رسانه ها چه وظایفی دارند؟

رسانه ها چه وظایفی دارند؟ 

منظور از رسانه، رسانه های جمعی است که با استفاده از آن و تکنولوژی های جدید میتوان به تعداد مخاطبان و طرفداران اضافه کرد. انواع رسانه ها شامل رسانه های چاپی، شنیداری و دیداری بوده که هر کدام کارایی و مخاطبان مخصوص به خود را داشته و نیاز متفاوتی از مخاطب را برطرف میکنند. با این حال، با توجه به رشد و پیشرفت تکنولوژی، برخی از رسانه ها مانند اینترنت در امر ارتباط موفق تر بوده و توانسته توجه مخاطبان را بیشتر جلب کند. 
غالبا، همه رسانه ها برای اطلاع رسانی استفاده شده اما امکان دارد که با توجه به خبر و موضوع بحث، وظایف دیگری را نیز بر عهده بگیرند. مهمترین وظایف رسانه های جمعی شامل تبادل افکار، توسعه تمدن و فرهنگ ، آگاهی دادن در مورد مسایل روز، کمک به تصمیم گیری، واضح و شفاف کردن خبرها، تایید و تصدیق خبرها، گسترش اندیشه ها، تبلیغ عقاید موثر و کارآمد و سرگرمی است. 
قابل ذکر است که، میتوان از رسانه برای القای انواع فرهنگ ها، معیارهای رفتاری و سنتی، ارزش ها و باورها نیز استفاده کرد. به طور معمول، افرادی که آموزش مدیریت رسانه را گذرانده و با انواع رسانه اشنایی دارند، میتوانند به صورت بهینه از آنها استفاده کنند. 
موضوعاتی که در این مقاله به آنها می پردازیم عبارتند از : مدیریت رسانه، سواد رسانه ای ، رسانه ها ایران، آموزش مدیریت رسانه، دوره مدیریت رسانه ، مدرک مدیریت رسانه ،  گواهینامه مدیریت رسانه ، رشته مدیریت رسانه و بازار کار رشته مدیریت رسانه.

ثبت نام دوره مدیریت رسانه(MBA)


رسانه تصویری تاثیر گذارترین نوع رسانه است.

آموزش مدیریت رسانه

رسانه ، یکی از ابزارهایی است که میتواند بر مسایل روز تاثیر مستقیم داشته باشد . از این نظر، افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، باید علاوه بر داشتن تحصیلات آکادمیک، الزاما دوره مدیریت رسانه را گذرانده و با کارکرد رسانه های دیداری و شنیداری اشنا باشند تا از تاثیر آن بر افراد و زندگی شان غافل نشوند. علاوه بر این، افراد یکه در محیط هایی مانند تلویزیون و رادیو مشغول به کار هستند باید علاوه بر سواد رسانه ای، گواهینامه مدیریت رسانه دریافت کرده باشند تا نظرات و اخباری که منتقل و منتشر میکنند قابل اعتماد و صحیح باشد.
 
با توجه به اینکه نقش رسانه در همه جوامع غیر قابل انکار است، موسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان، اقدام به تهیه و ارایه بسته های آموزشی آنلاین دوره آموزش مدیریت رسانه نموده است. دوره مدیریت رسانه، برای دانش پذیران علاقمند به حوزه خبری بسیار جذاب بوده و فرصتی در اختیار آنها میگذارد تا با این حیطه آشنایی کامل پیدا کرده و سواد رسانه ای خود را افزایش داده و تجارب عملی و مفیدی در این زمینه کسب کنند. 

علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک مدیریت رسانه اعطا میکند. قابل ذکر است که این مدرک مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و در همه موقعیت های شغلی و دولتی قابل استناد است  و البته برای مهاجرت به کشورهای همسایه نیز مفید خواهد بود. 

رسانه در تعیین دیدگاه افراد نقش مهمی دارد.

سواد رسانه ای |media literacy

سواد رسانه ای به معنای، میزان و نوع درک مخاطب از انواع رسانه و کارایی آنها و توانایی تشخیص و تمایز بین آنها است. بنابراین، فرد یکه سواد رسانه ای داشته باشد میتواند، میزان بهره وری و تاثیر رسانه ها کارایی آنها در ایجاد بینش های جدید تشخیص دهد. غالبا، افرادی که دوره مدیریت رسانه را گذرانده باشند، با کارکرد رسانه ها اشنایی بیشتری دارند. 
همچنین، افراد دارای سواد رسانه ای قادر هستند تا ماهیت رسانه های گروهی و جمعی را به بهترین نحو تحلیل و تجزیه کرده و پیام آنها را درک کنند. افرادی که بتوانند منظور و مفهوم رسانه ها گروهی را از انتشار یک خبر متوجه شد و تاثیر آن را پیش بینی کنند، میتوانند به عنوان مفسر اخبار فعالیت کرده و اطلاعات تازه ای در اختیار مخاطبان قرار دهند.
در سالهای گذشته ، افراد کمتر با رسانه در ارتباط بوده و قادر نبودند معنی و مفهوم یک خبر و منظور رسانه ها را درک کنند. اما در حال حاضر، با وجو رسانه هایی مانند اینترنت ، همه افراد میتوانند به اخبار جدید دسترسی داشته و صحت و سقم آن را از طریق به اشتراگذاری و مبادله اطلاعات با کارشناس ها بررسی کرده و حتی حوادث بعد را نیز پیش بینی کنند. 

رشته مدیریت رسانه

رشته مدیریت رسانه، یکی از گرایش های رشته مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد بوده و یک رشته میان رشته ای محسوب میشود.  این رشته در دانشگاه صدا و سیما ارایه شده و دانش جویان آن باید دارای زمینه های خبری و رسانه ای باشند تا در این رشته موفقیت کسب کنند. 
علاوه بر این، این دانشجویان باید در طی دوران تحصیل خود با انواع رسانه و کاربرد آن آشنایی پیدا کرده و بتوانند پیام ها و اخبار آنها را به بهترین نحو تفسیر کنند. همچنین، دانشجویان این رشته باید رسانه ها و اخبار داخلی و خارجی را توامان بررسی نموده و ارتباط بین آنها را کشف کرده و از آن برای پش بینی حوادث آینده کشور خود استفاده کنند. 
البته، دانشجویانی که آموزش مدیریت رسانه را گذرانده اند، تجربه اندکی نسبت به انواع رسانه ها داشته و بهتر است که دانشجویان ، بررسی رسانه ها را از رسانه های ایران شروع کنند. 

سواد رسانه ای قشرهای مختلف متفاوت است.

ثبت نام دوره مدیریت رسانه(MBA)

بازار کار رشته مدیریت رسانه

رشته مدیریت رسانه، یکی از رشته های پر طرفدار بوده که میتوان آن را تا مقطع دکترا ادامه داده و مدرک مدیریت رسانه دریافت کرد. علاوه بر این، تحصیل در این رشته به دانش زمینه ای گسترده و تخصصی نیاز داشته و به خبرگزاری ها و مراکز صدا و سیما مرتبط است. بنابراین، افرادی که قصد دارد در این زمینه فعالیت کنند باید مهارتها و توانمندی های خاصی داشته باشند تا از عهده مسئولیت های خاص این رشته  برآید. 

در کل، در صورتی که  فارغ التحصیلان این رشته و عرصه بتوانند تمام پیش نیازهای این رشته را گذارنده و به بر اصول و مبانی رسانه تسلط داشته باشند، به سهولت میتوانند از میان فرصت های شغلی این رشته بهترین را انتخاب کنند. غالبا، این افراد میتوانند در سمت های مهمی مانند تحلیلگر سیاسی، اقتصادی و یا اجتماعی ، سر دبیر، ناظر، کارمند و پژوهشگر رسانه شروع به فعالیت کنند.
از این نظر، بازار کار رشته مدیریت رسانه تا حد زیادی به وضعیت سواد و میزان تجارب افراد علاقمند به این شغل وابسته بوده و اگر همه ملزومات آن رعایت شود، پررونق و امیدوار کننده خواهد بود. با این حال، میزان و نوع مهارت ها و تونمندی های این افرد، حوزه کاری تخصصی شان، میزان تسلط به زبان انگلیسی، میزان و ساعات فعالیت مفید، نوع سازمان و شخصیت افراد و نوع نگاه و تحلیل انها ، از جمله عواملی هستند که میتوانند بر میزان کارایی فرد و البته حقوقی که در پایان ماه دریافت میکند تاثیر مستقیم داشته باشد. لازم به ذکر است که داشتن سابقه کاری درخشان و البته گواهینامه مدیریت رسانه نیز به ارتقا شغلی این افراد کمک چشمگیری میکند. 
 

برچسب ها :

نظرات و دیدگاه ها