آموزش حسابداری را از کجا آغاز کنیم؟
آموزش حسابداری را از کجا آغاز کنیم؟
حسابداری فرآیند ثبت معاملات و داد و ستدهای مالی مربوط به یک کسب و کار است که می تواند به شکل یک شرکت نوپا و کوچک و یا یک سازمان بزرگ با چندین زیر مجموعه باشد. کار حسابداری جمع آوری، تجزیه و تحلیل و گزارش از معاملات است تا از آنها برای تهیه گزارش وضعیت مالی یک سازمان و یا ارائه صورت های مالی به سازمان های نظارتی استفاده شود. حسابداری یکی از بخش های اصلی و حیاتی در تمام کسب و کارها است. هر جا که داد و ستد و یا معامله ای صورت می گیرد به وجود یک حسابدار نیاز دارد. صرف نظر از اندازه یک کسب و کار حسابداری بخش مهم و ضروری برای تصمیم گیری، برنامه ریزی در مورد هزینه ها و ارزیابی عملکرد مالی است. در کسب و کارهایی که میزان فعالیت آنها محدود و یا کوچک است مسلما یک حسابدار می تواند نیازهای مالی مربوط به حوزه فعالیت خود را برآورده کند اما در مورد کسب و کارهای بزرگ که انواع حساب ها و معاملات در آنها انجام می شود برای کارهای پیشرفته تر به حسابدار رسمی نیاز است. حسابداران در حقیقت علاوه بر انجام کارهای معمول به مدیریت نیز مشاوره می دهند تا آنها بتوانند تصمیمات تجاری درست تری بگیرند و علاوه بر این میزان درآمد و قیمت ارائه محصول و یا خدمات خود را مناسب با هزینه هایی که دارند انتخاب کنند. برای تهیه صورت های مالی استانداردهای مشخص و تعریف شده ای وجود دارد که به عنوان اصول حسابداری شناخته می شوند و همه حسابدارن موظف به پیروی از آن هستند. صورت های مالی که به طور خلاصه عملکرد مالی ، وضعیت مالی کنونی و میزان نقدینگی و دارایی های یک کسب و کار را نشان می دهد باید در دوره های خاص مالی تهیه و تنظیم شوند.
حسابداری فقط ثبت اعداد و ارقام در دفاتر مخصوص و یا سیستم های حسابداری نیست و حوزه فعالیت یک حسابدار می تواند بسیار بیشتر از این باشد. یک حسابدار علاوه بر اینکه می تواند در ثبت مستندات مالی فعالیت کند در حقیقت می تواند یک مشاور مالی نیز باشد.گاهی اوقات بسیاری از کارآفرینان نوپا حتی از ابتدایی ترین مسائل و اصول موجود در حسابداری آگاهی ندارند و برای آگاهی از امور مالی باید از حسابدار خود کمک بگیرند. در این شغل موضوعات مختلفی وجود دارد که برای موفقیت در آن باید کم و بیش دانش لازم و کافی را در آنها بدست آورد. در حقیقت تمام موضوعاتی که به نوعی به امور مالی شرکت مربوط می شوند در حوزه فعالیت یک حسابدار قرار دارد. بعضی از این موضوعات شامل موارد زیر است:
- برنامه ریزی مالی
- امور مربوط به مالیات
- تهیه اظهار نامه مالیاتی
- حسابداری هزینه ها
- تهیه لیست حقوق و دستمزد
ویژگی های یک حسابدار موفق چیست؟
حسابداری شغلی است که در آن دقت بالا داشتن جز ضروریات این است، چرا که کوچک ترین اشتباه و بی دقتی می تواند منجر به بهم خوردن کل حساب ها شود و برای پیدا کردن آن اشتباه باید زمان زیادی صرف شود تا مشخص شود که اشتباه از کجا بوده است. بنابراین اولین ویژگی که یک حسابدار باید داشته باشد این است که در کار خود فوق العاده دقیق باشد. در کنار این ویژگی یک حسابدار برای موفق بودن در شغل خود باید از مهارت های سازمانی بالایی نیز برخوردار باشد و برخی از ویژگی های شخصیتی را نیز داشته باشد که در زیر به بعضی از آنها اشاره شده است.
- توانایی بالا در سازماندهی امور: یک حسابدار هر روز با حجم زیادی از اعداد و ارقام، اطلاعات و مستندات سر و کار دارد که همه آنها باید به سرعت در سیستم های مورد نظر ثبت و مرتب و سازماندهی شوند. بنابراین یک حسابدار برای موفقیت باید بتواند در کوتاه ترین زمان بهره روی را به حداکثر رسانده و تمام مستندات را به هر شکلی که باشند به سرعت سازماندهی کند. زیرا کند بودن در این کار به دلیل حجم زیاد مستندات و اعداد و ارقامی که هر روز باید ثبت شوند می تواند کل امور مالی مربوط به یک سازمان و یا شرکت را به هم بریزد.
- مهارت های بالا در مدیریت زمان: در کار حسابداری هیچ جایی برای به تعویق انداختن کارها وجود ندارد. امروزه حسابدارن نقش مهمی را در تصمیم گیری های استراتژیک یک سازمان ایفا می کنند و بنابراین باید به درستی تشخیص دهند که انجام کدام امور در اولویت قرار دارد و یا این انجام یک کار چقدر طول می کشد. مهارت مدیریت زمان به یک حسابدار کمک می کند تا از زمان خود به بهترین نحو استفاده کند و بتواند اولویت های مالی یک شرکت را به موقع انجام دهد.
- توجه به جزئیات: این ویژگی جز ویژگی های بدیهی است که هر حسابداری برای موفق شدن به آن نیاز دارد، چرا که هر روز با حجم زیادی از اعداد و ارقام سر و کار دارد و این کار به دقت فوق العاده زیادی نیاز دارد. یک حسابدار برای موفق بودن در شغل خود باید این توانایی را داشته باشد که همه چیز جزئیات را سریع ببیند و هیچ چیزی را از قلم نیندازد. بنابراین باید قدرت تمرکز بالایی نیز داشته باشد.
حتی اگر تمام ویژگی های شخصیتی مناسب برای تبدیل شدن به یک حسابدار را داشته باشید اما آموزش و دانش کافی در این رشته ندیده باشید نمی توانید موفق شوید. بنابراین اگر ویژگی های شخصیتی گفته شده در بالا در شما وجود دارد و به شغل حسابداری نیز علاقه دارید بهتر است شرکت در دوره آموزش حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان را انتخاب کنید تا از همان ابتدا قدم محکمی در زمینه سطح دانش خود رد این رشته برداشته باید. در یک دسته بندی کلی تر می توان حسابداری را سه دسته تقسیم کرد که عبارتند از:
- حسابداری مالی: حسابداری مالی به کارهایی مربوط است که برای تهیه صورت های مالی دوره ای و سالانه انجام می شود. نتایج کلیه معاملات مالی که در طی یک دوره آموزش حسابداری انجام می شود ، در ترازنامه ، صورت درآمد و صورت نقدینگی خلاصه می شود. صورتهای مالی اکثر شرکتها سالانه توسط یک شرکت بیرونی حسابرسی می شود.
- حسابداری مدیریتی: حسابداری مدیریتی بیشتر از داده های مشابه حسابداری مالی استفاده می کند ، اما اطلاعات را به روش های مختلف سازماندهی کرده و مورد استفاده قرار می دهد. به عبارت دیگر در حسابداری مدیریتی ، یک حسابدار گزارش های ماهانه یا سه ماهه ای را تهیه می کند که تیم مدیریت یک کسب و کار می تواند از آنها برای تصمیم گیری در مورد نحوه کار کسب و کار خود استفاده کند. حسابداری مدیریتی شامل بسیاری از جنبه های دیگر حسابداری ، از جمله بودجه بندی ، پیش بینی و ابزارهای مختلف تحلیل مالی می باشد. اساسا هرگونه اطلاعاتی که برای مدیریت مفید باشد در زیر مجموعه این نوع حسابداری قرار می گیرد.
- حسابداری هزینه: درست همانطور که حسابداری مدیریتی به کسب و کارها کمک می کند تا در مورد موضوعات مدیریتی تصمیم گیری کنند ، حسابداری هزینه به مشاغل کمک می کند تا در مورد هزینه ها تصمیم گیری کنند. در اصل حسابداری هزینه تمام هزینه های مربوط به تولید یک محصول را در نظر می گیرد. تحلیلگران ، مدیران ، صاحبان مشاغل و حسابداران از این اطلاعات استفاده می کنند تا مشخص کنند که قیمت محصولات آنها باید چقدر باشد. در حسابداری هزینه ، پول به عنوان یک عامل اقتصادی در تولید در نظر گرفته می شود ، در حالی که در حسابداری مالی ، پول به عنوان یک معیار برای عملکرد اقتصادی یک شرکت در نظر گرفته می شود.
وظایف و مسئولیت های یک حسابدار چیست؟
شغل حسابداری شامل طیف وسیعی از وظایف و مسئولیت ها است. یک حسابدار در کنار ویژگی های اصلی این شغل مثل مهارت های مالی بالا و توجه به جزئیات و انعطاف پذیری باید تخصص ها و ویژگی های دیگری نیز داشته باشد تا بتواند در حرفه خود موفق شود. این تخصص ها معمولا شامل تهیه اظهارنامه مالیاتی و انجام ممیزی امور مالی و سایر فعالیت های مربوط به درست بودن حساب سک سازمان و یا شرکت می شود. برای آنکه به شکل خلاصه و واضح بدانید که شغل حسابداری دقیقا چیست و در آن چه وظایف و مسئولیت هایی را باید به عهده بگیرید و اینکه اصلا ببینید این رشته برای شما مناسب است یا نه می توانید به فهرست زیر را ببینید. مسئولیت های شغلی حسابدار به شرح زیر است:
- با تحقیق و تجزیه و تحلیل داده های حسابداری ، اطلاعات مالی را در اختیار مدیریت قرار می دهد.
- با وارد کردن و تجزیه و تحلیل اطلاعات حساب ، ورودی های دارایی ، بدهی و حساب سرمایه را آماده می کند.
- معاملات مالی را با وارد کردن اطلاعات حساب مستند می کند.
- اقدامات مالی را با تجزیه و تحلیل گزینه های حسابداری انجام می دهد.
- با جمع آوری اطلاعات وضعیت مالی فعلی را خلاصه کرده و ترازنامه ، صورت سود و زیان و گزارشهای دیگر را تهیه می کند.
- معاملات مالی را به صورت اسناد حسابرسی ثبت می کند.
- با جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات حساب اختلافات مالی را بدست می آورد.
- با تکمیل نسخه پشتیبان از پایگاه داده حفظ اطلاعات مالی را تضمین می کند.
- با کنترل حساب ها و رویه های حسابداری، امنیت مالی را حفظ می کند.
- با تایید مستندات و درخواست پرداخت مبلغ ، پرداخت های مالی را انجام می دهد.
- با تحقیق و تفسیر سیاست و مقررات حسابداری به سؤالات روش حسابداری پاسخ می دهد.
- با مطالعه قوانین قانونی موجود و یا قوانین جدید و اجرای آنها به مدیریت در مورد رعایت الزامات لازم مشاوره می دهد تا فعالیت های مالی سازمان با قوانین مطابقت داشته باشد.
- اطلاعات محرمانه مربوط به مشتریان را محافظت می کند.
رشته حسابداری چه گرایش هایی دارد؟
رشته حسابداری از جمله رشته های پرطرفداری است که یکی از دلایل پر طرفدار بودن آن تنوع گرایش های مختلف این رشته است. گرایش های مختلف این رشته باعث شده است تا هر فرد با توجه به علاقه خود به شکل تخصصی تر در هر یک از گرایش ها که بیشتر به آن علاقه دارد کسب دانش و مهارت کند. یکی دیگر از دلایل آنکه این رشته طرفداران زیادی دارد به میزان درآمد این شغل مربوط می شود. حسابداری و گرایش های تخصصی تر آن تقریبا در تمام دنیا جز مشاغل پر درآمد است. اگر شما هم به کسب درآمد بیشتر علاقه دارید و می خواهید آینده شغلی خود را با انتخاب رشته حسابداری تضمین کنید می توانید با شرکت در دوره حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان مسیر شغلی خود را آغاز کنید. همانطور که گفته شد رشته حسابداری به گرایش های مختلف تقسیم می شود که این گرایش ها اصولا تخصصی تر هستند و عبارتند از:
- حسابداری: حوزه فعالیت فارغ التحصیلان رشته حسابداری در واحد مالی سازمان ها در سمت های حسابداری و مدیریت مالی است.
- حسابرسی: کاربرد این گرایش به طور تخصصی در سازمان و موسسات حسابرسی از جمله نهاد اعتبار بخشی به کلیه شرکتها و ادارات و سازمانها است.
- حسابداری مدیریت: فارغ التحصیلان این رشته در تصمیم گیری درون سازمانی در واحدهای تولیدی و صنعتی نقش بسزایی را ایفا می کنند.
چرا حسابداری را در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان آموزش ببینیم؟
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با مجوز قطعی به شماره22/6074 از سال 88 به منظور ارتقا سطح دانش علاقمند به علم و دانش در حال برگزاری دوره های ویژه و سطح بالا برای مدیران و علاقمندان به یادگیری است. دوره آموزش حسابداری نیز یکی از این دوره ها است که افراد با شرکت در آن می توانند دانش و تخصصی که در این دوره آموزش می بینند برای ارتقا سطح کیفیت شغل خود به کار بگیرند و علاوه بر آن امکان انتخاب فرصت هاي شغلی بیشتری را برای خود به وجود آورند. به طور خلاصه مزایای شرکت در دوره آموزش حسابداری موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازن عبارتند از:
- مدرک آموزش حسابداری مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
- سطح کیفیت بالای آموزش به دلیل استفاده از اساتید مجرب و منابع آموزشی جامع
- قابلیت ترجمه گواهینامه آموزش حسابداری