مدیران بازرگانی چگونه موجب رونق اقتصادی میشوند؟
مدیران بازرگانی چگونه موجب رونق اقتصادی میشوند ؟
مدیریت بازرگانی ، به معنای شناسایی و افزایش و توسعه فرصت ها و موقعیت های تجاری و بازرگانی و مدیریت قراردادها و پروژه های سود آور در جهت کسب منفعت چشمگیر پایدار است. غالبا، هنگامی که این روند در سطح سازمانی انجام شود، باید سیاست های از قبل تعیین شده ای برای آن اتخاد کرد تا بتوان آن را تا به انتها به نحو احسن مدیریت کرد. از طرف دیگر، انجام این روند در سطح معاملات مستلزم ان است که، مدیریت بازرگانی در ورای رابطه تجاری انجام شود تا هم تطابق با اهداف کسب و کار تضمین شده و هم بتوان هر گونه ریسک را کنترل کرد.
علاوه براین، مدیران باید برای پیشبرد اهداف تجاری خود از مجموعه ای از سیاست ها ، اهداف و استانداردهای عملی و کاربردی کمک بگیرند. همچنین، امکان دارد که برخی از این سیاست ها در شرایط قراردادهای سازمانی منعکس شوند. غالبا، مدیرانی که آموزش مدیریت بازرگانی را گذرانده باشند، میتوانند فرصت های مناسب برای تجارت را شناسایی کنند.
رونق اقتصادی، یکی از فاکتورهایی است که زندگی و اشتغال یک ملت و یا کشور را تسهیل کرده و میتواند افراد را به سوی تلاش برای رونق بیشتر اقتصاد در سالهای بعدی رهنمون کند. علاه بر این، میتوان گفت که در این عرصه، تمام مسئولین و حتی افراد معمولی به یک اندازه سهیم بوده و باید برای رشد و رونق اقتصادی کشور تلاش کنند.
در این موقعیت، وظیفه مدیران بازرگانی این است که تا جایی که امکان دارد بر انواع تولیدات داخلی تاکید کرده و از آنها حمایت کنند تا نه تنها بتوانند در دراز مدت مشکلات اقتصادی را برطرف کنند بلکه برای محصولات خاص، بازار جداگانه ای ایجاد کرده و توجه تعداد زیادی از مشتریان خاص و قابل اعتماد را جلب کنند .
سر فصل هایی که در این مقاله به آنها می پردازیم شامل تعریف مدیریت بازرگانی ، رشته مدیریت بازرگانی، آموزش مدیریت بازرگانی، دوره مدیریت بازرگانی ، مدرک مدیریت بازرگانی ، گواهینامه مدیریت بازرگانی ، بازار کار رشته مدیریت بازرگانی ، رونق اقتصادی، استخدام مدیر بازرگانی و وظایف مدیر بازرگانی است.
رشته مدیریت بازرگانی
رشته مدیریت بازرگانی، یکی از گرایش های مدیریت است که در آن دانشجویان با تجزیه و تحلیل اطلاعات بازرگانی ، اهداف سازمان های بازرگانی ، تئوری ها و تکنیک های مدیریتی ، کاربرد انواع نظریه های مدیریتی، اور مال و بازاریابی اشنا شده و در این زمینه مهارت و تجربه کافی به دست می آورند. علاوه بر این، این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش هایی مانند مدیریت مالی ، مدیریت بازاریابی ، مدیریت استراتژیک، مدیریت تحول سازمانی ، مدیریت بیمه، مدیریت بازرگانی بین الملل و مدیریت بازاریابی بین الملل است.
قابل ذکر است که، در صورتی که فارغ التحصیلان این رشته، بتوانند از اصول و تکنیک ها و تئوری های مدیریتی برای مدیریت روابط بازرگانی استفاده کنند، مدیر موفق تری بوده و میتوانند عهده دار و مسئول امور مالی ، بازاریابی ، کارگزینی و تدراکات باشند. غالبا، مدیرانی که دوره مدیریت بازرگانی را گذرانده و مدرک مدیریت بازرگانی دریافت کرده باشند، میتوانند از میان فرصت های شغلی موجود دست به انتخاب زده و به کار و مسئولیت مورد علاقه شان بپردازند.
آموزش مدیریت بازرگانی
مدیریت امور بازرگانی یک کشور بر عهده مسئولین بازرگانی آن بوده و صرفا افرادی میتوانند این مسئولیت را تا به انتها به درستی و خوبی انجام دهند که دوره مدیریت بازرگانی را گذرانده و گواهینامه مدیریت بازرگانی دریافت کرده باشند. علاه بر این، این مدیران باید بتوانند بحران ها و مشکلاتی که بر امور بازرگانی و اقتصادی کشور تاثیر میگذارند را شناسایی کرده و راهکار کارآمدی برای حل آنها در نظر گرفته و آن را به مرحله اجرا درآورند.
در راستاس ارتقا و بهبود امور بازرگانی کشور و اشنایی به موانع مدیریت امور بازرگانی، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان اقدام به معرفی و ارایه دوره آموزش مدیریت بازرگانی کرده است. دوره مدیریت بازرگانی برای تمام دانش پذیرانی که اطلاعات مختصری در این زمینه داشته و علاقمند به تکمیل دانسته های خود هستند ، مفید کاربردی بوده و آنها را به سوی کسب تجربه عملی برای آینده سوق میدهد.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت بازرگانی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
بازار کار رشته مدیریت بازرگانی
بازار کار رشته مدیریت بازرگانی برای همه مدیران بازرگانی که بر مباحث و حیطه هایی مانند فرایند های ارایه خدمات فروش به مشتریان، ارتباط با آنها و استفاده از انواع استراتژی با توجه به موقعیت تسلط داشته باشند، پرونق بوده و به آنها امکان میدهد تا کسب و کار خود را در مدتی کوتاه توسعه داده و سود قابل توجهی کسب کنند.
علاوه بر این، روند استخدام مدیر بازرگانی چندان دشوار نبوده و در صورتی که این مدیران پیش از این ، پروژه های تحقیقایی را انجام داده و دانش تخصصی ان را کسب کرده باشند، میتوانند در جایگاه هایی مدیر اجرایی سازمان های صنعتی ، دولتی و بازرگانی انجام وظیفه نمایند.
وظایف مدیر بازرگانی
یکی از مهمترین نقش ها و افراد مهم هر سازمان بازرگانی ، مدیر بازرگانی است که در صورتی که شرح وظایف خود را طبق آنچه موصوب است انجام دهد، نه تنها میتواند با رقبای برجسته رقابت کند بلکه میتواند سهم عمده و چشمگیری در رونق اقتصادی داشته باشد. علاوه بر این، این مدیر میتواند با تعیین نقش مابقی کارکنان، آنها را در جهت دستیابی به اهداف سازمانی سهیم کند. بنارباین، شرح وظایف مدیر بازرگانی عبارتند از :
• برنامه ریزی برای رقابت با رقبا و پیشی گرفته از آنها
• تجزیه و تحلیل محصولات رقبا و برنامه ریزی برای افزایش کیفیت محصولات خود
• برنامه ریزی برای جذب انواع مشتری با انواع نیازها
• شناسایی مصرف کنند گان خاص یک محصول و تامین نیازهای آنها
• طراحی محصولات جدید و جویا شدن نظر مشتریان در مورد کارایی آنها
• تصمیم گیری در مورد قیمت انواع خدمات
• ارایه مشاوره به کارکنان برای فروش محصولات جدید
• تعیین هدف برای فروش محصولات و بررسی سود آنها در بازه زمانی مشخص
• کنترل و هماهنگی شعب موجود در سراسر کشور
• تنوع دادن به شمار محصولات و آگاهی دادن به مشتریان در مورد آنها
• به روزکردن سایت های اینترنتی و تبلیغ محصولات
• تعیین بودجه و موارد مصرف خاص آن
• طراحی چارت برای فروش و ارایه محصولات در بازه زمانی مشخص
• دعوت از مشتریان برای ارتباط حضوری و ارایه اطلاعات جالب به آنها
• در نظر گرفتن نام تجاری برای محصولات و ثبت و حمایت از آنها
• بررسی علل عدم خرید مشتریان گذشته و معرفی محصولات جدید به آنها
• پیش بینی میزان استقبال از محصولات جدید
• استفاده از شیوه های مختلف برای تبلیغات
• ایجاد همکاری و هماهنگی بین مدیریان فروش و تشویق آنها به جلب رضایت مشتری