گرایش برتر مدیریت بازرگانی
گرایش برتر مدیریت بازرگانی
تعریف مدیریت بازرگانی
مفهوم مدیریت بازرگانی، اولین مرتبه در کشور فرانسه و به منظور بحث در مورد سرمایه ها و هزینه ها و کنترل انواع سود خارجی استفاده شد. بنابراین، تاریخچه مدیریت بازرگانی به نوعی برگرفته از یک کشور صنعتی است. غالبا هنگامی که صحبت از مدیریت کردن فعالیت های تجاری و بازرگانی به میان می اید، مدیران تجاری از اصطلاح مدیریت بازرگانی استفاده میکنند که کارایی زیادی در زمینه تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی، ارایه راهکار ها و تصمیم گیری برای مشکلات مالی و اقتصادی دارد.
علاوه بر این، اخیرا، حیطه بازرگانی، به صورت یک رشته دانشگاهی معرفی شده و گرایش هایی فراوانی هم نیز برای آن برشمرده اند و میتوان آنها را تا مقطع دکترا ادامه داد. حیطه رشته مدیریت بازرگانی برای افرادی پرسود و پررونق خواهد بود که، با انواع ابزارها و شیوه های فروش و بازاریابی و بازارها اشنایی داشته باشند. علاوه بر این ، این حیطه برای انجام تحقیقات علمی و پژوهشی نیز مناسب بوده و دانشجویان آن میتوانند بعد از فراغت از تحصیل، در سازمان های دولتی و یا خصوصی مشغول به کار شوند.
سرفصل های این مقال عبارتند از : تعریف مدیریت بازرگانی، اهمیت مدیریت بازرگانی، آموزش مدیریت بازرگانی، دوره مدیریت بازرگانی، مدرک مدیریت بازرگانی، گواهینامه مدیریت بازرگانی، گرایش برتر مدیریت بازرگانی، بازاریابی در صادرات، انواع بازرگانی و روش های پرداخت در معاملات بازرگانی .
اهمیت مدیریت بازرگانی
غالبا، رشته ها و حوزه هایی که به طور مستقیم با اقتصاد مرتبط هستند، از اهمیت دو چندان برخوردار بوده و به نوعی میتوان با استفاه از آنها موفقیت و یا شکست راهکار های اقتصادی را تخمین زد. یکی ازحوزه ها ، مدیریت بازرگانی است که زمینه شناسایی و توسعه فرصت های کسب و کار و مدیریت سود آور پروژه ها و قراردادها را فراهم میکند. البته، این نوع از مدیریت هنگامی میتواند موثر واقع شود، که مدیران به اهمیت آن آگاه باشند.
علاوه بر این، مدیران بازرگانی باید با انواع سیاست گذاری ها و قوانین و شیوه های راه اندازی کسب و کار و شرایط استاندارد آن آشنایی داشته باشند تا بتوانند در مسیر درستی حرکت کنند. علاوه براین، آنها باید بتوانند در صورت لزوم از شیوه های منحصر به فرد بازرگانی به منظور کسب سود های چند برابری به نفع اقتصاد کشور استفاده کنند.
آموزش مدیریت بازرگانی
از این جهت که مدیریت بازرگانی، میتواند بر اقتصاد کلی کشور تاثیر چشمگیری داشته باشد، بنابراین، مدیران باید از اصول و تکنیک های بازرگانی مطلع بوده و با تفکر و تامل در مورد شیوه های مناسب اقتصادی تصمیم گیری کنند. علاوه بر این، مدیرانی که در این حوزه فعالیت دارند باید توانمندی ها و توانایی های خاصی داشته و بخشی از فعالیت های بازرگانی را به صورت تخصصی مدیریت و کنترل نمایند. علاوه براین، مدیرانی که علاوه بر دانش و مهارت آکادمیک، گواهینامه مدیریت بازرگانی دریافت کرده باشند، در این زمینه موفق ترخواهند بود و میتوانند دانش خود را به سهولت در اختیار دیگران قرار دهند.
در راستای آموزش مفاهیم و یادگیری کارایی مدیریت بازرگانی، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، دوره آموزشی آموزش مدیریت بازرگانی را برای علاقمندان به این دوره ارایه کرده است. دوره مدیریت بازرگانی ، به دانش پذیران این امکان را میدهد تا با مفهوم تجارت خارجی و انواع آن اشنایی پیدا کرده و برای استفاده بهینه و عملی از آنها در محیط های بازرگانی آماده شوند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت بازرگانی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
بازاریابی در صادرات
علی رغم اینکه، غالبا کالاهای منحصر به فرد و با کیفیت برای صادارات انتخاب میشوند، اما گاهی این کالاها برای مخاطب ها و مشتری های خاص تعریف نشده و شناختی نسبت به آنها ندارند بنابراین، نسبت به آنها تمایلی نشان نداده و برای خریدشان نیر اقدام موثری انجام نمیدهد. بنابراین، باید از اصول بازاریابی در صادرات کمک گرفته و برای آنها تبلیغات مستمر انجام داد تا مشتری ها نسبت به آنها شناخت کافی پیدا کرده و کالای مورد نطر ر به دیگران نیز پیشنهاد دهند.
این اصول بازاریابی شامل مراحل زیر است :
شناسایی بازار هدف ، شناخت و تعیین نیازها و سعی در برآورد کردن و تامین آنها
در نظر گرفتن استراتژی های خاص بازاریابی برای محصولات صادراتی
استفاده از انواع شیوه ها و ابزارهای ارتباطی برای معرفی محصول به مشتری
آگاه کردن مشتریان از انواع فعالیت های شرکت و ارایه پیشنهادات جدید برای آنها
دریافت تقاضای مشتریان و بررسی امکان برآورد کردن نیازها
انواع بازرگانی
بازرگانی به معنای، ارایه خدمات و داد و ستد کالاها بین دو یا چند شخص حقیقی و حقوقی است. قابل ذکر است که، حیطه بازرگانی و انواع آن، دارای قوانین منحصر به فردی بوده که امکان داد با توجه به شرایط سازمانی تغییراتی در آنها ایجاد شود. فردی که در این میان، مسئولیت انجام و ارایه خدمات و کالاها را بر عهده دارد ، بازرگان نامیده میشود. همچنین، پایه و اساس بازرگانی داشتن ان.اع سرمایه های بالقوه است. انواع بازرگانی میتواند شامل :
بازرگانی منطقه ای : این نوع از بازرگانی، مخصوص دو یا چند کشور است که در یک منطقه جغرافیایی نزدیک به هم قرار گرفته اند و قصد دارند به منظور دستیابی به اهداف مشترک ، فعالیت های بازرگانی کوتاه و یا بلند مدتی را آغاز کنند.
بازرگانی خارجی : این نوع از بازرگانی، به معنای انجام و ارایه خدمات و انتقال های مالی به کشورهای خارجی است.
بازرگانی داخلی: این نوع از بازرگانی، برای ارایه خدمان بین ساکنان یک کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
روش های پرداخت در معاملات بازرگانی
غالبا، در معاملات خارجی از شیوه های پرداخت متفاوتی استفاده میشود تا طرفین از بازگشت سرمایه خود اطمینان حاصل کرده و بتوانند معالات بعدی را انجام دهند. انواع روش های پرداخت در معاملات بازرگانی میتواند شامل :
پرداخت از طریق اعتبار اسنادی : نوعی از قرارداد است که در طی آن، وارد کننده کالا از بانک افتتاح کننده حساب درخواس میکند تا وجه کالا را بپردازد.
پرداخت برروی حساب باز: در این روش، فروشنده با خریدار تفاهم نامه ای امضا کرده و سپس، با ارسال کالا برای خریدار، دیگر مالک آن نبوده و البته خریدار باید طبق شرایط قرارداد ، هزینه ها را پرداخت کند.
پرداخت پیش پرداخت یا نقدی : در این نوع از پرداخت، خریدار کالا باید، هزینه کالا را همزمان با سفارش کالا برای فروشنده بفرستد تا بعد از مدت تعیین شده، کالا برای خریدار فرستاده شود. البته، در این روش، طرفین باید به هم اعتماد داشته باشند.
گرایش برتر مدیریت بازرگانی
مدیریت بازرگانی، دارای گرایش های متنوعی بوده که هر کدام تعریف خاصی داشت و حیطه فعالیتش نیز با دیگری تفاوت دارد. علاوه برین، دروسی که در هر دانشگاه برای هر گرایش ارایه میشود نیز متنوع است و دانشجویان میتوان در پایان تحصیلات، در سمت های مختلفی شروع به کار کنند. با این حال، گرایش برتر مدیریت بازرگانی، با توجه به نوع سازمان و کارایی آن گرایش در سازمان مشخص میشود.
برای رشته مدیریت بازرگانی گرایش های متنوعی مانند سیاست گذاری، تحول سازمانی، بازرگانی بین الملل، مدیریت مالی و بیمه و کارآفرینی در نظر گرفته شده که هر کدام از دانشجویان مقطع کارشناسی میتوانند با توجه به استعداد و علاقه و البته استعداد خود یکی را انتخاب کرده و در این زمینه تجربیاتی به دست آورند. در زیر به دو مورد از گرایش های مدیریت بازرگانی اشاره میکنیم:
مدیریت بازرگانی گرایش کارآفرینی
گرایش کارآفرینی، از جمله گرایش هایی است که در ان ریسک های موجود در یک کار به دقت شناخته شده و موقعیت ها و فعالیت های جدید بررسی و تجزیه و تحلیل میشوند. غالبا، فارغ التحصیلان این رشته تحصیلی ، کارآفرین هایی هستند که ، از استراتژی های مختلف برای پیشبرد کار خود بهره برده، شیوه تفکر خلاق را ترویج داده، فرصت های موجود در عرصه کار را شناسایی کرده، مزیت های کارآفرینی را برای کارکنان توضیح داده، برای فعالیت های سودآور برنامه ریزی کرده، توانایی های واحد خدمات را افزوده و زمینه های سرمایه گذاری بلند مدت را فراهم میکنند.
مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی
بحث اصلی گرایش بازاریابی، فروش محصولات تولیدی و کسب سود برای کارخانه های تولیدی است. علاوه بر این، این گرایش عمدتا به منظور توضیح و مطالعه مفاهیم بازاریابی در زمان فروش، استفاده از رویکردهای رقابتی و استراتژیک در شرایط دشوار، به اشتراک گذاری شیوه های توسعه یافته در مدیریت بازرگانی و تماس و ارتباط با دیگر مدیران و کارخانه های تولیدی مورد استفاده قرار میگیرد.