مدیریت رهبری سازمانی

مدیریت رهبری سازمانی

منظور از مدیریت رهبری سازمانی و یا  (کوچینگ)، آموزش مسائلی از قبیل مدیریت و رهبری منابع انسانی در یک سازمان، وظایف مدیریت منابع انسانی و کارمندیابی است. محتوای چنین دوره ای درواقع به گونه ای یک ارتباط حمایتی است که در آن کوچ (مربی) به مخاطب خود کمک می کند تا بتواند بر روی اهداف خود تمرکز کند و بدین ترتیب به آن ها برسد. با شرکت در این دوره افراد هنر خوب گوش دادن و سوال پرسیدن را می آموزند، علاوه بر اینکه مهارتی را بدست می آورد فلسفه ای را می آموزد که با تکیه بر آن می آموزند چگونه به خود کمک کند تا آنچه می خواهند را تبدیل به هدفی برای خود کنند و به آن جامه عمل بپوشاند، علاوه بر این می آموزند که چگونه به دیگران در محیط کار خود کمک کنند تا به اهداف شان برسند و نتایجی که می خواهند را بدست آورند.

مدیریت رهبری سازمانی

شاید برای تان سوال پیش بیاید که تفاوت رهبری و مدیریت در چیست؟

رهبران بیشتر نقش مشاورانی را دارند که در مسیر رسیدن به موفقیت شما را همراهی و راهنمایی می کنند. در واقع کوچ و یا مربی کسی است که پیشرفت شما را در نظر می گیرد. کوچ و مربی بیشتر به سخنان و نقطه نظرات شما گوش فرا می دهد و بعد از آن شما را راهنمایی می کند در حالی که مدیران بیشتر به ارائه راه حل و یا دستور می پردازند. کوچ زمانی زیادی را صرف مشاهده و جمع آوری داده می کند در حالیکه مدیران با توجه به فرضیه های موجود سریعا تصمیم گیری می کنند. رهبران شما را در داشتن برنامه هایی در مسیر شغلی تان کمک می کنند در حالیکه مدیران به شما برنامه می دهند و می خواهند که طبق آن پیش بروید.

رهبری سازمانی رشد بسیار خوبی داشته است. رهبری سازمانی را می توان به عنوان یک نگرش دانست که در پرتو آن افراد متعهدانه در تلاش هستند وظایف خود را در محیط کاری به نحو احسن انجام دهند.

ویژگی های رهبران موفق

افرادی در این زمینه می توانند موفق عمل کنند که به دیدگاه دیگران نسبت به دنیای اطراف شان مشرف باشند. یا به عبارتی دیگری بتوانند دنیا را از دیدرس دیگران ببینند و به درک دنیای خود و جهان بینی دیگران برسند. در غیر این صورت نمی توانند به سایرین کمک کنند تا به اهداف خود رسیده و نتایج مطلوبی دریافت کنند. به منظور اینکه به رهبری سازمانی مشغول شوید نیاز است که بتوانید دیدگاه های متفاوت و گاه متضادی را درک کنید تا بتوانید موفق عمل کنید.

رهبران موفق کسانی هستند که بتوانند ماهرانه نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و سپس به تقویت نقاط قوت خود پرداخته و اما با اختصاص وقتی به خودشان، بتوانند نقاط ضعف خود را مدیریت کنند و به کمک مهارتی که کسب کرده اند آن ها را نیز تبدیل به نقاط قوت خود کنند. اصول اخلاقی و پیروی از آن ها برای تمامی رهبران امری ضروری است رعایت اخلاق، عدالت و حقیقت نیز برای افرادی که به دنبال هدایت و رهبری خود و دیگران هستند ضروری می باشد.

رهبران یک سازمان بایستی به سایرین احترام بگذارند و به عهد خود وفا کنند و از این طریق تایید دیگران را داشته باشند، تایید دیگران نه به این معنا که همواره در تلاش باشند تا به ساز همه برقصند! بلکه منظور این است که خوب بوده و خوب عمل کنند تا افرادی که بدون هیچ قصد و نیت شخصی به عملکرد آن ها می نگرند، رضایت داشته باشند. دیده شده که گاه افراد از ترس اینکه نکند دیگران وی را قبول نکنند از این کار دست کشیده اند! اما این درست نیست. بلکه شخص خود باید ویژگی های یک رهبر موفق را در خود به وجود آورد، سپس وارد عمل شود، و بعد عملکرد خود را ارزیابی کند. مدیرانی که به رهبری یک سازمان مشغول هستند همواره از شکست ها درس می گیرند و تلاش می کنند از شکست ها الهام گرفته، مشکلات را شناسایی کرده و مجدد تلاش کنند و اینقدر این کار را انجام می دهند تا در نهایت موفق شوند.

روش های قبلی رهبری تقریبا منسوخ شده است. قبل تر رهبران بر این عقیده بودند که بایستی مدیریت و رهبری را خود بر عهده گرفته و درواقع نگاهی از بالا به دیگران داشته اند اما امروزه بحث اعتماد و کار تیمی روند را تغییر داده است. بدین گونه که همه با هم در راستای رسیدن به اهداف یک مجموعه در تلاش هستند. شفافیت در امور نیز بسیار ضروری می باشد بدین معنی که رهبران در تلاش هستند که دلایلی که بر مبنای آن ها تصمیماتی گرفته شده را شفاف سازی کنند تا سایرین در جریان چرایی تصمیمات باشند.

دوره مدیریت رهبری سازمانی

رهبران بایستی اعتماد به نفس بالایی داشته و همچنین قاطعیت را در خود حفظ کنند. رهبرانی که بتوانند تصمیماتی که گرفته شده را با قاطعیت هر چه تمام بیان کنند. و اما ضرورت اعتماد به نفس را نمی توان نادیده گرفت. افرادی که اعتماد به نفس بالاتری دارند بازخوردهای منفی را پذیرفته و از تصمیمات گرفته شده دست نمی کشند و در تلاش هستند که با تفکری خلاق و با استفاده از تجارب قبلی در دنیای تجارت مدرن باقی بمانند. در واقع در صورت شکست، هدف برای آن ها یکی است تنها راه رسیدن به آن را تییر می دهند. و اما مسئله ای که از اهمیت آن نباید غافل شد، نقش ارتباطات است. مدیران و رهبران موفق همواره با اعضای مجموعه خود در ارتباط هستند بنابراین فراگیری مهارت های ارتباطی بسیار ضروری می باشد. علاوه بر این رهبران می توانند با شرکت کردن در حوزه های مختلف ارتباط خود را با دیگران گسترش دهند.

فروتنی و صداقت دو ویژگی است که رهبران با تکیه بر آن ها می توانند با دیگران ارتباط موثر داشته باشند. روابطی که بر پایه دروغ و پنهان کاری باشد کارمندان را دلسرد کرده و در روند کار خلل ایجاد می کند.
در این مقاله سعی کردیم به ویژگی های مثبتی که از یک رهبر انتظار می رود داشته باشد بپردازیم.

شرکت کردن در دوره هایی که مدیریت رهبری سازمانی را پوشش می دهند به شما کمک می کنند تا بتوانید تمامی آنچه به عنوان یک رهبر موفق نیاز دارید را بیاموزید.موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با سابقه طولانی در برگزاری این دوره به شما در رسیدن به خواسته تان کمک می کند.

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها