مزایای داشتن مدرک MBA عمران و سازه چیست؟
مزایای داشتن مدرک MBA عمران و سازه چیست؟
از نظر شما رشته عمران و سازه چگونه رشته ای است؟ آیا ارزش دارد وقت و هزینه خود را صرف حضور در این رشته کنید؟ اگر قصد دارید در این رشته مشغول به تحصیل شوید و یا می خواهید در دوره MBA عمران و سازه شرکت کنید اما اطلاعات کافی درباره آن ندارید، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. برای ورود به این دوره باید با وظایف مهندسین آن، ساخت و ساز، حفظ و نگهداری سازه ها و روش های توسعه شهرسازی آشنایی داشته باشید.
چه در پروژه های عمرانی تان مشغول کار بر روی پل، سد، جاده و یا تونل باشید، به عنوان یک مهندس عمران و سازه باید وظیفه طراحی ساخت و مدیریت کل پروژه را از توسعه تا بهره برداری بر عهده گیرید. فارغ التحصیل شدگان رشته عمران و سازه را مغز پنهان تمامی سازه های بزرگ و نهفته ای می دانند که اطراف ما را احاطه کرده اند، مانند: ساختمان ها، شبکه های حمل و نقل، تاسیسات آب و برق. به همین دلیل ارزش این مهندسین در میان جامعه بسیار بالا می باشد و حضور آن ها ضروری است. در سال های اخیر تحقیقات نشان داده است که متخصیین این رشته بیشتر و بیشتر شده اند و این بدان معنا است که اکنون بیشتر از هر زمان دیگری مهندسین عمران مشغول فعالیت هستند.
معرفی دوره MBA عمران و سازه موسسه فن پردازان
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان برای آن دسته از عزیزانی که علاقه مند هستند با اصول و قوائد مهندسی عمران و روش های مدیریتی آشنا شوند با ارائه آموزش MBA عمران و سازه به دانش پذیران خود اقدام به تربیت افرادی کرده است که پس از حضور در این دوره با مهارت های مهندسی و خصوصا استراتژی های مدیریتی به خوبی آشنا شده اند و می توانند از دانشی که در این دوره فرا گرفته اند به نفع خود استفاده کنند.
موسسه فن پردازان با بهره گیری از منابع آموزشی معتبر و به روز و البته اساتید مجرب و متخصص در این حوزه، توانسته است نظر بسیاری از دانشپذیران را به خود جلب کند. به گونه ای که این موسسه با سابقه چندین ساله توانسته است روز به روز بهتر از قبل به مسیر خود در راستای توسعه آموزش های مجازی و حضوری گام بردارد. مدرک MBA عمران و سازه که موسسه فن پردازان به دانش پذیران خود اعطا می کند مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد و علاوه بر این تمامی مدارک فن پردازان مورد تایید سازمان ارزیابی مدارک کانادا (WES) نیز می باشند. پس خبر خوب این است که با حضور در این دوره ارزشمند در موسسه فن پردازان می توانید از اعتبار مدرک خود چه برای مشغول به کار شدن در ایران و چه مهاجرت و کار در کانادا استفاده کنید. بنابراین با اخذ گواهینامه MBA عمران و سازه شانس شما برای یافتن شغلی مناسب و داشتن یک زندگی ایده آل بیشتر و بیشتر خواهد شد.
مهندسی عمران و سازه چه رشته ای است؟
اجازه دهید کمی بیشتر درباره این رشته صحبت کنیم، تا شما نیز با دیدی باز و دانش کافی اقدام به حضور در این دوره کنید. در ابتدا باید تعریفی از این رشته ارائه دهیم. رشته مهندسی عمران علم طراحی و توسعه پروژه های زیرساختی حرفه ای می باشند. این پروژه ها می تواند خیلی بزرگ باشند مانند سیستم های حمل و نقل عمومی و یا خیلی کوچک باشد، مانند شبکه های آب رسانی یک ساختمان.
تمام جوانب ساخت یک ساختمان و سازه زیر نظر مهندس عمران طراحی و اجرا می شود. این موارد می تواند شامل برنامه ریزی، طراحی، تخصیص بودجه، ارزیابی، مدیریت ساخت و تحلیل باشد و معمولا شاغلین حوزه معماری و سازه در تمامی این موضوعات درگیر هستند و باید با آن ها آشنایی کاملی داشته باشند.
نکته جالب درباره مهندسی عمران در جهان اطراف ما این است که این صنعت خود را با علایق، سلایق، نیاز ها و منابع موجود جامعه کاملا وفق می دهد. در سال های اخیر مهندسی عمران با توجه به افزایش نگرانی ها درباره محیط زیست، برخی از استراتژی های خود را تغییر داد تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کند و بتواند میزان آلودگی هوا و آب را کاهش دهد و در عین حال در مصرف انرژی صرفه جویی کند.
با ورود به دوره MBA عمران و سازه در موسسه فن پردازان، باید با ریاضی و علوم درگیر شوید و با مهارت های مدیریتی که در این دوره می آموزید، می تواند چالش های پیش روی خود را در مسیر توسعه و طراحی و اجرای پروژه های عمرانی حل و فصل کنید. دانشی که در خصوص مدیریت در این دوره می آموزید، مختص عمران و سازه نیست و چه بسا شما می توانید از علم مدیریتی خود در زندگی شخصی تان نیز استفاده کنید.
آنچه در رشته عمران و سازه اهمیت دارد، توجه ویژه داشتن به روش های حفظ و نگهداری سازه ها، توجه به محیط زیست و جلو گیری از آسیب رساندن به آن، موضوعات مالی و بودجه بندی، مسائل حقوقی و اخلاقی می باشد. پس به عنوان یک دانشپذیر در دوره MBA عمران و سازه شما با تمامی این موضوعات نیز آشنا می شوید تا به خوبی بتوانید از پس مشکلات احتمالی در مسیر راه تان، برآیید.
بر مهندسین عمران و سازه واجب است که مهارت خود را در حوزه طراحی و استفاده از نرم افزار های محتلف کامپیوتری نیز در کنار علوم و ریاضی، تقویت کنند. خصوصا این روز ها که تمامی طراحی ها کامپیوتری است و روش های طراحی سه بعدی نیز به آن اضافه شده است. پس به این منظور و بخاطر اینکه مهندسین به روز و متخصصی تحویل جامعه دهیم، سعی بر آن شده است در این دوره آموزش نرم افزار های طراحی و معرفی یک مقدمه درباره طراحی در حوزه معماری را نیز پوشش دهیم.
آیا برای ورود به دوره MBA عمران و سازه نیاز به پیش نیاز خاصی است؟
مهارت های مهندسی عمران وسازه بیشتر ریشه در ریاضی و علوم دارند به همین دلیل متقاضیان این رشته باید دانش خوبی در این زمینه ها داشته باشند تا بتوانند به خوبی پروژه ها را مدیریت کنند و از پس چالش های طراحی و اندازه گیری آن برآیند. در نتیجه انتظار می رود دانش پذیران این دوره آشنایی نسبی با فیزیک و زیاضی داشته باشند و در کنار آن علاقه مند به طراحی سازه های ساختمانی مانند پل ها و سیستم های آب رسانی داشته باشند.
برای ورود به دوره MBA عمران و سازه در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان دیگر نیازی به پیش نیاز خاصی نیست و تنها کافی است دانش پذیران به این رشته و حوزه علاقه داشته باشند و کار با سیستم های کامپیوتری را بلد باشند تا با دیگر اصول و دانش آن در این موسسه آشنا شوند و خود را برای ورود به بازار کار این رشته جذاب آماده کنند. اما به طور کلی می توان گفت بهتر است مهارت های زیر را در خود پرورش دهید و وارد این رشته شوید:
مهارت های فنی، مدیریت پروژه، تفکر انتقادی، مهارت های ارتباطی و خلاقیت و نوآوری مهارت های اصلی مورد نیاز رشته عمران و سازه می باشند. خلاقیت بخش مهمی در رشته عمران می باشد. امروزه مهندسین عمرانی در صدر هستند که از قوه خلاقیت خود بیشترین استفاده را در طراحی ها می کنند. چرا که دنیای امروز، به دنبال ایده های جذاب و جالبی هستند که بتوانند از طریق آن افراد و یا بهتر بگوییم مشتریان بیشتری جذب کنند تا به کسب درآمد شان کمک بیشتری کند.
اما در کنار خلاقیت، دیدگاه استراتژیک معماران نیز بسیار حائز اهمیت است. تصور کنید یک پروژه به شما محول شده است که در آن باید برای یک رودخانه پل بسازید. طراحی این پل فقط کشیدن آن به وسیله مداد و یا نرم افزار های کامپیوتری نیست. پشت هر طراحی معماری دنیایی از محاسبات و فیزیک نهفته است تا بتوان در نهایت یک سازه امن و ایمن با کاربری منحصر به فرد ایجاد کرد.
علاوه بر این ها مهارت های ارتباط کلامی نیز برای یک مهندس عمران که مدیریت پروژه های عمرانی را بر عهده دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که باید بتواند با کارگران و دیگر مهندسین تیم خود همکاری کرده و بهترین ارتباط را با آن ها برقرار کند تا با ایجاد یک جو دوستانه و حرفه ای، به تمامی اهداف اجرایی پروژه دست پیدا کنند. با این وجود اگر می خواهید یک سر و گردن از دیگر افراد حاضر در این رشته بالاتر باشید و به موفقیت های بیشتری در این رشته برسید، توصیه می کنیم این مهارت را نیز در نظر گیرید:
- مهارت های رهبری
- مهارت های مذاکره
- توجه به جزئیات
- مدیریت زمان
- مهارت حل مساله
- توانایی تصویر سازی ذهنی
- داشتن روحیه کار تیمی
- علاقه مند به یادگیری
بازار کار و آینده شغلی رشته عمران و سازه چگونه است؟
همانطور که در ابتدای این مقاله عنوان کردیم، رشته عمران و سازه همیشه مورد نیاز تمامی شهر ها و مناطق می باشند و این نیاز هر روز بیش از گذشته به چشم می خورد. چرا که شهر ها به دنبال پیشرفته تر و صنعتی شدن نیاز های سازه ای جدید خواهند داشت. مهندسین عمران اگر از تخصص و مهارت قابل ملاحظه ای برخوردار باشند می توانند خیلی زود وارد این حرفه شده و از آن کسب درآمد کنند. اجازه دهید در ادامه به برخی از موقعیت های شغلی این حرفه اشاره داشته باشیم.
- مهندسین سازه: این مهندسین مسئول طراحی، برنامه ریزی و نظارت بر سازه های زیرساختی پروژه هایی مانند ساختمان ها، پل ها و غیره می باشند. همچنین مهندسین سازه باید مراقب مقدار و نحوه مصرف مواد اولیه و مصالح نیزباشند.
- مهندسین ژئوتکنیک: مسئولیت اولیه این مهندسین ایجاد پروژه ها و ارائه راه کار ها و راه حل هایی برای مشکلاتی است که مربوط به ژئولوژی و زمین شناسی می باشند.
- مهندس سایت بهره برداری: این افراد مسئول حفظ امنیت، ایمنی، سلامت، سازماندهی و نظارت بر مواد اولیه و افرادی هستند که در یک پروژه کار می کنند. درواقع این افراد بخشی از تیم مدیریت سایت می باشند.
- مهندسین ساخت: وظیفه اصلی این افراد برنامه ریزی، مدیریت، هدایت و نظارت بر پروژه های ساختمانی بزرگ می باشد. این افراد در نقش یک رهبر هستند و باید از امنیت و اجرای پروژه بر طبق برنامه و زمان بندی های قبلی اطمینان حاصل کنند.
- سخنرانان و اساتید: متخصصین حوزه عمران و سازه می توانند به عنوان مدرس و سخنران نیز مشغول به کار شوند تا دانشی که آموخته اند را در اختیار دیگر افراد علاقه مند به این رشته گذارند.
میزان درآمد در این مشاغل به دلیل وظایف شغلی متفاوتی که دارند، فرق می کند. اما به طور کلی می توان انتظار داشت بعد از یک دوره کارآموزی در رشته عمران و پس از انجام دادن چند پروژه کوچک می توان به رشد و پیشرفت زیادی در این حرفه نایل شد که البته به کار و تلاش و میزان علاقه شما بستگی دارد. هرچه بیشتر در این راه تلاش کنید، هرچه بیشتر بیاموزید و خود را به چالش بکشید، قطعا بیشتر به موفقیت دست پیدا می کنید.