اهمیت مدیریت منابع انسانی

تعریف مدیریت منابع انسانی | human resource management

مدیریت منابع انسانی، به معنای به کارگیری همه نیروهای انسانی برای دستیابی به  اهداف سازمانی است و این نیروها باید مسئولیت های جدید را برعهده گرفته و در شرح وظایف شان تغییرتی ایجاد کنند تا در حیطه کارشان توانمند شوند. علاوه بر این، نیروی انسانی یک سازمان نشان دهنده عمکرد کارکنان در جهت اهداف بوده بنابراین مدیر باید، از سیستم ها و سیاست های خاصی برای مدیریت این کارکنان استفاده کند. 
علاوه براین، مدیریت منابع انسانی، نوعی روند راهبردی محسوب شده که در آن، مدیریت با به حداکثر رساندن بازده کارکنان، به اهداف استراتژیک خود دست پیدا میکند. از جمله فعالیت هایی که یک مدیر منابع انسانی انجام میدهد میتوان به آموزش کارکنان، ارزیابی عملکرد و توسعه وظایف و.... اشاره کرد.
 قابل ذکر است که با توجه به اهمیت مدیریت منابع انسانی، این وظیفه را باید افراد تحصیل کرده و دارای گوهینامه و مدرک مدیریت منابع انسانی بر عهده گرفته و یا یک گروه و تیم کارآمد به همین منظور تشکیل شود که بتوانند همه قوانین این حیطه را به مرحله اجرا در آورند. 
سرفصل های این مقاله شامل تعریف مدیریت منابع انسانی، مديريت استراتژيك نيروي انساني، انواع الگوهاي شايستگي، اهداف مدیریت منابع انسانی، آموزش مدیریت منابع انسانی، دوره مدیریت منابع انسانی ، مدرک مدیریت منابع انسانی ، گواهینامه مدیریت منابع انسانی ، فرایندهای مدیریت منابع انسانی و اهمیت مدیریت منابع انسانی هستند.

آموزش مدیریت منابع انسانی

مديريت استراتژيك نيروي انساني

مديريت استراتژيك نيروي انساني، فرایندی است که در ان ، مدیران تمام سعی و تلاش خو را به کار میگیرند تا بتوانند همه پی زمینه های رسیدن و دستیابی به اهداف مختلف سازمانی را فراهم کنند و در واقع، این تلاش به منابع انسانی و نحوه انتخاب آنها نیز ارتباط دارد. علاوه بر این، این نوع از مدیریت مستلزم داشتن برنامه ریزی های مستمر و بلند مدت بوده و به مدیران و کارکنان کمک میکند تا نتایج بهتری به دست آورند. 
مدیران باید به منظور مدیریت استراتژيك نيروي انساني، نیازها و تقاضاهای نیروی کار را بررسی کرده و شیوه کاری و عملکردشان را نیز ارزیابی کنند. علاوه بر این، این مدیریت بر پایه این سه فرض است که، مجری های طرح‌های استراتژیک کارکنان بوده، سرمایه و منابع انسانی موجب رقابت شده و رویکرد سیستماتیک لازمه دستیابی به اهداف سازمانی و از قبل تعیین شده است. 

انواع الگوهاي شايستگي

با توجه با اینکه، تعداد سازمان های تولیدی رو به افزایش گذاشته و میزان توانایی ها و مهارت های افراد نیز با یکدیگر تفاوت دارد بنابراین، بین این سازمان ها رقابت عظیمی شکل گرفته که لازمه موفقیت در آن، داشتن یک سری از الگوهاست. علاوه براین ، شایستگی که برای محل کار تعریف شده ، میزان دانش و مهارت فرد را بررسی کرده و آن را به عملکرد بهتر و بالاتر مرتبط میکند.
 بنابراین، کارکنان باید برای بهتر عمل کردن الگویی داشته باشند . این الگوها به مدیران کمک میکنند تا عمکرد خوب کارکنان را اندازه گیری و ارزیابی کرده و سپس در مورد، تاثیر و موفقیت آنها تصمیم بگیرند. علاوه بر این، مدیران میتوانند الگوهای شایستگی را به صورت نمودار ترسیم کرده و ارتباط آها را با عمکرد کارکنان نشان دهند. 
قابل ذکر است که، مدیران میتوانند بعد از بررسی توانایی ها و مهارت های کارکنان، آنها را در انواع سطوح شایستگی شامل سطح راهبردی، سطح فردی شایستگی و البته سطح سازمانی شایستگی جای داده و مطابق با آن، نوع و میزان مسئولیت ها و البته میزان دریافت حقوق شان را نیز تغییر دهند. 

مدرک مدیریت منابع انسانی

آموزش مدیریت منابع انسانی

با توجه به ازدیاد سازمان های تولیدی و جستجوی سازمان ها برای استخدام افراد شایسته و ماهر، مدیرانی میتوانند موفق باشند که دارای راهبردی شایستگی و گواهینامه  مدیریت منابع انسانی باشند. این مدیران باید بتوانند با تدبیر خود برای سازمان برنامه های استراتژیک تدوین و تنظیم کرده و زمینه دستیابی به همه اهداف سازمانی را فراهم کنند.
به منظور اشنایی و درک بهتر اصول مدیریت منابع انسانی، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، دوره آموزشی آموزش مدیریت منابع انسانی را بری دانش پذیران علاقمند معرفی و ارایه کرده است. این دوره مدیریت منابع انسانی فرصتی در اختیار دانش پذیران میگذارد تا با اصول اولیه و اصلی مدیریت منابع انسانی آشنایی پیدا کرده و برای مواجه شدن با موقعیت های جدی و واقعی دنیای کسب و کار، تجارب ارزشمندی به دست آورند . 
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کنند ، مدرک مدیریت منابع انسانی  اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است  و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

فرایندهای مدیریت منابع انسانی

غالبا، فرآیند های مدیریت منابع انسانی که در سازمان انجام میشوند، اهدافی مانند ارتقاء شغلی کارکنان، ، پذیرش انواع کارکنان، جذب، پرسنل، ایجاد  انگیزش و ارزیابی عملکرد همه نیروی های انسانی را دنبال کرده که در چارچوب اهداف کوتاه و بلند مدت  و کلی شرکت جای میگیرند. 
 علاوه بر این، این فرایندها مشخص بوده و باید با استفاده از روندهای رفاهی، آموزشی، ارزیابی و سنجش، برنامه ریزی برای استخدام نیروهای انسانی و بررسی عملکرد آنها تعیین شود. همچنین، مدیریت میتواند با توجه به موقعیت و وضعیت کارکنان، فرایندهای مدیریتی را تا حدی تغییر داده و یا فرایندهای جدیدی را به کار بسته و نتیجه به کارگیری آنها را بررسی کند. 

گواهینامه مدیریت منابع انسانی

اهمیت مدیریت منابع انسانی

منابع انسانی، مهمترین بخش یک سازمان بوده و اخیرا بسیار مورد توجه مدیران و رهبران سازمانی قرار گرفته است. بنابراین، مدیران باید برای تمام امور از آموزش تا استخدام و حفظ آنها نهایت تلاش خود را به کار گرفته مخصوصا در صورتی که این کارکنان نقش کلیدی و مهمی در سازمان داشته و به نوعی در سطح راهبردی شایستگی باشند. 
علاوه بر این، اهمیت مدیریت منابع انسانی از این جهت است که، اینکار میتواند در نهایت به دستیابی به اهداف سازمانی ختم شده و میتواند این اهداف را با در نظر گرفتن برنامه های استراتژیک سازمان  به چالش بکشاند. همچنین، مدیرانی میتوانند در زمینه مدیریت منابع انسانی موفق تر از بقیه مدیران عمل کنند که ابتدا نیازهای کارکنان را بررسی کرده و ارتباط شان با اهداف سازمانی کشف و شناسایی کنند و سپس، در مورد نحوه دستیلبی به اهداف تصمیم بگیرند.

اهداف مدیریت منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی کار بسیار خطیر و چالش برانگیزی بوده و باید هدف از انجام آن کاملا مشخص شود. از این جهت، اهداف  مدیریت منابع انسانی میتواند در 4 گروه طبقه بندی شود که عبارتند از : 
هدف وظیفه¬ ای ( احساس مسئولیت در برابر امور واگذارشده به بخش اداری)
هدف سازمانی (مسئولیت در برابر دستیابی به اهداف سازمانی و به کارگیری تخصص افراد و کارکنان)
هدف اختصاصی (حس مسئولیت در برابر نیازها و اهداف کارکنان و تامین نیازشان به به حداکثر رساندن کاریی آنها )
هدف اجتماعی ( مسئول بودن در برابر نیازهای کارکنان).

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها