضوع انتخابی تان برای سخنرانی می تواند مرتبط باشد، آن وقت از همان فرد برای داستان گویی های خود استفاه کنید. یک داستان باید بتواند در هر بخشی تغییرکند. مشخص کنید در این داستان چه چیزی سر جای خودش نیست؟ و پاسخ این سوال را با تغییر مسیر داستان تان بدهید.
تکنیک هشت: از صدای خود برای تاثیر گذاری بیشتر استفاده کنید

کلماتی که شما در طول سخنرانی بیان می کنید به تنهایی کاری نمی توانند بکنند، زیرا تنها یکی از حواس مخاطبین تان را هدف قرار دادده اند. به همیت دلیل سخنرانان حرفه ای معمولا از وسیله های بصری هم برای جلب نظر مخاطبین استفاده می کنند. اما یک راه دیگر هم برای افزایش تاثیرگذاری کلام تان وجود دارد و آن اضافه کردن آهنگ به کلام تان می باشد. اگر بتوانید در طول سخنرانی کلام خود را آهنگین کنید و به موقع و به جا آن را بالا و پایین کنید، صدای تان را در واقع برای مخاطبین تان، جذاب تر کرده اید و با این کار توجه مخاطبین را بیشتر از قبل به خود جلب می کنید. اما دنیای آهنگ کلام محدود به این موراد نمی شود و می تواند موضوعات مختلفی را شود که برای یادگیری آن ها باید از اساتید حرفه این کار کمک بگیرید و یا در دوره آموزش مدیریت روابط عمومی و سخنرانی موسسه فن پردازان شرکت کنید.

تکنیک نهم: از زبان بدن تان هم استفاده کنید

تخمین زده شده است که بیش از سه چهارم روابط از طریق روابط غیر کلامی حاصل می شود. به این معنا که به همراه تغییر در لحن کلام تان، باید از زبان بدن هم به عنوان یک عامل مهم و تاثیر گذار استفاده کنید. مطمئن شوید که پیام صحیحی را از طریق بدن تان برای حضار ارسال می کنید، پس دست به سینه نایستید و دست های خود را در جیب تان قرار ندهید. علم زبان بدن علم وسیعی است که روانشناسی پیچیده ای در آن نهفته است اما شما می توانید با فراگیری زبان بدن مخصوص سخنران ها بر آن مسلط شوید و از آن برای داشتن یک سخنرانی حرفه ای استفاده کنید.

تمام تکنیک هایی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، برای داشتن یک سخنرانی حرفه ای و موفق لازم و ضروری می باشد اما کامل نیست. برای دریافت آموزش های کامل در خصوص تکنیک های سخنرانی و داشتن روابط عمومی عالی می توانید در دوره سخنرانی فن پردازان شرکت کنید. این موسسه با سابقه درخشانی که در ارائه آموزش های کاربردی در زمینه های مختلف داشته است می تواند شروع خوبی برای تضمین آینده کاری و حرفه ای شما باشد. مدرک مدیریت روابط عمومی و سخنرانی این موسسه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است و از طرفی این گواهینامه مدیریت روابط عمومی و سخنرانی به تایید سازمان ارزیابی مدارک کانادا (WES) هم رسیده است.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها