ارتباط بین کارآفرینی و MBA

ارتباط بین کارآفرینی و MBA

در این مقاله سعی داریم به ارتباط بین کارآفرینی و MBA بپردازیم. به منظور اینکه به طور جامع و کامل بتوانیم به ارتباط بین کارآفرینی و MBA اشاره کنیم در ابتدا به تعریف هر کدام به صورت جداگانه پرداخته و در نهایت مزیت شرکت در دوره MBA را برای کارآفرینان مورد بررسی قرار خواهیم داد. 

کارآفرینی به چه معناست و کارآفرین کیست؟

 در واقع می توان گفت که پروسه شروع یک فعالیت تجاری برای کسب سود و تامین نیازهای اجتماعی را می توان کارآفرینی نامید. در واقع کارآفرین کسی است که با سرمایه گذاری در زمینه ای، حرفه ای را آغاز کرده است. یک کارآفرین با توسعه یک نوع حرفه ای تجاری با استفاده از سرمایه خود و همچنین نیروی انسانی فعالیت جدیدی را شروع می کند که خود شخص مسئول موفقیت یا شکست آن فعالیت می باشد. دقت داشته باشید که تفاوت یک کارآفرین و مدیر دقیقاً در همین است که کارآفرین مسئولیت موفقیت و یا عدم موفقیت یک کار را بر عهده دارد در صورتی که یک مدیر در قبال پولی که دریافت می کند ملزم به اتمام رساندن فعالیت خاصی است که به عنوان وظیفه وی شناخته می شود.

بنابراین فعالیت به عنوان یک کارآفرین نیاز به قدرت ریسک پذیری و نوآوری بالایی دارد اگر چه یک مدیر نیز بایستی از خلاقیت و نوآوری بهره مند باشد اما وظیفه یک مدیر تنها مجری بودن در انجام کارها است.
یک کارآفرین در تلاش است که از فرصت ها استفاده کرده و در واقع درک خود را نسبت به موقعیت های موجود بالا ببرد. کارآفرینان در تلاش هستند که به  گونهای سازمان ها و اقتصاد یک کشور را زنده نگه دارند و به این منظور با تکیه بر نوآوری در تلاش هستند که به معرفی یک کالا و محصول جدید پرداخته و یا این که به منظور دستیابی به یک خدمت و یا یک محصول شیوه جدیدی را در پیش گرفته و درصورت کارآمد بودن آن را ادامه دهند. همچنین در تلاش هستند که برای یک محصول موجود، بازاری جدید به وجود آورند و برای تامین مواد اولیه از منابع جدیدی که موجود است استفاده کنند.

از جمله ویژگی هایی که یک کارآفرین باید در خود تقویت کند میتوان به خلاق و پیشرو بودن و همچنین آینده نگر بودن اشاره کرد. علاوه بر این کارآفرینان باید دارای قدرت ریسک بوده و در تلاش باشند که با ایجاد اشتغال و خلق ثروت ارزش آفرینی کنند. اما منظور از ارزش آفرینی چیست؟ ممکن است که کارآفرینان با راه اندازی یک کسب و کار تنها بتوانند برای ۱۰ نفر شغل ایجاد کند اما کسب و کار ایجاد شده دارای ارزش اقتصادی بسیار بالایی می باشد از این رو کارآفرینی را میتوان به گونه ای ارزش آفرینی دانست.

از جمله ویژگی های منحصر به فردی که در یک کارآفرین موفق دیده می شود این است که شخص در تلاش است با شکار فرصت هایی که در انتظارش است است بدون توجه به محدودیت منابعی که در اختیار دارد رو به جلو حرکت کرده و در نهایت به دنبال رسیدن به این هدف است که بتواند از خدمات و کالاهایی که در آینده تولید می کند بهره ببرد. عصاره اصلی کارآفرینی در ریسک کردن است. طبیعتا افرادی که اهل ریسک نباشند نمی توانند کسب و کاری را ایجاد کرده و به امید دستیابی به سود در این مسیر پیش بروند. این افراد تنها راهکار را در عملکرد می بینند و از دست روی دست گذاشتن و تنها فکر کردن بیزارد.

پس به طور کلی اگر بخواهیم در مورد ویژگی های مثبت یک کارآفرین موفق صحبت کنیم در ابتدا باید به اصل رهبری اشاره کنیم. اصلی که به طور کامل در دوره MBA به زوایای مختلف آن پرداخته شده است. از طرفی یک کارآفرین باید به گونه ای رفتار کند که برای کارمندانش به عنوان یک الگو شناخته شود تا کارمندان با توجه کردن به وی انگیزه گرفته و در کار خود تلاش کنند. همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم یک کارآفرین ریسک پذیر است و البته در این مسیر نیاز است که شخص بی گدار به آب نزند و با آینده نگری و همچنین مشورت با صاحب نظران تلاش کند که شرکت را در مسیر موفقیت قرار دهد. حال که در این قسمت با  تعریف کارآفرینی آشنا شدید به تعریف رشته MBA می پردازیم. با ما همراه باشید.

ارتباط بین کارآفرینی و MBA

MBA  در واقع همان مدیریت حرفه ای کسب و کار است. افراد با تحصیل در این رشته و یا شرکت در دوره های مشابه می توانند با رویکردهای مدیریتی همچون بازاریابی، مدیریت عملیات، مدیریت تبلیغات، مدیریت منابع انسانی، حسابداری و برنامه های استراتژیک آشنا شوند. با علم به مدیریت کسب و کار افراد با کلیه مهارت های جدید و دانش کاربردی مدیریت برای حل مشکلات و همچنین پشت سر گذاشتن آن ها آشنا شده و در واقع چشم انداز وسیعی به علم مدیریت نیز پیدا می کنند. اما هدف اصلی از این دوره در واقع پرورش مدیرانی است که بتوانند در زمینه های مختلف فعالیت کرده و از تخصص خود استفاده کنند. توانایی مدیریت کردن کارآمد یک سازمان، هدایت، طراحی و راهبری برنامه های تخصصی، ایجاد شرکت های کارافرینی و همچنین ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه های مدیریتی از جمله  فعالیت هایی است که یک مدیر کسب و کار می تواند از عهده آن برآید.

از جمله زیرمجموعه های رشته مدیریت کسب و کار می توان به مدیریت فروش، بازاریابی، مدیریت موسسات مالی، مدیریت مالی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت سیستم های تولید و پروژه ها و همچنین مدیریت تولید اشاره کرد. افرادی که در این زمینه کسب مهارت می کنند، در نهایت می تواند به مدیریت شرکت ها و سازمان های اجتماعی و همچنین رهبری بخش های خصوصی و یا سازمان های تولیدی مشغول شوند علاوه بر این می توانند به عنوان کارآفرین فعالیت خود را شروع کرده و  به انجام فعالیت های جدید و نوپا روی آورند.

 اما ضرورت رشته مدیریت کسب و کار در زندگی امروزه چیست ؟ با بهبود در کیفیت مدیریت سازمان های اجتماعی و اقتصادی در واقع می توان سطح زندگی افراد را توسعه بخشید و از طرفی بهره وری در سطح کلان را افزایش داد. همچنین افرادی که در این رشته تحصیل می کنند و یا در دوره های مشابه شرکت می کنند، می آموزند که چگونه از ظرفیت های تولید و امکانات نهایت استفاده را کرده و در نهایت، خدمات و کالاهای بیشتری را ارائه دهند و البته می توانند ظرفیت های ویژه بیشتری را به وجود آورند. امروزه سازمان ها و شرکتها به حضور مدیرانی نیازمند است که بتوانند با تکیه بر تکنیک ها و فنونی که آموخته اند در افزایش  رشد و کارآمدی فعالیت های اقتصادی نقش پررنگی داشته باشند. 

ارتباط بین کارآفرینی و MBA

شرکت در دوره های MBA  چه مزیتی به دنبال خواهد داشت؟

 افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند با تمامی تکنیک ها و فنون مدیریتی آشنا شده و از آنجایی که یکی از از لازمه های پیشرفت شغلی تسلط بر مهارت های مدیریتی می باشد این امر حاصل نمی شود مگر با شرکت در دوره های مذکور. از طرفی افرادی که چنین توانایی را کسب کرده باشند خواهند توانست از موقعیت های شغلی بهتری در اجتماع برخوردار شوند و همچنین می توانند جایگاه فعلی خود را ارتقا بخشند. افرادی که از وضعیت فعلی شغلی خود ناراضی هستند با شرکت در چنین دوره هایی خواهند توانست آینده روشنی را برای خود به ارمغان آورند. با توجه به موقعیت های شغلی متفاوتی که برای افرادی که در این زمینه آگاهی کسب کرده اند موجود است به تبع می توان پیش بینی کرد که درآمد و مزایای دریافتی شان در مشاغل جدید بیشتر از قبل باشد.  اما در ادامه قصد داریم که به ارتباط کارآفرینی و MBA بپردازیم. 

اگر به کارآفرینی فکر می کنید و قصد دارید که در این زمینه کسب و کار خود را راه اندازی کنید  یکی از اصولی که پیشنهاد می شود حتماً به آن بپردازید تحصیل در رشته MBA می باشد، چرا که این رشته برای افرادی طراحی شده است که نیازمند یادگیری دانش مدیریت هستند. اغلب افرادی که به دنبال کسب این مهارت هستند در واقع در دوره های آزاد شرکت می کند چرا که دیده شده این افراد تحصیلات اصلی خود را در رشتههای دیگر گذرانده و برای تکمیل مهارتهای مدیریتی خود در این دوره ها شرکت می کنند.

مزایای که گذراندن یک دوره MBA برای کارآفرینان به همراه خواهد داشت چیست؟

افرادی که در این دوره شرکت می کنند دانش کسب و کار خود را گسترش میدهند. در واقع اینکه پیش زمینه کسب و کار افراد چیست از اهمیتی برخوردار نمی باشد، طبیعتا نواقص بسیار زیادی در دانش و آگاهی انسان برای مدیریت یک کسب و کار وجود خواهد داشت که به منظور برطرف شدن این نواقص می تواند چاره اندیشی کند. برای مثال در نظر بگیرید که شما در شرکتی مسئول رسیدگی به امور مالی هستید و شاید به مهارت های بازاریابی نیازی نداشته باشید از این رو دانش بازاریابی شما بسیار کم است تا اینجا هیچ خبری شما را تهدید نمی کند و موقعیت کاری شما را متزلزل نخواهد کرد اما این کاستی ها در نهایت در صورتی که شما بخواهید کسب و کار خود را راه بیندازید مشکل آفرین خواهد بود. همانظور که گفتیم بازاریابی، امورمالی و ... از جمله اصولی است که در رشته MBA به آن پرداخته می شود.

اینجاست که اهمیت MBA برای کارآفرینان مشخص می شود. چرا که با شرکت در دوره های MBA افراد با تمامی استراتژی های موجود و به روز دنیا برای شروع یک استارت آپ موفق آشنا خواهند شد. همانطور که واضح است برای مدیریت یک کسب و کار نیاز به داشتن دانش در خصوص امورمالی، بازاریابی، مدیریت منابع انسانی و رهبری سازمانی هستیم و در بسیاری از موارد افراد دانش اصلی و مورد نیاز را نخواهند داشت مگر با شرکت در دوره های MBA.

ارتباط بین کارآفرینی و MBA

 از دیگر مزایای که شرکت در این دوره برای کارآفرینان به همراه خواهد داشت این است که شما را با افرادی آشنا خواهند کرد که هم راستا با اهداف شما در حرکت هستند و از این رو شما هم خواهید توانست شریک مناسبی برای راه اندازی و یا حتی بنیانگذاری حرفه خود در طول این زمان پیدا کنید. برخی از افراد با شرکت در چنین دوره ای به دنبال تبدیل یک ایده به یک کسب و کار واقعی هستند و برخی دیگر نیز به دنبال آشنایی با چگونگی مدیریت یک کسب و کار هستند. در هر دو صورت با شرکت در این دوره خواهید توانست استعداد خود را محک بزنید و ارزیابی کنید که آیا قابلیت های لازم برای راه اندازی یک کسب و کار و مدیریت آن را دارید یا خیر. شما خواهید توانست ایده هایی که در سر خود دارید را سنجیده، توسعه دهید و در محیطی که مملو از افرادی است که به دنبال همین هدف هستند به نظرسنجی گذاشته و در نهایت موفق عمل کنید.
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با حضور اساتید  مجرب اقدام به برگزاری دوره مدیریت کسب و کار کرده است. تمامی دوره های این موسسه مورد تایید وزارت علوم فناوری و تحقیقات بوده و افرادی که در این دوره شرکت کنند، مدرک معتبر کسب و کار را دریافت خواهند کرد.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها