نظریه ویژگی های شخصیت

نظریه ویژگی های شخصیت

تاریخچه روانشناسی در جهان

با توجه به شواهد موجود در یونان و مصر باستان ، تاریخچه علم روانشناسی در جهان به این کشورها برمیگردد. در ابتدا، روانشناسی در این کشورها  به صورت فلسفه ای متفاوت مورد بررسی قرار گرفته و با استقبال نیز مواجه شد اما با پیشرفت علم، بسیاری از محقققان و دانشمندان آنرا به عنوان  یک گرایش و شاخه علمی مجزا در نظر گرفته و به مطالعه آن پرداختند. 
قابل ذکر است که دانش روانشناسی با علومی مانند عصب شناسی و جامعه شناسی ارتباط داشته و آزمایشگا هایی نیز برای بررسی و انجام تحقیقات روانشناسی تاسیس شده است. اولین آزمایشگاه معتبر در این زمینه در آلمان و در سال 1260 شمسی  راه اندازی شد.  بعد از آن، مجموعه های روانشناسی متعددی با اهداف متفاوتی تشکیل شده که همه به نوعی به پیشبردداهداف روانشناسی کمک کردند. 
سرفصل های این مقاله عبارتند از : تاریخچه روانشناسی در جهان ، روانشناسی شخصیت، تعریف روانشناسی، آموزش کاربرد روانشناسی در مدیریت، دوره کاربرد روانشناسی در مدیریت ، مدرک کاربرد روانشناسی در مدیریت ، گواهینامه کاربرد روانشناسی در مدیریت ، تفاوت روانشناس و روانپزشک و نظریه ویژگی های شخصیت.

آموزش کاربرد روانشناسی در مدیریت

تعریف روانشناسی

علم روانشناسی ، علمی است که به مطالعه جدی و دقیق ذهن و رفتار انسان پرداخته و به علوم جالبدیگری مانند جامعه شناسی، مردم شناسی و رفتار شناسی نیز ارتباط دارد.  در این علم، دانشمندان و محققان میتوانند رفتارهای قابل مشاهده و فرایندهایی که در ذهن اتفاق می افتند را نیز بررسی کرده و ارتباط آنها با دیگر روندها نیز کشف و شناسایی کنند. غالبا، در روانشناسی چهار هدف دنبال میشود که عبارتند از : 
تبیین: در این روند، روانشناس میتواند دلایل حادث شدن یک رفتار را بررسی کند. 
توصیف: در این روند، ناهنجا و یا بهنجار بودن یک رفتار خاص است و چیستی آن بررسی میشود. 
کنترل: در این فرایند ، رفتارهای احتمالی یا بهبود عملکرد فرد در یک دوره زمانی کنترل و نظارت میشود.
پیش بینی: روانشناس در این روند، پیش بینی میکند که فرد میتواند چه رفتارهایی را در موقعیت خاص از خود نشان بدهد. 

روانشناسی شخصیت

روانشناسی شخصیت، یک از شاخه ها و گرایش های پرکاربرد علم روانشناسی بوده که ابعاد و ویژگی های متمایز و متفاوت شخصیت انسان از جمله ویژگی های هیجانی، جسمی، ادراکی و معنوی را بررسی کرده و هماهنگی و متناسب بودن آنها را با محیط مورد نظر ارزیابی و بررسی قرار میدهد. بنابراین، روانشناس باید رفتارهایی را در نظر بگیرد که بیشتر تکرار میشوند. 
هدف از روانشناسی شخصیت، مطالعه علمی این موضوع است که چگونه افراد مختلف با توجه به داشتن نیرو ها و ویژگی های مختلف به صورت متفاوت عمل میکنند. همچنین، در این علم، انواع تفاوتهای روانی و ذهنی فردی و ماهیت انسانی و شباهت ها و تفاوت های روانی بین افراد بررسی شده و یک تصویر منسجم از فرد و فرآیندهای روانشناختی او ارایه میشود. 
نکته جالب اینجاست که، این شخصیت، از یک فرد به فرد دیگر متفاوت داشته و در برگیرنده مجموعه ای از رفتارهای ثابت و پایدار شخص است که از طریق آنها میتواند عملکرد او را درآینده پیش بینی نمود و حدس زد. علاوه بر این، این رفتارها میتواند شامل تفکرات، اندیشه ها و عادت های آن فرد بوده و به نوعی میتواند شخص را معرفی کند. 

دوره کاربرد روانشناسی در مدیریت

آموزش کاربرد روانشناسی در مدیریت

روانشناسی، یکی از حیطه هایی است که در زندگی های مدرن امروز بسیار کاربرد داشته و میتواند مشکلات را در کوتاه ترین مدت و به شیوه ای علمی حل کند. بنابراین، افرادی میتوانند در این زمینه مخصوصا به مدیران راهکارهایی نشان دهند که گواهینامه کاربرد روانشناسی در مدیریت داشته و بتوانند تکنیک های روانشناسی را به بهترین نحو اعمال کنند. 
در راستای کمک به درک و شناسایی راهکارهای بهینه روانشناسی برای حل انواع مشکلات مدیریتی و فنی، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، بسته های آموزشی را برای دوره آموزشی آموزش کاربرد روانشناسی در مدیریت پشنهاد و ارایه کرده است. دوره کاربرد روانشناسی در مدیریت به دانش پذیران امکان میدهد تا پیش از تجربه مستقیم روانشناسی، با اصول و تکنیک های متفاوت و متعدد آن اشنا شده و تجربیات ارزشمندی را در این زمینه به دست آورند.
 علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک کاربرد روانشناسی در مدیریت  اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

تفاوت روانشناس و روانپزشک

بسیاری از افراد کم سواد و حتی افراد تحصیل کرده و با سواد نمیتوانند تفاوت روانشناس و روانپزشک را تشخیص داده و بنابراین، نمیتوانند تصمیم بگیرند که هنگام بروز مشکل باید به کدامیک مراجعه کنند. علاوه بر این، مراجعه کردن به این دو فرد برای بسیاری از افراد مشکل بوده و معتقد هستند که کمک گرفتن از این افراد ضرورتی ندارد. 

علاوه بر این، حیطه کاری روانشناس و روانپزشک از این نظر متفاوت هستند که روانشناس، سعی میکند با استفاده از ارایه مشاوره و راه حل های جدید و کارآمد و آموزش، مشکل بیماران غیر روانی و مراجعه کننده را حل کند. در حالی که، مراجعه کنندگان اکثر روانپزشک ها ، روانی بوده و دارای جنون هستند و گاهی نیاز به بستری شدن دارند و البته روانپزشک  میتواند از دارو های خاص و یا الکتروشوک برای درمان آنها استفاده کند. 

گواهینامه کاربرد روانشناسی در مدیریت

نظریه ویژگی های شخصیت

نظریه ویژگی های شخصیت ، یکی از مهم ترین نظریه ها در مطالعه شخصیت افراد است و بیانگر این موضوع است که، شخصیت افراد دارای ویژگی های خاصی بوده که بر خی از آنها بسیار ثابت بوده و همین موضوع موجب میشود که افراد نسبت به یکدیگر متفاوت عمل کنند. 
 از جمله ویژ گی های منحصر به فرد این نظریه این است که، بر تفاوت های موجود بین افراد مختلف متمرکز شده و تاکید دارد که شخصیت فرد حاصل ترکیب ویژ گی های مختلف فردی است و میتواند برای هر فرد به صورت خاص و منحصر به فرد ظهور کند. علاوه بر این، این نظریه این توانایی را دارد که خصوصیات فردی را تعیین و مشخص نموده و آنها را در هر فرد اندازه گیری و ارزیابی یکند. 
علاوه براین، بسیاری از روانشناسان معتقد هستند که میتوان افراد را بر حسب  این ویژگی های شخصیتی تعریف کرد. یکی از دلایلی که موجب شده این نظریه بسیار مقبول باشد این است که در مقایسه با دیگر نظریه ها، بسیار واقع بین بوده اما دارای نقاط ضعفی نیزهست. دو مورد از این انتقادها این است که، این ویژگی ها نمیتوانند رفتار انسان های مختلف را به طور دقیق پیش بینی کنند و همچنین نمیتواند دلیل چیستی و یا چگونگی شکل گیری شخصیت انسان ها را توضیح دهد.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها