چرا باید در دوره آموزش گویندگی و فن بیان فن پردازان شرکت کنیم
تکنیک های گویندگی و فن بیان
بسیاری از افراد در طول روز یک بخشی از زمان خود را صرف تماشای تلویزیون می کنند. بسیاری از افراد هم روز خود را با صدای رادیو شروع می کنند. پس تلویزیون و رادیو هنوز هم با وجود ظهور شبکه های اجتماعی دیگر از اهمیت زیادی در میان مردم برخوردار است. در این میان بخشی از برنامه های تلویزیونی را گویندگان و مجریانی می گردانند که مسئول اعلام اخبار، گزارشات ورزشی و دیگر رویداد ها هستند. آن ها ممکن است این برنامه را به صورت زنده یا غیر زنده اجرا کنند. گاهی اوقات مجریان و گویندگان خود مسئول تامین محتوا های شان هستند و در بسیاری از موارد هم نویسنده ها وظیفه این کار را به عهده می گیرند. اما در نهایت آنچه مهم است توانایی و تسلط مجریان بر بیان و ادای این محتوا می باشد.
دوره آموزش گویندگی موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برای آن دسته از افرادی ارائه شده است که علاقه مند به حرفه گویندگی هستند و می خواهند در صدا و سیما مشغول به کار شوند و یا حتی افرادی که به دنبال راه انداختن کسب و کاری برای خودشان می باشند. همانطور که در بالا گفتیم، شبکه های اجتماعی هنوز نتوانسته اند جای تلویزیون و رادیو را بگیرند اما بستر مناسبی برای جوانان با استعداد هستند. پس علاقه مندان می توانند با شرکت در دوره آموزش گویندگی موسسه فن پردازان این امکان را برای خودشان فراهم کنند تا استعداد گویندگی شان را شکوفا کرده و از آن در راستای کسب درآمد استفاده کنند.
برای یک گوینده خوب شدن چه مهارت هایی را باید فرا گیرید؟
افرادی که تمایل دارند، در حرفه گویندگی فعالیت کنند، باید برای کسب موفقیت بیشتر مهارت های ویژه آن را بیاموزند. دهه ها قبل این گونه بود که مردان گوینده سعی می کردند تا جای ممکن صدای خود را کلفت و خشن کنند و در مقابل بانوان گوینده هم بیشتر صدای خود را نازک می کردند. برای آن زمان این سبک پسندیده و مورد قبول بود. اما امروزه دیگر مخاطبین جذب چنین صدا هایی نمی شوند. در دوره های آموزش گویندگی مدرن دانشپذیران آنچه فرا می گیرند این است که چطور تلاش کنند صدای شان در مقابل دوربین و میکروفون طبیعی تر و نزدیک به صدای خودشان باشد. در ادامه نکاتی را ذکر می کنیم که به کمک آن می توانید صدای خود را برای گویندگی آماده کنید، پس با ما همراه باشید...
انتظارات خود را تغییر دهید
در ابتدا اصلا نباید صدای خود را با مجریان دیگر که شاید هم سال ها در این کار سابقه و تجربه دارند، مقایسه کنید. صدای شما مخصوص خودتان است. تنها وجه مشترک شما با دیگر مجریان در این است که شما نیز باید مانند آن ها از هوا برای تولید صدا استفاده کنید! پس سطح انتظارات خود را پایین آورید و سعی کنید در مقابل دوربین و میکروفون خیلی طبیعی و عادی برخورد کنید و خودتان باشید. در واقع اگر این نکته را در نظر نگیرید، وقتی وارد این حرفه می شوید، در دام بزرگ تقلید می افتید و مطمئن باشید با این کار خیلی زود مخاطبین خود را از دست خواهید داد. بهترین کار این است که تمرکز خود را فقط و فقط روی صدای خودتان بگذارید. این نکته را به خاطر داشته باشید که در سال های اخیر تمامی اجرا ها غیر رسمی شده اند و دیگر خبری از آن رنگ و لعاب رسمی نیست.
به صدای خودتان گوش دهید
برای اینکه بتوانید یک صدای حرفه ای داشته باشید، باید خودتان به طور مرتب به صدای خودتان گوش دهید. می توانید برای این کار یکی از مکالمه های با دوست تان را ضبط کنید و در آخر به آن گوش دهید. آنچه مهم است توجه به لحن کلام می باشد. یک مکالمه بالا و پایین زیاد دارد و این بالا و پایین ها نقش بسیار مهمی در جذابیت کلام ایفا می کنند. صحبت کردن در مقابل دوربین و یا میکروفون خیلی با خواندن یک متن از روی کتاب فرق می کند. برای گوینده خوب بودن، باید بدانید کجا صدای خود را بالا ببرید و کجا پایین. با گوش دادن به آهنگ صدای ضبط شده از خودتان قطعا می توانید این نکته را بیشتر درک کنید.
متن را متناسب با لحن خود تغییر دهید
بیشتر گوینده های تلویزیون و رادیو متنی را ادا می کنند که فرد دیگری نوشته، اما این بدان معنی نیست که شما مجبورید عینا آن را تکرار کنید. بلکه می توانید سلیقه به خرج دهید و کمی کلمات را جا به جا کنید تا به لحن کلام شما نزدیک تر شود. این کار را ساده بگیرید و سعی کنید جملات را فقط برای راحتی کلام خود کمی تغییر دهید. حتی می توانید متنی که به شما داده شده است را یک بار به زبان خود بازنویسی کنید.
از تکنیک فی البداهه استفاده کنید
اضافه کردن کمی جملات و عبارت های فی البداهه در کلام تان می توان نوع گفتار شما را برای مخاطبین خیلی جذاب تر کند. البته این کار گاهی اوقات امری ساده است و گاهی اوقات سخت و پیچیده. اما نگران نباشید با شرکت در دوره آموزش گویندگی و فن بیان می توانید تمامی تکنیک های لازم برای این کار را فرا بگیرید. برای اینکه گوینده خوبی باشید، تسلط بر فی البداهه گویی خیلی مهم است، با این کار کلام شما خیلی عادی و طبیعی تر می شود و بیشتر بر دل مخاطب می نشیند.
تمرین آوایی را فراموش نکنید
به خاطر داشته باشید که یک شبه نمی توانید به یک گوینده حرفه ای تبدیل شوید. پس باید تمرین زیادی داشته باشید. با شرکت در دوره گویندگی موسسه فن پردازان تمرین های آوایی زیادی را تجربه خواهید کرد. این تمرین ها همگی بر اساس استاندارد های روز دنیا می باشند و کاملا منطبق با مدل های گفتاری روز جهان است. نکته ای که بد نیست به آن اشاره کنیم این است که هرگز در تمرین ها و ضبط صدای خود، افکت های دستگاهی به آن اضافه نکنید، اجازه دهید صدای طبیعی خودتان باشد و سعی کنید نقاط ضعف را با تمرین و تکرار رفع کنید.
چرا باید در دوره آموزش گویندگی و فن بیان فن پردازان شرکت کنیم؟
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با به خدمت گرفتن اساتید مجرب و منابع آموزشی استاندارد و بین المللی، توانسته است نیاز دانشپذیران را در بسیاری از حوزه ها رفع کند. یکی از دوره های پر طرفدار این موسسه دوره آموزش گویندگی است و از آنجایی که تمامی مدارک این موسسه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است، یک فرصت عالی برای افرادی که می خواهند وارد این حرفه شوند. دانش آموختگان این رشته در نهایت با اخذ مدرک فن بیان و گویندگی می توانند در صدا سیما، رادیو و یا شبکه های اجتماعی فعالیت حرفه ای خود را آغاز کنند. لازم به ذکر است سازمان WES کانادا هم گواهینامه فن بیان و گویندگی موسسه فن پردازان را به تایید خود رسانده است. این سازمان مسئولیت ارزیابی مدارک را بر عهده دارد، در نتیجه می توانید از این مدرک برای کار در کشور کانادا نیز بهره ببرید.
دانش پذیران در نهایت با اخذ گواهینامه فن بیان و گویندگی می توانند مهارت های کسب شده در این دوره را به مرحله اجرا گذارند، اما چگونه؟ یا با حضور و استخدام در صدا و سیما و برنامه های تلویزیونی و رادیویی و یا با شرکت در شبکه های اجتماعی و اضافه کردن چاشنی خلاقیت به این مهارت ها. پس با فراگیری مهارت ها و تکنیک های گویندگی راه های زیادی برای کسب درآمد پیش روی شما باز می شود. پس این فرصت را از دست ندهید و هرچه سریع تر برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره با مشاورین ما تماس حاصل کنید.