تاثیر اقلیم در معماری

تاثیر اقلیم در معماری

تاریخچه معماری|architecture

تاریخچه معماری به دوره و زمانی برمیگردد که انسان های اولیه مجبور شدند برای برآورده کردن یکی از نیاز های اصلی خود، سرپناه و خانه، دست به تهیه و ساخت خانه بزنند. این خانه ها در ابتدا به صورت بسیار ابتدایی و ساده بوده و طرح های آنها هم به صورت اتفاقی انتخاب میشد. اما، با گذشت زمان ، انسان های اولیه طرح های متنوع تری را برای خانه های خود برگزیده و در ساخت، مصالح و حتی محل استقرار آن تغییرات اساسی ایجاد کردند.  
این نوع از معماری، به صورت گروهی انجام شده و هدفمند نیز بود. علاوه براین، افراد خلاق هم در این کار مشارکت داشته و از آنها برای ساخت و ایجاد خانه هایی با طرح های متنوع کمک میگرفتند. قابل ذکر است که، معماری به زمان خاصی اختصاص نداشته و تحت تاثیر فاکتورهای انسانی، تاریخی و اقلیمی بوده است. 
سرفصل های این مقاله شامل تاریخچه معماری، تعریف معماری، طراحی فضای نیمه باز، آموزش معماری، دوره معماری ، مدرک معماری ، گواهینامه معماری ، تاثیر اقلیم در معماری، اشكال اصلی در معماری و جایگاه سبك سازی در معماری هستند. 

ثبت نام دوره نرم افزارهای طراحی و معماری ساختمان

آموزش معماری به صورت پیشرفته ارایه می شود

تعریف معماری

معماری به معنای، انتخاب و استفاده از سبک ها وشیوه های خاص برا ایجاد و ساخت سازه های فیزیکی است. غالبا، در معماری از فنون طراحی و ساخت و رویکر زیبایی شناسی برای ایجاد انواع فضاهای شهری و غیر شهری و سازه های مهندسی بهره میگیرند. البته، مهندسین علم معماری، برخی از حوزه های معماری را به منظور تچزیه و تحلیل دقیق تر، از هم جدا میکنند.
اما در کل، ساخت و معماری که برای یک سازه در نظر گرفته میشود، حاصل توجه به عواملی مانند مکان و موقعیت، شرایط اقلیمی، تئوری های علمی، ایده های کارشناس ها و تکنیک ها و نوع بنا است. علاوه بر این، نیاز انسان نیز میتواند بر نوع معماری خاص یک سازه تاثیر مثبت و یا منفی داشته باشد. 

طراحی فضای نیمه باز

فضا، یکی از فاکتورهایی است که تا زیادی بر نوع معماری تاثیر گذاشته و میتواند طرح های متنوعی ایجاد کند. البته، فضا در حالت عادی معنای خاصی نداشته اما در صورتی که طراحان و معماران با هدف خاص شروع به ساخت سازه ای در آن کنند، آن فضا دیگر فضای قبلی نبوده و معنا و مفهوم جدیدی پیدا میکند. 

حال در نظر بگیرید که طراحی فضای نیمه باز به شما سپرده میشود. در این حالت، ابتدا باید امکانات فضا را بررسی کرده و با توجه به طرح انتخابی آن را متناسب سازی کنید. علاه بر این، طرح هایی که برای فضا سازی یک محل خاص یا فضا استفاه میشود، لزوما باید با کارایی فضا هماهنگ باشد تا از دیگاه همه، جلوه خوبی داشته باشد.

در دوره معماری کشیدن نقشه های ساختمانی را فرا می گیرید

آموزش معماری

معماری، یکی از حوزه هایی است که با اقبال بسیار مواجه شده و طرفداران آن سعی میکند تا به دانش روزه مجهز شده و انواع گواهینامه  معماری معتبر را دریافت کرده و دانش این حیطه را به دیگر علاقمندان نیز انتقال دهند. همچنین، تسلط به اصول و تکنیک های معماری میتوانند به انتخاب فرصت های شغلی بهتر برای معماران و در نتیجه، کسب درآمد بیشتر کمک کند.  
مرکز آموزش مجازی فن پردازان، با هدف ارایه و توسعه این دانش کاربردی و عملی، بسته های آموزشی را برای دوره آموزش معماری را برای معماران و دانش پذیران علاقمند معرفی کرده است. دوره معماری به دانش پذیران کمک میکند تا عملا با فضا سازی و سبک های معماری و عوامل موثر بر آن اشنا شده و تجارب مفیدی را برای اعمال تغییرات در انواع سازه ها به دست آورند. 
علاوه بر این، در پایان دوره، به دانش پذیرانی که نمره حد نصاب را در آزمون آنلاین کسب کنند، مدرک  معماری اعطا میشود. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

تاثیر اقلیم در معماری

آب و هو او اقلیم، یکی از فاکتورهایی که همیشه در بنا کردن ساختمان ها مشکل ساز بوده و معماری را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.  بنابراین، در هنگام ساخت بناهای مهم و حتی ساختمان های معمولی نیز باید به اقلیم توجه داشت. علاوه براین، هر معماری باید پیش از معماری، از طریق شناخت جهت ها و طرح های توسعه شهری، بر علم اقلیم شناسی که علم و حوزه جدیدی است تسلط داشته باشد تا بتواند آنرا کنترل کند. 
معماری کشورمان ایران به گونه ای است که تاثیر اقلیم در معماری آن بیشتر مشهود است زیرا ایران اقلیم متفاوتی داشته و به همین منظور باید از تکنیک ها و روش های متنوعی معماری برای آن بهره گرفت. نکته جالب در مورد معماری ایران این است که سبک معماری ایران به نوعی سنتی و پایدار بوده و این عنوان به دلیل سازگاری انواع معماری با محیط زیست، ارزانی و به صرفه بودن به آن اعطا شده است. 

گواهینامه معماری از طرف فن پردازان اعطا می گردد

اشكال اصلی در معماری

غالبا، اشكال اصلی در معماری با توجه به نوع ساختمان و کارایی آنها انتخاب میشوند. در اینجا به برخی از این اشکال اشاره میکنیم:
کره: کره، فرم ساده و کاملی داشته و نظم و تنوع چشمگیری در بنا ایجاد میکند و به گونه ای نماد آرامش است. 
مستطیل: این فرم، بیشترین کارایی را در معماری داشته و چهارضلع آن باید قائمه باشند. 
بیضی: بیضی میتواند در طرح های معماری نوعی تحرک بصری ایجاد کند و دارای یک جهت غالب نیز هست. 
مثلث: مثلث، جز قاعده مندترین فرم های معماری محسوب شده و به نوعی معادل رنگ زرد است. 
مربع: مبع، جهت غالبی نداشته و نماد چهار گوشه و جهت آسمان است. علاوه براین، مربع، نماد مادیت بوده و پیش از این ، به عنوان نشان زمین کاربرد داشته است. 
دایره: دایره، دارای شکل و فرمی متعالی وکامل بوده و به دلیل اینکه نماد و تصویری از ماه و خورشید است، حالتی نمادین دارد. 

ثبت نام دوره نرم افزارهای طراحی و معماری ساختمان

جایگاه سبك سازی در معماری

سبک یک معماری، از طریق مقایسه ساختارهای انوع ساختمان ها و بناها مشخص میشود. امکان دارد که این سبک از نظر، روش ساخت بنا ، نوع مصالح ساختمانی، بنا و ویژگی های منطقه ای تفاوت داشته باشد. قابل ذکر است که سبک ها در طول زمان و به دلایلی مانند پیشرفت تکنولوژی، باورها، مد و خلق ایده های جدید تغییرات اساسی پیدا کرده اند.
در توضیح جایگاه سبك سازی در معماری میتوان اینطور گفت که سبک های معماری در درون جامعه شکل گرفته و حاصل تفکر و ایده معماران بوده است. علاوه بر این، گاهی سبک سازی حاصل اصلاح سبک های اولیه و شاید مخالفت با سبک های غیر متعارف بوده است.
در کل، انواع سبک ها در گذر به طرف مدرنیتیه تغییراتی پیدا کرده اند که برخی غیر اصولی بوده و به موقع اصلاح شده اند و برخی دیگر، همچنان باقی مانده و به سبک های دیگر نیز سرایت کرده اند. اما، آنچه که حایز اهمیت این است که معمارن ما باید با انواع سبک ها آشنایی داشته و بتوانند تفاوت آنها را تشخیص داده و ایده هایی برای انواع فرسوده ارایه کنند. علاوه بر این، معماری میتواند با توجه محل و موقعیت متفاوت بود و حتی عوامل فرهنگی نیز میتواند برآن تاثیر مثبت بگذارد.  
 

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها