MBA و موفقیت در صنعت
MBA و موفقیت در صنعت
دوره MBA صنعتی دوره ای است که به مدیریت مسائل و امور مربوط به صنعت می پردازد. به همین دلیل افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند باید دانش و مهارت کافی و گسترده ای در حوزه مدیریت افراد و موضوعات و امور مربوط به صنایع مختلف را داشته باشند. مدیریت علم به عهده گرفتن مسئولیت کل یک سازمان یا بخش های مشخصی از آن است و یک مدیر باید در کنار آن برنامه ریزی، سازماندهی، هماهنگی ها کنترل امور را به عهده بگیرد تا سازمان به اهدافی که برای آن تعریف شده است برسد. مدیریت کارخانه باعث بوجود آمدن مدیریت صنعتی شد. مدیریت صنعتی در ابتدا شباهت بسیار زیادی با مدیریت فنی داشت و به تدریج به سمت رشته های مهندسی گرایش پیدا کرد. به موازات آن، مدیریت کارخانه نیز وجود داشت که بیشتر بر حوزه اقتصاد کسب و کار تمرکز داشت. مدت و محتوای مدیریت کسب و کار صنعتی که امروزه می شناسیم به شدت تحت تاثیر تأسیس دانشکده مدیریت صنعتی MIT در سال 1952 است.
تعریف MBA صنعتی
دوره MBA صنعتی شاخه ای از علم مدیریت است که بر سیستم های عملیات، مبانی اقتصاد، روش های تولید، آمار، مدیریت کیفیت و مدیریت نیروی انسانی سازمان های صنعتی تمرکز داشته و سه بعد اصلی دارد که عبارتند از:
- فنی
- مالی
- رفتاری
در این دوره علاوه بر موضوعات ذکر شده در بالا به موضوعات و مسائل مربوط به ماشین آلات و استفاده و بهره وری از آنها نیز پرداخته می شود.
هدف دوره MBA صنعتی
هدف آموزش MBA صنعتی پرورش دانش پذیرانی است که بتوانند در زمینه فعالیت شغلی خود به تجزیه و تحلیل مشکلات و مسائل پرداخته و راه حل هایی برای آنها پیدا کند. به همین دلیل دانش پذیران با داشتن گواهینامه MBA صنعتی با دانش و آگاهی که از ساختار، تئوری های مدیریت و شیوه های سازمانی پیدا می کنند می توانند در ارتقا و بهبود و کارآیی سازمان موثر باشند. به عبارت دیگر هدف این دوره پرورش افراد متخصصی است که در صنایع خدماتی و تولید و موسسات خصوصی و دولتی با به کار گیری دانش مدیریت به رشد و ارتقا آنها کمک کنند.
مزایای دوره MBA صنعتی
امروزه با رشد صنعت و کسب و کارهای مرتبط با آن نیاز به افراد متخصص بیشتر از قبل اهمیت پیدا کرده است. به همین دلیل افرادی که گواهینامه MBA صنعتی دارند نسبت به سایر افراد در پیدا کردن یا ارتقاء شغلی امتیاز بیشتری دارند که در حقیقت یکی از انگیزه های اصلی بسیاری از افراد در شرکت در چنین دوره هایی است.
مزایای شرکت در دوره MBA صنعتی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان در راستای آموزش افراد متخصص و توانا در سطح مدیریتی و برای کمک به ارتقا دانش مدیران و افراد علاقمند در حوزه های مختلف کسب و کار در کنار سایر دوره های کاربردی دوره MBA را نیز برای علاقمندان به این حوزه برگزار می کند. از مزایای ویژه شرکت در دوره MBA صنعتی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تایید مدرک MBA صنعتی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
- قابلیت تأیید گواهینامه MBA صنعتی از طرف سازمان بین المللی ارزیابی مدارک WES کانادا
- امکان ترجمه رسمی مدرک با مهر وزارت امور خارجه
- ارائه منابع دیداری و شنیداری مختلف همراه با بسته های آموزشی
- ارسال بسته های آموزشی به کلیه نقاط کشور
موقعیت های شغلی مدیریت کسب و کار صنعتی
بازار کار MBA صنعتی نسبت به بسیاری از رشته مناسب تر است. با این حال برای موفق شدن در این حوزه مانند بسیاری از رشته ها باید دانش و مهارت کافی را داشته باشید. دانش پذیران بعد از گذراندن این دوره می توانند در زمینه های مختلفی از جمله آنالیز کمی، کنترل کیفیت و مدیریت تولید فعالیت کنند. علاوه بر این در زمینه تحلیل امور مالی و اقتصادی، کنترل و مدیرت بودجه، مدیریت روابط عمومی و کلیه حوزه هایی که در این دوره آموزش داده می شود مشغول به کار شوند. دانش پذیران این دوره به طور خاص می توانند در تمام کارخانه های صنعتی به عنوان مدیر مشغول به فعالیت شوند. در کنار تمام این موارد از آنجایی که دانش پذیر با اصول و تئوری های مدیریتی آشنا می شوند می توانند به عنوان یک کارآفرین کسب و کار خود را راه اندازی کنند و ایده های خود را در حوزه صنعت به اجرا برسانند.
مدیر کنترل کیفیت: مدیر کنترل کیفیت مسئول تضمین محصولات مطابق با نیازهای مصرف کننده است. وظایف اصلی یک مدیر کنترل کیفیت راهنمایی و هدایت کارکنان و بررسی محصولات برای اطمینان از کیفیت آنها در طول فرآیند تولید است. در صورتی که محصول تولیدی با معیارهای تعیین شده برای آن مغایرت داشته باشد، مدیر کنترل کیفیت وظیفه دارد تا آن خطا را شناسایی و اصلاح کند. از آنجایی که این کار مستلزم رعایت و هماهنگی های زیادی بین بخش های مختلف خط تولید است، یک مدیر کنترل کیفیت باید روزانه جلسات لازم را برگزار کند تا همه چیز با کیفیت استاندارد مطابقت داشته باشد.
مدیر عملیات: مدیر عملیات فردی است برای اطمینان از کارآمد بودن عملکرد کارکنان مدیریت آنها را به عهده دارد. علاوه بر این خرید محصولات لازم برای تولید به عهده مدیر عملیات است. یکی دیگر از وظایف مدیر عملیات تحقیق و توسعه و نظارت است، به همین دلیل فردی که در این شغل فعالیت می کند باید با مهارت های مذاکره آشنا باشد.
مدیر تولید: مدیر تولید بر امور مربوط به تولید روزانه در یک کارخانه نظارت دارد. علاوه بر این نظارت بر اجرای درست و دقیق موارد ایمنی و مشخص کردن اهداف برای کارکنان به عهده مدیر تولید است. ارتباط با کارکنان و افراد مختلف کار چالش برانگیزی است و فردی که در چنین موقعیت شغلی فعالیت می کند باید با مهارت های بین فردی به خوبی آشنا باشد.
مهندس تولید: مهندس تولید همانطور که از نامش پیدا است متخصص تولید، تحقیق، طراحی و ساخت در صنعت است. یک مهندس تولید روشهای استفاده بهینه از ماشین آلات را مشخص می کنند تا کارایی خطوط مونتاژ به حداکثر خود برسد. مهندس تولید مسئول تعیین ماشین آلات مورد نیاز کارخانه نیز هست، البته ممکن است این کار همیشه به عهده او نباشد. از آنجایی که یک مهندس تولید می تواند در خط تولید کارخانه های مختلفی مضغول به کار شود باید تحقیقات وسیع و دانش کافی در زمینه فناوری های جدید داشته باشد تا بتواند تجهیزات مناسب را برای یک کارخانه تهیه کند.
تحلیلگر زنجیره تأمین: بهبود عملکرد از طریق شناسایی موارد لازم در طول زنجیره تامین به عهده تحلیلگر زنجیره تامین است. یک تحلیلگر باید حجم زیادی از داده ها را بررسی کند تا بتواند در زمان بوجود آمدن یک مشکل در زنجیره تأمین آن مشکل را حل کند. وظایفی که به عهده تحلیلگر زنجیره تامین است عبارتست از بهبود ساختار مدیریت انبار، بازسازی کالا و کمک به گسترش روابط شرکت با تامین کنندگان.
مشاور سازمانی: مشاور سازمانی برای هر شرکت و سازمانی ضروری است. یک مشاور با استفاده از اطلاعات خود به کسب و کار کمک می کند تا محیط کاری مناسبی بوجود آید و از طریق آن سازمان یا شرکت به حداکثر کارآیی خود برسد.