شیوه های بازاریابی

شیوه های  بازاریابی

مفهوم بازاریابی

مفهوم و تعریف بازاریابی، به رشته بازرگانی مرتبط بوده و اولین بار به طور جدی در کشور آمریکا مطرح شد. این مفهوم، از سه بخش جدایی ناپذیر تولید، فروش و مشتری تشکیل شده و به نظر میرسد که چیزی فراتر از مبادلات ساده بین کارخانجات تولیدی و مشتری ها باشد. البته، در واقع، بازاریابی به معنای معرفی و ارایه محصولات تولیدی به همه مشتریان و البته مشتریان خاص به منظور کسب سود است. البته، در ابتدا فقط سود و منافع تولید کننده در نظر گرفته میشد و تولید کننده فقط میتوانست بر بازار نظارت داشته باشد در حالی که، بعدها خواست و نیاز مشتری در راس کار قرار گرفت.  
در کل ، بازاریابی یک فرایند مدیریتی است که به واسطه آن مشتری و تولید کننده با هم ارتباط برقرار کرده و در مورد کالاها و خدمات مورد نیاز مشترک شان با یکدیگر صحبت میکنند. قابل ذکر است که در این روند، فرایندهای مهمی و تعیین کننده ای مانند نحوه و شیوه بازاریابی نیز دخالت دارد که میتوانند تاثیر شگرفی بر میزان فروش و رشد و ارتقا کیفیت کالا و یا خدمات بگذارند. 
سرفصل هایی که در این مقاله به تفضیل شرح میدهیم شامل مفهوم بازاریابی، اصول بازاریابی تلفنی، بازاریابی مستقیم، مدیریت بازاریابی ، آموزش مدیریت بازاریابی و تبلیغات، دوره مدیریت بازاریابی و تبلیغات، مدرک مدیریت بازاریابی و تبلیغات ، گواهینامه مدیریت بازاریابی و تبلیغات ، شرح وظایف مدیر بازاریابی و انواع بازاریابی هستند.

اصول بازاریابی تلفنی

هر کدام از انواع بازاریابی، دارای تکنیک ها و اصولی هستند که نحوه به کارگیری آنها برای مشتریان مختلف میتواند تعیین کننده موفقیت بازایاب ها باشد. البته، هر یک از این اصول اختصاصی و منحصر به فرد بوده با این حال،  میتوان در مواقع ضروری یکی را جایگزین دیگری کرد. در اینجا، به طور خاص به اصول بازاریابی تلفنی می پردازیم : 
بازاریاب ها باید بتوانند طیف محصولات را برای همه مشتریان توضیح داده و عرضه کنند و هنگامی که محصول به هر نحوی برای مشتری مناسب نیست، بهتر است به بازاریابی ادامه ندهند. البته، بازاریاب های حرفه ای میتوانند در اولین دقایق مشتری های واقعی را بشناسند. 

بازاریاب ها باید این توانایی را داشته باشند که به سوالات مشتریان به دقت گوش داده و به طور شفاهی به همه آنها پاسخ موجه و کامل و قانع کننده بدهند. 
بازاریاب ها باید بر نیاز مشتری متمرکز شده و اطلاعات مورد نیازش را در اختیار او قرار دهند تا او را به سوی خود و محصولشان جذب کنند. 
مشتری ها در صورتی انرژی گرفته و به خرید ترغیب و تشویق میشوند که، نیازهایشان شناسایی شده و راه کارهای مناسبی بای آنها ارایه شود. 

آموزش مدیریت بازاریابی و تبلیغات

تعریف مدیریت بازاریابی

مدیریت بازاریابی به این معنی است که ، فردی که مسئولیت بازاریابی یک محصول خاص را بر عهده میگیرد، مبادله و معامله مرتبط آن را نیز انجام داده و البته در بازارها هدف، به نتایج مثبت و دلخواه نیز دست پیدا کند. علاوه بر این،  مدیران بازاریابی موفق غالبا برای فروش انواع کالا و خدمات از قبل پیش بینی و برنامه ریزی کرده و با استفاده ار هدف گذاری و تعیین وظایف کارکنان،  زمینه دستیابی به اهداف سازمانی و انفرادی را فراهم میکنند. 
علاوه براین، دستیابی به اهداف مالی و وارد شدن به بازارهای جهانی از جمله اهداف اصلی بازاریابی است بنابراین، مدیران بازاریابی باید همه فعالیت های سازمان را به نحوی ساماندهی کنند که این اهداف در کوتاه مدت تامین شده و بتوانند برای همه فعالیت ها برنامه‌ریزی کرده و آنها را کنترل کنند . همچنین، تسلط برمدیریت بازاریابی مستلزم گذراندن دوره های بازاریابی بوده و از این نظر که یک مدیر باید رشد سازمان را در تمام انواع بازارها بررسی و ارزیابی کند، پس نقش او حائز اهمیت است.

آموزش مدیریت بازاریابی و تبلیغات

با توجه با رشد و افزایش شرکت ها و سازمان های تولیدی و تلاش انواع بازایاب ها برای فروش محصولات، افرادی و سازمان هایی در این حیطه موفقتر و درخشان تر عمل خواهند کرد که، در این حیطه تحصیلات آکادمیک داشته و با راهکارای مفید بازایابی و تبلیغات اشنایی داشته باشند. علاوه بر این، مدیر و یا بازاریاب هایی که دارای گواهینامه مدیریت بازاریابی و تبلیغات* هستند، به این حوزه تسلط بیشتری داشته و میتوانند در جلب نظر مشتریان موفق باشند. 
به منظور اشنایی و درک بهتر اصول بازاریابی، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، دوره آموزشی آموزش مدیریت بازاریابی و تبلیغات را بری دانش پذیران علاقمند به این حیطه معرفی و ارایه کرده است. این دوره مدیریت بازاریابی و تبلیغات* به دانش پذیران امکان میدهد تا با اصول کلی و اصلی بازاریابی و تبلیغات برای انواع محصولات  آشنایی پیدا کرده و برای مواجه شدن با موقعیت های جدی و واقعی دنیای کسب و کار، تجارب ارزشمندی به دست آورده و آمادگی پیدا کنند . 
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کنند ، مدرک آموزش مدیریت بازاریابی و تبلیغات*  اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است  و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

دوره مدیریت بازاریابی و تبلیغات

شرح وظایف مدیر بازاریابی

 مدیران بازاریابی، وظایف مهمی بر عهده داشته و در واقع شکست و یا موفقیت یک سازمان و یا شرکت به تصمیمات آنها وابسته است. از این جهت، آنها باید همه اهداف کوتاه مدت و بلند مدت سازمان را در نظر داشته و سپس، تیم بازاریابی را هدایت و رهبری کنند. علاوه بر این، شرح وظایف مدیر بازاریابی بسیار متنوع بود و در اینجا، به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:  
برنامه ریزی بلند مدت برای جلب نظر و رضایت و توجه مشتر ی های جدید 
ارزیابی رضایت همه مشتریان و یافتن راهکارهایی برای افزایش رضایت آنها
شناسایی موقعیت ها و فرصت های بالقوه و احتمالی و خاص و  افزایش فروش و یافتن مشتری های جدید
مشورت با مدیریت تولید به منظور بهبود و ارتقا کیفیت و کمیت محصول 
تعیین و بررسی بودجه مورد نیاز برای بازاریابی
شناسایی انواع مشتری های بالقوه و سوال در مورد نیاز های یشان
برنامه ریزی در مورد افزایش و یا کاهش قیمت ها و ارایه تخفیف به مشتریان خاص
تحقیقات در مورد محصولات مشابه بازار و تصمیم گیری در مورد بهبود کیفیت 
ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف فروش و بازاریابی 
پیش بینی میزان سور حاصل از فروش یک محصول خاص 

شیوه های بازاریابی 

غالبا، برای هر محصول باید از شیوه های  بازاریابی مختلف استفاده کرد زیرا احتمال دارد که یک شیوه انتخابی برای محصولات دیگر جابگو نبوده و درو اقع نظر مشتری را جلب نکند. از این جهت، ابتدا بازاریاب باید انواع بازاریابی را شناخته و با راهکارهای آن آشنا باشد تا بعد تصمیم بگیرند که کدامیک برای محصول فعلی مناسب و تضمین کنند موفقیت هستند. 
علاوه براین، حدود 150 شیوه بازاریابی وجود دارد که بازاریاب ها باید بتوانند از میان آنها موثرترین و کارآمدترین را انتخاب کرده و تغییرات خلاقانه ای در آن به وجود آورده و از برای جلب رضایت مشتری استفاده کنند. 

مدرک مدیریت بازاریابی و تبلیغات

بازاریابی مستقیم

در بازاریابی مستقیم، بازاریاب ها تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا محصول تولیدی خود را مستقیما تبلیغ کرده و جواب و واکنش مشتری را به صورت واضح ببینند. علاوه بر این، باید برای هر محصول از شیوه های بازاریابی متفاوتی استفاده کرد زیرا گاهی فرستادن تبلیغات در قالب پیام و یا ایمیل کارآمد نبوده و دریافت کننده، هدف از آن تبلیغ را متوجه نخواهد شد. 
علاوه بر این، بازاریابی مستقیم در مقایسه با غیر مستقیم موثرتر بوده و به مشتری کمک میکند تا راحت تر برای انتخاب محصول و یا خدمات تصمیم بگیرد.  بنابراین، هنگام بازاریابی باید به این نکات توجه داشت که: 
در تبلیغات مستقیم، برندسازی اهمیتی نداشته و فروش محصولات در اولویت است. 
تبلیغات مستقیم باید به گونه ای باشد که مشتری به پاسخگویی و در نهایت خرید، ترغیب شود. 
در تبلیغات مستقیم، باید مراحل انجام کار را برای مشتری توضیح داد.
متن تبلیغی بازاریابی مستقیم ،باید منحصر به فرد و حرفه ای باشد.
در تبلیغات مستقیم، میتوان با توجه به پاسخ مشتری، تصمیم خرید را ارزیابی کرد.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها