وظایف مدیر منابع انسانی

وظایف مدیر منابع انسانی

تعریف مدیریت منابع انسانی| human resource management

وظیفه اصلی مدیریت منابع انسانی ای است که ، بتواند استعدادها و توانایی های همه نیروهای انسانی را شناسایی نموده و از آنها برای دستیابی به  اهداف سازمانی کند.  این مدیر، باید مسئولیت های جدید نیروها را به انها گوشزد کرده و بتواند در شرح وظایف آنها تغییراتی بدهد تا در حیطه کارشان توانمند شوند؛ زیرا ، نیروی انسانی یک سازمان نشان دهنده عمکرد کارکنان در جهت اهداف بوده بنابراین مدیر باید، از سیستم ها و سیاست های خاصی برای مدیریت این کارکنان استفاده کند. 
همچنین، مدیران منابع انسانی باید این توانایی را داشته باشند که، از طریق به حداکثر رساندن بازده کارکنان، به اهداف استراتژیک خود دست پیدا کنند. فعالیت هایی که یک مدیر منابع انسانی انجام میدهد بسیار متنوع و گسترده بود و از میان آنها  میتوان به وظیفه بررسی و ارزیابی عملکرد کارکنان ، آموزش و بسط و توسعه وظایف آنها و.... اشاره نمود.
البته با در نظر گرفتن اهمیت مدیریت منابع انسانی، افرادی میتوانند این وظیفه سنگین برعهده گیرند که، در این حیطه تحصیلات آکادمیک داشته و دوره مدیریت منابع انسانی را گذرانده باشند تا بتوانند همه قوانین این حیطه را به مرحله اجرا در آورند. 
سرفصل های این مقاله شامل تعریف مدیریت منابع انسانی، مديريت استراتژيك نيروي انساني، انواع الگوهاي شايستگي، اهداف مدیریت منابع انسانی، آموزش مدیریت منابع انسانی، دوره مدیریت منابع انسانی ، مدرک مدیریت منابع انسانی ، گواهینامه مدیریت منابع انسانی ، فرایندهای مدیریت منابع انسانی و اهمیت مدیریت منابع انسانی هستند.

آموزش مدیریت منابع انسانی

وظایف مدیریت منابع انسانی

غالبا، وظایفی که مدیر منابع انسانی بر عهده دارد و در یک سازمان انجام میدهد در راستای ارتقا و پیشرفت سازمان بوده و آنها را به شیوه های جدید و مدرن انجام میدهد. وظایف مدیریت منابع انسانی میتواند شامل فرایندهای زیر باشد: 
آموزش کارکنان استخدام شده برای سمت های جدید و افزایش مهارت ها و توانایی های تخصصی آنها
ایجاد فرهنگ های حاکم بر محیط کار و توضیح قوانین آن
ارتباط برقرار کردن با همه کارکنان و کشف استعدادها و توانایی ها و استفاده از سیستم پاداش برای آنها 
فراهم کردن زمینه رشد و پیشرفت نیروهای انسانی و نشان دادن راهکارهای عملی برای ارتقا
ارزیابی کردن کارکنان بعد از یک مدت زمانی مشخص و بررسی میزان تاثیر عملکرد آنها در موفقیت سازمان 
بررسی و رفع اختلافات ایجاد شده بین کاکنان و بررسی علل آنها 
استخدام منابع و نیروی انسانی مناسب برای جایگاه های مختلف شغلی و استفاده از استراتژی های لازم برای حفظ آنها 

آموزش مدیریت منابع انسانی

با توجه به اهمیت سازمانهای تولیدی و زیاد شدن آنها در دهه های اخیر و درخواست و نیاز همه انواع سازمان ها برای استخدام افراد شایسته و ماهر، مدیران شایسته ای میتوانند از بقیه سبقت بگیرند که، گواهینامه  مدیریت منابع انسانی داشته باشند. این چنینمدیران میتوانند، با تدبیر خود برای کنترل و نظارت همه سازمان برنامه های استراتژیک تدوین و تنظیم کرده و زمینه دستیابی به همه اهداف سازمانی را فراهم کنند.
به منظور درک اصول مدیریت منابع انسانی و اشنایی با تکنیک های انتخاب انواع استراتژی ها ، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، دوره آموزشی آموزش مدیریت منابع انسانی را برای دانش پذیران علاقمند معرفی و ارایه کرده است. دوره مدیریت منابع انسانی فرصتی خوب و مغتنمی در اختیار دانش پذیران میگذارد تا با اصول و قوانین مدیریت منابع انسانی آشنایی شده و برای مواجه شدن با موقعیت های جدی و واقعی دنیای کسب و کار، تجارب مهم و ناب و ارزشمندی به دست آورند . 
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کنند ، مدرک مدیریت منابع انسانی  اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده ، در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

دوره مدیریت منابع انسانی

فرایندهای مدیریت منابع انسانی

غالبا، فرآیند های مدیریت منابع انسانی، مشخص بوده و از طریق ارزیابی و سنجش، روندهای رفاهی، آموزشی،  برنامه ریزی برای استخدام نیروهای انسانی و بررسی عملکرد آنها تعیین میشوند. علاوه براین، این فرایندها باید اهدافکلیدی و مهمی  مانند ارتقاء شغلی کارکنان، پذیرش انواع کارکنان، جذب پرسنل، ایجاد  انگیزش و ارزیابی عملکرد همه نیروی های انسانی را دنبال کند. 

اهدافی که مدیر منابع انسانی، در نظر میگیرد باید در چارچوب اهداف کوتاه و بلند مدت و کلی شرکت جای داده شده و بتوان آنها را با توجه به موقعیت و وضعیت کارکنان و انواع فرایندهای مدیریتی تا حدی تغییر داده و یا فرایندهای جدیدی را به کار گرفته و نتیجه به کارگیری آنها را بررسی نمود. 

اهمیت مدیریت منابع انسانی

از نظر مدیران، منابع انسانی و نحوه صحیح مدیریت آنها ، اصلی ترین بخش یک سازمان بوده و اخیرا این موضوع بسیار مورد توجه مدیران و رهبران سازمانی قرار گرفته است. بنابراین، مدیران باید به شیوه های مختلفی مانند  آموزش تا استخدام کارکنان،  نهایت تلاش خود را در جهت حفظ آنها به کار گرفته و برای آنها  نقش های کلیدی و مهمی در سازمان تعیین کند. 
قابل ذکر است که، اهمیت مدیریت منابع انسانی از این جهت است که، مدیران میتوانند با استفاده از آن به اهداف سازمانی کوتاه و بلند مدت دست یافته و آنها را با در نظر گرفتن برنامه های استراتژیک سازمان به چالش بکشاند. علاوه براین، مدیرانی که قبلا در زمینه مدیریت منابع انسانی موفق تر از بقیه مدیران بودند، در ابتدا سعی خود را به کار گرفته و نیازهای کارکنان را بررسی نموده و ارتباط شان با اهداف سازمانی را شناسایی کردند و سپس، در مورد شیوه دسترسی و دستیابی به اهداف تصمیم گرفتند.

گواهینامه مدیریت منابع انسانی

رشته مديريت نيروي انساني

رشته مدیریت منابع انسانی، یکی از رشته های مهمی است که بیشتر افرادی که به مدیریت علاقمند هستند آنرا انتخاب میکنند. هدف از این رشته، تریبت مدیرانی است که بتوانند نیروی انسانی را به بهترین نحو آموزش داده و کنترل نمایند و از آنها برای دستیابی به اهداف کمک بگیرند.
فارغ التحصیلان این رشته به حوزه های مدیریتی مدیران یک سازمان و وظایف اصلی او تسلط داشته و میدانند که برای جلب رضایت کارکنان و حفظ آنها باید چه اقداماتی انجام دهند. علاوه براین، در صورتی بازار کار رشته مدیریت منابع انسانی خوب خواهد بود که این مدیران علاوه بر تحصیلات موفق، در کارشان تجربه کافی به دست آورده و با چالش های زیادی مواجه شده باشند.  

اهداف مدیریت منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی، خصوصا در سازمان های و شرکت هایی که تعداد کارکنان شان زیاد است، وظیفه چالش برانگیز و کلیدی بوده و مدیر باید برنامه هایی که برای آن نیروها در نظر گرفته را به وضوح مشخص کرده و به اطلاع خود کارکنان نیز برساند. از این جهت، اهداف  مدیریت منابع انسانی میتواند در 4 گروه طبقه بندی شود که عبارتند از : 
اهداف اختصاصی (احساس مسئولیت در برابر همه نیازهای کارکنان و تامین و برطرف کردن آنها و در نتیجه به حداکثر رساندن کارایی آنها )
اهداف وظیفه¬ ای ( تقبل مسئولیت در برابر اموری که بر عهده بخش اداری گذاشته شده است)
اهداف اجتماعی ( مسئولیت در برابر نیازهای روزانه کارکنان)
اهداف سازمانی (استفاده بهینه از تخصص افراد و کارکنان و قبول مسئولیت برای دستیابی به اهداف سازمانی)

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها