همه چیز درباره آﻣﺎدﮔﯽ آزﻣون زبان دکتری یا همان MSRT
همه چیز درباره آﻣﺎدﮔﯽ آزﻣون زبان دکتری یا همان MSRT | MSRT یا آزﻣون زبان دکتری که مختصر شده عبارت "Ministry of Science, Research and Technology" می باشد، یک آزمون زبان انگلیسی می باشد که زیر نظر سازمان امور دانشجویان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگذار می گردد. می توانید به منظور آمادگی آزمون زبان دکتری، ابتدا خودتان را برای یکی از آزمون های زبان استاندارد آماده کنید تا علاوه بر کنکور دکتری بتوانید مدرک زبانتان را نیز برای مصاحبه ها در دست داشته باشید. آزمون های زبان معتبر عبارتند از: آزمون زبان دکتریMSRT) )، آزمون زبان تولیمو (TOLIMO) ، آزمون زبان تافل (TOEFL) و آزمون زبان آیلتس (IELTS). همه آزمون های نام برده از معتبر ترین آزمون های زبان مورد پذیرش دانشگاه ها برای مصاحبه های دکتری می باشند. منابع این آزمون ها تا حد زیادی یکسان بوده و با مطالعه یک آزمون می توان برای دیگر آزمون ها نیز اقدام کرد. تفاوت اصلی این آزمون ها در شیوه برگزاری شان است. شما باید علاوه بر یاد گیری منابع این آزمون ها شیوه برگزاری آنها را نیز بدانید تا بتوانید نمره قبولی در آن ها را بدست بیاورید و با تمرین و تکرار خود را از لحاظ ذهنی آماده کنید تا مدت زمان محدود این آزمون ها برایتان مشکلی به وجود نیاورد. همچنین می توانید از قبل نمونه سوالات این آزمون ها را بررسی کنید تا میزان موفقیت خود را تا حد زیادی تامین نمایید.
نکاتی درباره آزمون زبان MSRT
در گذشته وزارت علوم، آزمون MSRT در تحت عنوان MCHE و به واسطه اداره بورس و امور دانشجویان خارجی برگذار می کرد. درست است که نام این آزمون تغییر کرده است ولی حقیقتا، تفاوتی در آزمون فعلی به وجود نیامده است و تمامی سرفصل ها همچون گذشته در چهارچوب مهارت های شنیداری، لغوی، درک مطلب و ساختار مورد سنجش واقع می شود. البته فراموش نکنید که مدرک این آزمون فقط در داخل کشور معتبر می باشد.
آزمون زبان MSRT در اکثر شهرهای بزرگ ایران و حدود ۱۰ بار در سال، برگذار میشود. بسیاری از افراد آزمون MSRT را با نام آزمون تافل کوچک می شناسند؛ چرا که منابع آن با منابع آزمون Paper-based TOEFL یکسان می باشد.
دانشجویان کارشناسی ارشد پسر که قصد خروج از کشور برای ادامه تحصیل دارند و یا دانشجویان دکتری دانشگاههای داخل کشور باید در این آزمون شرکت کنند. داوطلبان دکتری، اکثریت تعداد متقاضیان آزمون MSRT را شامل می شوند؛ چرا که برای قبولی در آزمون دکتری، داشتن نمره زبان الزامی بوده و از آنجایی که این آزمون یکی از آزمون های بین المللی مورد قبول سازمان سنجش است، مورد استقبال شرکت کنندگان مقطع دکتری قرار می گیرد.
بنابر الزامات موجود، داوطلبان کسب دکتری، باید پیش از شرکت در آزمون MSRT، در یکی از آزمونهای زبان ملی یا بین المللی پذیرفته شده باشند. انتخاب آزمون از سوی داوطلبان ، به رشته و دانشگاه هدف آنها وابسته است. بسیاری از داوطلبان وقت، سرمایه و انرژی بسیاری را صرف آمادگی برای پذیرش در آزمونهای بین المللی همچون تافل و آیلتس می کنند؛ ولی نمی دانند که اگر هدف شان شرکت در دانشگاه های داخل کشور باشد نیازی به شرکت در آزمون های بین المللی نیست و با شرکت در آزمون های ملی زبان می توانند پذیرفته شوند.
آزمون های مورد اشاره تنها در داخل کشور اعتبار دارند و فاقد اعتبار بینالمللی هستند اما کسانی که درخواست دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور را می دهند، باید مدرک MSRT را ارائه دهند.
بسیاری از داوطبان تصور می کنند که پرسش های مطرح شده در این آزمون تنها از منابع خاص طرح می شوند. ولی اینگونه نیست و منابع معرفی شده، تنها برای کسب آمادگی اولیه کافی هستند و در سال های اخیر، طراحان سوال به طرح پرسش از مجلات علمی معتبر دنیا، علاقه پیدا کرده اند. داوطبان باید آمادگی آزمون MSRT را تا حد لازم برای درک متون علمی تخصصی منتشر شده در رابطه با اینگونه مجلات بالا ببرند. به طور کلی منابع مورد اشاره، منابع سوالات آزمون نیستند و سوالات کاملا از آن ها استخراج نمی شوند، بلکه تمامی مجلات بین المللی انگلیسی زبان و مقالات به روز دنیا منابع طرح سوالات می باشند. افرادی که در سالهای اخیر در این آزمون ملی زبان شرکت کرده باشند و فقط منابع گفته شده را مطالعه کرده باشند، قطعا با ابهامات، لغات و نکات جدیدی روبه رو گشته اند که همین موضوع نمایانگر آن است که نباید تنها به منابع معرفی شده بسنده کرد.
خوب است بدانید که حداقل نمره قابل قبول در این آزمون، به رشته و دانشگاه مورد نظر داوطبان وابسته است. هر دانشگاهی عدد متفاوتی را به عنوان کف نمره مورد پذیرش اعلام کرده است ولی اغلب دانشگاه ها حداقل نمره را 50 اعلام کرده اند.
اعلام نتایج آزمون از طریق وزارت علوم بین یک هفته تا ۱۰ روز پس از برگزاری آزمون خواهد بود.
برای آمادگی آزمون MSRT چه کنیم؟
مهم ترین آزمون های ملی زبان که در ایران برگزار می شوند را پیش از این نام بردیم حال می خواهیم به کاربرد هر کدام بپردازیم و از مزایای شرکت در آن ها مطلع شویم. یکی از این آزمون های ملی آزمونMSRT است که به آزمون زبان انگلیسی وزارت علوم شهرت دارد. MSRT، جامع ترین آزمون زبانی است که در ایران برگزار می شود.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزارکننده این آزمون است و مدرک آن مورد قبول تمام دانشگاه های زیرمجموعه وزارت علوم، دانشگاه های علوم پزشکی و همچنین دانشگاه های آزاد اسلامی است. دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی و علوم انسانی نیز همچون دانشجویان دکتری طالب شرکت در آزمون MSRT می باشند.
ناگفته نماند که تعداد دفعات شرکت در این آزمون محدودیتی برای داوطلبان ندارد و آن ها می توانند تا زمان اخذ نمره مورد قبول، هر چند بار که می خواهند در آزمون شرکت نمایند ولی باید توجه داشته باشند که اگر از شرکت در آزمون انصراف بدهند و یا تاریخ آن را تغییر بدهند، هزینه پرداختی شان بازگردانده نخواهد شد.
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان یکی از موسسات موفق و مطرح در کشور است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور مشغول به فعالیت است. داوطلبان عزیزی که قصد شرکت در آزمون MSRT را دارند می توانند بدون هیچ گونه نگرانی در دوره آمادگی آزمون MSRT این موسسه شرکت نمایند و به نتایج دلخواه خود برسند.
داوطبان نباید تصور کنند پذیرش در این آزمون کار ساده ای است. آن ها باید برای کسب آمادگی آزمون MSRT به شکل ایده آل، به موسسه های معتبری که در این حوزه فعالیت دارند اعتماد نمایند. یکی از این مراکز، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان است. این موسسه به عنوان بهترین مرکز برگزار کننده دوره های آمادگی آزمون MSRT کشور شناخته شده است. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، متشکل از برترین اساتید مجرب کشور بوده و راه رسیدن به اهداف را برای شما روشن می سازد. دوره ها در این موسسه بر اساس معتبرترین متد و استانداردها به وجود آمده اند و اعتباری که مدارک ارائه شده از سوی این موسسه دارند موجبات موفقیت و رسیدن به رشد و تعالی را برایتان رقم خواهند زد.
آمادگی آزمون MSRT و غلبه بر سختی های آن
میزان سختی آزمون MSRT تا حد زیادی مشابه با آزمون های بین المللی همچون TOEFL PBT و TOLIMO است. در آزمون MSRT باید به 30 سوال شنیداری، ۴۰ سوال درک مطلب و ۳۰ سوال گرامر پاسخ بدهید. در این مطلب منابعی را به شما پیشنهاد می دهیم که می توانند به شما برای آمادگی آزمون MSRT کمک کنند. تمامی رفرنسهای آزمون، رفرنسهای آزمون تافل است. شما می توانید هر منبعی که برای آمادگی آزمون تافل معرفی شده است را مطالعه نمائید. همچنین لیست ذیل منابع پیشنهادی این آزمون است که متقاضیان میتوانند برای آماده سازی از استفاده کنند به شرح زیر می باشند:
- کتاب ۵۰۴ واژه ضروری
- کتاب لغات ضروری تافل
- کتاب تافل دکتری مرجع کامل آزمونهای زبان، انتشارات کتابخانه فرهنگ
- کتاب تافل کیت
- کتاب Longman Preparation Course for the TOEFL Test
- کتاب Barron’s Toefl
- Arco
- Betty azar
- Vocabulary for high school students
محل برگزاری آزمون MSRT در تهران، دانشگاه علم و صنعت می باشد. البته این آزمون هر سال در شهرهای بزرگ دیگر ایران نیز برگزار می شود.
MSRT بهتر است یا MHLE ؟
داوطلبان دکتری اغلب این سوال را در ذهن دارند و مطرح می کنند. در واقع آن ها می خواهند بدانند تفاوت آزمون MSRT با MHLE در چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که از نظر ساختاری، هر دو آزمون با هم شباهت ها و تفاوت هایی دارند.
برگذار کننده آزمون و تعداد دفعات برگذاری: برگذارکننده آزمون MSRT وزارت علوم تحقیقات و فناوری است و هر سال 10 الی 12 بار، طبق تقویم آزمون MSRT از جانب این وزارتخانه برگزار می شود ولی برگذارکننده آزمون MHLE وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که هر سال 6 نوبت، طبق تقویم آزمون MHLE از سوی وزارت بهداشت برگزار می شود.
تعداد سوالات: تعداد سوالات هر دو آزمون 100 سوال چهار گزینه ای می باشد و زمان پاسخگویی به سوالات در آزمون MSRT نسبت به آزمون MHLE وزارت بهداشت کمی بیشتر است. علت این موضوع آن است که مکالمات در بخش لیسنینگ آزمونMSRT ، طولانی تر است و به زمان بیشتری نیاز دارد. نمره کل هر دو آزمون نیز 100 نمره است.
نمره منفی: نمره منفی در صورت وجود پاسخ غلط، در هیچ کدام از دو آزمون وجود ندارد و پاسخ صحیحی به واسطه آن حذف نمی شود. بنابراین داوطلبانی که در بخش لیسنینگ ضعیف می باشند یا موفق به آماده سازی خود برای این بخش نشده اند معمولا همه پاسخ های خود را در این بخش فقط یک گزینه انتخاب می کنند. مثلا فرد تمام سوالات این بخش را B می زند تا احتمال صحیح بودن پاسخ های خود را در این بخش 25 درصد بالا ببرد و به قولی یک نمره مجانی از این بخش، حتی با وجود اینکه اندک باشد، بدست بیاورد.
اعتبار مدرک: اعتبار مدرک MSRT و MHLE بیشتر برای داخل کشور هستند و در مجامع بین المللی اعتبار چندانی ندارند. در داخل کشور مدرک MSRT و مدرک MHLE هر دو 2 سال دارای اعتبار هستند و افراد بعد از انقضای مدرک باید دوباره در آزمون شرکت نمایند. نمره قابل قبول در آزمون MHLE معمولا در آزمون های تحصیلات تکمیلی وزارت بهداشت مثل آزمون دکتری تخصصی یا آزمون لیسانس به پزشکی نمره 55 است ولی نمره قابل قبول در آزمون MSRT در آزمون دکتری وزارت علوم در رشته های مختلف تفاوت دارد.
سطح سوالات آزمون: سطح هر دو آزمون به طور کلی تقریبا یکسان است. البته در مواردی دیده شده که در آزمون MHLE برخی از دفعات برگزاری آن بسیار ساده تر از سایر نوبت ها بوده است. از طرفی، باید به این نکته توجه کنید که اگر می خواهید در یکی از رشته های علوم پزشکی یا بیولوژی ادامه تحصیل دهید، شرکت در آزمون MHLE منطقی تر از شرکت در آزمون MSRT می باشد. به خصوص اگر رشته شما یکی از رشته های علوم پزشکی یا بیولوژی باشد، راحت تر می توانید به سوالات بخش درک مطلب در آزمون MHLE پاسخگو باشید. چرا که بیشتر این متن ها از مقالات و کتاب های پزشکی و سلامت و زیست شناسی برگزیده می شوند.