روش توسعه خلاقیت در سازمان
روش توسعه خلاقیت در سازمان
تعریف کوچینگ
کوچینگ، واژه ای است که کاربردهای حرفه ای زادی داشته اما در مدیریت یک سازمان ، به معنای راهنمایی و هدایت کارکنان در جهت نیل به اهداف سازمانی است. غالبا، مسئولیت این هدایت برعهده مدیر یک سازمان بوده و او بابد بتواند هر یک از آنها را با توجه به شناختی که نسبت به آنها دارد، به هدفی که برایشان تعیین نموده ، نزدیک کند.
قابل ذکر است که، این حوزه تا حدودی تخصصی بوده و مدیرانی که مسئولیت راهنمایی و هدایت همه کارکنان یک سازمان را بر عهده دارند، باید از اصول این کار مطلع بوده و در مرحله بعد بتوانند استعدادهای این افراد را کشف و شناسایی کنند. در واقع، این راهنمایی به کارکنان کمک میکند تا کارایی شان را به حداکثر رسانده و به نقاط ضعف و یا قوت خود پی ببرند.
سر فصل های این مقاله شامل تعریف کوچینگ، کوچینگ در مدیریت، مدیریت تغییر در سازمان، آموزش مدیریت رهبری سازمانی، دوره مدیریت رهبری سازمانی ، مدرک مدیریت رهبری سازمانی ، گواهینامه مدیریت رهبری سازمانی ، روش توسعه خلاقیت در سازمان، وظایف مدیریت منابع انسانی و برنامه های بهبود سازمان هستند.
کوچینگ در مدیریت
کوچینگ در مدیریت، یکی از حیطه های تخصصی است که لازمه ان اطلاع از امکانات و ابزارهای موجود و البته به کارگیری راهکارهای موثر برای ترغیب کارکنان به ار د رجهت دلخواه مدیریت است. از این رو، مدیریت باید شیوه هایی را برای انجام این وظیفه در نظر گرفته و به مرحله اجرا درآورد. این شیوه های کوچینگ در مدیریت
متواند شامل :
فراهم کرن شرایط مناسب و آماده کردن بسترهای موافق برای ایجاد تغییرات در سازمان
مدیریت کردن تفاوت ها و تعارض هایی که به دلایل مختلف بین کارکنان ایجاد شده است
شناخت استعدادها، ویژگی ها و توانمندی های کارکنان برای تعیین ماموریت ها و وظایفی که قادر به انجام انها هستند.
تقویت و بهبود انگیزه خود مدیر و همه کارکنان برای ادامه کار و حمایت همه جانبه از آنها
بازخورد گرفتن از کارکنانی که برای انجام دادن یک وظیفه خاص هدایت و راهنمایی شدند
تعیین هدف برای کارکنان و مشخص نمودن یک زمان خاص برای دستیابی به ان اهداف
ایجا تغییرات عمده و یا جزیی توسط مدیر بعد از شنیدن انواع بازخوردها و ارایه راه حل برای مشکلات احتمالی
مدیریت تغییر در سازمان
در کل، تغییر به صورت وضعیت و حالت جدیدی تعریف شده که میتواند برنامه ریزی شده و یا ناگهانی بوده و تاثیرات آن مثبت و یا منفی و کوتاه و یا بلند مدت باشد. بنابراین، مدیر این اختیار را دارد که هر نوع تغییری که دلخواهش باشد را در سازمان ایجاد کند و بعد زمینه سازگاری با آن را فراهم کند.
علاوه بر این، در صورتی که تغییر برنامه ریزی شده باشد، کارکنان به راحتی متوانند آن را پذیرفته و خود را با آن وفق دهند و حتی این تغییرات میتوانند تدریجی بوده و مرحله به مرحله اجرا شوند. همچنین، امکان دارد که این تغییرات بدون اطلاع به کارکنان و ناگهانی و بدون برنامه ریزی اعمال شده و نوعی نا به سامامی در سازمان ایجادکند. به حال، یک مدیر توانمند باید بتواند از شیوه مدیریت تغییر در سازمان استفاده نموده و زمان و حالت تغییردر سازمان را کنترل کرده و در این زمینه، کارکنان را نیز مد نظر داشته باشد.
آموزش مدیریت رهبری سازمانی
مدیریت سازمانی، از جمله مهمترین ارکان یک سازمان بوده که به مدیر فرصتی برای برنامه ریزی موفق میدهد و به او کمک میکند تا بتواند همه کارکنان را در جهت اهداف مهم سازمانی هدایت کند. علاوه بر این، مدیرانی میتوانند در زمینه رهبری سازمانی موفق تر عمل کنند که در این حیطه تجربه کافی کسب کرده و گواهینامه مدیریت رهبری سازمانی، داشته باشند.
در این راستا، مرکز آموزش مجازی فن پردازان، دوره مدیریت رهبری سازمانی را برای مدیران و علاقمندان به رشته و حیطه مدیریت معرفی کرده است. دوره مدیریت رهبری سازمانی*، به همه دانش پذیران امکان میدهد تا در خصوص اصول و ابزار رهبری سازمانی مطالب جامع و ارزنده ای آموخته و تجارب کافی برای کار رهبری یک سازمان خاص به دست آورند.
علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت رهبری سازمانی اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مور تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود.
روش توسعه خلاقیت در سازمان
خلاقیت، به این معنی است که افراد و یا کارکنان خاص یک سازمان بتوانند با توجه به توانای های ذهنی شان، مفهوم و یا تصویر جدیدی را ایجاد کرده و از آن در جهت بهبود چیزی یا موقعیتی استفاده کنند. حال، وظیفه مدیریت یک سازمان این است که روش توسعه خلاقیت در سازمان را به کارکنان نشان دهد تا آنها بتوانند با توجه به نیاز سازمان و درجه رشد و پیشرفتش، طرح های خلاقانه و نوآورانه ارایه دهند.
از این جهت، کاری که مدیر میتواند برای کارکنان انجام دهد این است که ، ذهن آنها را هر چه بیشتر متمرکز کرده، میزان اعتماد به نفس شان را افزایش داده ، ترس از عدم موفقیت را در انها از بین برده و آنها را ترغیب کند تا طرح های نوآورانه ای ارایه کنند که با دیگر طرح ها قبلی هماهنگ و متناسب باشد.
وظایف مدیریت منابع انسانی
مهمترین بخش یک سازمان، نیروی انسانی فعال آن است زیرا زمینه رشد و دستیابی به اهداف را فراهم میکنند . بنابراین، باید فردی مدیریت آنها را برعهده گرفته و وظایف و نقش آنها را گوشزد کند تا راه را به خطا نروند و بتوانند در حساس ترین موقعیت های سازمان به آن کمک کنند. حال، وظایف مدیریت منابع انسانی میتواند شامل موارد زیر باشد:
مدیر باید به توجه به تخصص نیروهای انسانی، به آنها آموزش دهد.
مدیر باید کارکنان را بعد از مدتی کوتاه، ارزیابی کند.
مدر باید زمینه رشد و پیشرفت حرفه ای نیروها را فراهم کند.
مدیر ، وظیفه استعدایابی و استخدام کارکنان را برعهده دارد.
برنامه های بهبود سازمان
یکی از وظایف اصلی مدیریت سازمان این است که برای تغییر و یا ایجاد برنامه های بهبود سازمان اقداماتی انجام دهد. این برنامه ها، جز اهداف و ابزارهایی هستند که باید از آنها برای ایجاد تغییرات استراتژیک در سازمان استفاده کرد. حال ، اگر یک مدیر لزوم ایجاد این تغییرات در سازمان را به موقع درک کند، میتوان به منظور بهبود سازمانی، الگوها و روش های جدیدی را حکمفرما کرده و کارکنان را ملزم به پیروی از آنها بکند.
قابل ذکر است که مدیران به هنگام در نظر گرفتن تغییرات در سازمان، باید به آینده کار و صنعت شان نیز اندیشیده و برای سالهای آینده نیز برنامه ریزی منسجم و حساب شده داشته باشند. علاوه بر این، مدیران باید مهارت ها و توانایی های کارکنان خود را ارزیابی کرده تا بتوانند سهم خود و آنها را تعیین کنند. همه این کارها، مستلزم این است که مدیران برنامه ای انعطاف پذیر برای سازمان طرح ریزی کرده تا کارکنان بتوانند در برابر تغییرات برنامه ریزی شده و ناگهانی بازخورد مناسبی نشان دهند.