هنرهای تجسمی و فرصتی برای خلق آثار برتر
هنرهای تجسمی و فرصتی برای خلق آثار برتر
هنرهای تجسمی و فرصتی برای خلق آثار برتر | تقریبا در ذات همه افراد، علاقه به هنر وجود دارد، حال ممکن است در برخی این علاقه کمتر باشد و در برخی دیگر بیشتر، حتی ممکن است در این افراد استعداد بیشتری در هنر و کارهای هنری وجود داشته باشد. معمولا این عده تمایل بیشتری دارند که در دانشگاه به خواندن یک رشته هنری بپردازند یا حتی اگر فرصت رفتن به دانشگاه را نداشته اند، کارشان را با یکی از این رشته ها شروع کنند به نوعی وارد بازار کار شوند.
رشته هنرهای تجسمی یکی از این رشته های هنری است که خود دارای چند زیر شاخه است و طرفداران بسیاری نیز دارد. اغلب افرادی هم به مباحث مثل مجسمه سازی، نقاشی، چاپ، طراحی، عکاسی، فیلمبرداری و ... علاقه دارند به هنرهای تجسمی روی می آورند. همان طور که در ابتدای مطلب هم گفتیم عده ای که فرصت این را نداشتند که در دانشگاه علم آن را کسب کنند و یا در حال حاضر دیگر نمی توانند وقت خود را در دانشکده های هنر بگذرانند، شانس این را دارند که در دوره هنرهای تجسمی شرکت کنند. در حقیقت این یک فرصت استثنایی برای هنر دوستانی است که قصد دارند با کسب دانش و مهارت ها مربوطه، وارد بازار کار شوند و یا حتی به کمک آن ارتقای شغلی بیابند. این مقاله را تا پایان بخوانید، به شما می گوییم که هنرهای تجسمی و دوره ی آن چیست و چطور می توانید علایق خود را در دنیای هنر دنبال کنید!!
"دوره هنرهای تجسمی" اصطلاحی مدرن برای یک دسته گسترده از هنر است که شامل تعدادی رشته هنری از زیر مجموعه های مختلف است. دامنه وسیع هنرهای تجسمی باعث شده است که نتوان به راحتی این اصطلاح هنری را تعریف و یا تعبیر نمود. بنابراین به جای تعریف یا ترسیم برخی از معانی هنرهای تجسمی در زیر تقسیم بندی هنرهای تجسمی را می آوریم. عموما تعاریف هنر تجسمی شامل موارد ذیل می شود:
- هنرهای معاصر
همان طور که گفته شد، خود واژه ی هنرهای تجسمی یک اصطلاح مدرن است به همین خاطر هنرهای معاصر را هم می توان یکی از شاخه های آن درنظر گرفت. آموزش هنر معاصر همچنین شامل چندین شکل هنری مدرن مثل کولاژ، رسانه، هنر مفهومی و هنرهای نمایشی و همچنین رشته های مبتنی بر فیلم مانند عکاسی، فیلم هنری و انیمیشن و یا موارد دیگر است. ترکیب هنرهای معاصر گروهی از هنرهای پیشرفته مانند گرافیک رایانه و چاپ را به وجود می آورد. از دیگر هنرهای تجسمی مدرن می توان به هنر جدید زیست محیطی اشاره کرد که شامل اشکال موقتی فانی مانند مجسمه های یخ، برف و هنر نقاشی های دیواری است.
- هنرهای زیبا
تمام هنرهای زیبا متعلق به دسته کلی آموزش هنر تجسمی است و به عنوان زیرمجموعه آن به شمار می اید. این موارد شامل فعالیت هایی مثل طراحی، نقاشی، چاپ و مجسمه سازی، همراه با فعالیت های مرتبط با آن مانند هنر گرافیکی، نسخه نویسی، نسخه خطی، تصویر سازی کتاب، خوشنویسی و معماری است.
- هنرها و صنایع دستی تزئینی
اگر بخواهیم از زاویه تحریک حس بصری و زیبایی شناسی بصری نگاه کنید آن گاه می توان هنر زیبای صنایع دستی و تعدادی دیگر از هنرهای تزئینی را به عنوان زیرمجموعه های هنرهای تجسمی قرار داد. منظور از هنرهای تزئینی، هنر موزاییک کاری ، شیشه کاری، مجسمه سازی متحرک، هنر طراحی پرده و دیگر نمونه های مشابه می باشد.
- سایر دسته بندی ها
به طور کلی نمی توان به تعداد دقیقی از هنرها اشاره کرد و آن ها را جزو هنرهای تجسمی دانست؛ به طور کلی هنر مرز مشخصی ندارد وهر روز بیشتر از روز قبل گسترده می شود. از آن جایی که خلاقیت در جایگاه بالاتری نسبت به هنر قرار دارد، هر لحظه ممکن است هنری جدید تعریف شود. البته که انواع کاربردی دیگری نیز وجود دارند که در زیرشاخه های هنر تجسمی قرار می گیرند. هنر تاتو، نقاشی روی صورت و نقاشی بدن می توانند نوعی از هنرهای تجسمی باشند. البته باید همیشه این را در نظر گرفت، تفاوت هنر و غیر هنر در این است که یک روح و لطافت خاص در هنر وجود دارد. تمام نقاشی ها و مجسمه ها و طرح ها را هنر نمی نامند. تفاوت ها است میان آن و این.
آشنایی بیشتر با دوره هنرهای تجسمی
هنرهای تجسمی یکی از شاخه های هنر است گاهی اوقات با نام هنرهای بصری یا دیداری نیز از آن یاد می شود. این هنر به خلق آثار و حجم های بصری از طریق عناصر بصری می پردازد. هنر هایی مانند طراحی، مجسمه سازی، چاپ دستی، عکاسی، طراحی صنعتی، گرافیک، طراحی محصول، سرامیک، صنایع دستی همه و همه جزو زیرشاخه های هنرهای تجسمی هستند. این طور هم می توان گفت که هنرهای تجسمیبه تمامی هنرهای مبتنی بر طرح گفته می شود که به طور کلی حس بینایی افراد را مخاطب قرار می دهد. به طور کلی هنرهای تجسمی به هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی گفته می شود. برای مثال گالری ها، موزه ها، نمایشگاه ها و حراج های هنری مملو از آثار هنرمندان تجسمی است که در سراسر جهان مورد توجه و استقبال هنردوستان قرار می گیرد.
هنرهای تجسمی به درک و فهم بیننده وابسته است و هنرمند باید بتواند با مخاطب و بیننده آثارش به خوبی ارتباط پیدا کرده و منظور خود را منتقل کند. همه افراد در گروه سنی مختلف می توانند با هنرهای تجسمی ارتباط خوبی برقرار کنند و هر کس با توجه به ادراک خود برداشت مختلفی داشته باشد. جاذبه هنرهای تجسمی به قدری است که گاهی بیننده مسحور شکل، طرح و خطوط شده، از درک مطلب مورد نظر هنرمند دور می شود. حال عده ای در این بین هستند که به این هنر علاقه زیادی دارند و دوست دارند در این رشته فعالیت کنند اما نمی دانند از کجا و چطور شروع کنند. این جاست که نقش دوره هنرهای تجسمی پررنگ می شود.
دوره آموزش هنرهای تجسمی دوره ای جامع و کارآمد است که به تمام علاقه مندان این رشته کمک می کند تا در این شرایط متغیر اقتصادی بتوانند کسب و کاری در این زمینه برای خود راه بیندازند و یا در کاری که مرتبط با هنرهای تجسمی است، به ارتقای شغلی و درآمدی بهتر دست پیدا کنند. این دوره آموزشی کاملا تخصصی و پیشرفته بوده که هر هنرمندی به جهت ارتقا سطح کیفی کارها و آثار ارایه شده ی خود و همچنین بهبود روند انجام فعالیت های هنری، باید در آن شرکت کند و در پایان نیز گواهینامه هنرهای تجسمی را دریافت کند. این روزها با پیشرفت و گسترش تکنولوژی و همچنین بکارگیری تمامی متد و تکنیک های هنری تمامی هنرمندان می بایست با بهره گیری از دانش روز و مدرن بتوانند راه های پیشرفت را به آرامی پیموده و در پلکان ترقی قدم بگذارند. پس شرکت در این دوره اهمیت بسیاری دارد.
دوره هنرهای تجسمی فن پردازان؛ پیشنهاد ما به شما
اگر واقعا به هنر، خصوصا هنرهای تجسمی علاقه دارید، پس وقت خود را تلف نکنید. درصورتی که فرصتی برای شرکت در کنکور هنر و ورود به یکی از دانشکده های هنر را ندارید، نگران نباشید! موسسه اموزش عالی آزاد فن پردازان یکی از مراکز آموزشی معتبر ست که با هدف تربیت مدیران و افرادی کارآمد، اقدام به برگزاری دوره های مختلفی کرده. دوره هنرهای تجسمی یکی از آن هاست که بخوبی می تواند افراد را برای قرارگیری در مسیر هنر پرورش دهد.
متاسفانه افراد بسیاری به اشتباه این طور می پندارند که تنها رشته ها و دوره های تخصصی به دانش و علم جدید نیاز دارند و رشته های هنری نیز فقط به ذوق و سلیقه ی هنرمند وابسته است؛ در حالی که این طور نیست. هر یک از رشته های علوم به صورت کاملا اختصاصی برای خود قواعد و اصول مشخصی دارند که لازمه ی درک و فهم آنها آشنایی با قوانین و اصول علمی می باشد، دوره های آموزشی هنرهای تجسمی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگر می خواهید در کاری که قصد شروع آن را دارید، همیشه موفق و پیروز باشید و همچنین درآمدی قابل قبول کسب کنید باید دانش تان همیشه به روز باشد و مهارت های جدید بیاموزید. خوشبختانه شرکت در دوره هنرهای تجسمی فن پردازان این فرصت را به شما می دهد. تنها کافیست خودتان بخواهید، شما تنها چند قدم با موفقیت فاصله دارید.
مدرک هنرهای تجسمی به کارتان می آید!
یکی از مهم ترین مزایای شرکت در دوره هنرهای تجسمی اخذ مدرک آن است. این روزها که همه هنرمندان را با ذوق و سلیقه می شناسند، یک نکته کمی کمرنگ شده و به آن توجهی نمی شود؛ آن هم چیزی نیست جز مدرک. شاید در کارهای هنری ذوق و استعداد و سلیقه حرف اول را می زند اما گواهینامه و مدرک نیز به هنرمند و کار او اعتبار و ارزش می دهد.
تمامی مدارک موسسه فن پردازان، از جمله مدرک هنرهای تجسمی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این بدان معناست که اگر شما این دوره را انتخاب و گذراندید بتوانید در پایان آن مدرکی دریافت کنید تا به کمک آن به کاری مناسب مشغول شوید. حتی جالب است بدانید که دانش پذیران دوره هنرهای تجسمی این موسسه می توانند به کار در خارج از کشور نیز بیاندیشند، زیرا مدرکی که دریافت می کنند دارای تایدییه سازمان ارزیابی جهانی مدارک WES کاناداست و این عاملیست تا همه شانس مهاجرت را نیز داشته باشند.
بازار کار هنرهای تجسمی
فراموش نکنید برای ورود به رشته های هنری از جمله هنرهای تجسمی در وهله ی اول به علاقه و استعداد هنری نیاز دارید. درصورتی که شما نه تنها در رشته هنرهای تجسمی بلکه در این دو حوزه پربار و قوی باشید و در راستای ایجاد ارتقای آن ها تلاش کنید، می توانید جایگاه شغلی مطلوب با درامدی خوب بدست آورید. به طور کلی نمی توان گفت که بازار کار هنرهای تجسمی چطور است، چرا که یافتن کار در این زمینه و موفق بودن در آن به تخصص و میزان مهارت شما نیز بستگی دارد.
تقریبا در هر جامعه ای، هر رشته ای میزان تقاضای قابل قبولی دارد، در واقع افرادی می توانند از فرصت های شغلی به خوبی استفاده کنند که مهارت ها و توانایی های لازم را داشته باشند. پس اگر واقعا به هنرهای تجسمی علاقه دارید و تمایل دارید تا از فرصت های شغلی که پیش پای تان گذاشته می شود، استفاده کنید، آموزش را از یاد نبرید. شرکت در دوره های هنرهای تجسمی همان طور که پیش تر هم گفتیم، کمک بزرگی به شماست تا آینده ی شغلی خوب برای خود رقم بزنید و سطح مهارت های تان را افزایش دهید. اگر بخواهیم خیلی جزیی به مشاغلی یا مکان هایی که افراد پس از شرکت در دوره هنرهای تجسمی می توانند در آن ها مشغول شوند، بپردازیم، می توانیم به مراکز هنری، وزارت فرهنگ و ارشاد، شهرداری ها، سازمان تبلیغات، مجسمه سازی و تشکیل گالری های هنری اشاره نماییم.