تاثیرات طراحی دکوراسیون داخلی بر فضا

فاکتورهاي زيادي در طراحي و اجراي يک فضاي استاندارد و متناسب با کاربري فضا وجود دارد. يکي از اين فاکتورها، معماري است. معماري شامل نقشه کشي و تعيين جزئيات طرح و در نهايت نظارت بر اجراي بنا بر اساس طرح نهايي است.

 

بعد از معماري، عامل ديگري که بر ايجاد يک فضاي مناسب تاثير مي گذارد، دکوراسيون داخلي و نحوه چيدمان مبلمان و تجهيزات در فضاي مورد نظر است. با توجه به اين که دکوراسيون کردن فضا از نظر توالي زماني پس از معماري و اجراي بنا انجام مي شود  مي تواند تاثير به سزايي ايجاد يک فضاي مناسب و مطلوب داشته باشد. دکوراسيون داخلي و چيدمان در صورتي به صورت تخصصي و حرفه اي انجام شود مي تواند بسياري از نقايص و کمبودهاي موجود در روند ساخت و ساز بنا را نيز برطرف کند.

 

در مبحث دکوراسيون داخلي و چيدمان توجه به مسائلي از قبيل کاربري فضا، روان شناسي رنگ ها و انواع سبک در دکوراسيون مورد توجه و تاکيد قرار مي گيرد. در نهايت مي توان ادعا کرد تاثيرات طراحي دکوراسيون داخلي بر فضا بسيار حائز اهميت و محسوس است تا جايي که در بسياري از موارد توانسته از فضاهاي کوچک و غير قابل به صورت بهينه استفاده کند.

 

در ادامه به تاثير هريک از فاکتورهاي تاثيرگذار در طراحي دکوراسيون داخلي اعم از سبک، رنگ شناسي، کاربري فضاي و مديريت بودجه اشاره خواهيم کرد.

 

مدرک دوره آموزش گواهینامه

 

کاربري فضا در طراحی دکوراسیون داخلی 

کاربري فضا به معناي نوع استفاده خاصي است که کارفرما قصد دارد فضاي مورد نظر را براي آن آماده کند. کاربري فضا مي تواند مسکوني، اداري، تجاري و غيره باشد و با در هر يک از اين حوزه هاي نيزبه طور حتم کاربردهاي مختلف فضا بر روند کار اعم از انتخاب سبک، انتخاب رنگ و غيره تاثير خواهد داشت. 

 

مديريت بودجه در طراحي دکوراسيون داخلي

يکي از مباحث بسيار مهم و کليدي در حوزه طراحي دکوراسيون داخلي، تعيين بودجه است. بودجه موجود براي اجراي يک پروژه بر کليه مراحل انجام کار تاثير خواهد گذاشت. برخي سبک ها که در زمره سبک هاي طراحي دکوراسيون داخلي لوکس قرار مي گيرند به طبع به بودجه بيشتري براي اجرا نياز دارند و بر عکس برخي سبک ها به واسطه ساده گي خاص آن ها قابليت اجرا با بودجه کمتري را نيز دارند.

 

از طرف ديگر طراحان دکوراسيون داخلي مي بايست با انواع مختلف متريال مورد استفاده در روند طراحي کيفيت، کارايي و بودجه مورد نياز براي هر مورد آشنا باشند تا در مراحل اوليه طراحي بتوانند با يک ارزيابي و تخمين اوليه به کارفرمايان مشاوره هاي لازم را ارئه نمايند. 

 

مدرک گواهینامه آموزش دوره

 

سبک شناسي در دکوراسيون داخلي 

در گذر زمان در حوزه طراحي دکوراسيون داخلي، سبک هاي مختلف متعددي به وجود آمده که هر يک به اقتضاي موقعيت جغرافيايي و فرهنگ ويژه خواستگاه خود، داراي ويژگي هاي خاصي هستند. اين سبک ها با ويژگي ها و خصوصيات خاص خود رد گذر زمان دستخوش تغييراتي شده و در نهايت به شکل امروزي در آمده اند. برخي از معروف ترين اين سبک ها عبارتند از:

 

سبک دکوراسيون داخلي کلاسيک، سبک دکوراسيون داخلي مدرن، سبک دکوراسيون داخلي شرقي، سبک دکوراسيون داخلي اروپايي، سبک دکوراسيون داخلي مينيماليسم، سبک دکوراسيون مينيمال، سبک دکوراسيون صنعتي، سبک دکوراسيون قرون وسطايي، سبک دکوراسيون اسکانديناوي، سبک دکوراسيون سنتي، سبک دکوراسيون انتقالي يا ترنزيشنال، سبک دکوراسيون فرانسوي، سبک دکوراسيون بوهميان و بسياري سبک هاي ديگر که هر يک داراي ويژگي هاي منحصر به فرد خود هستند. 

 

تعيين سبک که مي بايست با در نظر گرفتن کاربري فضا، سليقه کار فرما و بودجه موجود براي اجراي پروژه انجام شود در نهايت منجر به تعيين سمت و سوي روند کار و ايجاد هماهنگي ميان فاکتورهاي مختلف موجود در فضا خواهد شد.

 

مدرک دوره آموزش گواهینامه

 

رنگ شناسي در طراحي دکوراسيون داخلي 

يکي ديگر از مباحث بسيار حائز اهميت و مهم در روند طراحي دکوراسيون داخلي، مبحث رنگ شناسي و آشنايي با روانشناسي رنگ ها است. رنگ ها از عواملي هستند که فارغ از دغدغه بودجه مي توانند تاثيرات به سزايي در طراحي دکوراسيون داخلي داشته باشند . 

 

به طور کلي رنگ هاي روشن منجر به بزرگتر نشان داده شدن فضا و رنگ هاي تيره منجر به کوچکتر به نظر رسيدن فضاهاي داخلي شوند. بنابراين در پروسه انتخاب رنگ مي بايست به ابعاد فضا بسيار توجه کرد. از انتخاب رنگ هاي تيره براي فضاهاي کوچک بپرهيزيد و در فضاهاي بسيار بزرگ و خلوت نيز ار کاربرد رنگ هاي بسيار روشن اجتناب نمائيد. 

 

از طرف ديگر رنگ هاي سرد مي توانند منجر به ايجاد آرامش خاص در فضا شوند و رنگ هاي گرم منجر به افزايش ميزان تحرک،  فعاليت و جنب و جوش در محيط شوند. بنابريان يکي ديگر از مباحث مهمي که در روند تعيين رنگ مي بايست مورد توجه قرار بگيرد، کاربري فضاي مورد نظر است.

 

به عنوان مثال انتخاب رنگ هاي گرم براي فضاهايي که نياز به آرامش دارند مانند بيمارستان ها مناسب نيست و از طرف ديگر انتخاب رنگ هاي سرد براي محيط هايي که به شادي، شور و نشاط دو چندان نياز دارند، مانند مهد هاي کودک و مدارس ابتدايي مناسب نیست و در عوض استفاده از رنگ هاي گرم مي توانند شور حال مورد نياز اين محيط ها را تامين نمايد. درنهايت طراحان دکوراسيون داخلي در انتخاب رنگ نيز مي بايست توجه خاصي به کاربري فضا ها داشته باشند.

 


در سال هاي اخير با توجه به استقبال بسيار قابل توجه متقاضيان و علاقه مندان از رشته های زیر شاخه معماری و عمران، خصوصاً طراحي دکوراسيون داخلي، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان به عنوان یکی از مطرح ترین موسسات آموزشی ایران، اقدام به برگزاری دوره طراحی داخلی و دکوراسیون ساختمان نموده است. با شرکت دراین دوره، می توانید علاوه بر یادگیری دانش و مهارت های لازم در زمینه طراحی و دکوراسیون ساختمان، مدرک معتبر مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را نیز اخذ کنید.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها