ورود به بازار کار با گذراندن دوره حسابداری
ورود به بازار کار با گذراندن دوره حسابداری
حسابداری از آن دسته شغل هایی است که بسیار از افراد با هدف درآمد بیشتر آن را انتخاب می کنند. همه مشاغل و کسب و کارها چه بزرگ و چه کوچک به حسابدار نیاز دارند، چه این کار را خودشان انجام بدهند یا اینکه کسی را برای این کار استخدام کنند به هر حال حسابداری بخشی جدایی ناپذیر از یک کسب و کار است. حتی در دورانی که به دلیل وضعیت نامساعد اقتصادی کسب و کارها رونقی ندارند و بسیار از آنها مجبور به تعدیل نیروهای خود می شوند حسابدارها امنیت شغلی دارند. علاوه بر این حسابداری در دسته مشاغل پر درآمد قرار دارد. اگر در این کار ماهر باشید و کار کردن با اعداد و ارقام برایتان لذت بخش باشد این شغل کاملا مناسب شما است. با گذراندن یک دوره مدیریت مالی و حسابداری در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان می توانید قدم اول را به درستی بردارید و با آموزش جامع و کاملی که می بینید وارد بازار کار شوید.
حسابداران چه کاری انجام می دهند؟
حسابداری از مشاغل بسیار حیاتی برای تمام کسب و کارها است. یک حسابدار تمام اطلاعات مالی را ثبت و گزارش می دهد. این کار در قالب گزارشگری مالی، مالیات، حسابرسی و سایر موارد انجام می شود. بسته به نوع حسابداری که ممکن ایت در برخی مشاغل به شکل تخصصی انجام شود وظایف یک حسابدار شامل موارد زیر است :
- مدیریت مدام سیستم های مورد استفاده در امور مالی و بودجه.
- انجام حسابرسی مالی که یک بررسی مستقل از وضعیت مالی یک شرکت است.
- ارتباط با مشتریان برای ارائه اطلاعات و مشاوره مالی.
- ثبت اسناد حسابداری در دفاتر و یا نرم افزار حسابداری
- ثبت اطلاعات کارکنان و محاسبه حقوق و دستمزد ماهیانه آنها و پرداخت حقوق
- تهیه و بررسی صورت های مالی
- محاسبه بدهی مالیاتی
- تهیه اظهارنامه مالیاتی و نظارت بر پرداخت به موقع مالیات ها
- ثبت درآمدها و هزینه های شرکت و کنترل حساب سود و زیان
- ارائه گزارش های دوره ای در این خصوص به مدیریت
- تهیه، سازماندهی و نگهداری گزارشات مالی قانونی
- پیشنهاد روشهای کاهش هزینه، افزایش درآمد و بهبود سود
حسابداری به طور کلی یک سیستم مالی است که به کمک آن اطلاعات مالی ثبت، جمع بندی و طبقه بندی می شوند و در نهایت گزارشات لازم از آنها گرفته می شود. این گزارش ها برای افراد مختلف از مدیری عامل گرفته تا ذی نفعان و یا ادارات و موسسات دولتی که هر شرکت موظف به ارائه گزارش ملی به آنها را شامل می شود. حسابدارن با ثبت اطلاعات مالی و تهیه گزارشات به مدیران در حقیقت به آنها کمک می کنند تا بتوانند تصمیمات درستی بگیرند. بدون وجود حسابدار یک مدیر نمی تواند به درستی موجه شود که در کجای مسیر پیشرفت شغلی است. حتی ممکن است متوجه این موضوع نیز نشود که شرکت در مسیر سراشیبی قرار دارد.
حسابدارحرفه ای چه ویژگی هایی دارد؟
برای آنکه به عنوان یک حسابدار حرفه ای فعالیت کنید و بتوانید از این طریق به درآمد بیشتر نیز برسید لازم است که تمام ابزارها و تخصص های لازم در زمینه شغلی خود را به طور کامل آموزش ببیند. خوشبختانه این ابزارها در دسترس همه قرار دارد و به شکل انحصاری نیست و نه آنقدر پیچیده است که کسی نتواند از آنها سر دربیاورد. یکی از ویژگی های یک حسابدار موفق این است که به شکل حرفه ای عمل کند و برای این کار باید به موارد زیر تسلط کافی داشته باشد:
تسلط به نرم افزارهای مالی: با وجود اینکه همچنان از دفاتر مختلف برای ثبت و بررسی امور مالی استفاده می شود اما در عمل این نرم افزارهای مالی هستند که به حسابداران کمک می کنند تا بتوانند کار خود را سریع و با خطای کمتری انجام دهند. به همین دلیل برای حرفه ای بودن به عنوان یک حسابدار باید به نرم افزارهای رایج و به روز تسلط کافی داشته باشید. در کنار نرم افزارهای مخصوص به حسابداری یک حسابدار حرفه ای باید با نرم افراز آفیس و به خصوص اکسل تسلط کامل داشته باشد. نرم افزار اکسل یکی از جامع ترین و پر کاربرترین نرم افزارها است که تقریبا در تمام رشته ها کاربرد دارد. به کمک این نرم افزار به راحتی می توان حجم زیادی از اطلاعات را ثبت و ذخیره کرد و بر اساس آنها نمودار تهیه کرد. در بسیاری از موارد تهیه گزارش ها و محاسبات با کمک اکسل صورت می گیرد و برای تکمیل سایر گزارش های مالی از آن ها استفاده می شود.
اولویت بندی در انجام امور مالی: امور مالی و ثبت آنها کار بسیار حساس و دقیقی است که پر از جزئیات است و کوچک ترین اشتباه درست مثل بازی دومینو می تواند باعث به هم ریختن همه قسمت های دیگر شود. علاوه بر این امورد مالی نیز مانند بسیاری از کارها می توانند بر اساس میزان اهمیت اولیت بندی شوند. اولویت بندی امور مالی به عهده حسابدارن است، چرا که در واقع این حسابدارن هستند که می دانند کدام کار باید اول شود تا بر اساس آن بتوان مابقی امور مالی را انجام داد. یکی از ویژگی های یک حسابدار حرفه ای این است که می دانند چطور امور مالی را اولویت بندی کنند.
به روز بودن اطلاعات : یکی از ویژگی های افراد حرفه ای در هر شغلی این است که همیشه به روز است. این موضوع در مورد حسابداران نیز صدق می کند و اگر می خواهید یک فرد حرفه ای باشید باید اطلاعات شما کاملا به روز باشد. تغییر در دنیا خود را در همه شغل های نشان داده است. این تغیرات گاهی به سرعت اتفاق می افتد گاهی تدریجی است. در هر دو حال کسی که می خواهد در رشته و زمینه حرفه ای فعالیت خود یک فرد کاملا متخصص و حرفه ای باشد باید این توانایی را داشته باشد که همیشه خودش را به روز نگه دارد. برای مثال در صورتی که نرم افزارهای جدیدی جایگزین روش های قدیمی شده باشد و یا قوانین جدیدی برای ارائه اطلاعات به سازمان های مربوط به امور مالی به تصویب رسیده باشد شما نمی توانید بگویید که علاقه ای به آنها ندارید و می خواهید با همان روش قبلی خود حرفه خود را ادامه دهید. بنابراین باید همیشه از آخرین تغییراتی که در حرفه شما اتفاق می افتد اطلاعات کافی داشته باشید.
رازدار بودن: حسابداری به نوعی قلب یک کسب و کار است که بدون آن عملا یک مدیر نمی داند که فعالیت او به چه سمت می رود. از طرفی از آنجایی که تمام امور مالی و میزان درآمد و هزینه یک شرکت را حسابداران ثبت و بررسی می کنند به خوبی از وضعیت و میزان درآمد و هزینه ها اطلاع دارند. این اطلاعات می تواند برای شرکت های رقیب و یا اطرافیان بسیار جذاب باشد تا به کمک آن بتوانند از کشی و کار همکار خود اطلاع داشته باشند و حتی از آن سو استفاده کنند. یک حسابدار می تواند در حساب ها دست ببرید و حتی از یک کسب و کار کلاه برداری کند. به همین دلیل فردی که قرار است به عنوان یک حسابدار مشغول به کار شود باشد به اندازه کافی فرد قابل اطمینانی باشد که بتوان همه امور مالی که به نوعی راز یک کسب و کار محسوب می شود را به او سپرد. اگر می خواهید به عنوان یک حسابدار حرفه ای فعالیت کنید می توان گفت که اولین اصل آن راز داری است . حسابداران حرفه ای رازداران قابل اطمینان هستند و یکی از اصلی ترین وجه تمایز های آنها با سایرین همین ویژگی راز داری است.
انواع حسابداری
حسابداری انواع مختلفی دارد که هر یک از آنها برای استفاده در یک زمینه خاص طراحی شده اند و به وجود آمده اند برخی از انواع حسابداری عبارتند از:
- حسابداری صنعتی: بعد از تغییراتی که پس از صنعتی شدن در دنیا به وجود آمد نیاز به دانستن میزان بهای تمام شده محصولات به یک ضرورت تبدیل شد. کاربرد حسابداری صنعتی فقط به این موضوع محدود نمی شود و سایر موسسات هم می توانند از آن برای بدست آوردن بهای تمام شده خدمات خود نیز استفاده کنند. برای مثال بانک ها، شرکت های بیمه، شرکت های حمل و نقی، دانشگاهای و بسیاری دیگر از شرکت های می توانند از حسابداری صنعتی استفاده کنند.
- حسابداری مالی: حسابداری مالی به حسابداری گزارش نیز شناخته می شود. هدف اصلی حسابداری مالی در حقیقت تهیه صورت های مالی است. با استفاده از این نوع حسابداری اطلاعات مالی به شکل ترازنامه ها و صورت های سود و زیان جمع آوری و تحلیل و در نهایت ارائه می شوند.
- حسابداری دولتی: در حسابداری دولتی ثبت و حفظ حساب ها در شرکت ها و موسسات دولتی انجام می شود. در حقیقت اطلاعات مربوط به فعالیت های مالی موسسات دولتی و وزارت خانه ها برای کنترل برنامه های مصوب و تصمیم گیری درست در تخصیص بودجه با کمک این نوع حسابداری انجام می شود.
تاریخچه حسابداری
حسابداری هزاران سال قدمت دارد و در تمدن های باستانی آثار مربوط به این حرفه را می توان پیدا کرد. اولین آثار پیدا شده به حسابداری در بین النهرین یافت شده است که شمارش پول و ثبت خرید و فروش در آن دیده می شود. علاوه بر این در ایران باستان نیز آثاری پیدا شده است که نشان می دهد سیستم های حسابداری اولیه در آنجا وجود داشته است. در قسمت های دیگر دنیا نیز مثل بابل و مصر باستان آثاری وجود دارد که قدمت حسابداری را ثابت می کند. بعد از دوران باستان یهودیان خاورمیانه در اولیا قرون وسطا پیشگامان حسابداری محسوب می شود. با توسعه شرکت ها و تغییراتی که در دنیای کسب و کار و بوجود آمدن انواع شرکت ها رخ داد حسابداری نیز به تدریج توسعه پیدا کرد و به بخش های تخصصی تری تبدیل شد. اولین اثر منتشر شده در مورد سیستم حسابداری در سال 1494 توسط فردی به نام لوکا پاسیولی که به پدر علم حسابداری نیز شناخته می شود در کشور ایتالیا منتشر شد. علم حسابداری به تدریج سازمان یافته تر شد و در قرن نوزدهم به شکل حرفه ای سازمان یافته تبدیل شد ودر سال 1880 در انگلستان موسسه حسابدارن خبره تشکیل شد.
سیستم حسابداری دو طرفه یا همان سیستم حسابداری دوبل را در قرن چهاردهم لوکا پاچیولی در قرن چهاردم در ایتالیا منتشر کرد. این فرد حسابداری دو طرفه و سایر موضوعات و مفاهیم که به تجارت و کسب و کار مربوط می شد را در کتاب خود آورد . این کتاب در طول یک قرن به پنج زبان ترجمه و انتشار یافت. اصول حسابداری که امروزه استفاده می شود تغییرات کمی از آنچه پاچیولی در کتاب خود برای اولین بار معرفی کرد دارد. برای آنکه بتوانید شغلی با درآمد عالی داشته باشید حسابداری یکی از این مشاغل است. اما قبل از اینکه وارد این حرفه شوید باید ببینید که آیا این شغل مناسب شما هست یا نه. حسابداری کاری بسیار دقیق و حساس است و تمام مدت با ثبت اعداد و ارقام سر و کار داشته باشید. در کنار آن این شغل گاهی با استرس زیاد همراه است و نباید این استرس بر فعالیت شما تاثیر بگذارد. اما از طرفی اگر روحیه نظم دادن به کارها را داشته باشید و از اینکه با اعداد و ارقام کار کنید و در عین حال می توانید مدیریت خوبی بر زمان در انجام کارها داشته باشید، حسابداری بسیار هم مناسب شما است.
یکی دیگر از مواردی که باید قبل از ورود به این حرفه در نظر داشته باشید آموزش درست حرفه حسابداری است. در همین راستا موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برای افراد علاقمند به شغل حسابداری دوره حسابداری و مدیریت مالی را برگزار می کند که در آن با آموزش جامع و کامل مطالب می توانید با خیال راحت وارد بازار کار شوید. علاوه بر این به دلیل اعتبار مدرک ارائه شده از طرف موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان می توانید در شرکت های معتبر مشغول به فعالیت شوید. گواهینامه حسابداری و مدیریت مالی که پس از پایان دوره به شما داده می شود مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری است و علاوه بر آن با آموزش حسابداری و مدیریت مالی در این موسسه به دلیل مطالب جامع و به روز می توانید مدرک خود را پس از بررسی توسط موسسه بررسی مدارک WES کانادا به تایید این موسسه برسانید.