آموزش مدیریت بازرگانی
تعریف مدیریت بازرگانی
مدیریت بازرگانی از قسمت های مهم مدیریت شرکت های تجارتی می باشد از این رو یک شرکت تجاری باید با تمام خریداران و مشتریان تجاری خود ارتباط رسمی را حفظ نماید در این صورت است که یک شرکت دارای مدیر بازرگان موفقی است.
زمانی که یک شخص مدیریت یک محل اقتصادی را بر دوش می گیرد که بتواند در جذب مشتری و عرضه و معرفی صحیح و اصول محصول یا خدمات یک شرکت راهکارهای درست را عملی سازد.
در اصل مدیر بازرگان فردی است که نقش اساسی در سود و زیان شرکت ها دارد.
هدف از رشته مدیریت بازرگانی :
هدف از رشته مدیریت بازرگانی آشنایی افراد با مسایل سازمانی بازرگانی، افزایش مهارت و توانایی افراد در آگاهی مسایل بر پایه به مدیریت، جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به راه های مختلف درباره هر مساله و تصمیم گیری و تمامی تصمیمات گرفته شده است.
بازار کار رشته مدیریت بازرگانی :
دانشپذیران بعد از گذراندن دوره آموزش مدیریت بازرگانی با کامل کردن اطلاعات خود از سازمان، مدیریت و سازماندهی و تکنیک های مختلف دیگر توانایی تصمیم گیری و قدرت حل مشکلات را پیدا می کنند و همچنین با کاربردهای این رشته آشنا می شوند.
مدیریت بازرگانی می توانند در موسسات بازرگانی و امور دفتری همانند تدارکات ، اداره امور کارگزینی ، امور مالی، بازاریابی مشغول به کار شوند.
آینده شغلی :
علاقمندان بعد از آموزش دوره مدیریت بازرگانی و تسلط کامل بر بازار، مسایل سازمانی، شناخت مشتریان و نحوه ارتباط با آن ها، آشنایی با روش های فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان زمینه لازم برای استخدام در واحدهای بازرگانی سازمان را داشته و نسبت به بقیه گرایش های مدیریت بازارکار مناسبی برخود دارند.
توانایی رشته مدیریت بازرگانی : اداره سازمان های بازرگانی در قالب های مختلف بدون داشتن دانش مدیریت و دسترسی به اطلاعات درباره تصمیم گیری قادر به ارایه کار نخواهند بود.
بازرگانی چیست ؟
بازرگانی به داد و ستد کالا یا خدمات که دارای ارزش برای شخص حقیقی یا شخص حقوقی است می گویند.
انواع بازرگانی ها :
بازرگانی ها انواع مختلفی نیز دارند از جمله :
- بازرگانی داخلی
- بازرگانی خارجی
- بازرگانی منطقه ای
هر کسی که عملیات بازرگانی را انجام دهد را بازرگان می گویند.
بازرگانی داخلی :
خرید و فروشی که میان افراد یک جامعه یک کشور انجام می گیرد به عنوان بازرگانی داخلی به حساب می آید.
بازرگانی خارجی : بازرگانی خارجی به خرید و فروش و همچنین نقل و انتقال مالی بین یک کشور با کشورهای دیگری است.
بازرگانی منطقه ای : نوعی از بازرگانی خارجی است که در آن دو یا چند کشور در یک منطقه جغرافیایی درست به دلیل رسیدن به هدف های خاص در حوزه بازرگانی همکاری می کنند و برای یکدیگر امتیاز و درجاتی در نظر گرفته می شود.
انواع واحدهای بازرگانی :
واحدهای بازرگانی را بر اساس نوع مالکیت می توان به سه بخش عمده تقسیم بندی کرد.
واحدهای بازرگانی دولتی، شرکت های بازرگانی خصوصی و تعاونی ها.
واحدهای بازرگانی خصوصی : با سرمایه گذاری و مدیریت افراد بخش خصوصی به وجود می آیند و بر حسب سه نوع تقسیم بندی می شوند: واحدهای بازرگانی انفرادی، شرکت های بازرگانی غیر سهامی، شرکت های بازرگانی سهامی
- واحد بازرگانی انفرادی : با سرمایه گذاری و مدیریت یک نفر ایجاد می شود و از نوع برجسته واحدهای بازرگانی هستند.
شرکت بازرگانی غیر سهامی : با توجه به قانون تجارت ایران شرکت های تضامنی، نسبی، مختلط، غیر سهامی و شرکت های با مسئولیت محدود را که سرمایه به آن ها تقسیم نشده باشد می توان شرکت غیر سهامی نامید.
اهداف دوره مدیریت بازرگانی :
- آشنایی با اصول مدیریت بازرگانی
- شناخت بنگاه های اقتصادی
- آشنایی با مبانی بازرگانی
بعد از دوره آموزشی در زمینه مدیریت بازرگانی می توان به اهداف زیر دسترسی پیدا کرد :
- آشنایی با صادرات و وادرات
- مدیریت کالا
- مکاتبات تجاری و بازرگانی
مخاطبین دوره آموزش مدیریت بازرگانی شامل :
- مدیران
- بازاریابان
- و تمامی افراد علاقمند به این حوزه
اتاق بازرگان چیست ؟
اتاق بازرگانی تشکیل شده از اشخاصی که برای هماهنگی بین بازرگان و حمایت از تولیدات داخلی و صادرات، و همچنین ارایه خدمات به بازرگان و تولید کنندگان شکل گرفته است.
اتاق مشترک بازرگانی :
اتاق های مشترک بازرگانی، زیر مجموعه اتاق های بازرگانی هستند که برای انجام در فرآیند بازرگانی و تجارت با یک مقصد شکل می گیرند.
وظایف اصلی اتاق بازرگانان :
1- معرفي تاجر نمونه و كالاهاي صادراتي آنها به كشور مقصد
2- معرفي بازرگانان جهت دریافت سريع تر ويزا
3- ارایه معرفي نامه بازرگان به اتاق بازرگاني كشور مقابل
انواع اسناد بازرگاني :
اسناد بازرگانی شامل بیمه، حمل، گمرکی، بازرگانی، خرید و ... زیاد متنوع و مختلف هستند و نقش مهمی در بازرگانی خارجی، حمل و نقل و تزانزیت کالا و وسایل نقلیه، تشریفات گمرکی، وادرات و صادرات کالا، ثبت سفارش و خرید و فروش اسنادی را اعطا می کند. هر یک از این اسناد و مدارک که موجب قوانین ملی هر کشور و یا قراردادهای در جریان وادرات و صادرات به دست بانک ها و .... صادر می شوند، نقش کاربردی نیز دارند.
اسناد بازرگانی :
در تجارت بین المللی برای آن که خریدار از مشخصاتی مانند حمل و نقل، بسته بندی، شرایط پرداخت اطلاع کافی داشته باشد باید اسنادی را مورد استفاده قرار دهند این اسناد را اسناد بازرگانی می گویند.
مهم ترین اسناد بازرگانی شامل :
- پیش فاکتور (Proforma Invoice) : پیش فاکتور به دست فروشنده در کشور مبدا صادر می شود.
- سیاهه تجاری یا فاکتور (Commerical Invoice) : به وسیله فروشنده در کشور مبدا و بعد از پرداخت مبلغ کالا صادر می شود.
- سیاهه گواهی شده (Certified Invoice) : سیاهه گواهی شده یک فاکتور است که توسط دارای تاییدیه رسمی فروشنده می باشد که این تاییدیه برای فروشنده قانونی است.
- سیاهه تایید شده (Legalised Invoice) : سیاهه تایید شده یک فاکتور است که توسط فروشنده به تایید مراجع زیربط در کشور مبدا می باشد می رسد.
- سياه كنسولي (Consular Invoice): یک نوع فاکتور است که به وسیله سفارت کشور مقصد در کشور مبدا به تایید می رسد.
- گواهی مبدا (Certificate of Origin) : گواهی مبدا نشان دهنده مبدا صادر کننده کالا می باشد که از طریق مراجع گمرکی مبدا صادر می گردد.
- لیست بسته بندی و مشخصات (Packing List) : فاکتوری که کالاهای بسته به صورت دقیق در آن نوشته می شود مثل تعداد کل، تعداد در پالت و تعداد در واحد فرعی.
- گواهی وزن (Weight Certificate) : فروشنده گواهی وزن را با تصمیم نهایی گمرک مبدا در مورد وزن کالا صادر می گردد.
- گواهی بازرسی (Inspection Certificate) : گواهی بازرسی به دست گمرک مبدا و بعد از بررسی کالا صادر می شود.
- گواهی لیست سیاه (Black-List Certificate) : گواهی لیست سیاه به وسیله گمرک مبدا صادر می شود و نشان می دهد کالا جز لیست سیاه کالاهای ممنوعه بین المللی نمی باشد.
- بارنامه (Bill of Lading) :
رسید تحویل کالا بارنامه نامیده می شود. این رسید زمانی صادر می گردد که کالا مجاز بوده ، کنترل شده و دارای بیمه می باشد.
دوره آموزش مدیریت بازرگانی :
مرکز آموزش مجازی فن پردازان برای علاقمندان به کار بازرگانی ، دوره آموزش مدیریت بازرگانی را ارایه نموده، زیرا هدف فن پردازان از این دوره آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز سازمان ها، ادارات، موسسات و همچنین آشنایی علاقنمندان به روش های علمی در مدیریت است، فن پردازان علاوه بر آموزش ، مدرک مدیریت بازرگانی معتبر وزارت علوم و تحقیقات فناوری و گواهینامه مدیریت بازرگانی را اعطا می نماید این گونه مدارک دارای اعتبار بالایی است.