مدیران منابع انسانی چه اهدافی را دنبال میکنند؟

مدیران منابع انسانی چه اهدافی را دنبال میکنند ؟

مدیریت منابع انسانی به این معنا است که، یک مدیر بتواند با استفاده از شیوه ها و استراتژی های مدیریتی خود، بر نیروی کار و یا پرسنل خود نظارت و کنترل داشته و آنها را در جهت دستیابی به اهداف مشخص سازمانی هدایت کند. مزیت نظارت و کنترل انواع منابع انسانی در این است که مدیران میتوانند با استفاده از این روش، عملکرد کارکنان را به طور پیوسته بررسی نموده و برای ارتقا سطح کار و یا نزدیک شدن به اهداف سازمانی پیشنهاداتی ارایه دهند. 
هدف کلی منابع انسانی این است که اطمینان دهند سازمان میتواند از طریق افراد به اهداف خود دست یابد. علاوه بر این، نیروی انسانی حرفه ای میتواند سرمایه انسانی یک سازمان را مدیریت نموده و و روی اجرای سیاست ها و روندها تمرکز کند.  به منظور دستیابی به اهداف سازمانی، مدیران ابتدا باید مجموعه اهداف سازمانی را تعیین کرده و آن را به کارکنان اطلاع دهند تا آنها نیز فعالیت هایشان را در همین راستا هماهنگ کنند. غالبا، مدیران منابع انسانی اهدافی مانند اهداف زیر را دنبال میکنند : 
شناسایی  و برطرف کردن نیازهای کارکنان 
ایجاد هماهنگی بین کار و مهارت کارکنان 
توضیح ساختار سازمان و افزایش بازدهی
آموزش به کارکنان جدید و آموختن شیوه کار و توسعه توانمندی های آنها
انتخاب کارکنانی با مهارت در همه زمینه ها 
ایجاد تناسب و هماهنگی بین بخش های مختلف سازمان 
ایجاد تنوع در کار کارکنان
جلب رضایت کارکنان از طریق دادن پاداش به آنها 
کار کردن بر اساس اصول اخلاقی و اجتماعی
استخدام کارکنان جدید 
آموزش مجدد کارکنان به منظور اشنایی با جدیدترین تکنولوژی ها 
غالبا، مدیرانی که آموزش مدیریت منابع انسانی را گذرانده و گواهینامه دریافت کرده باشند، به خوبی از عهده این مسئولیت ها برآمده و میتوانند این اهداف را در جهت درست برنامه ریزی و مدیریت کنند. 
سر فصل هایی که در این مقاله شرح داده میشوند عباتند از : تعریف مدیریت منابع انسانی ، تاریخچه مدیریت منابع انسانی، آموزش مدیریت منابع انسانی، دوره مدیریت منابع انسانی ، مدرک مدیریت منابع انسانی ، گواهینامه مدیریت منابع انسانی ، استخدام مدیر منابع انسانی، اهداف مدیریت منابع انسانی و فرایند های مدیریت منابع انسانی.

ثبت نام دوره مدیریت منابع انسانی

هدف نهایی مدیران منابع انسانی دستیابی به اهداف سازمانی است.

تاریخچه مدیریت منابع انسانی

تاریخچه مدیریت منابع انسانی، بسیاز پرفراز و نشیب بوده و طی چهار مرحله تاریخی، تغییر و تحول پیدا کرده تا به سبک امروزی درآمده است. علاوه بر این، در هر کدام از این دوره ها، اتفاقات و وقایع  خاصی رخ داده ، مدیران این عرصه تصمیمات متفاوتی اتخاذ کرده و گرایش های متعددی به وجود آمده است که هر کدام را به تفکیک و به صورت مختصر توضیح میدهیم:
عصر انقلاب صنعتی : این دوره، با سال 1079 شمسی همزمان بوده و همانطور که از نامش پیداست، همه روندها و کارهایی که پیش از این به صورت دستی انجام میشد، صنعتی شده و به نوعی تولید انبوه جایگزین تولید اندک شده است. علاوه بر این، در این زمان، میان منابع انسانی و مدیران شکافی به وجود آمد بنابراین، منابع انسانی کنترل شدند. 
اتحادیه های کارگری : در سال 1347 شمسی، میان کارفرماها و کارگران تعارض هایی به وجود آمد که در نتیجه آن، تعداد افرادی که میتوانستند در زمینه دیپلماسی و سیاست فعالیت کنند، افزایش یافت. 
عصر اصلاحات : در سال 1309 شمسی، اصلاحات اجتماعی در جامعه رخ داد که طی آن، استاندارد ها و حقوق و دستمزد ها مشخص شده و رفاه کارکنان را در اولویت قرار گرفت. 
عصر جدید: در بین دهه های 1337 تا 1347 شمسی، برای منابع انسانی قوانین خاصی وضع شد که از جمله آنها میتوان به قانون حمایت از حقوق و امنیت کارکنان، قانون حق بازنشستگی کارکنان ، قانون حقوق شهروندی  و قانون پرداخت مساوی  و..... اشاره کرد. مدیرانی که دوره مدیریت منابع انسانی را گذرانده و گواهینامه مدیریت منابع انسانی دریافت کرده باشند، در مورد این تاریخچه اطلاعات بیشتر و جامع تری دارند و میتوانند طبق آن کارکنان را هدایت و کنترل کنند. 

آموزش مدیریت منابع انسانی

منابع انسانی، در انواع سازمان ها نقش متفاوت و تعیین کننده ای داشته و صرفا مدیرانی که آموزش مدیریت منابع انسانی را گذرانده و با اهداف و وظایف مدیر نیروی انسانی آشنایی داشته باشند میتوانند در این جایگاه انجام وظیفه کنند. علاوه بر این، مدیرانی که گواهینامه مدیریت منابع انسانی دریافت کرده باشند، میتوانند بر نحوه کار کارکنان نظارت داشته و شرح وظایف کارکنان را برای آنها تعیین کنند تا به اهداف سازمانی نزدیک تر شود.  
به منظور پیشرفت و رشد همه کارکنان یک سازمان در جهت درست ، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، دوره آموزش مدیریت منابع انسانی را برای دانش پذیران و مدیران علاقمند به مبحث نیروی انسانی ارایه کرده است. دوره مدیریت منابع انسانی دارای مطالب کاربردی و مفیدی بوده و میتواند به افزایش دانش عملی و نظری این دانش پذیران کمک کرده و زمینه مدیریت و کنترل عملی یک سازمان و کارکنانش را فراهم کند. 
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت منابع انسانی  اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است  و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

یکی از اهداف مدیران، رضایت کارکنان است.

استخدام مدیر منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی، یکی از گرایش های رشته مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد است که سالیانه دانشجویان زیادی آن را برای تحصیل انتخاب میکنند. علاوه بر این، این رشته کاربرد زیادی داشته و فارغ التحصیلان آن میتوانند در سازمان ها و شرکت های مختلفی انجام وظیفه کنند. بنابراین، استخدام مدیر منابع انسانی مستلزم داشتن تحصیلات آکادمیک در دانشگاه و یا موسسات معتبری مانند موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان است. 
علاوه براین ، درصورتی که این مدیران گواهینامه مدیریت منابع انسانی داشته و مهارت ها و توانمندی هایی مانند تمرکز بر ارزش و در اولویت قرار دادن آنها، انجان فعالیت های مدیریتی و نظارت بر کارکنان، استراتژیک بودن، تنوع و هوشنمندی و تساوی گرایی را در مورد همه کارکنان داشته باشند، به سهولت شغل و سمت و جایگاه شغلی مد نظر خود را یافته و میتوانند به سرعت مشغول به کار شوند. 

مدیران منابع انسانی باید از استراتژی های خاص برای دستیابی به اهدافشان استفاده کنند.

ثبت نام دوره مدیریت منابع انسانی

فرایند های مدیریت منابع انسانی

مدیر هر سازمان باید به منظور ارتقا و رشد سطح سازمان و البته دستیابی به اهداف خود، فرایندهایی را انجام دهد تا در نهایت، مدیر بتواند به برنامه هایی که در نظر داشته دست یابد و البته گذراندن آموزش مدیریت منابع انسانی و دریافت گواهینامه مدیریت منابع انسانی نیز در این امر تاثیر گذار است. بنابراین،  فرایند های مدیریت منابع انسانی عبارتند از : 
•    برنامه ریزی برای منابع انسانی که میتواند شامل استخدام، انتخاب، آموزش، ارزیابی ، ارتقا و  پرداخت باشد.
•    حقوق و مزایای در نظر گرفته شده برای کارکنان 
•    مدیریت عملکرد کارکنان و ارایه پیشنهاد برای ادامه و یا اصلاح روند کار
•    روابط کارکنان با یکدیگر

 

 

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها