نبوغ خلاقیت در نرم افزارهای معماری
نبوغ خلاقیت در نرم افزارهای معماری
بخش مهمی از رشته معماری وابسته به نرم افزار های طراحی است که از طریق آن بتوان ایده هایی که در ذهن دارید را به صورت مصور درآورید. دوره نرم افزارهای معماری دانشی را به شما آموزش می دهد که به کمک آن تمام آن چیزی که برای استفاده از نرم افزار های معماری نیاز دارید، را فرا می گیرید. اما اجازه دهید یک مقدمه ای درباره رشته معماری داشته باشیم.
معرفی رشته معماری
معماری هنر علم طرحی و مهندسی سازه ها و ساختمان های بزرگ می باشد. افرادی که این رشته را برای تحصیل انتخاب می کنند باید علاقه مند به علوم و هنر باشند. زیرا در این رشته این موضوع از هم جدا نیستند. در نتیجه دانشجویان این رشته باید توانایی هنری و خلاقیت بالایی داشته باشند و در کنار آن از مهارت های ریاضی خوبی هم برخوردار باشند. ساختار های طراحی معماری کاملا برای استفاده انسان تدوین می شوند و به همین دلیل باید قبل از اینکه در اندازه واقعی ساخته شوند، به اندازه کافی تست شوند، تا مطمئن شویم برای استفاده آینده بی عیب و نقص می باشد.
به همین دلیل قوانین زیاد و متنوعی برای سازه های معماری وجود دارد که البته منطقه به منطقه و کشور به کشور متفاوت می باشد. شاید در نظر بسیاری از افراد معماری یک طراحی ساده از ساختمان ها باشد. اما مشاغل رشته معماری خیلی متنوع تر می باشند. بیشتر اوقات معماران می توانند در کار هایی مانند برنامه ریزی، بودجه بندی، مدیریت حساب های مالی، مذاکره و مشاوره با پیمانکاران، تامین امنیت پروژه های ساختمانی و آماده سازی پیش نیاز ها و مصالح ساختمانی و البته نیروی انسانی فعالیت داشته باشند.
مزایای رشته معماری
از آنجایی که امروزه تمامی طراحی ها وابسته به نرم افزار های کامپیوتری می باشند، رشته معماری هم با سال های پیش تفاوت زیادی کرده است. از همین روی با شرکت در رشته معماری می توانید از آموزش های به روز و بین المللی و البته استانداردی بهره مند شوید و به کمک آن ها کسب و کار خود را در حوزه معماری به طور شگفت انگیزی توسعه دهید. معماری، تلفیقی از هنر و مهندسی است که به کمک این رشته می تواند مهارت های خلاقیت، حل مساله و کامپیوتر را در خود تقویت کنید.
با تحصیل در رشته معماری می توانید تمام آنچه مورد نیاز شما در طراحی های سه بعدی و استفاده از نرم افزار های طراحی می باشد، را یاد بگیرید. بیشتر وقت شما در این رشته صرف طراحی و کار های عملی می شود. البته در کنار آن با موضوعات تئوری و تخصصی نیز آشنا می شوید. همچنین با اخذ مدرک معماری می توانید با تاریخچه این رشته و فناوری های قدیمی و به روز آن آشنا شوید. اما آنچه اهمیت دارد، نرم افزار های طراحی این رشته هستند. به همین دلیل موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان اقدام به برگزاری دوره نرم افزار معماری کرده است.
در رشته های معماری معمولا بعد از آشنایی با تاریخچه این رشته با روش های تحقیق، قوانین خاص این رشته و کسب و کار، موضوعات امنیتی و حفاظتی ساختمان ها و سازه ها و ماژول های تحلیلی و عددی را نیز می آموزید. در کنار یادگیری این موضوعات شانس انجام کار ها و پروژه های عملی را نیز دارید. در این مرحله می توانید خلاقیت خود را به چالش بکشید و در صدد تقویت آن برآیید.
دوره آموزش نرم افزارهای معماری
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به عنوان یکی از برترین موسسات آموزشی کشور، که از اساتید و منابع کاملا به روز بهره می برد، برای دانشجویان، فارغ التحصیلان و تمامی افرادی که علاقه مند به آموزش نرم افزارهای معماری دارند، این دوره را تدوین کرده است. از مزایای این موسسه می توان به اعتبار بالای مدارک آن اشاره کرد. مدرک نرم افزارهای معماری مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران می باشد. ضمن اینکه این گواهینامه ها مورد تایید سازمان ارزیابی مدارک کانادا (WES) می باشند. در این دوره چندین نرم افزار پر کاربرد رشته معماری به دانشپذیران آموزش داده می شود. در ادامه به توضیح چند مورد از آنها می پردازیم.
- نرم افزار Sketchup
نرم افزار اسکچاپ یا Sketchup ، یک نرم افزار طراحی سه بعدی است که استفاده از آن بسیار ساده می باشد، علاوه براین مدل های مختلفی از آن برای دانلود کردن وجود دارد که همین کار کاربران این نرم افزار را ساده تر کرده است. از این نرم افزار می توانید برای طراحی و یا تبدیل مدل ها در تمامی پروژه ها استفاده کرد، مانند طراحی ساختمان، مبلمان، تولید فیلم های سه بعدی، پرینتر های سه بعدی و هر چیزی که فکرش را کنید. در این نرم افزار می توانید مدل های دو بعدی و سه بعدی ایجاد کنید. به همین دلیل این برنامه برای طیف وسیعی از پروژه هایی که از مدل های سه بعدی استفاده می کنند کاربردی می باشد. این نرم افزار در سال 1999 منتشر شد و تا کنون یکی از برترین برنامه های طراحی برای معماران به حساب می آید. اسکچاپ نسخه های متفاوتی دارد، مانند SketchUp Make که نسخه رایگان آن است، SketchUp Pro نسخه پیشرفته و پولی و SketchUp Free که نسخه تحت وب این نرم افزار است، برای کاربران در دسترس است.
- نرم افزار Rhino
نرم افزار رینو یا Rhinoceros که با نام های Rhino یا Rhino3D نیز شناخته می شود، یکی دیگر از نرم افزارهای طراحی است که به شما در ساخت مدل های دقیق و حرفه ای و طراحی های ویژه، تحلیل ها و ساخت و تولید کمک می کند. با استفاده از این نرم افزار می توانید منحنی ها، سطوح مختلف و یا هر شی ای را ایجاد، ویرایش، تحلیل و یا تبدیل کنید. هیچ محدودیتی در این برنامه برای اندازه و سایز ندارید.
- نرم افزار Revit
اگر در حوزه ساختمان فعالیت حرفه ای دارید و یا علاقه مند به ساخت و تولید هستید، حتما با این نرم افزار سر و کار خواهید داشت. به کمک نرم افزار رویت می توانید پروژه های خود را مدل سازی کنید و خیلی ملموس روند پروژه تان را بررسی کنید. با رویت پروژه خود را در واقعیت مجازی یا فضای سه بعدی به طور کامل می توانید مشاهده کنید.
- نرم افزار Autodesk 3ds Max
این نرم افزار حرفه ای که برای تولید پویا نمایی های سه بعدی، انواع مدل های مختلف و تصاویر استفاده می شود. از آنجایی که دارای یک افزونه قدرتمندی است که بیشتر در حوزه معماری کاربرد دارد، بسیاری از معماران این نرم افزار را برای طراحی های خود انتخاب می کنند. آنچه توجه کاربران را در این برنامه بیشتر به خود جلب می کند، تصویرسازی های خارق العاده آن می باشد.
- نرم افزار Autocad
در نرم افزار اتوکد یا Autocad هم می توان مدل های سه بعدی و هم دو بعدی طراحی کرد. معمولا معماران، مهندسان و تولید کننده ها علاقه بیشتری به این نرم افزار دارند. اتوکد در سال 1982 وارد بازار شد و از آن زمان تا کنون با قدرت در حوزه طراحی کاربران زیادی را به خود جذب کرده است.
مهارت طراحی خود را با حضور در دوره نرم افزار های معماری بالا ببرید و از موقعیت های کاری و درآمد بیشتر بهره مند شوید.