برای مدیریت پروژه باید چه استانداردهایی را رعایت کرد؟

برای مدیریت پروژه باید چه استاندارد هایی را رعایت کرد ؟ 

مدیریت پروژه ، یکی از حیطه های تخصصی ساخت و ایجاد و راه اندازی یک پروژه است که در آن، یک مدیر با استفاده ازتجهیزات و امکانات و البته  نیروی کار مورد نیاز، زمان شروع و پایان یک پروژه را برآورد کرده و میتواند ور صورت نیاز تغییرانی در همه این موارد ایجاد کند.  علاوه بر این، مدیران پروژ باید بتوانند تشخیص دهند که آیا پروژه طبق ارزیابی های برآورد شده و البته استانداردهای تعیین شده پیش رفته و به اصلاح نیز دارد یا نه. غالبا، مدیرانی که آموزش مدیریت پروژه را گذرانده و در این زمینه تجربیات عملی داشته باشند، راحت تر میتوانند استانداردها را بررسی کنند. 
علاوه بر این، مدیران باید برای سا خت و ایجاد هر پروژه از مجموعه ای از استانداردهای مدیریت پروژه استفاده کنند که برای همه پروژه ها یکسان بوده و محصول و نتیجه نهایی کاملا استاندارد و قابل استفاده باشد. بهترین و موثرترین استاندارد PMBOK است که پروسه محور بوده، توسط موسسه استانداردهای ملی امریکا و موسسه مهندسین برق و الکترونیک معرفی شده و توسعه یافته و حیطه هایی مانند برنامه ریزی، سازماندهی، اجرا و کنترل عملیات ها را شامل میشود.
موضوعاتی که در این مقاله به تفضیل توضیح میدیم  شامل تعریف مدیریت پروژه، مدیریت پروژه و ساخت، آموزش مدیریت پروژه ، دوره مدیریت پروژه ، مدرک مدیریت پروژه ، گواهینامه مدیریت پروژه ، برنامه ریزی و کنترل پروژه،  رشته مدیریت پروژه ، مدیریت ریسک پروژه و استانداردهای مدیریت پروژه هستند.

دوره آموزشی مدیریت پروژه با نرم افزار msp

برای مدیریت یک پروژه باید از استاندارهای خاصی استفاده کرد.

آموزش مدیریت پروژه

مدیریت و ساخت انواع پروژه، دارای حساسیت های خاص خود است و افراد ی که عهده دار مسئولیت مدیریت انواع پروژه میشوند، ابتدا باید دانش و اطلاعات جامع و کافی را از طریق تحصیلات آکادمیک و یا شرکت در دوره مدیریت پروژه به دست آورده باشند تا بتوانند استانداردهای لازمه را در ان اعمال کنند و پروژه های قابل استفاده را تحویل دهد. علاوه بر این، داشتن گواهینامه مدیریت پروژه به معنای داشتن تجربه کافی در  زمینه مدیریت بوده و میتواند زمینه یافتن موقعیت های کاری بهتر را برای این مدیران فراهم کند. 
ازآنجایی که روند ساخت انواع پروژه های پیچیده در کشورمان رو به رشد است، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان اقدام به معرفی و ارایه دوره آموزش مدیریت پروژه کرده است. دوره مدیریت پروژه برای دانش پذیرانی که به روندهای ساخت انواع پروژه علاقمند هستند، جالب و مهم بوده و به آنها کمک میکند تا با انواع مدیریت پروژه با نرم افزار اشنایی پیدا کرده و دانسته یشان  را در پروژه های شخصی به کار گیرند. 
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت پروژه اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است  و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

مراحل اجرایی پروژه به برنامه ریزی نیاز دارند.

برنامه ریزی و کنترل پروژه

برنامه ریزی و کنترل پروژه، یکی از روندها و پروسه های مهم هر پروژه است که میتواند بر مراحل اجرایی و زمان و هزینه فعالیت ها تاثیر چشمگیری داشته باشد. در واقع در این روند، اطلاعات مختلف هر مرحله از پروژه گردآوری و ثبت شده و بعد از طبقه بندی و تجزیه و تحلیل اولیه ، برای مدیر پروژه فرستاده میشود. قابل ذکر است که هدف مدیران و دیگر عوامل پروژه از انجام اینکار است که، پروژه در مسیر درست قرار گرفته و طبق بودجه بندی پیش رفته و در پایان کار هم، همه اهداف تعیین شده را تامین نماید. 
علاوه براین، مدیرانی که دوره مدیریت پروزه را گذرانده باشند از مراحل این روند که شامل برنامه ریزی، نظارت و اجرا و تجزیه و تحلیل و ارزیابی اطلاعات و ذخیره هستند، اگاه بوده و تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا اهداف پروژه تامین شود.  قابل ذکر است  که سیستم برنامه ریزی و کنترل پروژه کمک میکند تا فاکتورهای مانند کیفیت، هزینه ها و زمان اجرای پروژه بهینه شود. در کل ، یک سیستم برنامه ریزی و کنترل پروژه کارآمد باید دارای ویژگی های زیر باشد : 
زمان اجرای فعالیت ها را مشخص کرده باشد
برای اتمام پروژه زمانبندی داشته باشد
میزان نقدینگی را مشخص کند
نتایج حاصل را تجزیه و تحلیل کند. 
همزمان با تغییر اولویت ها، را حل های جدید ارایه کند
نحوه توزیع مصالح را توضیح دهد

رشته مدیریت پروژه 

رشته مدیریت پروژه ، یکی از گرایش های رشته مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد است که دانشجویان در طی آن ، با همه پروسه های پروژه های ساختمانی شامل شروع، پایان، نظارت و کنترل بر پروژه اشنایی پیدا کرده و می آموزند که چگونه برای حل مشکلات پیش بینی نشده در روند ساخت پروژه، راهکارهای موثر بیابند. علاوه بر این، فارغ التحصیلان این رشته باید به راهکارهای مهندسی ساخت پروژه و ایین نامه ها و استانداردهای مهندسی تسلط داشته و بتوانند از شیوه های جدید مدیریتی برای پیشبرد اقتصادی پروژه استفاده نمایند. غالبا، این مهندسین میتوانند به عنوان سرپرست انواع پروژه ها و یا ناظر ساخت انجام وظیفه کنند. 
یکی دیگر از گرایش های مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد که به مدیریت پروژه ارتباط دارد، مدیریت پروژه و ساخت است که بر انواع روش ها، تکنیک ها، نرم افزارها و مفاهیم اجرای پروژه ها تمرکز داشته و از آن برای انجام پروژه های تجربی و نظری استفاده میشود. قابل ذکر است که فارغ التحصیلان این رشته میتوانند برای ساخت و ایجاد طرح های صنعتی، عمرانی و ساخت تاسیسات با انواع شرکت ها همکاری کنند. غالبا، مدیران و افرادی که گواهینامه مدیریت پروژه دریافت کرده باشند، به طور جزیی از حیطه کاری این رشته ها اطلاع دارند.

مدیر پروژه باید بتواند ریسک های پروژه را شناسایی کند.

دوره آموزشی مدیریت پروژه با نرم افزار msp

مدیریت ریسک پروژه

گاهی در روند ساخت و ایجاد انواع پروژه ها مشکلات پیش بینی نشده ای بروز میکنند که احتمال دارد روند پروژه را مختل کرده و حتی به توقف آن منجر شوند؛ بنابراین، این وظیفه مدیران پروژه ها است که از میان راه حل ها و راهکارهای موجود یکی را انتخاب کرده و ریسک حاصل را نیز بپذیرند تا پروژه با موفقیت پیش رفته  و همه استانداردهای آن رعایت شود. به طور معمول، مدیرانی که آموزش مدیریت پروژه را گذرانده و گواهینامه مدیریت پروژه دریافت کرده باشند، با انواع ریسک پروژه آشنایی بیشتری داشته و میتوانند آنها را با اطمینان به کار بندند.
مدیران باید برای مدیریت ریسک پروژه،  اقدامات و مراحل خاصی را انجام دهند تا در نهایت پروژه از آن مرحله عبور کرده و به وضعیت ثابتی برسد. این مراحل عبارتند از : 
برنامه ریزی دقیق  و مکتوب و ارایه راهکار برای مشکلات پیش بینی نشده و احتمالی 
بررسی و تجزیه و تحلیل انواع مشکلات و در نظر داشتن اهمیت آنها در پیشبرد پروژه
شناسایی ریسک ها و مشارکت برای حل آنها 
ارزیابی همه ریسک ها و هزینه ها
کنترل ریسک ها و ارزیابی شدت و اهمیت آنها 
 

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها