نرم افزار معماری چیست؟

نرم افزار معماری چیست؟

نرم افزار معماری چیست؟ | در این مقاله قصد دارم که شما را با نرم افزارهای معماری آشنا کنم و تا جای ممکن اطلاعاتی در این موارد را به شما ارایه دهم. در ابتدا، لازم می دانم که مقدمه ای برای ورود به بحث اصلی داشته باشم تا ذهنتان آماده ی پذیرفتن اطلاعات شود. مطمئنا تمامی ما بارها و بارها در زندگی خود کلمه ی معماری را شنیده ایم و مطمئنا با شنیدن کلمه ی معماری ذهنمان به سمت ساخت و ساز و زیبایی و دکوراسیون داخلی می رود. معنی این کلمه در فرهنگ لغت به معنای فرآیند ساخت و ساز وابسته به معماری، هنر یا علم دکوراسیون، ساخت و ساز هر نوع عمارت و ...است. مفهوم معماری به طور قطع از زمانهای بسیار قدیم تا به حال در ذهن بشریت بوده و از آن استفاده می شده است.

به طور مثال، ساختن عمارت ها و بناهای عظیم و خاص بدون تفکر معماری امکان پذیر نبوده است. اگر بخواهم بناهای عظیم و قدیمی مثل تخت جمشید و یا اهرام مصر را بررسی کنیم، مطمئنا به این نتیجه می رسیم که ساخت چنین بناهایی بدن برنامه و نقشه ی اولیه و تدبیرات اولیه ی ساخت و ساز امکان پذیر نبوده است و همین داشتن نقشه و تدبیرهای ساخت از قبل به عنوان معماری شناخته می شود. این بدین معنی نیست که ساختمانها و عمارت های کوچک نیازمند معماری و نقشه های آن نیستند بلکه می توان اینگونه استنباط کرد که هر چقدر ساختمان ها بزرگتر و مجهز تر باشد، نیاز به تفکر و نقشه های معماری از قبل تعیین شده بیشتر احساس می شود. امروزه با پیشرفت و بزرگتر شدن جامعه ی بشری در دنیای امروزی و پیچیده تر شدن روابط، سیستم های بزرگ و پیچیده ای در زندگی امروزی به وجود آمده است. با توسعه ی علم کامپیوتر و وارد شدن آن به زندگی کلی بشر، اکثر برنامه ها و سیستم هایی که بشر به آن ها نیاز دارد به صورت کامپیوتری پیاده سازی می شوند.

زندگی فعلی بشر نیازمند سیستم های نرم افزاری پیچیده و بزرگی می باشد که هر روزه تعداد آنها زیاد تر می شود. سیستم های شرکت های هواپیمایی و مسافربری، سیستم های ارتباطی، تصویری و غیر تصویری، سیستم های بانکداری، سیستم های مدیریت بورس و هزاران سیستم نرم افزاری دیگر که نبود و یا نقص در آنها تاثیرات جبران ناپذیری بر زندگی ما خواهد داشت.
نتیجتا یکی از نیازهای حیاتی بشر امروز این است که سیستم های نرم افزاری پیچیده، بدون خطا، سریع ، امن و با کارآیی بالا در اختیار آنها قرار بگیرد که نرم افزارهای معماری نیز جز کوچکی از این بخش عظیم را تشکیل می دهند.

امروزه، نرم افزار های معماری، یکی از مهمترین ابزارهای مهندسی در معماری تلقی می شود که شاید بدون این گونه سیستم ها، نمی شود خیلی از کارهای ساخت و ساز را پیش برد.
مطابق با تحقیقات اخیر، سایت معروف folk آماری کلی و دقیق از نرم افزارهای معماری ارایه کرده است که حدودا در50 شرکت معماری از آنها استفاده می شود. این سایت به همراه سایت معماری آرشیتکت، 928 مورد از انواع کار های معماری را که با نرم افزارهای خاصی انجام م یشود را ارایه کرده است که استفاده از این نرم افزار ها به شرح زیر است:
به طور خلاصه برای انجام کارهای معماری، 70 درصد از نرم افزار معماریrevit ، 50 درصد از نرم افزار اتوکدautocad  استفاده می کنند و همچنین نرم افزار Skech up نیز جز سه نرم افزار مهم می باشند که بیشترین استفاده را در میان تمام برنامه ها دارند. اگر چه در ایران اگر به شرکت های طراحی و معماری سر بزنیم متوجه می شویم که برای مدل سازی ساختمان ها بیشتر از نرم افزار v-ray، مکسو موتور رندر استفاده می شود.

اگرچه در کشور ما اگر به بیشترین شرکت های طراحی و معماری مراجعه کنید، متوجه این امر می شوید که برای مدل سازی (Modeling) بیشتر از نرم افزار مکس و موتور رندر V-Ray استفاده می کنند. به وضوح می توان دید بیشتر شرکت های بزرگ طراحی موفق، از برنامه ها و نرم افزارهای شرکت Autodesk بهره می برند. سایت Archinect، پنجاه شرکت بزرگی که از این نرم افزارها استفاده می کنند را منتشر کرده است.

نرم افزار معماری چیست؟


معرفی برترین نرم افزارهای معماری 

حال که با واژه ی معماری و ساخت و ساز آشنا شدید، قصد داریم در ادامه ی مطالب به برترین نرم افزارهای معماری که بسیار پر استفاده هستند اشاره کرده و توضیحی کوتاه در مورد آنها بدهیم.
البته نرم افزارهایی که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد، به معنی تایید یا عدم تایید خدمات آنها نیست، بلکه معرفی این نرم افزارها صرفا بر اساس جستجو، استخراج و در مقاله قید شده است.

  • Autodesk Revit
    اتودسک رویت نرم‌افزار معماری مدل‌سازی اطلاعات ساختمانی است که برای مهندسین عمران، معماران، و تاسیسات کاربرد بسیاری دارد. این برنامه برای ترسیم جزئیات ساختمانی، مدل سازی سه بعدی استفاده می شود که به کارانش اجازه ی طراحی ساختمان، سازه و مولفه ای کلی و جزیی آن به صورت سه بعدی، علامت گذاری با عناصر دو بعدی و دسترسی اطلاعات ساختمانی از پایگاه داده های نقشه های ساختمانی را می دهد.
  • Graphisoft ArchiCAD
    این نرم افزار، یکی از اولین نرم افزارهایی است که به صورت تخصصی برای دانشجویان معماری و عمران ساخته شده است که دارای مشخصات و امکانات بسیار خوبی مانند مشاهده ی سه بعدی، تغییر مقدار نور در شب و روز، آنالیز داده ها و اطلاعات ساختمانی و ... است. علاوه بر موارد گفته شده این نرم افزار، سقف، درب، پنجره، دیوارو تمامی اجزای ساختمان را نشان می دهدف فقط کافی است که یکی از آنها را انتخاب کنید و سایز و اندازه ی دلخواه خود را به آن وارد کنید.
  • Autodesk 3ds Max
    این نرم افزار یک برنامه ی گرافیکی سه بعدی رایانه ای است که به منظور ساخت مدل ها، بازی ها و پویا نمایی و تصاویر سه بعدی استفاده می گردد. این نرم‌افزار به وسیله ی شرکت سرگرمی و رسانه ی  آتودسک ساخته و منتشر شده است. این نرم افزار خصوصیات بسیار قابل انعطاف داشته و قابلیت مدل سازی را نیز داراست و می تواند بر مایکرو سافت ویندوز اجرا شود.
  • AutoCAD
    اتوکد نرم افزاری است که به منظور ترسیم نقشه های مهندسی و صنعتی به کار می رود. این نرم افزار جزیی از محصولات نرم افزاری شرکت آمریکایی اتودسک است. کاربران این برنامه به راحتی می توانند از محیط های دو سه بعدی استفاده کنند.
  • Photoshop
    نرم افزار فتو شاپ که به معنای کارگاه عکس است، یک پردازشگر بسیار قوی گرافیکی است که توسط شرکت ادوبی گسترش یافته و به منظور ایجاد، ویرایش، بازسازی، ترکیب و یا ایجاد تغییر در عکس ها به کار می رود.
    اگر چه ابتدا به ساکن، این برنامه برای ویرایش عکس ها به منظور چاپ روی کاغذ درست شده بود اما به خاطر تنوع ابزارهای موجود در این نرم افزار، به راحتی می شود از آن برای ویرایش و تولید عکس ها در فرمت های دیجیتالی خصوصا برای استفاده در وب استفاده کرد.



نرم افزار معماری چیست؟

 

  • CorelDraw
    این نرم افزار، یک ویرایشگر گرافیکی برداری است که توسط شرکت کورل در شهر اتاوای کاندا ساخته و راه اندازی شد.
    آخرین نگارش آن ورژن X8 نام دارد که در سال 2016 میلادی به بازار عرضه شد. این برنامه که معمولا برای طراحی مورد استفاده قرار می گیرد، از هر دو نوع برداری و پیکسلی پشتیبانی می کند.
  • Tekla Structures
    این نرم افزار با نام قبلی Xsteel، نرم افزار بسیار قدرتمندی در مدل سازی اطلاعات ساختمانی به شمار می رود.
    در واقع برای سه بعدی کردن سازه های سازمانی و صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این نرم‌افزار شامل ۲ قسمت مدلینگ و نقشه کشی است.
  • Autodesk Architectural Desktop
    این نرم افزار، مدل سازی اطلاعاتی پیشرفته ساختمان است که برای کاربران اتوکد در معماری طراحی شده است. در واقع این نرم افزار، تولید شرکت اتودسک است. از مشخصات شگفت انگیز این نرم افزار، قابلیت طراحی و ترسیم سه بعدی مدل های معماری همزمان با ترسیم دو بعدی آن ها است.
  • Sketch up
    نرم افزار اسکچ آپ جز نرم افزارهای بسیار ساده و کارآمد سه بعدی به خصوص در حوزه ی ساخت و ساز و معماری می باشد.
    این نرم‌افزار برای مهندسین راه و ساختمان، عمران، مکانیک بسیار مفید است. البته برای طراحی بازی های رایانه های نیز بسیار کاربرد دارد. با استفاده از نرم افزار Sketch Up به راحتی می توانید به طراحی های ساخت و ساز خود، تکسچر و جزئیات اضافه کنید. همچنین می توانید مدل ارایه شده ی  خود را در نرم افزارGoogle Earth  وارد کرده و یا با دیگران به اشتراک بگذارید.
  • Vray
    وی ری، یک نرم افزار بسیار کاربردی است که به وسیله ی کمپانی Chaos Group تولید و توسعه داده می‌شود. اول از همه این پلاگین جهت پروژه های معماری و ساخت و ساز استفاده می شد اما امروزه با توسعه ی سریع این نرم افزار به راحتی در زمینه ههای مختلفی مانند جلوه های ویژه ی سینمایی، تبلیغات، صنعت خودرو، بازی های کامپیوتری، پرزنت کردن محصولات شرکتی و بسیاری موارد دیگر به کار می رود.
     پلاگین وی‌ری بر نرم‌افزارهای دیگری چون تری‌دی‌اس‌مکس، Maya, Rhino, Nuke, Katana, Modo, ، اسکچ آپف اتودسک مرتبط می شود و به کار بر قدرت ایجاد نورپردازی طبیعی، متریال سازی، دسترسی به دوربین، و از همه مهمتر دسترسی به موتور رندر پرسرعت جهت خروجی گرفتن از برنامه های سه بعدی ساخته شده را می دهد.

 

نرم افزار معماری چیست؟

 

حال که با ده مورد از نرم افزارهای کاربردی معماری آشنا شدیم، اگر می خواهید نوع کار و استفاده از این نرم افزار ها را یادبگیرید و در واقع آموزش نرم افزارهای معماری را دنبال کنید، خیلی راحت می توانید به سایت فن پردازان و یا موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان سر زده و در دوره ی نرم افزارهای معماری ثبت نام کنید. با شرکت در دوره های نرم افزار های معماری، ضمن یادگیری تمامی اصول و تکنیک های نرم افزاری و چگونگی استفاده از آن، می توانید در پایان دوره، مدرک نرم افزار معماری یا گواهینامه نرم افزارهای معماری را دریافت کنید. لازم به ذکر است که کلیه ی مدارک اعطایی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، مورد تایید وزارت علوم، فناوری و تحقیقات می باشد.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها