مدیر رستوران خود شوید
مدیر رستوران خود شوید
مدیریت رستوران از مشاغل بسیار حساس و پرمشغله ای به شمار می آید که برای انجام صحیح آن نیاز به دانش و مهارت تخصصی است. مدیر رستوران با داشتن مهارت های کافی می تواند بر تمام بخش های رستوران نظارت داشته باشد. برخلاف باور عموم داشتن یک رستوران پر درآمد و خوب کار ساده و آسانی نخواهد بود زیرا مدیریت آن بسیار دشوار است. با توجه به این که تعداد رستوران ها روز به روز در حال افزایش است، مدیر رستوران باید از خلاقیت کافی برخوردار باشد تا بتواند جذب مشتری نماید.مدیر رستوران باید در تمام مواقع کاملا هوشیار باشد تا بتواند از مشکلاتی که ممکن است پیش آید، جلوگیری به عمل آورد. از مهم ترین وظایفی که مدیریت رستوران بر عهده دارد، اطمینان یافتن از رضایت مشتریان است که با انجام صحیح این وظیفه رستوران می تواند، بسیار موفق گردد.اگر مهارت های رهبری، مدیریتی و ذهن خلاق در زمینه کسب و کار دارید و همچنین از کارکردن در محیط سرزنده و پر سر و صدا لذت می برید، مدیریت رستوران شغل مناسبی برای شماست. وظیفه شما به عنوان مدیر رستوران، حفظ اعتبار و داشتن اخلاق خوب است. همچنین باید از سود دهی رستوران و عملکرد بهتر آن اطمینان پیدا کنید. مدیر رستوران باید همه فعالیت ها را هماهنگ کند و همچنین مسول عملکرد تجاری، استاندارد های کیفیت و بهداشت و ایمنی است. برنامه ریزی استراتژیك و فعالیت های روزانه مدیریتی و خلاقیت در کسب و کار نقش مهمی در بازاریابی و توسعه و پیشرفت تجارت دارند. مدیریت رستوران حوزه ای است که به بررسی موضوعات مهم مدیریتی در رستوران ها می پردازد. اما وظایفی که بخش مدیریت یک رستوران یعنی همان مدیر رستوران بر عهده دارد چیست؟
مسولیت ها و وظایف مدیر رستوران
به عنوان یک مدیر از شما انتظار می رود که مسولیت ها و وظایف زیر را به خوبی انجام دهید:
-
مسولیت عملکرد تجاری رستوران را بر عهده بگیرید
-
سطح فروش و سود آوری رستوران را تجزیه و تحلیل و برنامه ریزی کنید
-
فعالیت های بازاریابی مانند برنامه های تبلیغاتی و طرح های تخفیف را سازماندهی کنید
-
گزارش های مربوط به کنترل کارمندان، کنترل مواد غذایی و فروش در پایان هر هفته و شیفت آماده کنید.
-
ایجاد و اجرای برنامه هایی برای فروش دپارتمان، سود و توسعه کارکنان
-
بودجه را با مدیر ارشد هماهنگ کنید.
-
منو های غذای رستوران را برنامه ریزی و هماهنگی کنید
-
عملکرد رستوران را در جابجایی شیفت ها هماهنگ کنید.
-
استخدام، آموزش، مدیریت و ایجاد انگیزه در کارکنان
-
تجهیزات لازم را برای رستوران فراهم کنید.
حقوق و درآمد مدیر رستوران چقدر است؟
حقوق مدیر رستوران بستگی به صاحب رستوران و میزان سود دهی آن دارد. به عنوان مثال، حقوق کسی که در رستوران عادی مدیریت می کند با مدیر یک رستوران معروف متفاوت است. بسیاری از مدیران رستوران همچنین در صورت دستیابی به اهداف تعیین شده توسط صاحب رستوران، پاداش دریافت می کنند.
از یک مدیر خوب رستوران چه انتظاراتی می رود؟
سطح مسولیت شما بستگی به نوع رستوران یا رستوران های زنجیره ایی که در آن کار می کنید، بستگی دارد.پاسخگویی به شکایات مشتری ها، نظارت بر بسیاری از فعالیت ها به طور همزمان و کنترل و مدیریت شرایط استرس زا به عهده مدیر رستوران است. ممکن است از مدیران خواسته شود که در رستورانهای دیگر نیز فعالیت کنند، بنابراین باید روحیه انعطاف پذیر داشته بایند و از سفر کردن لذت ببرند.یک مدیر با مهارت های روانشناسی و مدیریتی می بایست آرامش را در محیط کار ایجاد نماید مسائل و دغدغه های پرسنل را در زمان مناسب حل و فصل کند.مسائل مالی یک رستوران و برنامه ریزی بودجه و جذب و نگهدای پرسنل نیز از مواردی است که یک مدیر باید بر آن نظارت داشته باشد.در صورت افت فروش و سود دهی رستوران مدیر می بایست با روش های تبلیغاتی مناسب در جذب مشتریان و نظارت بر ارایه سرویس مناسب به آن اقدام نماید. البته قابل ذکر است که نحوه دقیق مدیریت رستوران از طریق گذراندن دوره تخصصی یعنی دوره MBA رستوران داری بدست می آید.
چه عواملی موجب رضایت مشتریان رستوران می شود؟
-
غذای ارایه شده باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد.
-
برخورد پرسنل مودبانه باشد و مشتری در یک محیط راحت و صمیمی قرار گیرد
-
نورپردازی و نوع دکوراسیون می بایست محیطی دلچسب را برای مشتریان فراهم کند
-
در انتخاب و چیدمان میزها و صندلی ها دقت شود
-
منوی مناسبی در اختیار مشتری قرار بگیرد که خوانا و واضح باشد و قیمت ها به درستی در آن تعریف شود.
اخذ گواهینامه mba رستوران داری چه اهمیتی دارد؟
همانطور که در بالا بدان اشاره شد، برای جلب رضایت مشتری، باید به یک سری عوامل توجه کرد. آگاهی از این عوامل از طریق دانش تخصصی در زمینه رستوران داری بدست می آید. برای موفق شدن و ورود به شغل مدیریت رستوران باید اطلاعات پایه و اساسی در زمینه مدیریت رستوران داری داشته باشید. دوره mba رستوران داری در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به شما کمک می کند تا مهارت های لازم برای مدیریت رستوران را فرا بگیرید.همچنین گواهینامه mba رستوران داری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان علاوه بر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور، مورد تایید سازمان wes کانادا می باشد.داشتن مدرک mba رستوران داری معتبر شما را از دیگر افراد متمایز می کند.البته علاوه بر ارائه مدرک، داشتن سابقه شغلی و تجربه و همچنین مهارت های قوی بین فردی و داشتن ذهنی خلاق و روحیه انتقاد پذیری در مدیریت رستوران بسیار حائز اهمیت هستند.
چه مهارت ها و توانایی هایی را بعد از اتمام دوره mba رستوران داری کسب می کنید؟
پس از اینکه آموزش mba رستوران داری را گذراندید، طیف وسیعی از مهارت های تخصصی مربوط به رشته رستوران داری را یاد خواهید گرفت که از آنها می توانید در کسب و کار خود به خوبی بهره ببرید.
-
مهارت های عالی بین فردی برای برخورد کارمندان و مشتریان
-
مهارت های ارتباطی کتبی و شفاهی قوی برای مدیریت و سرپرستی امور کارمندان
-
توانایی مقابله با مواقع استرس و تنش زا، زیرا مدیریت رستوران شغلی چالش برانگیز است.
-
آگاهی شغلی خوب برای دستیابی به عملکرد موفق
-
کسب مهارت های همکاری و توانایی کار تیمی
-
برنامه ریزی قوی و مهارت های سازمانی برای اجرای عملیات
-
توانایی کار مستقل و قاطعیت در تصمیم گیری
-
توانایی حل مسئله
-
توانایی کار با اعداد و ارقام و مدیریت بودجه
-
داشتن خلاقیت و نوآوری در تهیه منو غذا، چیدمان، ابزارهای تشویقی
-
داشتن سلیقه خوب در کار برای انتخاب نحوه چیدمان سالن، دکور سالن، نوع ظروف مورد استفاده برای سرو غذا ها