ضرورت استفاده از مدیریت استراتژیک
ضرورت استفاده از مدیریت استراتژیک
تعریف مدیریت استراتژیک
مدیریت استراتژیک، به معنای در نظر گرفتن منابع یک سازمان و ارزیابی محیط های خارجی و داخلی آن به منظور اجرای ابتکارات و دستیابی به اهداف توسط مدیر ارشد سازمان مورد نظر است. از ویژگی های مدیریت استراتژیک این است که، جهت کلی را برای انجام فعالیت های یک سازمان تعیین و تعریف کرده و شامل تعیین اهداف سازمان، بسط و توسعه انواع سیاست ها و برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف و اختصاص منابع به اجری برنامه ها است.
غالبا، مدیران برای کمک به تصمیم گیری های استراتژیک در محیط های پیچیده و آکادمیک از شیوه ها و مد لهای مدیریتی توسعه یافته استفاده میکنند. قابل ذکر است که مدیریت استراتژیک، استاتیک نبوده و بر نحوه اجرا امور و اطلاع رسانی در مورد برنامه ریزی های بعدی نظارت دارد. شرکت در دوره مدیریت استراتژیک به مدیران کمک میکند تا فعالیت های مدیریتی را بهتر سازماندهی کنند.
ثبت نام دوره DBA مدیریت استراتژیک
سر فصل های این مقاله شامل تعریف مدیریت استراتژیک ، اصول کلیدی در تفکر استراتژیک، آموزش مدیریت استراتژیک، دوره مدیریت استراتژیک ، مدرک مدیریت استراتژیک ، گواهینامه مدیریت استراتژیک ، مفهوم مدیریت بحران، شیوه های مدیریت بحران و ضرورت استفاده از مدیریت استراتژیک هستند.
اصول کلیدی در تفکر استراتژیک
تفکر استراتژیک، روندی ذهنی و یا فکری است که توسط افراد و به منظور دستیابی به موفقیت اجرا میشود. علاوه براین، این نوع از تفکر ، یک فعالیت شناختی است که افکار تازه ایجاد میکند. اصول کلیدی در تفکر استراتژیک شامل شش اصل مهم میشود که عبارتند از :
پیش بینی کردن : در این اصل تمرکز بر زمان حال بوده با این حال، مدیر بر محیط نظارت داشته و فرصت ها و تهدیدهای آینده را نیز پیش بینی میکنند.
رقابت کردن : متفکران استراتژیک باید به جای پذیرفتن همه اطلاعات، آنها را زیر سوال برده، علت ها را بررسی کرده و نظریات را به چالش بکشاند.
تفسیر کردن : بعد از پیش بینی تغییرات و به چالش کشاندن نطریات ، باید بتوان نتایج به دست آمده را تچزیه و تحلیل و تفسیرکرد. علاوه براین، رهبر استراتژیک باید نتایج را مقایسه کرده و پیش از نتیجه گیری، فرضیه ها را آزمایش کند.
تصمیم گیری: در این اصل، رهبران باید پیش از تصمیم گیری، فرصت ها را بررسی کرده و با متعادل کردن دقت، کیفیت و سرعت به تصمیم نهایی برسند.
هماهنگ کردن، رهبران متفکر باید از تنوع ایده ها و نظریات استقبال کرده و بدانند چگونه آنها را برای دستیابی به هدف مشترک هماهنگ کنند.
یادگیری : رهبرانی که به یادگیری علاقمند هستند، از فید بک دیگران استقبال کرده و به شکست و پیروزی به عنوان عامل تعیین کننده نگاه میکنند.
آموزش مدیریت استراتژیک
مدیران استراتژیک هر سازمان وظایف مشخص و خطیری بر عهده دارند و باید بتوانند همه منابعی که سازمان در اختیار دارد اعم از منابع انسانی و سرمایه های مالی را در نظر بگیرند تا بتواند استراتژی مناسب برای پیشبرد سازمان را انتخاب کند. از این جهت، این مدیران باید در این زمینه تحصیلات آکادمیک داشته، دوره مدیریت استراتژیک را گذرانده و تجربیات عملی کافی کسب کرده باشند تا قادر به اداره یک سازمان باشند. علاوه بر این، مدیرانی که گواهینامه مدیریت استراتژیک دریافت کرده باشند، با ملزومات این حیطه اشنایی بیشتری داشته و میتوانند از عهده مسئولیت های خود بر آیند.
با توجه به اهمیت انتخاب استراتژی در یک سازمان، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان ، دوره آموزشی آموزش مدیریت استراتژیک را برای علاقمندان ارایه و معرفی کرده است. در این دوره مدیریت استراتژیک ، دانش پذیران با شرایط و ویژگی های مدیران استراتژیک اشنایی پیدا کرده و در می یابند که چگونه برای دستیابی به اهداف سازمانی برنامه ریزی کنند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت استراتژیک اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
مفهوم مدیریت بحران
هنگامی که سازمان با رویدادها و شرایط غیر منتظره مواجه شود که به سازمان و سهامداران آن اسیب وارد کند، در واقع بحران اتفاق افتاده است که باید به بهترین شکل مدیریت شود. مطالعه این بحران ها و یافتن راهکار و راه حل برای آنها مدیریت بحران نامیده میشود که جز مهمترین فرایندها در روابط عمومی محسوب میشود. علاوه براین، در مدیریت بحران شامل تهدیدی های قبل، حین و بعد از رخدادها است.
همچنین، حادث شدن سه اتفاق در بحران کاملا عادی و معمول است : تهدید کردن سازمان، غافلگیر شدن سازمان و کمبود وقت برای تصمیم گیری. البت، اینطور استدلال شده که بحران میتواند برای سازمانی که از سیستم های قدیمی استفاده میکند، نوعی تحول باشد. بنابراین ، مدیران ابتدا باید شرایط و موقعیت را شناسایی، ارزیابی و درک کنند تا بتوانند در مورد حوادث رخداده و راهکارهای مناسب برای حل آنها تصمیم قاطعی بگیرند. علاوه بر این، مدیرانی که آموزش مدیریت استراتژیک را گذرانده و گواهینامه مدیریت استراتژیک دریافت کرده باشند، میتوانند بحران ها را سریعتر حل و فصل کنند.
شیوه های مدیریت بحران
پیش از حادث شدن بحران، مدیران باید آنها را پیش بینی کرده و تاثیر احتمالی آنها را روی کارکنان، مشتریان، تامین کننده ها و... در نظر گرفته و سعی کنند تا شیوه هایی را برای برطرف کردن مشکلات انتخاب کنند که با آنها تناسب داشته و هماهنگ باشد. از این جهت، شیوه های مدیریت بحران کارآمدی که مدیران میتوانند استفاده کنند شامل :
با تعیین اهداف ، برنامه ریزی کنید: این اهداف در هنگام بحران، از افراد محافظت کند. علاوه بر این، اطمینان حاصل کنید که، مخاطب هاب اصلی این برنامه ریزی در جریان اهداف بوده و به سازمان آسیبی وارد نمیشود.
سخنگو داشته باشید: احتمال دارد که در جریان بحران ها، سلامتی کارکنان و یا مشتریان به خطر افتاده و این خبر به رسانه ها نیز برسد. بنابراین ، بهتر است که از طرف سازمان خود سخنگویی تعیین کنید تا جوابگوی سوالات رسانه ها باشد.
ثبت نام دوره DBA مدیریت استراتژیک
در مورد پیشرفت کار به دیگران اطلاع دهید : بهتر است که در فواصل زمانی مشخص، در مود برطرف شدن بحران و پیشرفت کار به مشتری ها و رقبا توضیح داده و برنامه کاری جدید را در اختیارشان قرار دهید.
صادقانه و شفاف برخورد کنید: در صورت بروز هر گونه بحران، باید با رسانه ها صادقانه و شفاف برخورد کرده و از دادن اطلاعات جعلی پرهیز کرد.
با مشتری ها در ارتباط باشید : باید در مورد بحران حادث شدت، شخصا به مشتری ها اطلاع داده و زمان بعدی تحویل در خواست ها یشان را مشخص کنید تا دیگران و حتی رقبا نتوانند با اطلاعات غلط شما را از صحنه کسب و کار خارج کنند.
ضرورت استفاده از مدیریت استراتژیک
غالبا، سازمان های بزرگ در طول حیات خود با موقعیت های بحرانی و سختی رو به رو میشوند و به تصمیم گیری های آنی و سریع نیاز دارند. در این موقعیت، اگر مدیران نداند که تصمیم گیری را از کجا باید شروع کنند، سازمان با مشکلات جدی مواجه شده و ضرورت استفاده از مدیریت استراتژیک اشکار میشود.
علاوه براین، مدیران باید بتوانند کسب و کار و اهداف و برنامه ها را ارزیابی کرده و با توجه به اهمیت آنها، روی کارآمدی شان تمرکز کنند. همچنین، از مدیریت استراتژیک برای درک مفاهیم کسب وکار و مشخص کردن برنامه ها و فعالیت ها در یک ساختار خاص است.