مدیریت استراتژیک DBA چیست
مدیریت استراتژیک DBA چیست
تاریخچه مدیریت استراتژیک
ریشه اصلی استراتژیک برگرفته از راهبرد که آن هم استراتژی | Strategy بهره گرفته است همگی به معنای پیشبرد اهداف و رشد اهداف در نظر گرفته می شود. در زمان های گذشته یونانیان برای رسیدن به موفقیت در آشوب استراتژیک را به کار می گرفتند.
در اصل استراتژی به معنای فرآیند و راه حل و همچنین نقشه و راهبرد در نظر گرفته می شود که برای رسیدن به هدفی باید برای آن اقدام کرد.
مراحل فرآیند مدیریت استراتژیک :
- تهیه برنامه ریزی ها یا همان استراتژی ها
- پیاده سازی و اجرای به موقع استراتژی ها
- بررسی و ارزیابی استراتژی ها
هدف از مشخص سازی استراتژی ها مشخص سازی هدف های سازمان است. شناسایی کارهایی که برون از سازمان را به خطر می اندازد یا امکاناتی را به وجود می آورند. شناختن عنصرهای نقاط قوی و ضعیف داخلی سازمان، مشخص سازی برنامه ریزی های دراز مدت و همچنین مشخص سازی استراتژی های مختلف و انتخاب استراتژی های مربوط به ادامه کارها برای رسیدن به مقصد مورد نظر سازمان.
شرایط استراتژی سازمان راهی را انتخاب می کند که سازمان هدف های درازمدت خود را مد نظر داشته باشد، در پرسنل سازمانی شور و اشتیاق به وجود می آورد و اون منابعی را که از قبل سازمان دهی می کنند تا استراتژی ها مشخص شده به کار گرفته شود.
ارزیابی استراتژی به این علت است که استراتژی هایی را در نظر داشته باشند زیرا بدون وجود آن ها سازمان به موفقیت دست پیدا نخواهد کرد ، زیرا پیروزی و موفقیت است که باعث به وجود آمدن پدیدهای جدیدتر در شرکت می شوند، ولی سازمان هایی که فکر می کنند رسیدن به همان برنامه ریزی هایی شده و هدف هایی معین شده تا یک مدتی به درجه ای از موفقیت رسیده اند و دیگر هدف هایی را مد نظر نمی گیرند سخت در اشتباه هستند زیرا در طولانی مدت محکوم به شکست می شوند.
ثبت نام دوره مدیریت استراتژیک (DBA)
مزایایی مدیریت استراتژیک
مدیریت استراتژیک به سازمان در رسیدن به مقصود مورد نظر تا پایان راه کمک می نماید. همچنین به سبک های گوناگون خلاق و جدید عمل و برای رسیدن به آینده مورد نظر به روش های بی هدف عمل نکنند. این گونه از سبک مدیریت سبب می شود که سازمان همانند نوآورانه عمل کند و کارهایشان به صورتی بچیند که به فعالیت ها توجه نماید و در پایان بتواند آینده خود را مشخص و آینده خود را زیر نظر داشته باشد.
ویژگی های مدیریت استراتژیک
مدیریت استراتژیک تکنیک هایی را که در خود دارد را در بهر می گیرد، ولی فرق هایی از یک سری خصوصیات که فقط مخصوص مدیریت استراتژیک است می توان در مقاله گنجاند.
1- پیش از هر تعریفی مدیریت استراتژیک نمونه ای از یک مدیریت عالی می باشد : مدیریت استراتژیک به دلیل آن که فکر آینده شرکت است و تلاش برای رسیدن به هدف های مشخص شده دارد، به همین علت این بخش وظیفه اصلی مدیران عالی می باشد.
2- توجه داشتن به آینده و رسیدن به هدف های بلند مدت سازمان : یک مدیر استراتژیک به این فکر می کند که برای زمان های مشخص شده سازمان چه کارهایی قرار است انجام شود و به چه نتایجی قرار است برسند.
3- مدیریت استراتژیک سازمان به صورت یک سیستم باز می گردد : شرکت های بزرگ با توجه به مکانی و محیطی در آن کار می کنند در درون با هم اتحاد دارند. هر تغییراتی که در سازمان اتفاق بیافتد سازمان ها تحت تاثیر این اتفاقات قرار می گیرند. به همین علت مدیریت استراتژیک سازمان را از نزدیک تعقیب می کند.
4- یکی دیگر از کارها این است که مدیریت استراتژیک انجام می دهد نظارت و کمک به مدیران درجه پایینی است : به عبارتی که مدیریت استراتژیک هدف ها و برنامه ریزی ها و کارها را معیین می نماید که در درون سازمان تا پایین ترین بخش سطح برای هر شخصی آغاز کار را مشخص می کند.
هر سازمانی که توجه و تمرکز خود را به مدیریت استراتژیک می گذارند بیشتر از بقیه سازمان ها به موفقیت می رسند.
تکنیک های استراتژیک مدیران موفق
شرکت ها برای رسیدن به موفقیت لازم است کارهایی را انجام دهند که دیگر مدیران موفق انجام می دهند، زمانی که به روش استراتژیک عمل می نمایید دیگران این گونه مدیران را موفق می دانند.
تفکرات استراتژیک از روش های خلاقانه پدید می آید که در پایان منجر به موفقیت شرکت می گردد در صورتی که برنامه ریزی راهبردی حالتی هدف گذاری بر روی برنامه ها به صورت سیستماتیک را داراست که بر پایه های برنامه ریزی های از قبل مشحص شده است.
از نمونه تکنیک های استراتژیک :
- هدف فقط ایده های نوآور است : پیدا کردن ایده و ایده زایی از تکنیک های اولیه استراتژیک است.
- بنا شده بر اساس تفکرات سیستمی است : نگاهی کامل و مستند به عرصه صنعت و کسب و کار می شود و تنها ارتباطی به یک بخش از سازمان ندارد.
- بر پایه تفکرات انتقادی است : دیدگاهی دقیق و جستجوگرانه دارد و در صورت لازم ، نیازمند توجهات تغییرات است. این نوع دیدگاه تفکر نیازمند به فراگیری دو جانبه دارد.
- بر اساس تدبر واقعی است . توجه به استراتژیک با دنیای واقعی در ارتباط است. بهترین برنامه ریزی ها در صورت نبود توجه به فضا و دگرگونی ها یا استفاده ای از آن ها نمی شود و یا این که با شکست روبه رو می گردد.
- تفکرات استراتژیک ترکیبی : در این تفکرات از آمار و داده ها استفاده می شود و هم از اطلاعات که بر اساس ایده و تفکرات است. برعکس برنامه های استراتژیک بر اساس آمار و داده ها انجام می گیرد.
فرآیند مدیریت استراتژیک
- مشخص کردن مسئولیت ها
بر اساس عامل های داخلی و خارجی
- مشخص سازی هدف های دراز مدت
- فرآهم سازی، محاسبه ، تعیین برنامه ریزی ها جهت رسیدن به هدف مشخص
- مشخص سازی مراجع
- بررسی و رسیدگی به کارها
هدف از آموزش مدیریت استراتژیک DBA :
- استفاده از سبک های پیشرفته مدیریت استراتژیک که در کار می توانند استفاده کنند.
- مسلط به قوانین تفکر استراتژیک، استراتژی های کارساز برای استفاده در سازمان خود
- مسلط به تصمیمات آینده پژوهی، دیدگاهی وسیع برای سازمان خود ارایه دهند و برنامه ریزی های آینده سازمان خود را ترسیم و پیگیری نمایند.
- بررسی مدل های ذهنی بر اساس روش های مدیریت استراتژیک سازمان را استفاده نمایند.
- آشنایی با روش های مدیریت کسب و کار و استفاده از نمونه های مدیریت استراتژیک سازمان و اجرای آن ها.
- به عنوان یک مدیر عامل در سازمان نقش خود را انجام داده و تغییرات استراتژیک را در سازمان رسمی کنند.
مخاطبان دوره مدیریت استراتژیک DBA :
کسانی که در دوره های مدیریت استراتزیک می توانند شرکت کنند :
- مدیر عامل ها
- مدیران استراتژی
- مدیران طرح و برنامه
- تمامی مدیران ارشد سازمان که نقش اساسی در فرآیند برنامه ریزی و مدیریت راهبردی سازمان خود اعمال می کنند از مخاطبان دوره آموزش مدیریت استراتژیک است.
ثبت نام دوره مدیریت استراتژیک (DBA)
دوره آموزش مدیریت استراتژیک DBA :
مرکز آموزش عالی آزاد فن پردازان برای افراد علاقمند به مدیریت استراتژیک دوره آموزش مدیریت استراتزیک را ارایه نموده است تا مدیران و دیگر مدیران ارشد و همچنین دیگر افراد بتوانند به موارد مربوطه در آموزش دست پیدا کنند از طرفی فن علاوه به آموزش به تمام دانشپذیران مدرک مدیریت استراتژیک و گواهینامه مدیریت استراتژیک اعطا می نماید این مدرک معتبر از طرف وزارت علوم و تحقیقات فناوری اعطا می گردد که در تمام دنیا بسیار دارای اعتبار می باشد.