معرفی دوره آموزش گویندگی

معرفی دوره آموزش گویندگی

بسیاری از افراد علاقه مند به وارد شدن به حرفه گویندگی می باشند اما دقیقا نمی دانند باید از کجا شروع کنند. در این مقاله قصد داریم رشته گویندگی را برای شما معرفی کنیم و نحوه ورود به این دوره را برای تان توضیح دهیم. گویندگی می تواند برای اخبار، گزارش ورزشی و یا هر نوع برنامه تلویزیونی و رادیویی باشد. به هر حال برای ورود به این حرفه باید آموزش های لازم را ببینید. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، برای این افراد علاقه مند اقدام به برگزاری این دوره کرده است. در ادامه این مقاله با ماه همراه باشید تا بیشتر با این رشته آشنا شوید و ببینید چطور باید خود تان را برای ورود به این حرفه آماده کنید.

 دوره فن بیان و گویندگی در این موسسه با آموزش موضوعاتی مانند روزنامه نگاری، اصول مربوط به صدا سیما و ارتباطات همراه است.

وظایف و مسئولیت های کاری گوینده گان چیست؟

  • گویندگان معمولا باید موارد زیر را در کار خود انجام دهند:

  • ارائه اخبار، گزارش های ورزشی، آب و هوا، تاریخ و تبلیغات

  • مصاحبه با مهمانان تلویزیونی و رادیویی و یا برگزاری مناظره

  • ارائه اطلاعات زمان بخش برنامه ها و هماهنگی برنامه پخش برنامه ها، تبلیغات و غیره

  • تحقیق و جست و جو درباره موضوعات پخش برنامه

  • خواندن متن اخبار و یا هر برنامه دیگر که می تواند هم در تلویزیون باشد و هم رادیو

  • ارائه نظر درباره خبرهای مهم و در برخی مواقع تحلیل خبرها و به چالش کشیدن مهمانان برنامه

  • ارائه تفسیر و تحلیل ورزشی در گزارش بازی ها و مسابقات ورزشی و دیگر شرایط

  • انتخاب محتوا برای برنامه ای که قرار است اجرا شود

  • سرگرم کردن مخاطبین و جذب آن ها به برنامه

  • داشتن جذابیت ظاهری برای مخاطبین

در کنار این موارد، با یادگیری مهارت های گویندگی و فن بیان می توانید در زندگی و روابط شخصی تان نیز پیشرفت کرده و دایره ارتباطات تان را گسترش دهید. وقتی بتوانید آموزش فن بیان و گویندگی را بیاموزید در هر حوزه کاری هم که باشید می توانید راندمان کاری خود را نیز بالا ببرید.

گویندگان به چه مهارت هایی نیاز دارند؟

گویندگان رادیو و تلویزیون باید از اطلاعات و اخبار به روز آگاهی کاملی داشته باشند. انتظار می رود این افراد درباره تمامی موضوعاتی مانند سیاست، اقتصاد، رویداد های ورزشی و موارد دیگر کاملا به روز باشند و از تمامی اخبارهای این حوزه ها مطلع باشند، تا در زمان پخش برنامه شان بتوانند به خوبی تمامی موضوعات را پوشش دهند. بدترین چیز برای یک گوینده داشتن عدم اطلاعات کافی درباره موضوعی می باشد. جهت کسب این اطلاعات باید فعالانه به دنبال جمع آوری اطلاعات باشند و دانش خود را به روز کنند، به همین منظور باید بسیار مطالعه کنند و قبل از اینکه روی صحنه بروند کاملا از این موضوع اطلاع داشته باشند.علاوه بر این گویندگان باید به خوبی میهمانانی که قرار است با آن ها مصاحبه کنند را بشناسند و با تهیه کننده ها رابطه نزدیکی داشته باشند تا بتوانند در راستای بهبود کار خود، ایده های خلاقانه ای نیز ارائه دهند.
گویندگان رادیو و تلویزیون همچنین مسئول دیگر جوانب این رسانه ها هستند. در برخی مواقع شاید لازم باشد، کار هایی برای پشت صحنه انجام دهند و یا حتی با تجهیزات الکترونیک و دستگاه های مربوط به رسانه آشنایی داشته باشند. در برخی مواقع لازم است که با اسپانسر ها مذاکره کنند. به طور کلی می توان گفت گوینده ها شاید به اندازه تهیه کننده های برنامه های رادیویی و تلویزیونی باید کار کنند.بسیاری از گوینده ها حضور فعالی در رسانه های اجتماعی هم دارند. این کار می تواند در موفقیت هرچه بیشتر آن ها تاثیر داشته باشد. با این کار می توانند برنامه ها ، توانایی ها و مهارت های گویندگی شان را بیش از پیش به دیگران نشان دهند. بسیاری از این افراد برای اینکه مخاطبین بیشتری جذب برنامه های خود کنند، در اقدامات خیر خواهانه و داوطلبانه در شبکه های اجتماعی شرکت می کنند و یا در چالش های مختلف حضور دارند. پس مهارت استفاده از شبکه های اجتماعی هم یکی دیگر از مهارت هایی است که باید گویندگان با آن آشنایی داشته باشند.

محیط کاری گویندگان به چه صورت است؟

گویندگان رادیو و تلویزیون طبق آخرین گزارشات توانسته اند مشاغل زیادی را به خود اختصاص دهند. در حدود 70 درصد این افراد در بخش رادیو و تلویزیون مشغول به کار می شوند و دیگر افراد کسب و کار های خودشان را راه اندازی می کنند. افرادی که برای خودشان کار می کنند، برنامه هایی که خود تهیه کرده اند را در شبکه های اجتماعی می گذارند و یا به شبکه های رادیویی و تلویزیونی می فروشند و یا از تبلیغات در این برنامه ها کسب درآمد می کنند. پس گویندگان یا در سازمان های رادیو و تلویزیون مشغول به کار می شوند و یا می توانند برای شرکت های خصوصی و حتی خودشان کار کنند. محل کار این افراد بیشتر در استودیو ها می باشد و برنامه کاری شان ممکن است کمی فشرده و استرس زا باشد. گویندگان هم می توانند به صورت نیمه وقت کار کنند و هم تمام وقت، اما تهیه کننده ها بیشتر به دنبال گویندگانی هستند که تمام وقت باشند.
بسیاری از استودیو های رادیو تلویزیون 24 ساعته فعال هستند و برخی از گویندگان مجبورند یا صبح خیلی زود در محل کارشان حاضر باشند و یا تا پاسی شب در استودیو باشند. شیفت های کاری نیز همیشه ثابت نیست و ممکن است به طور اتفاقی تهیه کننده و یا برنامه ای خاص، به گوینده خود نیاز داشته باشد، که در این صورت گوینده باید بدون توجه به برنامه زمانی و شیف در محل کار حاضر شود. 

مدرک فن بیان و گویندگی که موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به دانش پذیران خود ارائه می کند، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد.

چطور وارد حرفه گویندگی شویم؟

دوره ها و کلاس های مختلفی برای آموزش مهارت های گویندگی وجود دارد. انتخاب موسسه آموزشی و کلاس مورد نظر یکی از مهمترین اقداماتی است که باید خیلی دقیق و موشکافانه آن را انجام دهید. زیرا باید برای وقت و هزینه ای که صرف می کنید، ارزش و اهمیت قائل شوید. پس باید موسسه ای را انتخاب کنید که بتواند بهترین آموزش را به شما ارائه کند، به گونه ای که شما نیز بتوانید بعد از اخذ گواهینامه فن بیان و گویندگی، وارد این حرفه شوید و فعالیت حرفه ای تان را خیلی تخصصی آغاز کنید. موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان یکی از آن موسساتی است که سابقه درخشانی در زمینه آموزش مهارت های مختلف دارد و توانسته است نظر بسیاری از دانش پذیران را جلب خود کند. دوره فن بیان و گویندگی در این موسسه با آموزش موضوعاتی مانند روزنامه نگاری، اصول مربوط به صدا سیما و ارتباطات همراه است. بخش دیگری از موضوعات آموزشی مربوط به مهارت های گویندگی و آشنایی با لحن های مختلف است. شاید تخصصی ترین بخش این رشته همین باشد و به دنبال آن می توانند تار های صوتی شان را برای گویندگی آمده کنند. دانش پذیران با حضور در این دوره به خوبی با این مفاهیم آشنا می شوند و می توانند مطمئن شوند که به روز ترین منابع آموزشی را دریافت کردند.
مدرک فن بیان و گویندگی که موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به دانش پذیران خود ارائه می کند، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد. در ضمن این گواهینامه مور تایید سازمان WES  کانادا نیز می باشد. همانطور که می دانید سازمان WES یک سازمان بین المللی ارزیابی مدارک است که برای آن دسته از افرادی که تمایل به کار و مهاجرت به کشور کانادا را دارند، نکته مثبتی به حساب می آید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره فن بیان و گویندگی در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان می توانید با مشاورین ما تماس حاصل کرده و پاسخ پرسش های خود را بگیرید.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها