اهمیت مدیریت مراکز آموزشی
اهمیت مدیریت مراکز آموزشی | منظور از مدیریت مراکز آموزشی، یادگیری نحوه برنامه ریزی، نظارت، اجرا و مدیریت منابع انسانی و مطالب مورد نیاز بوده تا در نهایت منتهی به پیاده سازی قوانین و عملیات های خاص بر روی سیستم آموزشی شود. این رشته برای افرادی که در بخش های آموزشی و موسسات مشغول به کار هستند مناسب می باشد. افراد با یادگیری این قوانین مدیریتی، علاوه بر تسلط بر مدیریت مراکز آموزشی، قادر خواهند بود تغییراتی را در سیستم آموزشی به وجود آورده و آن را به شکلی موثر، ارتقا و بهبود بخشند. همچنین، افراد باید مهارت های خاصی در زمینه ارتباط برقرار کردن، تشخیص مشکلات و ارزیابی داشته باشند تا از عهده ایجاد تغییرات عمده در سیستم های آموزشی برآیند.
رشته مدیریت آموزشی
این رشته از جمله گرایش های رشته علوم تربیتی بوده که با تحصیل در آن می توان در زمینه امور مرتبط با آموزش، همچون : مدیریت بهینه مدارس و آموزشگاه ها، بهبود کیفیت و کمیت آموزش ها، برنامه ریزی های آموزشی، بهبود تئوری دانش و خدمات آموزشی، ارایه خدمات آموزشی جدید، تحقیقات آموزشی و ارتقا آموزش و پرورش و در نهایت تامین نیازهای آموزشی موسسات و دانشگاه ها مهارت و دانش لازم را کسب کرد. از جمله مزایای شرکت در دوره های مدیریت آموزشی می توان به استفاده از انواع تئوری ها، تکنیک ها و همچنین مهارت های مدیریت در امور آموزشی اشاره کرد و البته آموزش و اطلاع رسانی به اساتید و معلم ها منجر به کیفیت آموزش شده و تغییرات اساسی را در سیستم آموزشی ایجاد می کند.
تمامی افرادی که علاقمند به شرکت در این رشته هستند می توانند در مقطع دکترا در دانشگاه های معتبر داخل و خارج از کشور در رشته های سیاست گذاری و آموزشی، رهبری و یا آموزش و بهسازی منابع انسانی به تحصیلات خود ادامه داده و در این زمینه مشغول به کار شوند. تمامی فارغ التحصیلانی که در این رشته واحد گذرانده اند و یا افرادی که در دوره های مدیریتی آموزش شرکت کردند می توانند در وزارت آموزش و پرورش مدارس وزارت علوم و تحقیقات و انواع مراکز مدیریت آموزشی مشغول به کار شوند.
اما از چه طریق با شرکت در دوره های مدیریت مراکز آموزشی می توان کسب درآمد کرد؟
تمامی افرادی که علاقه مند به مدیریت آموزشی هستند با شرکت در این دوره تکنیک ها و مهارت های خاصی را بدست خواهند آورد که با تکیه بر آن ها و با بهره مندی از خلاقیت خود خواهند توانست شیوه های آموزشی جدید و یا رویکردهای جدیدی را برای موسسات ارائه داده تا از این طریق بر تعداد مخاطبان و دانش پذیران خود اضافه کرده و درآمد بیشتری کسب کنند. همچنین مدیران آموزشی خواهند توانست که با ارائه مشاوره و راه حل به تمامی دانش پذیران و معلمان در راستای بهبود و ارتقاء سطح دانش این افراد کمک کنند و در نتیجه منجر به شکوفایی این افراد شوند. علاوه بر این زمانی که افراد متخصص اقدام به ارائه روش های تایید شده کنند میزان ضررهای احتمالی در سیستم آموزشی به حداقل خواهد رسید و در نتیجه منجر به بهبود این سیستم خواهد شد.
اما افرادی که در این زمینه تحصیل می کنند چه آینده شغلی خواهند داشت؟
اغلب افرادی که در این زمینه تحصیل می کنند در بخش های خصوصی مشغول به کار خواهند شد و با توجه به اینکه این رشته به زوایای مختلف امور آموزشی برمی گردد افرادی که در این حیطه کسب مهارت کرده اند، خواهند توانست در مشاغلی که مربوط به آموزش باشد مشغول به فعالیت شوند. برای مثال این افراد می توانند به عنوان کارشناس منابع انسانی، استاد دانشگاه، پژوهشگر، معلم و یا مدیر آموزشی مشغول به فعالیت شده و یا اینکه با کسب مهارت های ویژه در سازمان هایی همچون بهزیستی به عنوان مدیر روابط عمومی و یا در مهد کودک ها به انجام وظیفه مشغول شوند.
اما چه شخصیت هایی می توانند برای مدیریت مراکز آموزشی موفق باشند؟
افراد تحلیلگر با توجه به اینکه دقت عمل زیادی دارند و می توانند ایده های خود را به صورت واضح و آشکارا بیان کنند برای فعالیت در این حیطه مناسب هستند، همچنین با توجه به اینکه این اشخاص وظایف خود را بدون خطا انجام می دهند و طرفدار جزئیات و همچنین حقیقت هستند برای فعالیت به عنوان مدیران مراکز آموزشی مناسب هستند. رهبران با توجه به اینکه همواره در جستجوی نتایج بوده و به دنبال انجام فعالیت هایی هستند که در پایان منتهی به یک نتیجه پایانی شود و قابلیت تصمیم گیری سریع را دارند، می توانند به عنوان مدیران مراکز آموزشی مشغول به فعالیت شوند. آن چه باید به خاطر بسپارید این است که شرط موفقیت مدیران مراکز آموزشی برخورداری از روحیه تیمی و دانش خاص در این حیطه می باشد. افراد در نتیجه با توجه با تکنیک هایی که می آموزند و همچنین با استفاده از رویه ها و سیاست ها خواهند توانست که در جهت بهبود سیستم های آموزشی قدم مثبتی بردارند.
مدیران مراکز آموزشی به چه مهارت هایی نیاز دارند؟
مدیران مراکز آموزشی بایستی بتوانند که با قوانین موجود کنار آمده، سیاست ها و ایده های جدید را بپذیرند، از این رو افرادی که از انعطاف بیشتری برخوردار هستند در این زمینه موفق تر از سایرین عمل خواهند کرد. مدیران بایستی بتوانند که از مهارت های کلامی، ارتباطی و نوشتاری خوبی برخوردار باشند و در حین انجام کار بسیار آگاهانه عمل کرده و به دنبال استانداردهای آموزشی موجود باشند. با توجه به اینکه مدیران آموزشی مسئولیت اجرایی کردن تمامی برنامه های آموزشی را بر عهده خواهند داشت در نتیجه مسئولیت پذیری نیز از جمله ویژگی هایی است که برای این افراد بسیار ضروری می باشد.
از جمله مهارت های انسانی که افراد به عنوان مدیران مراکز آموزشی به آن نیاز خواهد داشت قابلیت استفاده از منابع انسانی به منظور برقراری ارتباط موثر با دیگران می باشد. همچنین توانایی برقراری ارتباط موثر و سازنده با دیگران و توانایی شناخت و البته درک دشواری ها و پیچیدگی های موجود در یک موسسه، توانایی ایجاد تغییر در بخش های مختلف و همچنین کنترل و هدایت شیوه های آموزش می باشد. از جمله مهارت های فنی که مدیران آموزشی به آن نیاز دارند می توان به برنامه ریزی، توسعه و بهبود برنامه درسی، بودجه بندی برای بخش مختلف آموزش و همچنین حسابداری و امور مالی اشاره کرد البته به خاطر بسپارید که کسب تمامی این مهارت ها مستلزم صرف وقت است.
فعالیت های متفاوتی که مدیران می توانند در موسسات ایفا کنند شامل:
هماهنگی بین امکانات و منابع انسانی و مادی، جهت دهی به افراد برای انتخاب مسیر صحیح تحصیلی، سازماندهی افراد و استفاده از چیدمان خاص گروه های تخصصی و همچنین برنامه ریزی به منظور دستیابی به اهداف تعیین شده می باشد.
از مزایای شرکت در دوره های مدیریت مراکز آموزشی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان چیست؟
به خاطر بسپارید که مدیریت آموزشی نقش بسیار اساسی در جامعه داشته و در نهایت تعیین کننده آینده نسل جدید است. به همین علت است که کیفیت آموزش مدیریت و همچنین یادگیری اصول و باید و نباید های آن دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد، بنابراین شرکت در این دوره به تمامی علاقه مندان شانس این را می دهد تا بتوانند به طور کامل با نحوه و نوع مدیریت در سازمان های آموزشی آشنا شده و از تمامی تکنیک های خود به صورت عملی استفاده کنند.
نکته قابل توجه این است که تمامی دانش پذیرانی که در این در این دوره در موسسه آموزش عالی فن پردازان شرکت می کنند در پایان، مدرکی که مورد تایید سازمان WES کانادا و همچنین وزارت علوم تحقیقات و فناوری است را دریافت می کنند و می توانند از این مهارت ها به منظور آموزش و یا فرصت های شغلی بهتر و مناسب تر استفاده کنند.
ویژگی های مورد نیاز اصلی مدیران آموزشی چیست؟
مدیران بایستی توانایی برنامه ریزی و پیاده سازی استراتژی های خاص را داشته باشند تا بتوانند به ارتقا سطح دانش یک مجموعه کمک کنند، علاوه بر این مدیران با توجه به اینکه به عنوان بخش جدایی ناپذیر هر مجموعه به حساب می آیند بایستی بتوانند که موانع موجود بر سر راه دستیابی به اهداف را شناسایی کرده و برای رشد و پیشرفت دانش پذیران اهمیت قائل شده، فرصت های آموزشی را در تمامی محیط ها برای دانش پذیر فراهم کرده و با حمایت از رشد و پیشرفت دانش آموزان جامعه را آماده پذیرش گروهی از افراد متخصص کنند. علاوه بر این مدیران آموزشی بایستی که رشد دانش آموزان را در بازه های زمانی متفاوت ارزیابی کرده و تلاش کنند که با بهبود مشکلات سیستم آموزشی در راستای ارتقاء این سیستم اقدام مثبتی کرده باشند.
مدیران موفق سطح بالایی از مهارت های اساسی و همچنین هوش هیجانی را دارند و با تمامی اصول و تکنیک های مدیریتی آشنا می شوند تا بتوانند در این زمینه موفق تر عمل کنند. به طور کلی اهداف اساسی که مدیران مراکز آموزشی به دنبال آن ها هستند را می توان در ارائه توضیح جامع و کاملی در خصوص مفهوم مدیریت آموزشی و بهبود روند برنامه ریزی، سازماندهی و همچنین اجرای فرآیندها در موسسات دانست. افزایش شناخت مولفه های مدیریت کارآمد آموزشی نیز از جمله اهدافی است که مدیران آموزشی آن را دنبال می کنند.
از دیگر اهداف مدیران آموزشی می توان به بهبود و افزایش کارآیی تسهیلات ساختاری، سازماندهی نیروهای انسانی برای پیشبرد اهداف خاص و همچنین ایجاد زمینه مشارکت بین افراد و موسسات اشاره کرد. مدیران باید از انجام شدن تمامی قوانین اطمینان حاصل کنند و بین فعالیت های موسسه و منابع موجود هماهنگی ایجاد کنند. همچنین شناخت نیازها و مشکلات دانش آموزان و تلاش در راستای برطرف کردن آن ها نیز از جمله وظایف و اهداف مدیران آموزشی می باشد. مدیران آموزشی بایستی که در تلاش باشند تا محیط مناسبی را برای تحقیقات آموزشی ایجاد کرده و با استفاده بهینه از زمان، تعرض های بین فردی را مدیریت کنند. همانطور که می بینید مدیریت آموزشی یک فعالیت چند بخشی می باشد که به ارتباط بین افراد و موقعیت های مختلف تاکید کرده و نحوه اجرای آن می تواند تاثیر زیادی بر کیفیت آموزش داشته باشد.
در نظر داشته باشید، با توجه به اینکه مدیریت آموزشی اساس سیستم آموزش را تشکیل می دهد از این رو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و افراد بایستی تلاش کنند تا از الزامات و شرایط تحقق و اجرای آن آگاه شوند، همچنین مدیران بایستی به خاطر بسپارند که استفاده از یک رویکرد سیستماتیک به منظور گسترش مهارت های مدیریت و رهبری از جمله دلایلی است که بر اهمیت این رشته می پردازد.