ICDL چیست و چه کمکی به ما می کند؟

ICDL چیست و چه کمکی به ما می کند؟

آشنا بودن با کامپیوتر و کار با آن جزیی از شرایط لازم برای زندگی در دنیا امروز است. با نگاهی به دور و بر خود و سیستم و وسایلی که هر روز از آنها استفاده می کنیم به خوبی نشان می دهد که آشنایی با کامپیوتر چقدر اهمیت دارد. انواع سیستم های هوشمند، خرید آنلاین، تلفن همراه، وسایل خانگی و موارد دیگر فقط بخش کوچکی از دنیای دیجیتالی است که در آن زندگی می کنیم و به طرز قابل توجهی در حال گسترش است. برای آنکه بتوانیم در دنیای امروز راحت تر زندگی کنیم باید با مهمترین ابزار آن یعنی آشنایی با کامپیوتر مجهز باشیم. با این حال دنیای کامپیوتر بسیار وسیع و مدام در حال تغییر و بهبود است. مسلما همه نمی توانند در تمام زمینه های مربوط به کامپیوتر وارد شوند و همه چیز را تخصصی یاد بگیرند. این کار بیشتر برای افرادی مناسب است که به دنیای کامپیوتر علاقه دارند. علاوه بر این متخصص شدن در همه زمینه ها ممکن است و افراد فعال در این حوزه معمولا یکی از شاخه های مورد علاقه خود را انتخاب می کنند و در آن کسب مهارت می کنند. پس باید چه کار کرد؟ خوشبختانه برای آنکه در زندگی روزمره بتوانیم از مزیت آشنایی با کامپیوتر استفاده کنیم دوره ای به نام دوره ICDL وجود دارد که با شرکت در آن با حداقل دانش و مهارت لازم برای استفاده از کامپیوتر آشنا می شویم.

گواهینامه ICDL

ICDL چیست؟

اروپاییان در سال 1995 برای افزایش سطح مهارت های فن آوری اطلاعات در این قاره انجمنی به نام انجمن جوامع حرفه ای انفورماتیک اروپا(CEPIS) تشکیل دادند. این انجمن آزمون های آزمایشی برگزار کرد و در سال 1996 گواهینامه اروپایی برای کامپیوتر یا ECDL را به افرادی که در این آزمون موفق می شدند ارائه داد. این برنامه به طریق در سراسر دنیا گسترش یافت و در نهایت به یک آزمون بین المللی با نام ICDL تبدیل شد. در حال حاضر این مدرک ICDL به عنوان یک مدرک استاندارد مورد تایید است. میزان درخواست برای آموزش ICDL در دنیا در حال افرایش است زیرا افراد بیشتری به اهمیت آن پی برده اند. گواهینامه ICDL یک گواهینامه بین المللی است که در حقیقت توانایی افراد در استفاده عمومی از کامپیوتر را نشان می دهد. آزمون ICDL اولین بار در ایران در سال 1383 برگزار شد و از آن تاریخ ایران نیز به جمع کشورهای مجری ICDL پیوست.

در دوره ICDL چه چیزهایی آموزش داده می شود؟

در دوره ICDL مهارت های هفتگانه برای استفاده از کامپیوتر آموزش داده می شود. این مهارت ها عبارتند از:

  • آشنائی با مفاهیم پایه و اساسی فناوری اطلاعات: در این بخش مفاهیم کلی فناوری اطلاعات و کار با نرم افزارها و سخت افزارهای کامپیوتر آموزش داده می شود.
  • آشنائی با ویندوز و شیوه استفاده از کامپیوتر ومدیریت فایلها: بعد از مفاهیم پایه دانش پذیر باید نحوه کار با کامپیوتر را یاد بگیرد. بنابراین باید با سیستم عامل ها آشنا شود و بتواند تنظیمات اصلی خود در ویندوز را انجام دهد. علاوه بر این باید با مدیریت فایل ها از جمله کپی، حذف و غیره به راحتی کار کند. زیرا این موارد جز کارهای اصلی در استفاده از کامپیوتر محسوب می شوند.
  • آشنایی با نرم افزار واژه پرداز word: نرم افزار ورد یکی از اصلی ترین نرم افزارها از مجموعه آفیس است که باید آن را آموخت. این نرم افزار کاربردهای روزانه زیادی مانند نوشتن، ویرایش، جدول بندی و .. دارد. به طور کلی هر فردی که به نوعی با نوشتن سر و کار دارد باید این نرم افزار را آموزش ببیند.
  • آشنایی با نرم افزار صفحه گسترده excel: نرم افزار اکسل خصوصیات اصلی تمام نرم ‌افزارهای صفحه‌ گسترده را دارد. با استفاده از جدولی متشکل از ردیف ‌ها و ستون ‌ها می ‌توان داده‌ ها و اطلاعات را سازماندهی کرد و با استفاده از همین داده‌ ها محاسبات مورد نظر را انجام داد.
  • آشنایی با نرم افزار پایگاه داده ها access: نرم افزار اکسس یا سیستم مدیریت دیتابیس به منظور حفظ و ذخیره کردن اطلاعات به شکل عددی مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت ساده Access ابزاری برای مدیریت اطلاعات است که به شما کمک می کند تا اطلاعات را به منظور تهیه مرجع، گزارش و تجزیه و تحلیل داده ها ذخیره کنید. این نرم افزار به شما کمک می کند تا مقادیر زیادی از اطلاعات را تجزیه و تحلیل کنید و داده های مرتبط را به روش های کارآمد دیگری در مقایسه با Excel یا سایر برنامه های صفحه گسترده مدیریت کنید.
  • آشنایی با نرم افزار ارائه مطلب PowerPoint : نرم افزار پاورپوینت جز نرم افزارهای پر کاربرد آفیس است که برای تهیه اسلاید برای آموزش یا ارائه مطلب و یا اهداف دیگر استفاده می شود. پاورپوینت مزایای زیادی در اختیار کاربردان قرار می دهد. شاید بخواهید چند اسلاید را با همکاران، همکلاسی ها یا دوستان خود به اشتراک بگذارید و به دنبال این هستید که تأثیر پیام خود را به حداکثر برسانید، اما در عین حال درباره طراحی چیزی نمی دانید؟ نگران نباشید هیچ مشکلی نیست! پاورپوینت ویژگیهای کاربردی مورد نیاز را برای ایجاد نمایش های زیبا و بیان با قدرت در اختیار شما قرار می دهد، بدون اینکه لازم باشد یک طراح حرفه ای باشید.
  • آشنایی با اطلاعات و ارتباطات internet: اینترنت بزرگترین سامانه ای است که انسان تا کنون ساخته است. اینترنت شبکه های کامپیوتری را به هم پیوند می دهد. به عبارت دیگر می توان گفت که اینترنت میلیون ها شبکه خصوصی، عمومی، تجاری، دولتی و دانشگاهی را به هم متصل می کند. بنابراین دانش پذیران باید برای ارتباط با دنیا کار با این سامانه شگفت انگیز را آموزش ببینند.

چطور می شود ICLD را آموزش دید؟

شرکت در دوره ICDL در موسسات معتبر بهترین شیوه برای آموزش مهارت های هفتگانه کار با کامپیوتر است. در همین راستا موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با مجوز قطعی به شماره 6074/22 و سال های تجربه برگزاری دوره ای مختلف آموزشی در جهت ارتقا سطح دانش فراگیران دوره ICDL نیز ارائه می دهد. مدرکی که به دانش پذیران پس از گذراندن این دوره داده می شود مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری است و علاوه بر آن قابلیت ترجمه شدن نیز دارد.

هدف از دوره ICDL چیست؟

دوره ICDL همانطور که توضیح داده شده برای آشنایی افراد با کامپیوتر برای استفاده از آن در زندگی روزانه است. به طور کلی آموزش ICDL 4 هدف اصلی دارد که عبارتند از:

  1.  بالا بردن سطح توانائي افراد در فناوری اطلاعات
  2.  تسهیل در امور اداری شركتها و موسسات
  3.  افزایش توانائي كارفرمايان در سرمايه گذاري در بخش فن آوری اطلاعات
  4.  تضمين استفاده بهينه از حداكثر مهارت و توانائي كارمندان در محيط كار

دوره ICDL

چرا در دوره ICDL شرکت کنیم؟

هر فرد با توجه به نیاز خود به کامپیوتر می تواند از این دوره بهره ببرد. استفاده از کامپیوتر چنان با زندگی همه یکی شده است که دیگر فرقی نمی کند کارمند اداری باشید، بازنشسته باشید و یا دانشجو و استاد دانشگاه، همه افراد برای بالا بردن سطح دانش خود در دنیای امروز و به روز بودن و استفاده از ویژگی های بی نظیری که کامپیوتر و حوزه های مرتبط با آن در اختیار انسان قرار می دهد نیاز دارند. بنابراین لازم است که با مهارت های هفتگانه کار با کامپیوتر آشنا باشیم.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها