مزایای شرکت در دوره DBA


مزایای شرکت در دوره DBA

با توجه به رشد روزافزون علم و آموزشهای کوتاه مدت، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با هدف بالا بردن سطح علمی و کمک به تحقق این امر مقاله مزایای شرکت در دوره DBA را تهیه و در دسترس علاقمندان قرار داده است .

دوره DBA

شرکت در دوره DBA مزایا و منافعی را برای صاحبان کسب و کار و مدیران ارشد سازمان ها به همراه دارد که همین مزایا باعث گرایش مدیران به دوره DBA شده است. دستاورد های دانش پذیران در دوره DBA بسیار زیاد و متنوع است اما از جهت آشنایی در زیر به چند مورد از مزایای حضور در دوره DBA اشاره می شود.

خرید دوره مدیریت عالی کسب و کار DBA 

مهارت رهبری سازمان

رهبری علمی و نظام مند بر سازمان و استفاده حداکثری از منابع سازمان تنها با استفاده از علم مدیریت ممکن می شود. رهبری سازمان و نیروی انسانی آن از جمله مباحث اصلی در دوره DBA است که به دانش پذیران این امکان را می دهد با استفاده از جدیدترین و موثرترین روش های علمی مدیریت به رهبری سازمان بپردازند.


مهارت آینده پژوهی

برنامه ریزی بلندمدت برای کسب و کارها و انجام یک فعالیت خلاق و نوین بدون داشتن دید درست نسبت به آینده بازار کسب و کار ممکن نیست. مهارت آینده پژوهی به دانش پذیران این امکان را می دهد که اتفاقات و سناریو های محتمل در آینده را بررسی کنند و برنامه ای جامع تدارک ببینند که در صورت رخ داد هر کدام از سناریو ها بتواند بهترین وضعیت را به سازمان بدهد.


شبکه حرفه ای از دانش آموختگان

اغلب شرکت کنندگان در دوره های DBA مدیرانی هستند که علاوه بر داشتن تحصیلات آکادمیک از پشتوانه سالها مدیریت سازمانی بهره می برند. حضور در میان مدیران ارشد و برجسته سازمان ها و محققین قدرتمند عرصه مدیریت یک فرصت عالی برای استفاده از مهارت و اعتبار دیگران برای رونق بیشتر کسب و کار است. شبکه حرفه ای از مدیران که طی دوره DBA به دست می آورید یک دستاورد غنی برای آینده کسب و کار شما خواهد بود.
 

مزایای شرکت در دوره DBA


کسب دانش مدیریت

بهره مندی از دانش برترین اساتید کشور در حوزه مدیریت و همچنین جدیدترین نظریه های مدیریتی روز دنیا سطح دانش مدیریتی شما را به طرز چشمگیری ارتقا خواهد داد و زمینه استفاده از برترین و موثرترین روش های نوین مدیریتی را در اختیار شما قرار خواهد داد. بی شک مدیریت بر اساس دانش باعث می شود سازمان شما از نیروهای زبده و متخصص در حوزه مدیریت استفاده کند و بدین ترتیب زمینه های موفقیت کسب و کار شما فراهم می شود.
 

آموزش مدیریت عالی کسب و کار DBA 

نگرش علمی به مدیریت

بررسی تجربیات موفق و مهم در عرصه کسب و کار و آشنایی با نظریه های روز مدیریت شما را با اهمیت مدیریت علمی آشنا می کند و باعث می شود از شتاب زدگی در عمل، تصمیم گیری بر اساس معیارهای کم اهمیت و کوتاه مدت و انتخاب های غلط دوری کنید.


تفاوت DBA و PhD

اطلاق واژه دکترا به دوره مدیریت حرفه ای کسب و کار (DBA) باعث میشود در اذهان شنونده شباهتی با دوره دکترا تخصصی PhD ایجاد شود. اما این دو دوره با هم تفاوت های زیادی دارند.

هدف دوره PhD ارتقا و توسعه تئوری های جدید علمی و قبض و بسط نظریه های موجود است. در این دوره متقاضیان مدت زیادی را صرف بررسی نقص ها و خلاهای تحقیقاتی می کنند و در یک زمینه مشخص به توسعه مرزهای علم می پردازند. خروجی و دستاورد دوره PhD تحقیقات علمی است که فضای کاری آنها فضای تئوری است و برای فصای عملی کسب و کار طراحی نشده اند. ورودی دوره های PhD نیز فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته های مدیریت هستند که در زمینه تحقیقات علمی و نگارش مقالات تجربه دارند؛ آنها با هدف ادامه دادن تحقیقات علمی خود وارد دوره PhD می شوند.


دوره DBA

اما دوره های DBA با رویکرد کاربردی کردن علم مدیریت و پیاده سازی نظریه های مدیریتی در عمل برگزار می شود. مخاطبان این دوره نظریه های جدید مدیریتی را بررسی می کنند. مقالات و انتشارات جدید و مطرح مدیریتی را مطالعه می کنند و با تکیه بر دانش مدیریتی سعی در کاربردی کردن این دانش در فضای کسب و کار و حل بحران های مدیریتی با استفاده از آن دارند. در واقع رویکرد دوره DBA نسبت به PhD تا حدودی عملی تر بوده و بیشتر به کاربرد نظریه های علمی در فضای کسب و کار توجه می کند.


دوره DBA مهارتی، دوره دانشگاهی PhD نیست!

استفاده از لفظ دکترا در ترجمه گواهی DBA این اشتباه ذهنی را برای معدود افرادی بوجود می آورد که با هدف کسب مدرک PhD در دوره های DBA حضور یابند. اما شایان ذکر است که گواهی DBA قابلیت معادل سازی با مدرک PhD را ندارد. نمی توان از گواهی DBA برای حضور در کرسی های تدریس دانشگاهی استفاده کرد و در واقع حوزه اعتبار گواهی DBA، بازار کار و فضای کسب و کار است. گواهی DBA یک گواهینامه مهارتی است و نشانه ای بر کسب مهارت مدیریت توسط شرکت کنندگان است و به هیچ وجه جایگزین مدرک دانشگاهی PhD نمی شود.

برای کسب مدرک PhD باید پس از گذراندن تحصیلات در مقطع کارشناسی ارشد و با طی مراحل ورودی دانشگاه (کنکور ورودی و مصاحبه علمی) وارد دوره PhD شد و در ایران این امر مهم صرفا از طریق سازمان سنجش آموزش کشور انجام می شود و پس از طی ۳-۶ سال و با دفاع کردن از رساله دکترا به این مدرک دست یافت. اما متاسفانه آفت مدرک گرایی در ایران باعث شده است که برخی با امید استفاده از واژه “دکتر” رو به سمت DBA بیاورند. شایان ذکر است که رویکرد دوره DBA مهارتی بوده و مهمترین دستاورد شرکت کنندگان در این دوره مهارت مدیریت و پژوهش علمی در حوزه مدیریت است.

دوره های DBA در خارج از کشور به واسطه محتوای عالی و غنی و تاثیر فراوانی که در ارتقای مهارت های مدیریتی مدیران ارشد سازمان ها داشته اند از اعتبار و پشتوانه عالی برخوردار است؛ به نحوی که از نظر تاثیرگذاری و اعتبار در نظر فعالان حوزه مدیریت چه بسا از مدرک PhD نیز ارزشمند تر و موثرتر باشد. مدیران زیادی در سازمان های بزرگ در دوره های مدیریت کسب و کار (DBA و MBA) شرکت کرده اند (در این مطلب با مدیران برتر جهان با مدرک MBA آشنا شوید) و این خود نشانی بر اعتبار عملی و اجتماعی گواهی DBA است و باعث مقایسه شدن آن با مدرک PhD شده است اما باید توجه داشت که گواهی DBA معادل و جایگزین مدرک PhD نیست. بلکه گواهی DBA بالاترین و معتبر ترین گواهی مهارتی در حوزه مدیریت کسب و کار است. به خاطر نگرش مهارتی و عملی به مدیریت در دوره DBA بسیاری از دارندگان مدرک PhD به شرکت در دوره های DBA تمایل نشان داده اند.


تفاوت DBA و MBA

در نظر بسیاری از افراد تفاوت خاصی بین دوره DBA و MBA نیست و بسیاری از افراد و سازمان ها این دو گواهی را یکی می دانند اما باید توجه داشته باشیم که تفاوت های محتوایی زیادی بین این دو دوره وجود دارد.

در دوره MBA با استفاده از متدها و روش های تثبیت شده و موفق مدیریتی روش های و ابزارهایی برای رفع مشکلات سازمان در اختیار مدیران و کارآفرینان قرار می گیرد. هدف دوره MBA تربیت مدیرانی ماهر است که می توانند متدها و ابزارهای مدیریتی را به خوبی در راستای منافع و اهداف سازمان خود به کار گیرند. مدیرانی که از MBA بهره می برند از روش ها و تجربیات موفق دیگر سازمان ها نهایت استفاده را می برند و مهارت عملی خود را در مدیریت توسعه می دهند. در واقع دوره MBA یک دوره عمومی مدیریتی با هدف ارتقای مهارت است.

حال آنکه در دوره DBA عمده تمرکز و توجه بر روی تربیت مدیرانی است که بتوانند تئوری های روز مدیریتی را مطالعه و بررسی کنند، این تئوری ها و نظریه ها را تحلیل کنند، آنها را شرح و بسط دهند، آنها را با شرایط کسب و کار خود وفق دهند و سپس ابعاد جدیدی را به این نظریه ها و رویکردهای مدیریتی اضافه کنند. هدف دوره DBA تربیت پژوهشگرانی است که به واسطه تجربیات ارزشمند مدیریتی که دارند و با تکیه به اندوخته های عملی و دیده های خود از فضای کسب و کار و مدیریت سازمان ها، به خوبی با نیازها و نواقص نظریه های مدیریتی آشنایی دارند. آنها با تکیه به این دانش و دید مدیریتی که دارند سعی میکنند نظریه ها و روش های جدید مدیریتی را بهبود و توسعه دهند. کاربرد اصلی DBA نیز پیاده سازی و مناسب سازی نظریه های علمی مدیریت برای استفاده در فضای واقعی کسب و کار است. در واقع دوره DBA یک دوره تخصصی و پژوهشی با هدف ارتقای مهارت تحقیق و پژوهش مدیران است.


MBA یا DBA کدامیک بهتر است؟

در ابتدا باید خاطر نشان کنیم که این سوال تا حدی بی پایه و گمراه کننده است. اهداف و محتوای دوره های DBA و MBA با هم تفاوت های زیادی دارند. واژه بهتر در این سوال گمراه کننده است زیرا هر متقاضی باید با توجه به زمینه کاری، سوابق علمی و کاری مدیریتی که داشته، اهدفی که با گذراندن دوره های مدیریتی دنبال می کند و مسائلی از این دست بین این دو دوره یکی را انتخاب کند. هدف دوره DBA تربیت پژوهشگران قوی در حوزه مدیریت است تا علم مدیریت را به روز کنند اما هدف دوره MBA تربیت مدیرانی ماهر است که از ابزارهای موجود بهترین استفاده را ببرند. حال باید خود مدیر توجه کند که قصد دارد در کدام زمینه متخصص شود، پژوهش مدیریتی یا استفاده از مهارت های مدیریتی؟ بی گمان برای مدیران و کارآفرینان با زمینه ها و سابقه های کاری متفاوت کاربردها و دستاورد های این دو دوره با هم تفاوت خواهد داشت.

مقاله ای که با عنوان مزایای شرکت در دوره DBA  مطالعه کردید ،  توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان تدوین گردیده است .

منبع : وی ال ای

مدرک مدیریت عالی کسب و کار DBA

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها