مهارت های هفتگانه رایانه ICDL چیست؟

مقاله ی زیر با عنوان آشنایی با مهارت های هفتگانه رایانه ICDL و به منظور معرفی وبیان مطالب و سر فصل های مهمی در مورد دوره ICDL است و شما را با این رشته پر مخاطب که در دنیای امروزی اهمیت بسزایی دارد آشنا خواهد کرد

واژه ICDL شکل کوتاه شده ی International Computer Driving Licence به معنای دوره بین المللی کاربری کامپیوتر است که توسط آن مهارتهای کامپیوتری کاربران تائید می شود. دوره ICDL چهار هدف اصلی را دنبال می کند که عبارت است از: ارتقای سطح توانائی افراد در آی تی ارتقای سطح کارائی در شرکتها وموسسات ایجاد توانائی کارفرمایان در سرمایه گذاری در بخش آی تی تضمین استفاده بهینه از حداکثر توانائی کارمندان در محیط کار.

خرید دوره فناوری اطلاعات (icdl)


مهارت های هفتگانه ICDL شامل موارد زیر است :

  • (IT) آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات
  • (Windows ) آشنائی با شیوه استفاده از کامپیوتر ومدیریت فایلها
  • (Word) شیوه به کارگیری نرم افزار واژه پرداز
  • (Excel) شیوه کار با صفحه گسترده
  • (Access) شیوه استفاده از نرم افزار پایگاه داده ها
  • (Powerpoint) شیوه کار با نرم افزار ارائه مطلب
  • (Internet) اطلاعات و ارتباطات

گواهینامه بین المللی کامپیوتر(Computer Driving Licence international) یا به عبارت دیگر مدرک ICDL گواهینامه پایه ای کار با کامپیوتر است که توسط مؤسسهICDL در ایرلند صادر میگردد . این مؤسسه بین المللی قریب به ده سال است که آغاز به فعالیت نموده و در مدت مذکور توانسته مدرک جهانی کامپیوتر را به تأیید اتحادیه اروپا رسانده وگواهینامه بین المللی کامپیوتر صادره توسط موسسه ICDL در ۱۴۰ کشور جهان معتبر میباشد.

● مزایای دریافت گواهینامه بین المللی ICDL
قابل ارائه برای ادارات و سازمانهای داخلی و خارجی بعنوان یک مدرک معتبر جهت استخدام و ارتقا، درجه شغلی گسترده ترین و بزرگترین مدرک شناحته شده در سطح جهانی برای کاربری کامپیوتر افزایش سطح مهارتها ، در استفاده های کارآمد و درست از IT و کامپیوتر. دروازه ای برای ورود به جامعه اطلاعاتی و تحصیلات عالیه در زمینه IT ارائه الگوئی برای آموزش در جامعه اطلاعاتی

مهارت های هفتگانه رایانه ICDL چیست؟

آموزش فناوری اطلاعات (icdl)


● اهداف اصلی مدرک ICDL بین الملل

۱) ترویج و پرورش سواد کامپیوتری برای همه
۲) افزایش فناوری اطلاعات و سطح صلاحیت فنی استفاده از کامپیوترهای شخصی و کاربردهای عمومی آن برای همه شهروندان
۳) تضمین این امر که کاربران کامپیوتر در استفاده از کامپیوترهای شخصی مهارت کافی دارند .
۴) افزایش بهره وری تمام کاربران که در کارشان نیاز به استفاده از کامپیوتر دارند .
۵) بهبود بازگشت سرمایه گذاری از فناوری اطلاعات.
۶) مهیا کردن شرایط پایه برای اینکه همه مردم فارغ از نوع تحصیلات و تجربیاتشان بتوانند عضو یک جامعه اطلاعاتی باشند.

● تفاوت بین ECDL و ICDL
گواهینامه اروپایی کاربری کامپیوتر (European Computer Driving Licence ) میباشد.ECDL در خارج از اروپا به عنوان ICDL شناخته می شود.

● آشنایی با دوره ICDL
متقاضی دریافت گواهینامه بین المللی کاربرد کامپیوتر باید در آزمونهای هفت مهارت شرکت نموده و در هر آزمون نمره قبولی را کسب نماید. این هفت مهارت عبارتند از:

۱) اطلاعات پایه درباره تکنولوژی اطلاعات (مبانی کامپیوتر) Basic Concepts Of Information Technology
۲) استفاده از رایانه و مدیریت فایلها)Windows xp) – Using The Computer And Maneging Files
۳) واژه پرداز Word Processing
۴) صفحات گسترده Spread Sheets
۵) بانک اطلاعاتی (Access) – Data Base
۶) ارئه مطلب(Power point ( – Presentation
۷) اطلاعات و ارتباطات ( Internet & Outlook) – Information And Communication

● نحوه دریافت گواهینامه بین المللی کامپیوتر

بسیاری از مؤسسات داخل کشور در حال حاضر مدرک ICDL ارائه میکنند. ولی مدارک این مؤسسات فقط در سطح ایران اعتبار داشته و در خارج از ایران هیچ اعتباری ندارد.در ایران فقط دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش است که توانسته نمایندگی انحصاری (License) این مدرک را از موسسه ICDL بین الملل دریافت نماید. گواهینامه بین المللی ICDL با حضور در مراکز دارای مجوز از دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش که نماینده رسمی مؤسسه ICDL جهانی در کشورهای ایران ، ازبکستان و افغانستان است قابل دریافت میباشد.
متقاضیان دریافت این گواهینامه(خواهران و برادران) بدون داشتن هیچگونه محدودیت سنی و تحصیلی میتواند با حضور در مرکز آزمون و تهیه کارت مهارت Skill Card) ) به مرور در ۷ آزمون شرکت نموده وپس از قبولی در هر۷ آزمون مدرک بین المللی کاربرد کامپیوتر توسط مؤسسه ICDL ایرلند را دریافت نمایند.

● آینده دوره ICDL بین الملل و کارهای در دست اقدام

الف) بر اساس تفاهم نامه منعقده بین رئیس سازمان دانش آموزی کشور و مدیر کل دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش ، زمینه سازی های لازم انجام گرفته تا کلیهٔ دانش آموزان عضو کانونهای دانش آموزی بتوانند پس از طی دوره های icdl (خصوصا در طول تابستان) به مراکز مجاز آزمون معرفی شده و راه جهت دریافت گواهینامه بین المللی کامپیوتر برای آنها هموار گردد.
ب) بر طبق اعلام رسمی دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش:
۱) این دفتر بر اساس قرارداد منعقده با بنیاد جهانی icdl متولی رسمی و قانونی icdl در کشور میباشد و تنها مرکزی است که حق صدور گواهینامه icdl را دارد و در این راستا از کلیه حقوق خود دفاع می نماید.
۲) استفاده از نام icdl در هر گونه مدرک، آموزش ، نرم افزار و کتب فقط در انحصار icdl ایران میباشد و با تمام کسانی که به هرنحوی نقض کنندهٔ این حقوق باشند در آینده نزدیک برخورد قانونی خواهد شد.
۳) استفاده از آرم و لوگوی icdl در کشور به هر نحوی نقض حقوق مالک بوده و این دفتر از بابت آنچه استفاده کننده برداشت نماید، طلب خسارت خواهد نمود.
۴) مرکز icdl ایران با راه اندازی مراکز آزمون مربوط به icdl در سطح کشور آمادهٔ ارائه خدمت به مردم در جهت تقویت سواد کامپیوتری بوده و آمادهٔ همکاری با کلیه نهادهای دولتی و خصوصی میباشد.
ج) بر اساس بسترسازیهای انجام گرفته و در دست اقدام ، زمینه هایی فراهم میگردد تا کلیه دانش آموزان و دانشجویان بتوانند همراه با دریافت مدرک تحصیلی خود، مدرک جهانی کامپیوتر را نیز دریافت نموده و از کلیه مزایای آن کمال استفاده را ببرند. همچنین زمینه هایی فراهم گردیده تا کلیه کارمندان دولت بتوانند پس از گذراندن دوره های ICDL در این آزمون شرکت نمایند.
د) در اکثر کشورها ، یونسکو بعنوان یک سازمان بین المللی متولی بسط و گسترش سواد (خصوصا سواد کامپیوتری) میباشد. همچنین در هر کشور این امر بر عهدهٔ سازمان آموزش و پرورش آن کشور گذاشته شده است.درکشور ما نیز این امر مهم بر عهدهٔ دفتر تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش میباشد که با پیگیریهای مستمر موفق به دریافت نمایندگی License مدرک ICDL شده است
کاربر گرامی مقاله ای که مطالعه کردید به منظور آشنایی شما با مفاهیم مهارت های هفتگانه ICDL بود که توسط موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان تهیه و تدوین شده است و امید است که توانسته باشد اطلاعات مفیدی پیرامون این حوزه به شما علاقه مندان ارائه کرده باشد.

مدرک دوره فناوری اطلاعات (icdl)

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها