معرفی برترین نرم افزارهای طراحی و معماری ساختمان
دکوراسیون داخلی یکی از مشاغل پر طرفدار است که علاقمندان زیادی دارد. این رشته به کمک نرم افزارهای طراحی رونق بیشتری نیز گرفته است. دکوراسیون داخلی هم مانند سایر هنرها، سبک و اصول خود را دارد که با توجه به سلیقه و نیازهای هر بنا یا ساختمان تغییر می کند. دکوراسیون داخلی علم و هنری است که به کمک آن کاربرد داخلی یک بنا از لحاظ زیبایی و کاربری را مشخص می کند.
دکوراسیون داخلی را می توان اتصال بین معماری و طراحی داخلی است. از یک طرف درست مانند علم معماری با ساختمان و اجزا و عناصر تشکیل دهنده آن ارتباط دارد و از طرف دیگر بر روی فضای داخلی متمرکز است. حتما متوجه شده اید که آنچه مورد نیاز طراحان و فعالان این حوزه است، نرم افزار های خاص و کاربردی هستند.
6 نرم افزار مهم طراحی دکوراسیون داخلی
از آنجایی که امروزه همه چیز دیجیتالی شده است، طراحی داخلی نیز از این قضیه مستثنا نیست. امروز حتی یک طراح نما نیز صرفا از یک نرم افزار طراحی ساده برای طراحی فضای داخلی استفاده نمی کند و معمولا چندین نرم افزار مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
در مقایسه با روش سنتی یعنی طراحی های دستی و رندر، طراحی با استفاده از ابزارهای نرم افزاری بسیار ساده تر است. علاوه بر این، خروجی این نرم افزارها در مقایسه با قبل بهتر شده و کاملا واقعی به نظر می رسد. بنابراین باعث می شود تا طراحان داخلی بتوانند ایده های خود را بهتر به نمایش بگذارند. این نرم افزارها در واقع آچار فرانسه طراحان هستند و حتی می توان گفت بخشی از مهارت های این افراد را می توان از توانایی تسلط آن ها بر روی این نرم افزار ها سنجید.
مهم ترین نرم افزار های پر کاربرد در حوزه طراحی داخلی و دکوراسیون موارد زیر می باشند:
• SketchUp
• 3Ds Max
• AutoCAD
• Revit
• Infurnia
• Rhino
در ادامه با این نرم افزارها آشنا خواهید شد:
1. نرم افزار SketchUp
SketchUp یک برنامه کامپیوتری مدل سازی سه بعدی است که برای طیف گسترده ای از برنامه های طراحی مانند معماری، طراحی داخلی، معماری منظر، مهندسی عمران و مکانیک، فیلم و طراحی بازی های ویدیویی مورد استفاده قرار می گیرد. این برنامه به صورت یک برنامه مبتنی بر وب، SketchUp Free: یک نسخه رایگان نرم افزار، SketchUp Make و یک نسخه پولی با قابلیت های اضافی: SketchUp Pro در دسترس است.
SketchUp محصول شرکت Trimble Inc است که یک شرکت تجهیزات نقشه برداری است. یک کتابخانه آنلاین از مدل های رایگان مثل پنجره ها، درها، اتومبیل ها، وجود دارد که به کاربران برای دسترسی و طراحی راحت تر مدل ها کمک می کند.. این برنامه شامل قابلیت طراحی چیدمان، امکان نمایش سطح در سبک های مختلف و پشتیبانی از افزونه است.
2. نرم افزار 3Ds Max
نرم افزار 3Ds MAx، یک برنامه گرافیکی کامپیوتری سه بعدی حرفه ای برای ساخت انیمیشن های سه بعدی، مدل ها، بازی ها و تصاویر است. این برنامه توسط Autodesk Media and Entertainment طراحی و تولید شده است. این نرم افزار از قابلیت های مدل سازی و افزونه انعطاف پذیر برخوردار است و باید از آن روی پلت فرم Microsoft Windows استفاده شود. این نرم افزار اغلب توسط توسعه دهندگان بازی های ویدئویی، بسیاری از استودیو های تجاری تلویزیون و استودیو های تجسم معماری استفاده می شود.
این نرم افزار نه تنها با سایر نرم افزارهای طراحی مثل اتوکد، راینو و مایا کاملا سازگار است، بلکه به این علت که رایج بودن آن در ایران و سایر کشورها، با مهارت داشتن در آن در همه جا قابلیت استخدام خواهید داشت. ضمن اینکه برای این نرم افزار، هزاران مدل آماده با کیفیت، صحنه های داخلی آماده، HDRI و متریال و پلاگین وجود دارد که به سادگی می توانید از آنها استفاده کنید. این قابلیتی است که در نرم افزارهای دیگر وجود ندارد و آن را از سایر نرم افزارها متمایز می کند.
تنها ایرادی که می توان به این نرم افزار گرفت، این مورد است که به یک سیستم قوی نیاز دارد.
3. نرم افزار AutoCAD
اتوکد یک نرم افزار طراحی است که برای اولین بار در ماه دسامبر 1982 به عنوان یک برنامه قابل اجرا در میکرو کامپیوتر ها با کنترل کننده های گرافیک داخلی منتشر و به بازار عرضه شد. قبل از معرفی اتوکد، بیشتر برنامه های تجاری CAD روی مینی کامپیوترها کار می کردند که هر اپراتور این نرم افزار در یک فضای گرافیکی مجزا می توانست بر روی آن کار کند.
از سال 2010 ، اتوکد نسخه برنامه تلفن همراه و وب نیز منتشر کرد و به عنوان اتوکد 360 به بازار عرضه شد. اتوکد نرم افزاری است که توسط معماران ، مدیران پروژه، مهندسین، طراحان گرافیک، برنامه ریزان شهر، طراحان داخلی و سایر متخصصان مورد استفاده قرار می گیرد.
4. نرم افزار Revit
Autodesk Revit یک نرم افزار مدل سازی برای طراحی جزئیات ساختمان برای معماران، معماران منظر، مهندسان سازه، مهندسین مکانیک، الکترونیک و طراحان داخلی است. این نرم افزار توسط Charles River Software ساخته شده است و در سال 2000 به شرکت Revit Technology تغییر اسم داد و در نهایت به مالکیت Autodesk در سال 2002 در آمد.
بجز قابلیت سه بعدی کردن فرم های پیچیده این نرم افزار برتری های زیادی نسبت به سایر نرم افزارهای طراحی داخلی دارد. با یادگیری این نرم افزار، نه تنها می توانید صحنه های زیبای داخلی را طراحی کنید، بلکه در هر مهندس مشاور یا دفتر طراحی معماری به راحتی استخدام شوید. زیرا Revit یکی از بهترین نرم افزارها برای کار در بازار معماری و عمران است این نرم افزار هم قابلیت نصب پلاگین وی ری را دارد ولی فرم های پیچیده را نسبت به سایر نرم افزارها نمی تواند ترسیم کند.
5. نرم افزار Infurnia
نرم افزار Infurnia جامع ترین و پرمصرف ترین نرم افزار طراحی داخلی آنلاین است که هم اکنون در بازار موجود است. این اولین نرم افزار طراحی داخلی مبتنی بر فضای ابری است که مخصوص طراحان حرفه ای ساخته شده است. با Infurnia، طراحان می توانند برنامه های چند لایه مفصلی را به صورت دو بعدی و سه بعدی طراحی کنند.
طراحی به طورعمده به صورت سه بعدی و گزینه های سفارشی سازی موجود برای انواع مبلمان انجام می شود. طراحان می توانند با سفارشی کردن اندازه ، جزئیات، کابینت ها و غیره طراحی دقیق آشپزخانه را انجام دهند.
6.نرم افزار راینو Rhino
راینو نرم افزاری است که قابلیت های تری دی مکس را دارد با این تفاوت که نسبت به آن، سریعتر و سبک تر است. این نرم افزار قابلیت های سه بعدی سازی قوی تری نسبت به تری دی مکس دارد ولی ضعف آن در مقابل تری دی مکس این است که مدل ها و آبجکت های آماده برای آن ساخته نشده اند. هر چند برای فرم ها و صحنه های پیچیده تر، ما این نرم افزار را پیشنهاد می کنیم.
به بعضی از توانایی های این نرم افزار می توان به انجام ترسیمات دو بعدی ، سه بعدی سازی فرم های پیچیده در سریعترین زمان ، مناسب برای مسابقات معماری و طرح های ایده آل گرایانه، پلاگین وی ری برای واقعی کردن تصاویر تولید شده، سرعت بسیار بالا در قیاس با سایر نرم افزارهای موجود، قابلیت ساخت انیمیشن اشاره کرد.
اگر در زمینه طراحی داخلی فعالیت می کنید و یا قصد دارید در این حرفه پرطرفدار و جذاب وارد بازار کار شوید، می توانید در دوره نرم افزارهای طراحی و معماری ساختمان موسسه آموزش عالی آزاد پردازان شرکت کنید. مهم ترین مزیت آموزش نرم افزارهای طراحی و معماری ساختمان در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان سطح اعتبار مدرک آموزش نرم افزارهای طراحی و معماری ساختمان این موسسه است که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری است.