فرآیندهای بازاریابی و تبلیغات

مفهوم بازاریابی : 

بازاریابی یا مارکتینگ شامل یک سری از امکانات برای برنامه ریزی جهت رسیدن به هدف معین که توسط یک شرکت در جهت برقراری ارتباط با مشتری استفاده می شود.

عملیات بازاریابی موجب آگهی مشتری از خصوصیت های مختلف محصولات و خدمات می شود. برای بازاریابی تعاریف مختلفی وجود دارد از جمله :

- بازاریابی ایجاد رابطه میان محصولات و مشتریان می باشد. بازاریابی در اصل پیدا کردن شخصی است که نیاز دارد بازاریاب را بشناسد و به آن اعتماد نماید. بازاریابی روش پیش بینی و مدیریت و رضایت از محصولات مورد تقاضا خدمات و ایده ها است. در اصل هدف از بازاریابی ساخت فروش بیشتر می باشد.
- بازاریابی موضوعی درباره مشتریان و بازار است. یک شرکت برای آن که موفق باشد باید هدف خود را روی ایده های مشتری و نیازهای بازار مرتب سازی نماید. بنابراین بازاریابی از منظور یک ابزار مدیریت است.
- بازاریابی آمیخته ای از محصولات نوآورانه، ارزیابی آرا، حضور برشوری، حضور اینترنتی، داشتن مجلات ویژه مشتریان، داشتن برنامه های خبری و قیمت های منطقی است.
- برای شناختن یک شرکت نیاز می باشد اهداف، محصولات، نگرش ها و واکنش های همه بخش های شرکت با یکدیگر هماهنگ باشند. 

کارکرد بازاریابی : بازاریابی درخواست ها و لازمه های پاسخ داده نشده را شناسایی می کند. همچنین تعریف و تخمین اندازه یک بازار تعریف شده، میزان سودآوری آن را نیز اندازه گیری می کند. به صورتی که بازاریابی، سطح هایی از بازار را به عنوان مناسب ترین قسمت بازار برای شرکت شناسایی و معیین می کند که شرکت نیز توانایی و امکان عرضه خدمات به آن ها را دارد و همچنین مناسب ترین محصولات مورد لازم را نیز طراحی و معرفی می نماید. یکی از کارکردهای بازاریابی در طول سال های جدید، تجاری سازی گردیده است. 

مدرک گواهینامه دوره آموزش

اهداف بازاریابی مارکتینگ (Marketing) : 

آمیخته بازاریابی یکی از توضیحاتی است که به وسیله متخصصان بازاریابی در سراسر دنیا به کار گرفته شده است.
بازاریابی یکی از عواملی که دخیل در کسب و کار هستند که مدیریت می تواند بر آن ها تاثیر بگذارد و اطراف آن ها کم و بیش تصمیم گیری کند.

اهداف مختلف تبلیغاتی : 

در تهیه برنامه های تبلیغاتی باید اهداف را بر مبنای تصمیمات گذشته که یقینا با کمک مشاوران و  مدیران گرفته شده و تنظیم می گردد. به این صورت که تصمیمات تبلیغات بر مبنای بازار هدف و موضوع بازار و درهمی بازاریابی شکل می گیرد . شکل تبلیغات شرکتی که اراده به نمایش محصولات با هزینه پایین برای جامعه با درآمدهای پایین دارد با شکل تبلیغات شرکتی که کالایی برای سطح خاص از مردم تولید می کند بسیار متفاوت می باشد.

تبلیغات را می توان بر اساس هدف آن ها بخش بندی کرد به همین عنوان تبلیغات به دسته های زیر قسمت بندی می شود :

- تبلیغات آگاه کننده و اطلاع دهنده 
- تبلیغات ترغیب کننده 
- تبلیغات یادآوری کننده

1-    تبلیغات آگاه کننده و اطلاع دهنده : 
اطلاع رسانی راجب به محصولاتی جدید، پیشنهاد استفاده جدیدی از محصول، آگاهی از بازار راجب به تغییر در قیمت، توضیح چگونگی کاربرد محصول، توصیف خدمات موجود، تصحیح برداشت های نادرست و برطرف نمودن برداشت های اشتباه، کم کردن ناراحتی و ترس مصرف کنندگان از جمله اطلاعاتی که معمولا در این شکل از تبیلغات بیانگر می شود.
این تبلیغات زمانی که محصول جدیدی به بازار معرفی می گردد و هدف از تولید یک درخواست اولیه باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. 
هدف از تبلیغات شناساندن محصول جدید به مشتری و یا استفاده جدید از محصول قدیمی می باشد.
2-    تبلیغ ترغیب کننده : 
برای تولید یک برند مشخص، تشویق به خرید کالای لوکس خریداری شده، تغییر مشتریان از خصوصیت های محصول، ترغیب مشتریان به امروز خرید کردن به جای فردا خرید کردن از جمله اهدافی است که در این تبلیغات انجام می گیرد. 
تبلیغات ترغیب کننده زمانی رخ می دهد که رقابت افزایش پیدا نماید و هدف از ایجاد یک تقاضا در فضای انتخابی باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. در این تبلیغات در بسیاری موارد، به طور غیر مستقیم مقایسه ای میان محصول شرکت و محصول شرکت دیگر صورت می گیرد به همین علت است که در اغلب زمان ها این نوع تبلیغات را تطبیقی یا Comparative Advertisement  نامیده می شود.
در کل هدف از تبلیغات ترغیب کننده ، ایجاد نوعی بهتر بودن  محصول نسبت به محصول شرکت دیگری در تشابه کالاها هستند.
3-     تبلیغات یادآوری کننده : 
همان جور که از نامش پیداست یادآوری یک موضوع در کالا ممکن است در سال های آتی مورد نیازشان گردد از جمله موارد می باشد که در تبلیغات مد نظر است. اما به صورت معمولی این نوع اگهی یادآوری برند خاص می باشد و این شکل از تبلیغات معمولا به برندها و شرکت های شناخته شده مربوط می گردد و تنها سعی بر این دارند که محصول را به مشتری یادآوری نمایند.
به تعریفی دیگر، این نوع تبلیغات زمانی که محصول در یک منحنی قرا بگیرد و مقصود مصرف کننده راجب به آن خدمات به صورت همیشگی مشغول آن باشند مورد استفاده قرار می گیرد.
هدف از تبلیغات یادآوری کننده ، یادآوری کردن به مشتری در اطراف یک محصول شناخته شده می باشد.
پس در این صورت است که هدف آگهی، با توجه به طبقه کالا، و وضعیت آن در منحنی عمر محصول و .... تنها یکی از مواردی است که در طراحی آگهی ها و تبلیغات باید مورد توجه قرار گرفت.

مدرک گواهینامه دوره آموزش

فرآیند تحقیقات بازاریابی :

همان طور که از اهداف تبلیغات گفته شد هدف از اجرای تحقیقات بازاریابی حل مسئله و تصمیم گیری درباره موضوعات بازاریابی است. 
1- تعریف اهداف تحقیق : تحقیقات بازاریابی معمولا با به وجود آمدن سوالاتی برای برطرف کردن یک مشکل و یا پیدا کردن فرصتی مناسب در بازار شروع می شود و اغلب بر اساس تجربه های قبلی انجام می گیرد. 
از آنجایی که تحقیقات بازاریابی معمولا به روش یک پروژه انجام می گیرد باید درباره روش های دیگری مانند زمان انجام کار، بودجه مناسب و روش های انجام فعالیت به کار گرفته شود.
البته مواردی دیگری نیز وجود دارد که لازمه دریافت اطلاعات همیشگی از بازار هستیم که آن موضوع جداگانه است که در طی مدت زمان جاری بعدا مورد بحث قرار می گیرد.
2- مشخص کننده منابع داده ها :
باید منابع مشخص را نسبت به منابعی مختلفی جمع آوری نماییم به عنوان مثال جستجو در اینترنت، تحقیقات و دیگر گفتگوهای گروهی و ....
هر یک از این منابع مشخص نمودن نقاط قوت و ضعف خود را دارا می باشد و هر کدام می تواند برای پروژه های خاصی مناسب تر باشند.
3- ارایه گزارش : معمولا افرادی که فرآیند تحقیقات بازار را مدیریت می نمایند همان کسانی می باشند که از اطلاعات لازمه از آن برای تصمیم گیری و حل مشکلات استفاده می کنند. کارشناسان تحقیقات خود را در مسیر گزارش های کاربران تحقیقات به نمایش می گذارند.
4-    طراحی و اجرای روش جمع آوری اطلاعات : 
 جمع آوری نکات به نوع منبع روش کار خود را به همراه دارد. اگر یک تحقیق کننده فرض کند که برای ارزیابی حدسیات خود تحقیق لازم است باید به تحقیق از مشتریان بپردازد و باید روش کار را طراحی کند.

مدرک گواهینامه دوره آموزش

دوره آموزش مدیریت بازاریابی و تبلیغات :

مرکز آموزش مجازی فن پردازان برای تمام علاقمندان به بازاریابی و تبلیغات بر اساس حرفه خود اقدام به ارایه دوره های آموزشی از جمله مدیریت بازاریابی و تبلیغات نموده است که در انتهای دوره گذرانده شده فن به همه افراد آموزش دیده مدرک معتبر وزارت علوم و تحقیقات فناوری مدیریت بازاریابی و تبلیغات و یا گواهینامه مدیریت بازاریابی و تبلیغات اعطا می گردد که بی نهایت معتبر می باشد.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها