رونق کسب و کار با شرکت در دوره مدیریت کارآفرینی
رونق کسب و کار با شرکت در دوره مدیریت کارآفرینی
در بازار کار این روز های کشور، نمی توان دیگر بر کسب و کار های سنتی تکیه کرد و نیاز است که کسب و کار ها نیز با پیشرفت های اقتصادی و توسعه فناوری ها، تغییر کنند و خود را همگام با این پیشرفت ها پیش ببرند. به همین دلیل افراد دریافتند که باید دست به کار شوند و با تربیت روحیه کارآفرینی در خود تغییر اساسی در کار و حرفه خود ایجاد کنند. به همین دلیل موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان اقدام به برگزاری دوره مدیریت کارآفرینی کرده است و سعی کرده در این دوره با استفاده از منابع آموزشی به روز و کاملا استاندارد هر آنچه که افراد برای کارآفرین شدن و مدیریت صحیح کسبو کارشان نیاز دارند فرا گیرند و در پایان با یک اندوخته علمی منحصر به فرد وارد این عرصه شوند.
پس می توان گفت دانش پذیران با شرکت در دوره مدیریت کارآفرینی می توانند تفکر کارآفرینانه را در خود پرورش دهند و به کمک آن کسب و کار های جدیدی را راه اندازی کنند و درآمد و موفقیت خود را در زمینه حرفه تخصصی شان تضمین کنند. این دوره تمام تمرکز خود را روی خلاقیت، توانایی تشخیص، ارزیابی و دنبال کردن اهداف و البته آموزش مهارت برنامه ریزی استراتژیک برای کسب و کار های مختلف معطوف کرده است و این دقیقا تمام آن چیزی که یک کارآفرین برای موفقیت در کار خود به آن نیاز دارد.
شما به عنوان دانشپذیر این دوره در موسسه فن پردازان تمامی اصول کارآفرینی را از اساتید و مدیران برجسته این حوزه خواهید آموخت و با رویکرد های کارآفرینی و نحوه مدیریت منابع، توسعه مهارت های کار تیمی، شرکت در فرصت های منحصر به فرد کاری و نحوه برقراری ارتباط با دیگر کارآفرینان با تجربه، آشنا خواهید شد. پس آموزش مدیریت کارآفرینی در موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان یک فرصت مغتنم برای شما می باشد و توصیه می کنیم برای آشنایی بیشتر با این دوره و مزایای آن در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
کارآفرینی چیست؟
کارآفرینی فرایندی است که یک فرد یا گروهی از افراد در کنار یکدیگر یک سری وظایف خاص و مشخص را انجام می دهند و در این فرایند ریسک هایی نیز می کنند که این ریسک ها می تواند هم درزمینه مالی و سرمایه گذاری باشد و هم صرف وقت ارزشمند شان. این افراد را درواقع کارآفرین می نامیم. کارآفرینان همیشه به دنبال فرصت های خاص کسب و کاری هستند که مرتبط با حوزه تخصصی شان نیز می باشد تا بتوانند از طریق آن خیلی زود به موفقیت برسند. آنچه در این مورد اهمیت دارد این است که کسب و کار های کارآفرینانه معمولا دارای منابع اندک هستند و کنترل چندانی بر این منابع نمی توانید داشته باشید. اما با مهارت کارآفرینی و مدیریت می توانید همین منابع اندک را مدیریت کرده و از آن به نفع خود استفاده کنید.
در حوزه کارآفرینی همیشه با دو مفهوم روبه رو هستیم: کسب و کار های کارآفرینانه و کسب و کار های کوچک. توجه داشته باشید که تفاوت زیادی بین این دو وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید...
- کسب و کار های کارآفرینانه
این کسب و کار ها سازمان ها و شرکت هایی هستند که فرصت ها را بر اساس سه فاکتور مهم شان پیدا کرده اند: مهارت های نوآوری و خلاقیت، رشد و پیشرفت مداوم و سودآوری. این سه فاکتور اهداف اصلی کسب و کارهای کارآفرینانه می باشند.
- کسب و کار های کوچک
کسب و کارهای کوچک شرکت ها و سازمان هایی هستند که کاملا مستقل مدیریت و اجرا می شوند و منابع مالی آن ها نیز شخصی و مستقل است. ویژگی های این کسب و کارها شامل این موارد است: تعداد کارمندان آن ها کمتر از 100 نفراست، فعالیتی در زمینه گرایش های کسب و کاری مدرن و نوآورانه ندارند، تاثیر کمی روی صنایع دارند و همیشه یک کسب و کار کوچک باقی می مانند.
چرا شرکت در دوره مدیریت کارآفرینی و یادگیری مهارت های آن اهمیت دارد؟
همانطور که گفتیم بازار کار امروزی نیازمند کسب و کار های نو و خلاقانه می باشد، چراکه هم نیاز های مردم تغییر کرده است و هم نحوه دسترسی به این نیاز ها. پس اگر متخصصین همچنان اصرار بر روش های سنتی و کلاسیک خود در حوزه کسب و کارشان داشته باشند شاید با شکست مواجه شوند و یا نتوانند آنگونه که باید و شاید به موفقیت و درآمد بیشتری دست پیدا کنند. به طور کلی به سه دلیل زیر می توان گفت مدیریت کارآفرینی از اهمیت زیادی در اقتصاد امروزی برخوردار است:
- نوآوری فرایند تجربه، تغییر، انتقال و انقلاب درفعالیت های کارآفرینانه می باشد.
- استارتاپ های جدید می توانند شرکت های فعلی خود را به شرکت های جدیدی تبدیل کنند که وظایف جدیدی دارد و در آن از خلاقیت و نوآوری بیش از گذشته استفاده می شود که البته سودآوری بیشتری هم برای شان در پی خواهد داشت.
- یکی دیگر از ویژگی های مهم کارآفرینی، ایجاد فرصت های شغلی می باشد. استارتاپ های جدید نیازمند نیرو های کار جوان و متخصص هستند و به همین دلیل می توانند کمک زیادی به پایین آوردن نرخ بیکاری اقتصاد کشور کنند.
هر سه این مزایا در کنار هم می تواند کسب و کار ها رونق دهد و با جذب نیرو های کار متخصص و حرفه ای یک جامعه خلاق و پویایی ایجاد کند که در آن افراد در کنار یکدیگر و با تکیه بر تخصص ها و مهارت های یکدیگر می توانند به اهداف شان برسند.
فرایند یک کارآفرینی موفق شامل چه مراحلی است؟
یک کارآفرینی دارای مراحل زیر می باشد و فاکتور های اصلی زیر را دارد:
جست و جو در موقعیت حال حاضر: در این مرحله باید تمامی قوانین و مقررات فعلی را بررسی کنند تا در مسیر کارآفرینی خود با مشکلی بر نخورند. اما این تمام تحقیقات نیست. کارآفرینان باید قبل از راه اندازی کسب و کار کارآفرینانه خود به خوبی منابع مورد نیاز، مهارت ها و نیرو های مورد نیازشان را ارزیابی و بررسی کنند و به دقت هدف های شان را تعیین کنند.
تعیین و تشخیص فرصت ها و تحلیل مزایای آن ها: یک کارآفرنی حرفه ای باید بتواند در میان روزمرگی ها و مشغله های روزمره فرصت های ناب کسب و کار را پیدا کند و با بررسی دقیق مزایا و معایب آن اقدام به استفاده از این فرصت ویژه کند.
شروع و راه اندازی کسب و کار: در این مرحله بعد از تحقیقات از کارایی، برنامه ریزی، سازمان دهی و اجرای کسب و کا، کارآفرین باید اقدام به راه اندازی کار خود کند.
مدیریت کسب و کار: این فرایند به مدیریت روند کار کسب و کار جدید و نوپا و نیرو های کار ارتباط دارد که البته از اهمیت زیادی هم برخوردار است.
چرا باید در دوره مدیریت کارآفرینی موسسه فن پردازان شرکت کنید؟
موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با توجه به اهمیت کارآفرینی در رونق کسب و کار ها و اقتصاد کشور، اقدام به برگزاری این دوره ارزشمند کرده است تا علاقه مندان به این دوره به راحتی بتوانند با اصول کارآفرینی آشنا شوند و از یک مدرک معتبر در این حوزه نیز برخوردار شوند. اعتبار موسسه فن پردازان مدیون دانش پذیران موفق و راضی است که در طی سال های سال از آموزش های مجازی و حضوری این موسسه استقبال کرده اند. اما نکته مهم دیگر نیز این است که گواهینامه مدیریت کارآفرینی که موسسه فن پردازان به دانشپذیران خود اعطا می کند، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران می باشد و علاوه بر این سازمان ارزیابی مدارک کانادا (WES) نیز تمامی مدارک این موسسه را تایید کرده است.
پس خبر خوب این است که با مدرک مدیریت کارآفرینی هم می توانید در ایران به فعالیت حرفه ای خود بپردازید و هم اگر قصد مهاجرت و کار در کشور کانادا را دارید می توانید از اعتبار مدرک خود در این مسیر استفاده کنید. فراموش نکنید دانشی که در این دوره می آموزید بزرگترین اندوخته شما است که باید با تلاش خودتان آن را در محیط ها و موقعیت های واقعی روزمره به کار گیرید تا از مزایای آن بهره مند شوید. اما اجازه دهید بیشتر درباره کار کارآفرینان صحبت کنیم...
یک کارآفرین چه کارهایی انجام می دهد؟
در ابتدا یک کارآفرین باید عمیقا درگیر کشف فرصت های جدید و نو برای راه اندازی کسب و کارش باشد و در این مسیر تمامی چالش هایی که ممکن است بر سر راهش قرار گیرند را مدیریت و حل کند. بعد از راه اندازی موفق یک کسب و کار کارآفرینانه کار بعدی که او باید انجام دهد این است که از روحیه کارآفرینانه ای که در خود خلق کرده است برای مدیریت هرچه بهتر کسب و کارش استفاده کند. چون به هر حال در این مسیر ممکن است با مشکلات زیادی رو به رو شود که به جای جا زدن باید با مدیریت صحیح و استفاده از استراتژی های مدیریتی آن ها را حل و فصل کند.
بعد از آن به تدریج باید برای رشد و توسعه و البته مدیریت بهتر کسب و کارش برنامه ریزی کند. به طور کلی برای آماده کردن یک کسب و کار در مرحله اجرا باید تمرکز دقیقی روی اهداف خود داشته باشند و با صرف وقت و هزینه خود که هر دو منابع ارزشمند هر فردی هستند، نسبت به رشد و پرورش کسب و کار جدید اقدام کنند. اما شاید مهمترین فاکتور در مسیر موفقیت یک کارآفرین داشتن برنامه و طرح کسبو کاری است که باید کارآمد و تاثیرگذار باشد و بتواند تمامی اهداف یک کارآفرین را محقق کند . اما با توجه به نوع تخصص و زمینه کاری این کسب و کار ها، می تواند متفاوت باشد. فکر می کنید یک کارآفرین چطور می تواند برنامه و طرح کار بنویسد؟
طرح کار یک کارآفرین سند رسمی است که میان کارآفرین و دیگر صاحبان آن کسب و کار نوشته می شود و تمامی حقوق و مزایا، اهداف، منابع و خدمات و کالاهایی که قرار است عرضه شود، در آن تعیین می شود. بخش مهمی از این سند تحلیل رقبا و شناسایی آن ها است. کارآفرین باید نقاط قوت و ضعف رقبای خود را کشف کند و از آن ها به نفع خود استفاده کند. کارآفرین همچنین باید در روند کار خود استراتژی هایی را آزمون و خطا کند که به او در رسیدن به اهدافش کمک می کند. علاوه براین باید تمامی جزئیات مورد نیاز برای موفقیت طرح کارآفرینی خود را فراهم کند. به همین دلیل او باید مراحل زیر را طی کند:
- به خوبی و با دقت به کسب و کار و وجوه مختلف آن فکر کند
- منابع مالی مورد نیاز را تامین کند
- فرایند کارآفرینی خود را ارزیابی و تحلیل کند
- کالاها و خدمات خود را با نیاز بازار و مشتری ها مقایسه کند
بعد از تمامی این مراحل کارآفرین در صورتی که از استراتژی های مدیریتی خوب و البته خلاقیت و نوآوری به نحو احسن استفاده کرده می باشد می تواند در آن موفق و پیروز باشد.