شاخه برتر حسابداری
شاخه برتر حسابداری
حسابداری، یکی از علوم پیچیده ای است که در تجارت و کسب و کار کاربرد فراوانی داشته و میتوان از آن برای انجام تمام محاسبات مورد نیاز واحدهای مالی و تعیین سود و زیان سالیانه استفاده کرد. علاوه بر این، علم حسابداری، دارای گرایش های متعدد و متنوعی بوده که هر کدام برای پردازش و بررسی اطلاعات و داده های مالی خاصی کاربرد دارد.
همچنین، حسابداری فرایندهای مانند ارزیابی و اندازه گیری، مشاهده و ثبت و گزارش کردن اطلاعات و فعالیت های اقتصادی را در بر گرفته که میتوان آنها را به کمک نرم افزارهای حسابداری موجود در بازار با دقت انجام داد. قابل ذکر است که حساسیت و دقت برخی از گرایش های حسابداری نسبت به دیگری بیشتر بوده و در نتیجه مسئولیت بیشتری متوجه حسابدار است و از این جهت، حسابدار هایی میتوانند این مسئولیت را با موفقیت انجام دهند که، آموزش حسابداری را پشت سر گذاشته و در این زمینه تجربه کافی به دست آورده باشند.
سرفصل هایی که در این مقاله شرح خواهیم داد شامل تعریف حسابداری، درآمد رشته حسابداری، تعریف رشته حسابداری، آموزش حسابداری ، دوره حسابداری ، مدرک حسابداری ، گواهینامه حسابداری ، شاخه برتر حسابداری و بازار کار رشته حسابداری هستند.
تعریف رشته حسابداری
رشته حسابداری، یکی از رشته های پرکاربرد و عملی است که خوشبختانه همه افراد بدون توجه به رشته تحصیلی شان میتوانند در آن شرکت کرده و در صورت موفقیت و داشتن استعداد کافی، میتوانند تحصیلات شان را تا مقطع دکترا ادامه دهند. غالبا، مطالبی که در این رشته آموزش داده می شود، شامل تجزیه و تحلیل انواع گزارش ها و صورت های مالی و ارزیابی اطلاعات مالی سازمان ها و نهادهای دولتی و تجاری مرتبط میشود.
رشته حسابداری از جمله رشته هایی این است که علی رغم پذیرش زیاد دانشجویان ، تعداد فارغ التحصیلان بیکار آن قابل توجه نبوده و این افراد با توجه به مهارت ها و توانایی های می توانند در یکی از بخش های خصوصی و یا دولتی و در یکی از گرایش های حسابداری شامل حسابداری مالی ،حسابداری صنعتی، حسابداری مالیاتی، حسابداری بانک ها، حسابداری بیمه و حسابداری دولتی مشغول به کار شوند.
درآمد رشته حسابداری
رشته حسابداری بسیار پر چالش و مهم بوده و حسابدارهایی که در انواع گرایش های آن فعالیت دارند، باید بتواند به طور همزمان چند وظیف را انجام داده و از قدرت تجزیه و تحلیل خوبی هم برخوردار باشد. علاوه بر این، مسئولیت هر کدام از حسابدارها با توجه به گرایش انتخابی متفاوت بوده و باید بتوانند تمام وظایفی که به آنها واگذار میشود را به گونه ای انجام دهند که در پایان هر سال، تعارضی در حساب ها مشاهده نشود.
همچنین، درآمد رشته حسابداری به فاکتورها و عوامل بسیاری مانند نوع و تعداد مسئولیت ها، حساسیت و اهمیت وظایف و تاثیر و کارایی آنها و کم به پیشرفت و سود یک سازمان وابسته است که البته مقدار ان در سازمان های مختلف متفاوت است. در صورتی که حسابدارها به عنوان ناظر و یا سرپرست فعالیت کنند، درآمد بیشتری نصیب شان میشود.
آموزش حسابداری
حسابداری، قلب و اساس سازمان ها و شرکت های مالی و حسابداری بوده و افرادی که به طور تخصصی در این حوزه کار میکنند باید به تمام اصول و تکنیک ها و گرایش های آن تسلط داشته و بتوانند مشکلات مالی احتمالی را به بهترین نحو رفع و رجوع کنند. علاوه براین، افرادی که آموزش حسابداری را پشت سر گذاشته و گواهینامه حسابداری داشته باشند، میتوانند در این زمینه موفق تر و بهتر از دیگران عمل کرده و حتی در زمینه مالی و حسابداری راهنما و مشاور دیگر سازمان ها نیز بوده و سازمان ها را به منظور دستیابی به اهداف شان به بهترین نحو هدایت و راهنمایی کنند.
به منظور توضیح دادن اصول و تکنیک های انواع حسابداری، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، دوره آموزشی آموزش حسابداری را برای دانش پذیران علاقمند ارایه کرده است. دوره حسابداری، به دانش پذیران فرصتی میدهد تا در فرصتی کوتاه، اصول حسابداری را بیاموزند، در مورد روند های حسابداری اطلاعات جامعی به دست آورده و با گرایش های آن آشنایی پیدا کرده و برای استفاده در دفاتر مالیاتی مورد استفاده قرار دهند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک حسابداری اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
شاخه برتر حسابداری
در کل، حسابداری درآمد زایی خوبی داشته و افرادی که قبلا در این حیطه دانش و اطلاعات تخصصی کافی کسب کرده باشند، میتوانند گوی سبقت را از دیگران ربوده و موقعیت خوب را شکار کنند. البته، گاهی در مورد شاخه برتر حسابداری بحث شده و هر کدام از متخصصان این رشته، یکی را به عنوان رشته برتر معرفی میکنند .
اما واقعیت این است که، همه گرایش های حسابداری و رشته های مرتبط با آن حایز اهمیت بوده و میتوانند در محسبه و بررسی سود و زیان یک شرکت موثر باشند زیرا حسابداری که دوره آموزش حسابداری را پشت سر گذاشته و انواع صورت های مالی را برای تعیین سود و زیان یک شرکت به دقت تجزیه و تحلیل کرده باشد، قطعا برای یک شرکت سودآور تر بوده و احتمال دارد که وظایف مهم به او واگذار شود.
بنابراین، آنچه برتری و اهمیت حسابداری را مشخص میکند، نوع رشته انتخابی نیست بلکه نوع و میزان فعالیت حسابدار و نحوه سازماندهی حساب ها، کیفیت و کمیت رسیدگی به آنها، تسلط به انواع شیوه های حسابداری و نرم افزار های آن، نحوه به کار گیری آنها در جهت انجام حساب ها و تعیین تعارض های حساب ها است.
بازار کار رشته حسابداری
رشته حسابداری گرایش های فراوان و متعددی داشته و میزان پذیرش دانشجو در هنرستان ها و دانشگاه های کشور نامحدود است. زمینه های آموزشی و کاری گرایش های حسابداری با هم تفاوت داشته و به این دلیل، دانشجویان و یا فارغ التحصیلان حسابداری دولتی نمیتواند در جایگاه حسابدار مالیاتی انجام وظیفه کنند.
با این حال، در صورتیکه که دانشجویان هر گرایش تمام تلاش خود را در جهت یادگیری انواع اصول حسابداری به کار گرفته و بتوانند چالش های پیش رو را پیش بینی کنند، بازار کار رشته حسابداری برایشان بسیار خوب و پرونق خواهد بود.
علاوه براین، پیشنهاد میشود که حسابدارهایی که در انواع حسابداری خبره بوده و تجربیات ارزشمندی به دست آورده اند، آموزش حسابداری را بگذرانده ، با انواع نرم افزارهای حسابداری شامل هلو و پارسیان و... نیز آشنا شوند و بر آنها تسلط کافی پیدا کنند تا بتوانند در شرکت های معتبر مشغول به کار شده و از دانش خود برای پیشبرد اهداف شرکت استفاده نمایند.