موانع هماهنگ سازی استانداردهای حسابداری
موانع هماهنگ سازی استانداردهای حسابداری
حسابداری بین المللی، نوعی از حسابداری است که به تعیین استانداردهای جهانی حسابداری و گزارش های مالی برای شرکت های چند ملیتی پرداخته و به نظر میرسد که با وجود این نوع حسابداری، استاندارد های دنیای اقتصادی نیز بهبود پیدا کرده و به نوعی با هم همگرا و همسو شده و در نهایت ، به رشد اقتصادی جهانی برسیم.
البته، این نوع از حسابداری نیز میتواند موجب یکپارچگی شده و به کاهش هزینه و رشد و ارتقا سازمان ها بیانجامد. در صورت یادگیری و تسلط به قوانین حسابداری بین المللی میتوان قرار دادهای بین المللی را به روشی انجام داد که جامعه بین الملل نیز آن را درک کنند. علاوه بر این، داشتن مدرک حسابداری بین المللی و شرکت در دوره های بین المللی حسابداری نیز به سازمانهای اقتصادی کمک میکند تا بهتر از گذشته با این مقوله آشنا شده و آنها را برای عقد انواع قراردادها آماده میکند.
سر فصل های که قصد داریم در این مقاله شرح دهیم شامل تعریف حسابداری بین المللی، استانداردهای بین المللی حسابداری، هماهنگ سازی استانداردهای حسابدری ، آموزش حسابداری بین المللی، دوره حسابدری بین المللی ، مدرک حسابدری بین المللی ، گواهینامه حسابدری بین المللی ، موانع هماهنگ سازی استانداردهای حسابدری و مزایای پذیرش استانداردهای بین المللی در ایران هستند.
ثبت نام دوره مدیریت مالی و حسابداری
استانداردهای بین المللی حسابداری
استانداردهای بین المللی حسابداری, مواردی مانند همسو کردن استانداردهای حسابداری ملی و بین المللی، تعیین و تنظیم مجموعه ای از استانداردهای الزام آور قابل فهم در سطح جهانی، استفاده از این استانداردها برای موقعیت های خاص و ارایه آنها به سازمان های بین المللی را در بر میگیرند.
علاوه بر این، میتوان این استانداردها را برای بهبود و هماهنگی استانداردهای جهانی، جهت دادن به روند حسابداری سازمان ها، تجارت در واحدهای تجاری سراسر دنیا و تهیه و تنظیم متفاوت انواع صورت ها و گردش های مالی در همه سازمان های بین المللی استفاده کرد. در کنار انواع مزیت هایی مانند جذب سرمایه های خارجی، کاش ریسک معاملات و سهولت دستیابی به اطلاعات مورد نیاز، اما همچنان، استانداردهای بین المللی مخالفانی دارد.
هماهنگ سازی استانداردهای حسابداری
هماهنگ سازی ، به معنای یکی کردن گزارش ها و صورت های مالی و حذف تفاوت حسابها به منظور مقایسه کردن آنها با هم است. در این شیوه، استانداردهای موجود درحسابها را به گونه ای به هم شبیه میکنند که مجموعه ای از قوانین دقیق بر آنها حاکم میشود. همچنین، استاندارد سازی به معنی اجبار و الزام به ایجاد استاندارد بوده و به نوعی حسابداری را محدود میکند در صورتی که هماهنگ سازی، موقعیت های جدید و بهتری را برای حسابداری به وجود می آورد .
هماهنگ سازی استانداردهای حسابداری، تاثیر چشمگیری در توزیع منابع اقتصادی و مالی دارد. علاوه بر این، این هماهنگ سازی میتواند مجموعه ای از استانداردهای را پیشنهاد داده که شرکت های فرامرزی از آنها در جهت تدوین بهتر گزارش های مالی بهره ببرند.
آموزش حسابداری بین المللی
در مقایسه با حسابداری معمولی، حسابداری بین المللی، از اهمیت دو چندان برخوردار بوده و تا حد زیادی میتوان برای انجام معاملات جهانی راهگشا باشد. علاوه بر این، این نوع از حسابداری در واقع زبان مشترک حسابداران بین المللی بوده که با استفاده از میتوانند بسیاری از مفاهیم را تعریف کرده و از آنها در موقعیت های مختلف بهره ببرند.
بنابراین، افرادی که علاوه بر دانش تخصصی اینکار دارای گواهینامه حسابداری بین المللی باشند نیز میتوانند در این زمینه به سازمان ها مشورت دهند. علاوه براین، شرکت در دوره های بین المللی حسابداری نیز در اتقا و افزایش دانش مدیران تاثیر داشته و آموزش حسابداری با مدرک معتبر نیز به آنها کمک میکند تا بتوانند در سمت های جدی تری مشغول به کار و فعالیت شوند.
با توجه به اهمیت حسابداری، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، بسته های آموزشی دوره آموزش حسابداری بین المللی را برای دانش پذیران علاقمند ارایه کرده است. دوره حسابداری بین المللی، حاوی مطالب بسیارکاربردی است و به دانش پذیران امکان میدهد تا در این زمینه تجارب جدیدی کسب کرده و برتکنیک های این نوع حسابداری مسلط شوند. علاوه براین، این مرکز در پایان دوره، به دانش پذیران مدرک حسابداری بین المللی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
موانع هماهنگ سازی استانداردهای حسابداری
در کنار مزیت هایی که برای هماهنگ سازی حسابداری برشمردیم، معایبی نیز وجود دارد که گاهی موجب عقب ماندگی سازمان ها از فعالیت های بین المللی شده و امکان دارد که به آن جایگاه مورد نظری که از قبل برنامه ریزی کرده بودند، دست پیدا نکنند. از این جهت، موانع هماهنگ سازی استانداردهای حسابدری میتواند شامل مواردی مانند زیر باشد:
تهعد کشورها به استفاده از رو شها وشیوه های حسابداری ملی
استفاده از شیوه های متفاوت تفسیر گزارش های مالی در فرهنگ ها و کشورهای مختلف
متفاوت بودن سیستم های حسابداری و اقتصادی کشورها
مهیا نبودن شرایط برای استفاده از حسابدری بین المللی در همه نهادها
عدم وجو افراد متخصص در زمینه حسابدری بین المللی
عدم وجود سازمان های حسابداری ترویج دهنده استفاده از حسابدری بین المللی
ثبت نام دوره مدیریت مالی و حسابداری
مزایای پذیرش استانداردهای بین المللی در ایران
سیستم حسابداری ایران نیز تا حدودی از استانداردهای بین المللی پیروی کرده و البته مزیت هایی نیز برای ما به دنبال داشته و از جمله مهمترین آنها عقد قراردادهای جهانی و سهولت در اجرایی کردن آنهاست. بنابراین، مزایای پذیرش استانداردهای بین المللی در ایران مواردی مانند زیر را در بر میگیرد:
ایجا فرصت های شغلی متنوع و استفاده از مهارت ها و آموزش های فرا گرفته شده
ارتقا استانداردهای بین المللی مورد استفاده در یک سازمان
امکان ارزیابی و مقایسه سازمان ها با توجه به قوانین بین المللی حسابداری
صرفه جویی در زمان هنگام همسان سازی اطالاعات
کمک به سرمایه گذاران برای تصمیم گیری در مورد استفاده از استانداردهای بین المللی
فراهم شدن زمینه برای شرکت در معاملات بورس
سهولت کسب اطالاعات در مورد معاملات بین المللی
ایجاد روش های جدید برای سرمایه گذاری های عمده