نرم افزار برق ساختمان، نیاز برق کاران مدرن
نرم افزار برق ساختمان، نیاز برق کاران مدرن
همه ما شاهد رشد و پیشرفت علم و صنعت هستیم و به خوبی می دانیم که اگر نتوانیم خودمان را مطابق با این پیشرفت ها پیش ببریم، از دنیا عقب می مانیم. در حوزه صنایع مختلف هم اگر از امکانات مدرن و تجهیزات پیشرفته استفاده نکنیم و سعی کنیم بر همان روش های قدیمی و سنتی پا فشاری کنیم، خیلی زود از میدان خارج می شویم، چرا که آن هایی که از دانش و فناوری های مدرن استفاده می کنند، به موقعیت های بهتری دست پیدا می کنند و رفته رفته ما را کنار می زنند و جای خود را در عرصه های مختلف باز می کنند.
یکی از حوزه هایی که نیاز مبرمی به علوم و فناوری های مدرن دارد، بخش ساختمان و ساختمان سازی است و در این میان برق به عنوان یکی از علوم پایه از اهمیت زیادی برخوردار است. برق که خود شاخه های متعددی دارد این روز ها دستخوش تغییرات زیادی بوده است، به گونه ای که این تغییرات انقلابی در طراحی های برق و اجرای آن ایجاد کرده است. یکی از زیر شاخه های اصلی و مهم رشته برق، برق ساختمان می باشد.
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، به عنوان یکی از برترین موسسات آموزشی در کشور مفتخر است دوره نرم افزار برق ساختمان را برای فعالان این حوزه و علاقه مندان به این رشته برگزار کند. در این دوره شما با روش های طراحی مدار ها و نقشه های برق از صفر تا صد آشنا می شوید و می توانید خیلی زود، آموخته های خود را در کار و حرفه تان به کار ببندید. اما برای اینکه بیشتر با این رشته و کاربرد نرم افزار در آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
معرفی رشته برق ساختمان
در رشته برق ساختمان برق کار باید مهارت های مربوط به سیم کشی قسمت های مختلف ساختمان و اماکن مسکونی و یا تجاری را انجام دهد که می تواند شامل روشنایی یا غیر روشنایی و نصب و راه اندازی سیستم های ایمنی و حفاظتی باشد. هر کدام از این بخش ها که نام بردیم خودشان نیازمند تخصص خاص و ویژه ای می باشند که شما در رشته برق ساختمان می توانید آن ها را فرا گیرید. در کنار مباحث نظری، برای موفقیت در این رشته لازم است که تجربه عملی هم داشته باشید و با هر بار انجام این کار ها در محیط های واقعی می توانید مطالب بیشتری بیاموزید و رفته رفته در این کار خبره و حرفه ای شوید.
با حرفه ای شدن در این زمینه می توانید سیم کشی اماکن مسکونی و یا تجاری را انجام دهید که می تواند شامل روشنایی ساختمان همراه با نصب انواع لامپ ها و مهتابی ها باشد و یا شامل تجهیزات غیر روشنایی می باشد که می تواند پریز های برق، تلفن یا آنتن، سیستم کولر، فن ها و آیفون را در بر گیرد. در کنار این موارد یک برق کار ساختمانی باید بتواند سیستم ها و تجهیزات زیر را نیز نصب و طراحی کند:
- سیستم های ایمنی و حفاظتی
- سیستم اعلام سرقت اماکن
- سیستم اعلام حریق
- سیستم درب بازن اتوماتیک و خودکار
- نصب انواع دوربین مدار مسته
- نصب تابلو های توزیع برق تک فاز و سه فاز
- نصب انواع کنتور ها
وظایف حرفه ای یک برق کار مدرن چیست؟
برای اینکه بتوانید در حرفه برق کاری ساختمان موفق شوید و کسب و کارتان را هر روز توسعه دهید، لازم است که وظایف حرفه خود را به خوبی بشناسید و تمرکز خود را روی آن ها بگذارید و سعی کنید این موارد را در خود تقویت کنید. یک برق کار حرفه ای و متخصص باید بتواند موارد زیر را در کار و حرفه و البته محیط کاری اش انجام دهد:
- اشراف کامل داشتن بر مقررات ملی برق ساختمان
- بررسی پروژه مبنی بر رعایت قوانین و مقررات ملی برق ساختمان
- طراحی و نصب سیستم روشنایی اماکن
- داشتن توانایی و مهارت در نقشه کشی و نقشه خوانی مدار های برقی ساختمان
- داشتن توانایی سیم کشی و نصب تجهیزات مدار های روشنایی
- داشتن توانایی سیم کشی و نصب مدار برای لامپ ها و مهتابی های مخصوص
- نصب و راه اندازی سیم کشی تجهیزات خبری
- داشتن مهارت کافی برای در ایجاد شبکه اتصال زمین
- نصب و سیم کشی تجهیزات حفاظتی
- داشتن توانایی و تجربه کافی در طراحی، نصب و سیم کشی سیستم اعلام حریق
- مهارت کافی در کابل کشی فشار ضعیف
- داشتن تخصص کافی برای کار با باس داکت (Bus dact)
- توانایی کار با تابلو های توزیع انرژی و نصب و راه اندازی آن ها
اگر به رشته برق ساختمان علاقه دارید، تا اینجا دریافتید که باید در این حرفه چه خدماتی ارائه کنید، با ورود به این رشته می توانید تمامی این مباحث را بیاموزید و برای حضور در این حرفه آماده شوید. اما بخش مهمی که در این رشته وجود دارد، نرم افزار های طراحی می باشند. با نرم افزار های طراحی برق ساختمان می توانید یک برق کار مدرن و حرفه ای تر باشید و کار خود را خیلی ساده تر پیش ببرید. قبل از اینکه به نرم افزار های این رشته بپردازیم، اجازه دهید کمی بیشتر درباره بازار کار این حرفه و شاخه های آن بپردازیم...
مشاغل و زیر شاخه های رشته برق ساختمان
با ورود به حرفه برق ساختمانی می توانید در موارد یر مشغول به کار شوید:
- سیم کشی ساختمان
- تعمیر و عیب یابی سیم کشی ساختمان های مسکونی
- سیم کشی مراکز دولتی
- تعمیر و نصب دزد گیر
- تعمیر و نصب دوربین های مداربسته
- تعمیر و نصب سیستم های اعلام حریق
برای فعالیت در این حرفه ها باید تخصص و مهارت های خود را در این زمینه ها بالا ببرید و برای این کار باید دانش خود را به روز کنید و مطابق با علم روز دنیا پیش بروید. در این میان نرم افزار های طراحی از اهمیت زیادی برخوردار هستند، که در هر چهار گرایش اصلی رشته مهندسی برق کاربرد دارد. این چهار گرایش شامل: مهندسی برق قدرت، مهندسی برق کنترل و ابزار دقیق، مهندسی برق الکترونیک و مهندسی برق مخابرات است. یک سری گرایش های فرعی هم مانند مهندسی پزشکی وجود دارد که می توانید با ادامه تحصیل در این رشته با آن هم آشنا شوید و تخصص خود را در آن بگیرید.
به طور کلی به عنوان یک مهندس برق ضروری است که شما بعد از هدف گذاری برای ورود به این رشته مهندسی، تمامی نرم افزار های ضروری و لازم آن را بشناسید و کار با آن ها را بلد باشید. در ادامه می خواهیم به معرفی چند نرم افزار مربوط به این رشته بپردازیم تا شما هم در انتخاب خود دقیق تر شوید و بتوانید متناسب با اهداف کاری تان، نرم افزار مناسب را نیز انتخاب کنید. فراموش نکنید که در موسسه فن پردازان می توانید به کمک آموزش نرم افزار برق ساختمان، مهارت خود را در استفاده از آن ها بالا ببرید و از مزایایی که برای شما ایجاد می کند، استفاده کنید.
معرفی نرم افزار های برق ساختمان
تمامی نرم افزار های برق کاربرد های خاص خود را دارند و همه آن ها در این زمینه کاربردی می باشند. با معرفی و توضیح مختصری درباره این نرم افزار ها می توانید مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید و در هزینه های خود صرفه جویی کنید. چرا که قیمت تجهیزات برقی بسیار بالا می باشد و چون نمی توانیم یک آزمایش برقی را با هزینه های بالا پرداخت کنیم و انجام دهیم، لازم است که از طریق این نرم افزار ها آن را تست کنیم.
- نرم افزار MATLAB
اولین نرم افزاری که از شهرت زیادی هم در زمینه مهندسی و البته مهندسی برق برخوردار می باشد، نرم افزار MATLAB است. در رشته برق مهندسین با محاسبات دقیق و پیچیده زیادی رو به رو هستند، به همین دلیل نیازمند یک ماشین حساب حرفه ای هم می باشند. با این نرم افزار می توانید محاسبات سنگین و پیچیده مد نظر تان را انجام دهید و اما این تنها کاربرد این نرم افزار نیست، بلکه به کمک آن می توانید به میکرو پردازشگر های زیادی دستور دهید و با کد نویسی آن ها را اجرا کنید. امکان شبیه سازی قطعات الکترونیکی و قدرتی در اندازه های بسیار بزرگ در این نرم افزار وجود دارد. علاوه بر این تحلیل روی الکتروموتور ها نیز قابلیت دیگری است که برای شما در این نرم افزار وجود دارد.
- نرم افزار Altium Designer
یکی از پر کاربرد ترین نرم افزار ها برای طراحی برد های چاپی و مدار های الکترونیکی نرم افزار Altium Designer می باشد که از طریق آن می توانید صفحه های شماتیکی را برای این مدار ها طراحی کنید. قدرت شبیه سازی در این نرم افزار بسیار زیاد است و از محیط و گرافیک بسیار مقبولی برخوردار است. متاسفانه به دلیل نیاز سخت افزاری این نرم افزار، همه نمی توانند از مزیای آن بهره مند شوند و لازم است که کاربران آن از تخصص و تجربه کافی در دانش رایانه ای داشته باشند.
- نرم افزار Codevision AVR
در حوزه برنامه نویسی نرم افزار AVR یکی از قوی ترین ها به حساب می آید و به همین دلیل امروزه در هر کار برقی و الکترونی که مربوط به کنترل می باشد، باید از سیستم های دیجیتال استفاده کنیم. در این نرم افزار خیلی راحت می توانید کد نویسی کنید و هر تابعی را که می خواهید به آن اضافه کنید و کنترل های مختلف را روی آن ها انجام دهید. حتما ابزارآلات برق صنعتی که روی آن ها کار با میکروپروسسور درج شده است را دیده اید، این ها همه با کد نویسی های این نرم افزار اجرا شده اند. اما برای موفقیت در استفاده از این نرم افزار لازم است که علاوه بر تخصص برق، مهارت های کامپیوتری خوبی هم بلد باشید تا بتوانید بهترین استفاده را از آن ببرید.
- نرم افزار Proteus Design
اگر به دنبال یک نرم افزار ساده و کم حجم برای کار های طراحی برقی هستید و در عین حال می خواهید نرم افزار قوی داشته باشید، Proteus Design را انتخاب کنید. این نرم افزار در میان مهندسین برق به عنوان یک آزمایشگاه کامل الکترونیک شناخته می شود. در نتیجه در این نرم افزار می توانید تمامی تحلیل های مورد نیاز خود را انجام دهید و یا کار برد چاپی را اجرا کنید. در معرفی این نرم افزار باید خاطر نشان کنیم که ممکن است با باگ های نرم افزاری زیادی در آن مواجه شوید.
- نرم افزار Eplan Pro
نرم افزار Eplan Pro یک نرم افزار عالی برای طراحی تابلو های برق می باشد که ساخت کشور آلمان است و می تواند در هزینه های شما در این زمینه صرفه جویی زیادی کند. با Eplan Pro به راحتی می توانید نقشه های الکتریکی مختلفی را طراحی کنید. اگر دانش علمی کمی در زمینه های مهندسی برق دارید این نرم افزار می تواند برای شما کاربردی باشد. اما اگر سعی کنید مهارت خود را در استفاده از این نرم افزار بیشتر کنید، می توانید از آن به عنوان یک راهی برای کسب درآمد بیشتر استفاده کنید.
با اخذ مدرک نرم افزار برق ساختمان از موسسه فن پردازان می توانید شانس خود را برای موفقیت بیشتر در این زمینه از این هم بیشتر کنید. گواهینامه نرم افزار برق ساختمان که فن پردازان به دانشپذیران خود اعطا می کند مورد تایید سازمان ارزیابی مدارک کانادا (WES) و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که می تواند در یافتن شغل مناسب به شما کمک زیادی کند.